"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

10 Νοεμβρίου 2012

Αναστασιάδη διαίρει και βασίλευε: Η υποψηφιότητα που έκανε σμπαράλια τον «ενδιάμεσο»

Μόνο φόβο και αγωνία για το μέλλον εκπέμπει ο Αναστασιάδης και η μνημονιακή συμμαχία της καρέκλας
 • Για πρώτη φορά στην ιστορία των Προεδρικών Εκλογών, κοινοβουλευτικά κόμματα δεν παίρνουν θέση στον πρώτο γύρο
 • Έπεσαν οι μάσκες σε ΕΥΡΩΚΟ-«Οικολόγους»: Αντιπολιτευτικό πρόσχημα ήταν οι διαφωνίες τους στο Κυπριακό
 • Οι αποφάσεις σε στενά «κονκλάβια» για να συγκαλυφτεί η αντίσταση της βάσης των κομμάτων τους στη συμμαχία με τον Συναγερμό για τις καρέκλες
 • Ο κόσμος του Κέντρου σε αναβρασμό: «Δεν χωνεύεται» η στήριξη σε Αναστασιάδη
 • Σχηματίζονται πυρήνες αντίστασης σε ΕΔΕΚ-ΔΗΚΟ για παρεμπόδιση του υποψηφίου της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς – «Δύναμη καταστολής» ο Λιλλήκας
 • Στημένες οι παρουσιάσεις των δημοσκοπήσεων - Κατασκευασμένα τα ερωτήματα στις έρευνες για να αποκρύψουν τα πραγματικά ευρήματα που δείχνουν την αποστροφή της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος στον Συναγερμικό υποψήφιο
 • Μόνο φόβο και αγωνία για το μέλλον εκπέμπει ο Αναστασιάδης- Δεν μπορεί να ξεπεράσει το 37%
 • Εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανόδου παρά τον επηρεασμό και τις υποσχέσεις για νομή της εξουσίας - Περιορίζεται στον σκληρό πυρήνα του ΔΗΣΥ και τους καρεκλοκένταυρους του «ενδιάμεσου χώρου»
Του Στέλιου Στυλιανού στη Γνώμη 9/11/2012
 • Με την απόφαση των οργάνων των «Οικολόγων» συμπληρώθηκε το παζλ της εσωτερικής διάσπασης στα κόμματα του πάλαι ποτέ «ενδιάμεσου χώρου».
 • Μετά το Ευρωκό, και το κίνημα των Περδίκη-Παναγιώτου αποφάσισε να προτείνει στα μέλη και τους φίλους του «ψήφο κατά βούληση», αποκαλύπτοντας ουσιαστικά το τεράστιο ρήγμα που έχει επιφέρει στα όμορα κόμματα της συγκεκαλυμμένης Ακροδεξιάς ο παρεμβατισμός του Νίκου Αναστασιάδη.
 • Κανείς φυσικά δεν θα περίμενε αυτά τα κόμματα να συζητήσουν έστω τη πιθανότητα υποστήριξης του Σταύρου Μαλά αλλά αν κρίνουμε από τις τοποθετήσεις τους στο Κυπριακό διαχρονικά, θα έπρεπε, υπό κανονικές συνθήκες, να μην έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα στο να συνταχθούν με την επιλογή της ΕΔΕΚ, Γιώργο Λιλλήκα.
 • Κι όμως, οι πιέσεις που εξάσκησε ο Νίκος Αναστασιάδης και ο μηχανισμός του Συναγερμού ήταν τέτοιες που «απαγόρευσαν» την επιλογή του υποψηφίου που υπόσχεται «μηδενισμό των συνομιλιών» και αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού, στρατηγικές που υποτίθεται πως αποτελούσαν το Α και το Ω της πολιτικής τους ύπαρξης.
 • Οι πληροφορίες εδώ και καιρό άλλωστε κάνουν λόγο για «αναστασιαδικούς και αντιαναστασιαδικούς» παράγοντες στα δύο κόμματα και για κόντρες Συλλούρη-Κουτσού από τη μια, και Περδίκη-Παναγιώτου από την άλλη, προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Αποφεύγουν την επίσημη διάσπαση
 • Για πρώτη φορά στην ιστορία των προεδρικών εκλογών, κοινοβουλευτικά κόμματα δεν παίρνουν θέση στον πρώτο γύρο, κι αυτό έχει τη σημασία του αφού δείχνει την αγωνιώδη προσπάθεια αποφυγής της εσωκομματικής ρήξης, όμοιας με αυτή που σοβεί στο χώρο του ΔΗΚΟ και το απειλεί με οριστική διάσπαση.
 • Η επιλογή των «Οικολόγων» και του Ευρωκό για «κατά βούληση», αποτελεί ουσιαστικά τη τελική πράξη της πολιτικής τους αυτοακύρωσης αφού στο τεράστιο ζήτημα της πρότασης διακυβέρνησης για την επόμενη κρίσιμη περίοδο, τηρούν μια στάση ουδετερότητας και αναμονής που καταποντίζει τις «μετοχές» των δύο κομμάτων στη συνείδηση των ψηφοφόρων τους.
 • Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ούτε τα δύο μικρά, αλλά ούτε και το μεγάλο κόμμα του «ενδιάμεσου» δεν τόλμησαν τελικά να πάρουν το ζήτημα της επιλογής υποψηφίου στη βάση και σε παγκύπρια ή επαρχιακά συνέδρια, μια μη-κίνηση που υπονοεί πως οι ηγεσίες τους «φοβήθηκαν» την άποψη των μελών τους.
 • Κράτησαν τις αποφάσεις τους σε στενό κύκλο στελεχών για να προστατευθεί η υποψηφιότητα Αναστασιάδη και τα δικά τους ανταλλάγματα σε περίπτωση επικράτησής του, παραδεχόμενοι εμμέσως πως η βάση των κομμάτων τους βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό αντίθετη με τις προσωπικές τους συμφωνίες και επιδιώξεις.
Καζάνι που βράζει ο κόσμος του Κέντρου – «Δύναμη καταστολής» ο Λιλλήκας
 • Στο χώρο του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ τώρα, παρατηρείται μια συνεχώς αυξανόμενη ανησυχία ανάμεσα στα μέλη και τους οπαδούς τους σε σχέση με τη πιθανότητα να ανέλθει στην εξουσία ο Αναστασιάδης και ο Συναγερμός, αφού είναι γνωστά τα χαρακτηριστικά και οι θέσεις τόσο του μεγάλου κόμματος της Δεξιάς, όσο ιδιαίτερα του ανδρός που καλείται να κυβερνήσει εκ μέρους της νυν αντιπολίτευσης.
 • Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του προέδρου του ΔΗΣΥ δεν ξεπερνά σε καμιά δημοσκόπηση τα συνηθισμένα ποσοστά της Συναγερμικής παράταξης ενώ οι συσπειρώσεις που καταγράφονται σε ότι αφορά το ΔΗΚΟ είναι πραγματικά απογοητευτικές για το επιτελείο της Πινδάρου.
 • Το σύνθημα «ΟΧΙ στον Αναστασιάδη» εξαπλώνεται ραγδαία στο χώρο του Κέντρου, με αναφορές στις επιδιώξεις του υποψηφίου του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό αλλά και στα οικονομικά.
 • Στον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και της ΕΔΕΚ, ακόμα και σε μια σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων των μικρότερων κομμάτων που τείνει να γίνει πλειοψηφική, υπάρχει διάχυτη η γνώση της επικινδυνότητας μιας πιθανής επικράτησης του Νίκου Αναστασιάδη, που τους αναγκάζει να σκέφτονται και την επόμενη μέρα.
 • Και η επόμενη της πρώτης Κυριακής των εκλογών, θα τους φέρει μπροστά στο δίλημμα που ουσιαστικά αποφεύγουν τώρα με τη πρόσκαιρη επιλογή Λιλλήκα.
 • Αυτό το δεδομένο προσπαθούν να λογοκρίνουν και να συγκαλύψουν στο επιτελείο του πρώην ΥΠΕΞ, επιμένοντας σε παραγγελίες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν Μαλά και Λιλλήκα σε κοντινή απόσταση, παρότι όλες οι πραγματικές μετρήσεις δείχνουν μια διαφορά που ξεπερνά τις επτά μονάδες και διευρύνεται καθημερινά με την αυξανόμενη συσπείρωση του ΑΚΕΛ.
Μόνο φόβο και αγωνία για το μέλλον εκπέμπει ο Αναστασιάδης- Στημένες οι δημοσκοπήσεις
 • Αντί να «ενώσει δυνάμεις» λοιπόν, όπως υπόσχεται ο υποψήφιος της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς, έχει στη κυριολεξία διαλύσει τη συνοχή τριών κομμάτων εκατό περίπου μέρες πριν τις εκλογές, ενώ ενδέχεται να προκαλέσει διάσπαση και στο τέταρτο, αν η ηγεσία του, στο δεύτερο γύρο, επιλέξει έμμεσα ή άμεσα να συνταχθεί με την απροκάλυπτη πλέον πολιτική και οικονομική διαπλοκή που στηρίζει τον Νίκο Αναστασιάδη.
 • Τα ερωτήματα που καλούνται οι ανυποψίαστοι πολίτες να απαντήσουν στους δημοσκόπους των ελεγχόμενων από τη Δεξιά ΜΜΕ, δεν αποτυπώνουν τα πραγματικά συναισθήματα που προκαλεί στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού η ιδέα και μόνο της ανάληψης της εκτελεστικής εξουσίας από τον Νίκο Αναστασιάδη και το Συναγερμικό μηχανισμό.
 • Ο κόσμος ξέρει πως ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα κρατήσει τις όποιες υποσχέσεις του ο 66χρονος βετεράνος πολιτικός που βλέπει τη «κατάληψη» του Προεδρικού ως τη δικαίωση της Ακροδεξιάς του ιστορικής διαδρομής.
 • Οι πολίτες διαισθάνονται πως το μεγάλο αυτό θέατρο που έχει στηθεί για να εξωραϊστεί η εικόνα του Νίκου Αναστασιάδη, δεν είναι παρά ένα προκάλυμμα καπνού για να κρυφτούν οι πραγματικές επιδιώξεις της πλουτοκρατίας και των δυτικών συμφερόντων που εξυπηρετεί παραδοσιακά ο Συναγερμός, τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην οικονομία.
 • Όλα τα αστικά κανάλια και οι εφημερίδες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην υπηρεσία του υποψηφίου της Δεξιάς. Με εξαίρεση το ημικρατικό ίδρυμα, η κάλυψη της προεκλογικής και η διενέργεια μετρήσεων τίθεται εξ αρχής σε τεκμηριωμένες αμφιβολίες για την αξιοπιστία και τα ευρήματά τους.
 • Παρά τα «μαγειρέματα», τα ποσοστά του Νίκου Αναστασιάδη δεν δείχνουν να μπορούν να κάνουν το μεγάλο άλμα πάνω από το 40%, τη στιγμή που στηρίζεται από δύο μεγάλα κόμματα που διαθέτουν εκλογικά ποσοστά που ξεπερνούν το 50%, μαζί επιπλέον και με το «μισό Ευρωκό», σε επίπεδο ηγεσίας τουλάχιστον.
 • Αν αυτά τα νούμερα δεν είναι αρκετά πειστικά ως προς την αληθινή αγωνία που αισθάνεται η κοινωνία με τη πιθανότητα να ηγηθεί αυτού του κράτους ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τότε μάλλον θα πρέπει κάποιοι να κάψουν τα πτυχία τους στην έρευνα και τη στατιστική… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...