"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

21 Νοεμβρίου 2012

Ο ακήρυκτος πόλεμος

Βλέπουμε τις αλήθειες κατάματα
 • Με οικονομικούς, στρατιωτικούς, πολιτικούς και επικοινωνιακούς όρους μια παγκόσμια επίθεση ενάντια στην πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία των λαών, τη δημόσια επιχειρηματικότητα, τους μισθωτούς και τις εργασιακές σχέσεις
 • Η Κύπρος δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση: Κερκόπορτα οι τράπεζες για τη νέα κατοχή
 • ΑΚΕΛ - Το εμπόδιο που πρέπει να παραμεριστεί: Δημιουργεί «πρόβλημα» στην πλήρη επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού και την εγκατάσταση στην τοπική εξουσία των δυνάμεων που μπορούν να τον εφαρμόσουν χωρίς «κομμουνιστικές ιδεοληψίες».
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 16/11/2012
 • Είναι πλέον εμφανές σε παγκόσμιο επίπεδο πως οι δυνάμεις της συντήρησης έχουν κηρύξει το τέλος της εργασιακής ειρήνης και το τέλος της σοσιαλδημοκρατίας που έχουμε γνωρίσει, τουλάχιστον στην Ευρώπη.
 • Έχουν κηρύξει τον πόλεμο στη μεσαία τάξη, την ευρύτερη εργατική τάξη των ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών, αυτή που έβρισκε τους τρόπους να φτιάχνει ένα σπίτι, να σπουδάζει τα παιδιά της, που μπορούσε να βρίσκεται μέσα στο ψεύτικο παιχνίδι της ανταγωνιστικότητας, επιβιώνοντας και ελπίζοντας για πραγματική δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη σε κάποια άλλη ιστορική στιγμή.
 • Τα χαμηλά στρώματα και οι μετανάστες δεν είναι πλέον οι βασικοί στόχοι της εκμετάλλευσης, ήρθε η σειρά του αστικοποιημένου προλεταριάτου που ακολούθησε τυφλά το αμερικάνικο όνειρο, που είδε τη σφαγή δίπλα του αλλά συνέχισε να πιστεύει τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», την δήθεν ελεύθερη αγορά, τη δικτατορία των τραπεζών, των μονοπωλίων και του ΝΑΤΟ.    
 • Η νέα τάξη, η τάξη πραγμάτων που δημιουργήθηκε μετά τη πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, αναπτύσσει παράλληλα μια απροκάλυπτη επιθετική πολιτική εις βάρος των λαών που επιμένουν σε ισοζυγισμένες διεθνείς σχέσεις και διατηρούν ερείσματα εκτός της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
 • Ο ακήρυκτος πόλεμος έχει φτάσει πλέον στη πόρτα μας. Δεν βρίσκεται μακριά, στο Σουδάν, στο Αφγανιστάν, το Ιράκ. Είναι κοντά, στη Λιβύη, στη Συρία, την Ελλάδα. Αγκαλιάζει με οικονομικά μέσα σταδιακά ολόκληρη την Ευρώπη, θέλει να επανεντάξει τα «απολωλότα» κράτη της Λατινικής,       
 • Η χώρα μας δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Το άλυτο, ΝΑΤΟϊκό στο μεγαλύτερο μέρος του κυπριακό πρόβλημα, μαζί με τη πρόσφατη ανακάλυψη ενεργειακών κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της Κύπρου και σε συνδυασμό με την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη, έχει αναπόφευκτα τοποθετήσει τη Δημοκρατία μας στη «μαύρη λίστα» της σύγχρονης αποικιοκρατίας.
 • Το γεγονός ότι είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εφάρμοσε το πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας των ιδιωτικών τραπεζών το 2009, με τα ποσά τελικά να διοχετεύονται στα ελληνικά ομόλογα αντί να τονώνουν τη τοπική αγορά, με αγορές κυρίως από τη γερμανική Deutsche Bank και «κάτω από τη μύτη» τόσο της ΕΚΤ όσο και της αντίστοιχης Κυπριακής, μπορεί και να ιδωθεί και σαν μια καλοστημένη παγίδα.
 • Τα τεκμήρια που υπάρχουν για κίνητρα εκατομμυρίων που έδιναν οι Γερμανοί στους Κύπριους τραπεζίτες για να τους δελεάσουν, ενισχύουν αυτή την υπόθεση.
 • Κάποιοι έχουν εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια για να πουλήσουν, σ’ αυτό το ωμό συμπέρασμα καταλήγει τελικά η ανάλυση, τον τόπο στη τραπεζιτική δικτατορία της τρόικας.
 • Κάποιοι υποστήριζαν αυτούς τους τραπεζίτες και καλούσαν το ΑΚΕΛ να τους δείξει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του (Αβέρωφ Νεοφύτου Ιούνης 2010, Φιλελεύθερος). Κάποιοι στήριζαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη, και κάποιοι έως την ώρα που μιλάμε ανοίγουν τον δρόμο για σκληρότερες προτάσεις εκ μέρους των δυτικών δανειστών και υπονομεύουν τη κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση για να πέσει αμαχητί.    
ΑΚΕΛ: Το εμπόδιο που πρέπει να παραμεριστεί
 • Το ΑΚΕΛ είναι ανάχωμα σ’ αυτή την εσωτερική αλλά και γεωπολιτική περιρρέουσα, εμποδίζει, γι αυτό και γίνεται στόχος συκοφαντίας και λάσπης. Δημιουργεί «πρόβλημα» στην πλήρη επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού και την εγκατάσταση στην τοπική εξουσία των δυνάμεων που μπορούν να τον εφαρμόσουν χωρίς «κομμουνιστικές ιδεοληψίες», όπως ονομάζονται στις μέρες μας οι ελάχιστες αντιστάσεις στη δυτική τραπεζιτική και ιμπεριαλιστική δικτατορία.
 • Ιστορικά αποδεικνύεται πως όταν στοχοποιείται το ΑΚΕΛ με αυτό τον έντονο τρόπο, κι όταν το κύριο πολιτικό ζητούμενο είναι ο εξωστρακισμός της Αριστερής σκέψης και πράξης, ο λαός πρέπει να περιμένει τα χειρότερα.
 • Κι αυτή, η σύγχρονη εκδοχή της απαξίωσης και της απομόνωσης της Αριστεράς, μέσω δαιμονοποίησης της διακυβέρνησης του Λαϊκού Κινήματος αυτή τη φορά, με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει τον τόπο σε κακοτοπιές όμοιες με τις τραγικές συνθήκες που προκάλεσε η ακροδεξιά δράση τις δύο περιόδους της ένοπλής της παρουσίας στο νησί υπό τη καθοδήγηση του Γ. Γρίβα και της τοπικής άρχουσας τάξης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...