"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

19 Νοεμβρίου 2012

Καθηλωμένος ο Αναστασιάδης στο 36%

Δεν «δουλεύει» τίποτα για τον υποψήφιο της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς. 
Ενώνει δυνάμεις μόνο με τους παραδοσιακούς οπαδούς του ΔΗΣΥ 
και τους καρεκλοκένταυρους του ΔΗΚΟ
 • Έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια από τους Συναγερμικούς ψηφοφόρους – Λιγότεροι από ένας στους τρεις ΔΗΚΟϊκούς ακολουθούν τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος
 • Μάχη Λιλλήκα-Αναστασιάδη για την επιρροή στα μικρότερα κόμματα και τους εθνικιστικούς κύκλους
 • Σε εγρήγορση το Λαϊκό Κίνημα για τη μάχη του πρώτου και δεύτερου γύρου – Σίγουρα πάνω από το 30% ο Μαλάς με προοπτικές για ακόμα ψηλότερα ποσοστά
Στη Γνώμη 16/11/2012
 • Σε βαθειά περισυλλογή έχει πέσει το επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη αλλά και η ηγεσία του ΔΗΚΟ, μετά και τις τελευταίες μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους και ειδικά όσες διενεργούνται κατά παραγγελία από την Πινδάρου.
 • Η κατάσταση με τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ δεν λέει να «βελτιωθεί» αν λάβουμε υπόψη πως παρά το ότι πέρασε ήδη ένας μήνας από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του μεγάλου κόμματος του Κέντρου υπέρ της συνεργασίας με τον ΔΗΣΥ, μόνο ένα 30% στην καλύτερη περίπτωση είναι διατεθειμένο να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη.
 • Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τόσο περίπου ήταν το ποσοστό των μελών και φίλων του Δημοκρατικού Κόμματος που στήριζαν αυτή τη προοπτική από το καλοκαίρι, πριν ακόμα κατασταλάξει ο δήθεν διάλογος μεταξύ των ηγεσιών των δύο κομμάτων, κι αυτό δείχνει πως οι επιλογές της στενής κάστας στελεχών δεν έχουν επηρεάσει ποσώς τον απλό ψηφοφόρο του χώρου.
 • Αντίθετα, αν υπήρχε κάποια κινητοποίηση μετά την απόφαση της ΚΕ του ΔΗΚΟ, ήταν θα λέγαμε προς την αντίθετη κατεύθυνση αφού ο Νίκος Αναστασιάδης φαντάζει μάλλον ως ανθρωποδιώχτης για τον δημοκρατικό κόσμο, παρά ως μια ελκυστική επιλογή.
 • Η ηγεσία υπό τον Μάριο Κάρογιαν δεν μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα εφόσον ουσιαστικά, εκτός ίσως από τον Φύτο Κωνσταντίνου στη Λευκωσία, δεν προσφέρεται κανένα άλλο στέλεχος με ερείσματα μέσα στους ψηφοφόρους του κόμματος για να προωθήσει την υποψηφιότητα της συναλλαγής. Η μάχη σε Λάρνακα, Αμμόχωστο, Κερύνεια και Πάφο φαίνεται να έχει χαθεί ολοκληρωτικά, με τους Βουλευτές του κόμματος να αρνούνται την εμπλοκή τους υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη.
Λιλλήκας-Αναστασιάδης ερίζουν για την ακροδεξιά
 • Πέρα από τη μάχη στο ΔΗΚΟ που έχει μάλλον κριθεί εις βάρος του υποψηφίου του ΔΗΣΥ, ιδιαίτερης σημασίας τόσο για τον Νίκο Αναστασιάδη, όσο και για τον Γιώργο Λιλλήκα, είναι η προσπάθεια προσέλκυσης των ακροδεξιών-εθνικιστικών κύκλων.
 • Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Γ. Λιλλήκας έχει τοποθετήσει στο επιτελείο του πρώην στελέχη της Δράσις-ΚΕΣ και τον απελθόντα πρόεδρο της νεολαίας του Ευρωκό, ενώ χρησιμοποιούνται υπογείως «προσωπικότητες» της Ακροδεξιάς και γνωστοί αντιομοσπονδιακοί που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της δικής του υποψηφιότητας.
 • Ως απάντηση, ο Νίκος Αναστασιάδης έχει να επιδείξει τη γνωστή τακτική της «υπενθύμισης» των άρρηκτων σχέσεων του Συναγερμού με την «γριβική παράδοση», πυκνώνοντας τις επαφές του με τα τοπικά σωματεία της Δεξιάς σε αγροτικά κέντρα έτσι ώστε να περιορίσει τις εθνικιστικές διαρροές.
 • Η μάχη σώμα με σώμα για τα μάτια της Ακροδεξιάς, έχει εκφραστεί άλλωστε πολύ παραστατικά στην απόφαση του Ευρωκό και του Κινήματος Οικολόγων για «ψήφο κατά συνείδηση». Οι πιέσεις και από τις δύο παρατάξεις της συντήρησης φαίνεται να αλλάζουν τη γνωστή κομματική γεωγραφία, με τον Γιώργο Λιλλήκα να παρουσιάζεται πλέον ως ο εκφραστής μιας «λαϊκής εθνικής Δεξιάς» απέναντι από τον εκπρόσωπο της παραδοσιακής νεοφιλελεύθερης παράταξης.
Ξεπερνά το 30% ο Μαλάς
 • Στον αντίποδα, η υποψηφιότητα της Αριστεράς και των ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων κινητοποιεί μέρα με την ημέρα όλο και πιο έντονα το Λαϊκό Κίνημα και τις Οργανώσεις βάσης σε αστικά και αγροτικά κέντρα, με τη νεολαία να πρωτοστατεί σε θερμές εκδηλώσεις και μηνύματα ελπίδας και προοπτικής.
 • Ο σεμνός και καθαρός λόγος του Σταύρου Μαλά εκτιμάται ιδιαίτερα από τον κόσμο της Αριστεράς, που εκφράζει την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του στο πρόσωπο του νεαρότερου υποψηφίου στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
 • Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα  και από μετρήσεις των επιτελείων που ανεβάζουν τον υποψήφιο της νέας γενιάς στο 25% χωρίς αναγωγή, γεγονός που είναι ικανό να εκτοξεύσει τα ποσοστά του πάνω από 30%, με επιπλέον προοπτικές αν συνυπολογίσουμε τη μέτρια συσπείρωση που εμφανίζει ο χώρος του ΑΚΕΛ αυτή τη στιγμή και που κυμαίνεται γύρω στο 70%.
 • Με συστηματική δουλειά τους επόμενους τρεις μήνες, το επιτελείο του Σταύρου Μαλά θεωρεί σίγουρο πως θα αναρριχηθεί σε επίπεδα που θα πλησιάζουν τα ποσοστά του Νίκου Αναστασιάδη, καθιστώντας τόσο τον πρώτο γύρο, όσο και τον δεύτερο, ένα «ντέρμπυ» με απρόβλεπτη εξέλιξη.

2 σχόλια:

 1. pano apo 30% o malas??? hahahah ti POUTSES laleis? tha se thimithw ton flevari na milisume to pososto.
  pe mas gia ton proedro sou pou ta ekame skata je en eshei idea ti ginetai:)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :-) ο πρόεδρος εν έσιει ιδέα; Που εννά μεγαλώσεις θα καταλάβεις ποιος είσιε ιδέα τζιαι ποιος μας προστατεύκει τελικά...
   Ο Μαλάς θα πλησιάσει το 33%. Μπορεί και να το ξεπεράσει.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...