"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

13 Νοεμβρίου 2012

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο

Βγάλτε τις κουκούλες...δεν χρειάζονται
 • Μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην δεχθεί διαπραγμάτευση με την Τρόϊκα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και με το πιστόλι στον κρόταφο, έστειλε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας…
 • Από την άλλη… ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου που στηρίζει τον Γιώργο Λιλλήκα (εξ ανάγκης…) δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και η συμφωνία για το μνημόνιο πρέπει να συνομολογηθεί εντός του 2012!
 • Συντονιστείτε κύριοι - ΣΥ ΝΤΟ ΝΙ ΣΤΕΙ ΤΕ!
 • Και αποφασίστε επιτέλους αν υποστηρίζετε μια σκληρή γραμμή διαπραγμάτευσης ή το Συναγερμικό δόγμα «δώστα όλα και γρήγορα»…
 • Γιατί το «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» είναι ο απόλυτος λαϊκισμός, πολύ πιο αισχρός και από τον πεμπτοφαλαγγίτικο και ταγματασφαλίτικο ρόλο που παίζουν οι νεοφιλελεύθεροι.
 • Τουλάχιστον, αυτοί ξέρουμε ποιους εξυπηρετούν, εσείς;
Τα παπαγαλάκια
 • Μπήκαν στο τραπέζι τόσα ζητήματα που άπτονται πλέον της επιβίωσης των εργαζομένων, του απλού κόσμου που περιμένει από το μισθό του για να ζήσει: Το θέμα της ΑΤΑ, του 13ου, των συνταξιοδοτικών, περικοπές σε μισθούς, ωφελήματα, επιδόματα, καθυστερήσεις σε προσλήψεις ακόμα και στα νοσοκομεία, μη έγκριση κονδυλίων σε καίριες υπηρεσίες και τόσα άλλα.
 • Δεν ίδρωσε όμως το αφτί κανενός Συναγερμού, και κανενός «Φιλελεύθερου» ή «Πολίτη»…
 • Τώρα που μπαίνει θέμα αύξησης του εταιρικού φόρου, όλη μαζί η χορωδία ανακάλυψε τη κακιά Μέρκελ και τη σκληρή Γερμανία!
 • Είναι λοιπόν να μην τους αποκαλείς… παπαγαλάκια της πλουτοκρατίας και των βιομηχάνων;
Οι παρέες και τα κόμματα
 • Τα παραμάγαζα της συντηρητικής παράταξης, τα πολιτικά καπετανάτα της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς που «ενώνουν δυνάμεις» όπου φυσά ο αντιακελικός άνεμος, οι «Οικολόγοι» και το Ευρωκό, επέλεξαν να μην αποκαλύψουν από τώρα τη συναλλαγή τους με τον Συναγερμό, αφήνοντας για τον δεύτερο γύρο τις ανακοινώσεις…
 • Μετά τις 17 Φεβρουαρίου ξέρουν πως δεν θα υπάρχει το δίλημμα Λιλλήκας-Αναστασιάδης που έχει φέρει τα κόμματά τους στα πρόθυρα μιας πρόωρης διάλυσης, ελπίζοντας  τότε να ρυμουλκηθεί και η ΕΔΕΚ στο καράβι της «εθνικής σωτηρίας»,  δίνοντάς τους έτσι το τέλειο άλλοθι.
 • Ήδη, ο Γιώργος Περδίκης με σημείωμά του στον Πολίτη της Τρίτης, παραδέχεται πως οι «Οικολόγοι» έχουν φτάσει με το «κατά βούληση» στο σημείο όπου ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του 90’, σαν «μια παρέα» με οικολογικές ευαισθησίες και χωρίς πολιτική ισχύ, ρίχνοντας εμμέσως τις ευθύνες στην νυν Γ.Γ. Ιωάννα Παναγιώτου για την αυτοακύρωση του κινήματος.
 • Τα ίδια πάνω-κάτω και στο Ευρωκό, με τον Νίκο Κουτσού να καταριέται την ώρα και τη στιγμή που έμπασε στο κόμμα «τους ψυχογιούς του Αναστασιάδη»!
 • Αυτά έχει η ζωή παίδες. Όποιος μπλέξει με τον Συναγερμό διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη, και κάτσε μετά να ξαναχτίσεις το κόμμα…
 • Δεν ζουν και οι Κυπριανού-Τάσσος για να σας το επιβεβαιώσουν…
Στο Ισραήλ τρίβουν τα μάτια τους…
 • Θαυμασμό για το μέγεθος των εταιρειών που ενδιαφέρθηκαν για τις αδειοδοτήσεις της Κύπρου εξέφρασαν επιχειρηματικοί κύκλοι στο Ισραήλ σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Globes.
 • Τα κεφάλαια και οι εταιρίες ενέργειας της γειτονικής χώρας μπορεί να απογοητεύτηκαν από τα αποτελέσματα του Β’ Γύρου αδειοδότησης για την κυπριακή ΑΟΖ αφού καμία πρόταση στην οποία συμμετείχαν ισραηλινά συμφέροντα δεν προκρίθηκε, αλλά το γεγονός ότι η Κύπρος προσέλκυσε τεράστια ονόματα στον τομέα της ενέργειας προκάλεσε τον θαυμασμό των Ισραηλινών επιχειρηματιών σύμφωνα με το άρθρο.
 • «Οι εταιρείες που ενδιαφέρθηκαν για τις αδειοδοτήσεις στην Κύπρο παίζουν σε διαφορετικό πρωτάθλημα από αυτό που ξέραμε εμείς μέχρι σήμερα. Αξίζουν τα εύσημα στην κυπριακή κυβέρνηση που κατάφερε σε ένα χρόνο να προσελκύσει τέτοιες εταιρείες κάτι το οποίο το Ισραήλ δεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια», ανέφερε συγκεκριμένα γνωστός επιχειρηματίας στο περιοδικό.
 • Στο δημοσίευμα ασκείται επίσης κριτική για τους χειρισμούς και τη κωλυσιεργία της κυβέρνησης Νετανιάχου στα ενεργειακά θέματα και καλεί μάλιστα την ηγεσία του Ισραήλ να πάρει μαθήματα από τη Κύπρο.
 • Εκτός τρίβουν τα μάτια τους λοιπόν και καλούν τις κυβερνήσεις τους να παραδειγματιστούν από τους κυπριακούς χειρισμούς, εντός;

15 σχόλια:

 1. Στέλιο μου μεν ππέσεις με τες κλάτσες αν "διαλυθούν εις τα εξ ων συνετέθη-σαν" τα ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΟ-ΕΔΕΚ και σία (που προσπαθώ να αθθυμηθώ ποιον υποστηρίξαν το 2008 στο β' γύρο, επέρασεν τζιαιρός ρε παιδί μου).
  Αλήθκεια, με το σιέριν στην καρκιάν, πε μου αν ο Κκάρογιαν "εστέκετουν στον πούντον του" (τζιαι οϊ στο καιροσκοπικπον κομματικόν συμφέρον) τζιαι υποστήριζεν τον ακελικόν υποψήφιον ήταν να κατηγοράς ΠΑΛΕ το συναγερμόν οξά το Νικόλαν τον Παπαδόπουλον για "διασπαστικές" αντί για "ενωτικές" τάσεις;
  Αλήθκεια πε μας τζιαι πότε είσιεν νταραβέρκα ο Τάσσος με το συναγερμόν. Ακόμα τζιαι όταν επήαν μαζίν το '93 ο Τάσσος ήταν η μόνιμη "εσωκομματική" αντιπολίτευση. Έπαιρνεν αποφάσεις το υπουργικόν (με τους δηκοϊκούς υπουργούς) τζιαι εκλώτσαν ο μεγάλος στη βουλήν.
  Αλήθκεια, τι θα μας ελάλεν ο Τάσσος για το συναγερμόν σήμμερον; Τζιαι τι για το ΑΚΕΛ; Μια δευτέρα παρουσία θα μας εδιαφώτιζεν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/11/12, 6:44 μ.μ.

   Καλά ρε φίλε, πόθεν ως τα πόθεν το ΔΗΚΟ να στηρίξει Αναστασιάδη πρώτο γύρο. Εν τζιαι λέω ότι έπρεπε να στηρίξει ΑΚΕΛ. Αλλά εν έσιει νόημα κανένα τούτο που έκαμε.

   Τρίζουν τα κόκκαλα τζιαι των τριών: Μακάριος, Κυπριανού, Παπαδόπουλος με τούτα που κάμνει ο Κάρογιαν.

   Τζιαι αν εζούσε ο Τάσσος είμαι σίγουρος ότι η περιρέουσα και οι αποφάσεις θα ήταν πολύ πολύ διαφορετικές για όλα τα κόμματα και τα κομματίδια του λεγόμενου ενδιάμεσου.

   Άκου ποτζί το ΔΗΚΟ με τον Αναστασιάδη πρώτο γύρο. Άκου ποτζί κατά βούληση τα κομματίδια στον πρώτο γύρο... Τζιαι αν η ΕΔΕΚ αποφασίσει να πάει με τον Αναστασιάδη δεύτερο γύρο, τζιαμέ να δείς τα ωραία. Εν έσιει έτσι κοροιδία. Το σύστημα εξεκίνησε τζιαι φκάλει βαρετές αντιφάσεις.

   Τζιαι δεν είναι μόνο ο Αναστασιάδης που τες φκάλει προς τα έξω. Εν ολόκληρη κοινωνία που φκάλει τα σαπισμένα της μέσω της οικονομικής κρίσης. Τζιαι ούτε τα παιθκιά μας ούτε τα αγγόνια μας θα συνειδητοποιήσουν το βάθος και τες συνέπειες τούτης της κρίσης.

   Και όσο εν το βάθος τούτης της κρίσης τζιαι των αντιφάσεων της, τόσο πολλά δεν πρέπει να πιάσει ο Αναστασιάδης την καρέκλα, εν μέσω τόσων αντιφάσεων.

   Ουέ και αλίμονο... Κατίσιη της νήσου Κύπρου... Κατίσιη της...

   Διαγραφή
  2. :)
   Φίλε μου η τελευταία σου κουβέντα αθθύμισεν μου τους γονιούς μου το 2008, την επαύριον της εκλογής Χριστόφια. Καλοί αθρώποι αλλά σε ορισμένα πράματα έχουν μιαν ας το πούμεν συντηρητικήν θεώρησην:

   "Α, παναϊα μου Μιχάλη μου, κομμουνιστής πρόεδρος, τι επάθαμεν κλπ."

   Έτσι τζιαι οι φίλοι του ακελ (διότι οι αριστεροί εν πιο ευρύς όρος, μεν τους αδικήσουμεν) : "Ο κκουλλάς, ο συναγερμός, ο αναστασιάδης κλπ.". Βέβαια όπως είπεν ο παλιός μου ο μάστρος: "άμα σου λαλεί το κοπελλούϊν σου ότι φοάται τον κκουλλάν εσύ κλείεις το φως τζιαι βαώννεις την πόρταν επειδή ξέρεις ότι εν έσιει κκουλλάν;". Κοινώς, μπορεί ο Αναστασιάδης να εν ο κκουλλάς, μπορεί τζιαι οϊ. Εννά δείξει, κατά τα φαινόμενα.

   Κατά τα άλλα, οι απόψεις μου για τη συνεργασίαν συναγερμού-δηκο (τζιαι ακελ-δηκο) εν καθαρές:

   http://woofisarfkai.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

   http://woofisarfkai.blogspot.com/2012/06/blog-post_19.html

   Τζιαι δαμέ κάτι για το τι θα εύχουμουν εγώ προσωπικά:


   http://woofisarfkai.blogspot.com/2012/04/blog-post_24.html

   Γιατί φίλε μου για μέναν το κυπριακόν εν προτεραιότητα, πρώτη τζιαι μέγιστη. Τα άλλα έπονται. Εσείς ασχοληθείτε με την "οικονομίαν" να γουστάρετε.
   Για την ιστορίαν, ο Τάσσος ΔΕΝ υπήρξεν ΔΗΚΟ. Το ΔΗΚΟ εκμεταλλεύτηκεν το όπως έπαιξεν τζιαι τους θκιό μεγάλους (το 2003 τζιαι επροσπάθησεν τζιαι το 2008 παραιτούμενος που την προεδρίαν του ΔΗΚΟ) αλλά το 2008 έπαθεν την που τον κόσμον, ο οποίος φαίνεται κάπου επήρεν είδησην τα φούμαρα του 2004 τζιαι τα υστερόττερα. Αλλά κάποιοι ακόμα λιβανίζουν τον, τον πανμέγιστον πατριώτην που εβάφτισεν 1 στους 4 συμπατριώτες του προδότην απλά διότι έκαμεν το λάθος να διαφωνεί μαζίν του.
   Για τον Κυπριανού τζιαι τα κόκκαλα του να μεν σχολιάσω, για το δε Μακάριον έγινα κουραστικός στο συγκεκριμένο μπογκ, να μεν τα ξαναλαλούμεν...

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/11/12, 7:43 μ.μ.

   Μα το σχέδιο της ΕΕ είναι να λυθεί το κυπριακό μέσω της οικονομικής κρίσης.

   Τυχαίο το ότι στα κατεχόμενα γίνονται ιδιωτικοποιήσεις στα τουρκικά κεφάλαια και αλλάζουν οι πολιτικές δομές του ψευδοκράτους;

   Τυχαίο το ότι ο αναστασιάδης ετοιμάζει να κάμει τα ίδια και στη νόμιμη κυπριακή δημοκρατία;

   Θα έρθει μια μέρα που θα μας πουν: Ωραία... οι πολιτικές σας δομές δεν έχουν τίποτε να τους ανήκει... Έχεται αγορά εναρμονισμένη με το ευρώπη... το κυπριακό εν λυμένο ντε φάκτο, όπως έχεται διαμορφώσει τις πολιτικές δομές στο νησί... εσείς φακκάτε...

   Και για μένα η μέρα τούτη δεν θα είναι μέσα στην πενταετία του αναστασιάδη. Ο αναστασιάδης θα προετοιμάσει το έδαφος για αυτή την μέρα τζιαι έτσι ό,τι κάμει και ότι πει για το κυπριακό είναι ανέξοδο γι αυτό, γιατί ξέρει ότι οι Τουρκοί δεν θέλουν να λύσουν το κυπριακό προτού εφαρμοστούν οι πολιτικές της ΕΕ και δεν θα χρειαστεί να πάρει αποφάσεις άμεσα για το κυπριακό.

   Έμμεσα όμως οι αποφάσεις του θα έχουν τεράστια σημμασία για τη λύση του κυπριακού.

   Άρα τούτο το "φακκάτε για την οικονομία, εμένα κόφτει με που το κυπριακό", ξανασκέφτου το. Γιατί η οικονομία είναι πλέον συνηφασμένη με το κυπριακό.

   Διαγραφή
  4. Εσκέφτηκα καλά μαν. Εσύ ξανασκέφτου το. Εννά ρίξουμεν τον καπιταλισμόν ή την κατοχήν πρώτα; Ποιον εν πιο "προσιτόν"; Νομίζω το δεύτερον. Σίουρα βέβαια εν "καπιταλιστικόν|" προϊόν τζιαι το κυπριακόν, δαμέ συμφωνούμεν. "Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη", οι κυπραίοι το κυπριακόν, η υφήλιος τον καπιταλισμόν. Πιο καλή αναλογία νομίζω...

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος13/11/12, 8:04 μ.μ.

   Εν θα ρίψεις τον καπιταλισμό. Τούτο εν δεδομένο. Και όποιος αριστερός υποστηρίζει το αντίθετο εν επειδήν είναι ιδεολόγος. Για τον πολιτικά ενεργοποιημένο αριστερό η πτώση του καπιταλισμού εν μακροχρόνια υπόθεση και δυνατή ελπίδα.

   Πάμε στα τωρασινά. Εν σημαίνει ότι επειδή εν θα ρίψεις τον καπιταλισμό, πρέπει σώνει και καλά να εφαρμόσεις το ευρωπαικό καπιταλιστικό μοντέλο, ιδίως τη στιγμή που το νεοισλάμ βρίσκεται σε διαλεκτική μαζί με το ευρωπαικό μοντέλο

   Γι αυτό λέω ουέ και αλίμονο. Γιατί είναι ο ευρωπαικός καπιταλισμός που θα καταστρέψει την Κύπρο.

   Αν όμως ισοζυγίζαμε καπιταλιστικά συμφέροντα στο νησί; Αν δεν εδίναμε τα κλειθκιά της Κύπρου στους ευρωπαίους μόνο και είχαμε και άλλους να έχουν νταλαβέρια μαζί μας; Άλλους που έχουν αντίθετα και συγκρουόμενα συμφέροντα με την Τουρκία;

   Ο αναστασιάδης δεν είναι αυτής της πολιτικής και γι αυτό είναι επικύνδινος.

   ΥΓ: Οι γονείς σου εδικαιολογήσαν το επικύνδινος με το κομμουνιστής - εγώ δικαιολογώ το επικύνδινος με καπιταλιστικά επιχειρήματα...

   Διαγραφή
  6. "Άλλους που έχουν αντίθετα και συγκρουόμενα συμφέροντα με την Τουρκία;"
   Ποιοι εν τούτοι; Η Ρωσσία; Οξά η Κίνα; Κάμε μας μιαν ανάλυσην. Η Ρωσσία πάντως μια χαρά μας παίζει έσιει τόσες δεκαετίες για τα συμφέροντα της. Βολεύκει την παραπάνω τζιαι που την ΕΕ τζιαι που την Αμερικήν η ένταση τζιαι το ανεπίλυτον δακάτω αλλά προσβλέπετε κοντά της τζιαι πως μπορούμεν να "διούμεν κλειθκιά" ποδά ποτζιεί. Έτσι εδοκίμασεν τζιαι ο Μακάριος με υπέροχα αποτελέσματα. Ας συνεχίσουμεν...

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος14/11/12, 11:10 π.μ.

   Τούτα τα επιχείρηματα σου εν μου κολλούν. Εν συνειδητοποιείς νομίζω το πόσο σημαντικό είναι που έχεις κρατική υπόσταση.

   Τα υπέροχα αποτελέσματα του Μακάριου, εν ότι έχεις ακόμα κράτος και εν είσαι τουρτζιεμένος. Και θα είσουν σε καλύτερη θέση αν κάποιοι δεν αποφασίζαν να τον φαν.

   Τι ανάλυση να σου κάμω;
   Εν θωρείς νέα; Εν βλέπεις τι γίνεται στην Συρία με φόντο το Ιράν; Η το ότι η Τουρκία εν ξέρει αν θα τσακκωθεί με το Ισραήλ για τα μάτια των Αράβων ή αν θα μείνουν φίλοι για να φαν τον Αχματινετζάντ;

   Το ότι θα θέσεις σαν κατηγορία εναντίων της Ρωσίας ότι βολέφκεται για χρόνια με το ανεπίλητο εν το εκαρτέρουν.
   Δηλαδή οι Ευρωπαίοι και το ΝΑΤΟ θέλουν την Κύπρο ανεξάρτητη και ακέραια;

   Το αν μεταφέρεις το κυπριακό εκτός ΟΗΕ και εντός ΕΕ ή/και εντός του ΝΑΤΟ, καταλαβαίνεις το ότι ουσιαστικά καταντάς μη κράτος; Η θέλεις και δαμέ ανάλυση; Τουλάχιστον οι Ρώσσοι θέλουν σε να υπάρχεις σαν κυρίαχο κράτος.

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος14/11/12, 11:27 π.μ.

   Να σου το θέσω αλλιώς.

   Όταν καταφέρουμε να πείσουμε ότι ισορροπούμε διάφορα και διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα στην περιοχή, τότε όλοι θα συμφωνήσουν για την Κύπρο να είναι ενιαίο κράτος και ζώνη ουδετερότητας - Ελβετία της Μεσογείου...

   Διαγραφή
  9. Pleaease να μεν αρκέψουμεν για το Μακάριον πάλε. Ο άθρωπος εγούσταρεν να κάμνει ακροβασίες εν καιρώ ψυχρού πολέμου. Είχαμεν το ΝΑΤΟ με την βούλλαν δακάτω αλλά έκαμνεν "αντινατοϊκόν" αγώναν με τους αδεσμεύτους (που μας εθεωρούσαν τσιράκκια των αμερικανών" τζιαι με εισαγωγές πεπαλαιωμένων ρωσσικών τανκς.
   Η "λύση" του '60 ήταν νατοϊκή, εβόλευκεν το ΝΑΤΟ, Αμερικανούς, Ελλάδαν, Τουρκίαν και σία. Ήταν δε ομοσπονδία (τζιαι είναι, απλά εφύαν οι ΤΚ που το '63) τζι'ας την ελαλούσαν "ενιαίον κράτος". Τζιαι το ότι οδηγηθήκαμεν στο '63 τζιαι τα επόμενα στάδια είμαι περίεργος να δω πόσον τζιαιρόν εννα εθελοτυφλείτε για τες ιστορικά καταγεγραμμένες ευθύνες του εθνάρχη. Ασχέτως αν δεν είναι μόνον δικές του, αν είσιεν εθνικιστικόν αλυτρωτισμόν εκατέρωθεν, έξωθεν παρεμβάσεις κλπ.
   Επίσης, εμμένεις στην "παραδοσιακά αντιτουρκικήν" διατύπωσην. Οι τούρτζιοι εν τζιαι τζιείνοι πιόνια τζιαι διακύβευμαν των μεγάλων όπως τζιαι μεις. Ήταν να "τουρτζιέψουμεν" τζιαι έσωσεν μας ο Μακάριος. Επειδή "επροσκάλεσεν" τους που τα "αμερικανοκρατούμενα" ΗΕ να τον σώσουν που την Ελλάδαν. Τζιαι η Ρωσσία αντί να καταδικάζει τούρκους εκαταδίκαζεν νατο. Έτσι εν που τα ΄"επαλάνσαρεν" ο Μακάριος. Μετά επήεν να κάμει άλλην στροφήν (όταν είδεν΄πόσον ξεκρέμμαστους μας αφήσαν μετά την εισβολήν), αλλά ήταν αργά. Έτσι εκήρυξεν τον "μακροχρόνιον", έδωκεν "κλάδος ελαίας" (αλλά πάλε φταίουν οι εοκαβητατζίες) τζιαι δαμέ είμαστεν ακόμα, με τους απογόνους του να εν σε ούλλες τες κυβερνήσεις με το "διαίρει τζιαι βασίλευε" του δησακελ, ενώ εν σαφώς πιο κοντά οι θέσεις τους για λύσην. Ο κκουλλάς ο συναγερμός να εν καλά...

   Διαγραφή
  10. Ανώνυμος14/11/12, 2:00 μ.μ.

   Εν τζιαι επερίμενα κάτι διαφορετικό. Εν η ίδια κουφέτα για χρόνια τζια συνεχίζει τζιαι σήμερα. Πόσες φορές να απαντήσουμε τες ίδιες πιππίλες.

   Άτε σταματώ να συνομιλώ... Θέλεις διατριβή να εξηγήσεις τες αντιφάσεις σου.

   Απλά σαν αίτημα το διατυπώνω, χωρίς περαιτέρω συζήτηση:

   "Οι δυτικοί θέλουν την Κύπρο τούρκικη..."

   Και αν θέλεις συζήτηση να θκιαβάσεις 2-3 φορές το στρατηγικό βάθος και να πάεις να ενημερωθείς για το πως η Τουρκία προσπαθεί να ελέγξει Αραπιές, ΕΕ αλλά και τα κατεχόμενα με το δόγμα Νταβούτογλου και έλα μετά να μιλήσουμε για το πως ο Αναστασιάδης είναι η χαρά του Ερτογάν.

   Διαγραφή
  11. Ανταπαντώ στο αίτημα σου με το:

   "Οι δυτικοί θέλουν την Κύπρο δυτική" ή αν θέλεις πιο μεγάλην ακρίβειαν "νατοϊκή".

   Να τονίσουμεν δαμέ μπας τζιαι παρεξηγηθούμεν ότι ΔΕΝ είναι δίκαιη απαίτηση, ειδικά αν είναι (που όντως υπήρξεν) υποβαλλόμενη που άλλους (τους αγγλοαμερικάνους συν Ελλάδαν Τουρκίαν ως μέλη του ΝΑΤΟ). Αλλά φυσικά το "δίκαιον" στην παγκόσιαν σκηνήν, τότε τζιαι σήμερα εν μιαν "ιδεατή" κατάσταση τζιαι φυσικά στην πραγματικότηταν υπάρχουν κυρίως συμφέροντα. Δαμέ συγκλίνουμεν νάκκον σε τζιείνον που είπες ("να πείσουμε ότι ισορροπούμε διάφορα και διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα"). Φυσικά όπως είπεν κάποιος, άμα παίζεις με συμφέροντα υπερδυνάμεων, πολλές φορές γίνεσαι το χόρτον πάνω στο οποίον χορεύκουν οι ελέφαντες. Κάτι τέθκοιον επάθαμεν ως σήμερα. Ίσως να μεν μας περνά το παιχνίδιν, ίσως πιο "σοφόν" θα ήταν να επιλέξουμεν πλευράν τζιαι να κάμουμεν την επανάσταση μας πιο σταδιακά.

   Οι ηγέτες μας που το 1960 ως σήμερα εχειριστήκαν τούτην την αναντίρρητην πραγματικότηταν με τρόπους που οδηγήσαν στη σημερινήν κατάστασην, δηλαδή την ντε φάκτο διχοτόμησην (που μάλλον εν πιο κοντά στες εναλλακτικές των νατοϊκών αφού εποκουππίστηκεν η Ζυρίχη, πάλε δικόν τους δημιούργημαν που αναιρεί το αίτημα σου) τζιαι (με τον μακροχρόνιον αγώναν) την φυσικήν εξάλειψην των πραγματικά πληγέντων της ούλλης κατάστασης, δηλαδή των προσφύγων.΄
   Όσο για το Στρατηγικόν Βάθος, σίουρα εν κάτι που πρέπει να θκιαβάσω, αλλά όπως τζιαι άλλα "συγγράμματα" προσωπικής ιδεολογικής ερμηνείας (όπως η "Σημαδεμένη Τράπουλα", άλλον έναν ευαγγέλιον των απορριπτικών τζιαι των εις αει αρνητών του ενδεχομένου ειρήνης τζιαι συνεργασίας με τους τούρκους), εν πρόκειται να τα έχω τζιαι ως οδηγόν διαμόρφωσης άποψης. Έσιει τζιαι άλλα συγγράμματα, τα οποία δείχνουν τα οφέλη απαλλαγήςε που τα στερεότυπα της φυλής ή και της "τάξης".

   Διαγραφή
  12. Μπόρεις να δεις την ιστορία να επαναλαμβάνεται σε μοντέρνα εκδοχή:

   Η Ζυρίχη ήταν βήμα προς την Τουρκοποίηση. Φαίνεται από τη δράση πρώτα της ΤΜΤ [και της ΕΟΚΑ Β που εβολέφκετουν με διπλή ένωση στρατιωτικού νόμου]

   Το σχέδιο Άτσεσον ήθελε Κύπρος Νατοική διαχωρισμένη ξεκάθαρα ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία. Αυτό που έκανε ο Μακάριος ήταν να διατηρήσει την ακεραιότητα της [εν μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορείται ο Μακάριος για τούτο. Η διπλή ένωση ήταν καλύτερη από την κατοχή; Τουλάχιστον η κατοχή θεωρείται παραβίαση του διεθνούς δικαίου]

   Η παλιά εκδοχεί έχει αντιομοσπονδιακούς [ΔΔΟ - σημαδεμένη τράπουλα που είναι άλλη συζήτηση], συντηρητικούς και προοεδευτικούς που το 60

   Τωρά στη νέα εκδοχή η αμφισβήτηση της Κύπρου γίνεται πάνω στο δόγμα Νταβότουγλου και έχει να κάμει με το πως η ευρωπαική φιλοσοφία του κράτους μπορεί να εκφραστεί με ισλαμικούς όρους. Ο λεγόμενος ισλαμοφιλευθερισμός που προσφέρει εναλλακτική δικαιολόγηση του φιλελέυθερου δυτικού κράτους μέσω του κορανιού.

   Η Κύπρος πιέζεται τώρα μέσω του ευρώ, να αλλάξει τις δομές του κράτους σε νεοφιλελεύθερο και να παραχωρήσει εθνική κυριαρχία στην ΕΕ, την στιγμή που σε διεκδικεί η Τουρκία με ισλαμοφιλελεύθερους πλέον όρους [επικύνδινο!].

   Βλέπεις τον παραλληλισμό;
   Σχέδιο Άτσεσον: Νατοική λύση σε παζάρι Ελλάδας-Τουρκίας. Μη αποδοχή και εφαρμογή σχέδιου Β - βίαιη πραξικοπηματική επιβολή μιας νατοικής λύσης.

   Τωρά πάω σε ένα πιο θολό σημείο. Η συνθήκης της Λισσαβώνας θα ενοποιούσε πολιτικά την Ευρώπη σε ένα νεοφιλελεύθερο πλαίσιο. Η Ευρώπη απέρριψε την και έτσι επέρασε το σχέδιο Β - τη βίαια κρίση της ευρωζώνης για να περάσει το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο [ναι ακούεται κάπως θεωρία συνομωσίας].

   Η Τουρκία, μέσω κρίσης και αλλαγής στην Ευρώπη, διαπραγματεύεται με την ΕΕ και θέτει όρους δικαιολογημένους ισλαμοφιλελεύθερα. Ένα παζάρι πολιτικής επιρροής δηλαδή με την Κύπρος να πέφτει στη τουρκική μοίρα.

   Ο Νταβούτογλου στα κατεχόμενα επιβάλει ιδιωτικοποιήσεις και ελεύθερη αγορά προς ώφελος της εκ Τουρκίας άρχουσας τάξης και προχωρά σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις με ισλαμική δικαιόλογηση.

   Στο στρατηγικό βάθος (χρόνου και τόπου) η πολιτικο/οικονομική σοφτ επίρροη του Νταβούτογλου σε μια ελέυθερη Ευρωπαική αγορά του ελάχιστου κράτους, επηρεάζει την σκέψη και την οικονομία ολόκληρης της περιοχής. Και η ελληνοκυπριακή κοινότητα θα καταντήσει μια "Ρωμαίικη" [ή νεοραγιάδικη κοινότητα], στα πρότυπα των Ρωμιών της οθωμανικής αυτοκρατορίας και με την εκκλησία και τους νέα άρχουσα τάξη των προεστών και των κοτσαμπάσηδων να έχουν προνόμια ανάμεσα στο ποίμνιο.

   Κερασάκι η ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ προσφέρει την Κύπρο και στρατιωτικά.

   Τα συμφέροντα γύρω από τον Αναστασιάδη που εδρατζιάσαν μέσα στον γριβικό αγώνα για διπλή ένωση μέσω του στρατοκρατικού ΝΑΤΟ, είναι αυτά που σήμερα ξαναεκχωρούν εθνική κυριαρχία, μέσω της ΕΕ για να ριζώσουν ες αεί στον τόπο.

   Είναι τόσο συνεπής και ξεκάθαρη αυτή η γραμμή του παρακράτους του ΔΗΣΥ διαχρονικα που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η γραμμή [στο όνομα, για ακόμα μια φορά, της πατρίδας], διεκδικα οικονομικο/κοινωνίκα ωφέλη για πολλά χρόνια ακόμα μέσα από την παραχώρηση της Κύπρου στην ισλαμοευρωπαική διαλεκτική.

   Σε όλο αυτό εναλλακτικές υπάρχουν - Δύσκολες να επιτευχθούν.

   Υπάρχει και η κρυφή ελπίδα της κατάρρευσης (ή συρρίκνωσης) της Τουρκίας σαν κράτος...

   Διαγραφή
 2. Γουφ! Ο Σπύρος και ο Τάσσος επροσπαθήσαν να κάμουν το ΔΗΚΟ ξανά κόμμα μετά τη συνεργασία με τον ΔΗΣΥ που επροκάλεσε πολυδιάσπαση. Αυτό εννοεί ο ποιητής.

  Όποιο κόμμα συνεργάζεται με τον Συναγερμό ή εξαφανίζεται ή γίνεται κομμάτια. Η λίστα είναι μεγάλη: Φιλελεύθεροι του Ρολάνδη, ΝΕΔΗΠΑ του Μιχαηλίδη, το ΔΗΚΟ όπως είπαμε (Γαλανός, ΑΔΗΚ), οι ΕΔΗ φυσικά που ουσιαστικά έπαψαν να είναι κόμμα μετά τη συγκυβέρνηση με τον ΔΗΣΥ, η ΕΔΕΚ που έχασε την αριστερή της πτέρυγα με τη συμμετοχή της στη κυβέρνηση Κληρίδη...

  Που την άλλη, όποιος συνεργάζεται με το ΑΚΕΛ κάμνει κόκκαλο... Δες τα ποσοστά του ΔΗΚΟ που το 2003 μέχρι τώρα πχ. Θα τα ξαναδεί;

  Θεωρώ πως Οικολόγοι(...) και ευρωκό είναι ήδη μη-κόμματα μετά την απόφαση για "κατά βούληση", δεν υπάρχουν.

  Το σενάριο να υποστήριζε "ο Κάρογιαν" υποψήφιο του ΑΚΕΛ δεν έπαιζε ποτέ φίλε Γούφι. Έπαιζε να εστήριζε το ΑΚΕΛ ένα υποψήφιο που να επροερχόταν από τον χώρο του κέντρου, προτεινόμενον που ΔΗΚΟ κατά κύριο λόγο, αλλά και την ΕΔΕΚ.
  Σε τέτοια περίπτωση, ναι, αυτός που θα πολεμούσε αυτή τη προοπτική (από αυτά τα κόμματα) θα ήταν διασπαστής.

  Κατά τ' άλλα, αν ζούσε ο Τάσσος, μπροστά στο δίλημμα ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ, πιστεύω πως όπως και το 2008, παρά τη προσωπική του πικρία, θα επέλεγε ΑΚΕΛ για πολλά βασικούς λόγους τόσο στο Κυπριακό, όσο και στα οικονομικά.

  Το ΑΚΕΛ εκφράζει μια κεντρώα τάση στο Κυπριακό, ανάμεσα στα δύο άκρα των ΔΗΣΥ από τη μια, και δόγματος Δούντα από την άλλη. Οπότε, αν δούμε ορθολογιστικά τη κατάσταση, ναι, ένας αποτυχημένος εκλογικά "ανένδοτος", επιλέγοντας το λιγότερο "κακό" στον Β' γύρο, επιλέγει ΑΚΕΛ.

  Και στην οικονομία η στάση και η φιλοσοφία του ΑΚΕΛ είναι πιο συμβατή με τις παραδοσιακές θέσεις ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ. Οπότε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Ο Σπύρος και ο Τάσσος επροσπαθήσαν να κάμουν το ΔΗΚΟ ξανά κόμμα μετά τη συνεργασία με τον ΔΗΣΥ που επροκάλεσε πολυδιάσπαση". Ρε Στέλιο μου δουλεύκεις μας πραγματικά! Τι έκαμεν φίλε ο Τάσσος του Σπύρου; Εσύ ο ίδιος εμίλας ως πρόσφατα για "Τασσικούς" τζιαι "Κυπριανικούς" τζιαι τωρά λαλείς μας ότι φταίει ο συναγερμός για τη διάσπασην του ΔΗΚΟ. Έλεος. Φταίει τζιαι για το ρουσούδιν τζιαι τη φυλλοξήραν ο συναγερμός αλόπως.

  Όσο για το ποιος εν πιο κοντά με ποιον στο κυπριακόν, λυπεί με που αντί να θωρείτε (σαν "κεντρώα" τάση - αλήθκεια ενόμιζα ότι ήταν, ή θα έπρεπεν να είναι ριζοσπαστική η τάση του ΑΚΕΛ) προς το πιο "καταλυτικόν" (συ είπας, εν είμαι τόσο σίουρος) θωρείτε προς το πιο "συντηρητικόν"/ απορριπτικόν τζιαι προσβλέπετε σε συνεργασίαν μαζίν του εναντίον του συναγερμού. Όπως τζιαι ο συναγερμός βέβαια, αν τζιαι τουλάχιστον ο Αναστασιάδης το 2008 έκαμεν τες χειρονομίες καλής θέλησης του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...