"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

24 Νοεμβρίου 2012

Σχέδιο λύσης του Κυπριακού στα μέτρα του Αναστασιάδη με «χαλαρή ΝΑΤΟϊκή ομοσπονδία»

Μας την έχουν στημένη με Αναστασιάδη...
 • Προνοεί  παραχώρηση των Βρετανικών Βάσεων στο ΝΑΤΟ, αποκαλύπτει η Τ/κ  ΑΦΡΙΚΑ
 • Διασύνδεση Φυσικού Αερίου και Κυπριακού μέσω των Δυτικών μεθοδεύσεων
 • Αναμένουν τον Αναστασιάδη Αγγλοαμερικανοί και Τούρκοι για να «βάλουν μπρος»
Στη ΓΝΩΜΗ 23/11/2012
 • Με τίτλο «Δημοσιεύουμε το νέο σχέδιο» η έγκυρη και ενημερωμένη «Αφρίκα» του Σενέρ Λεβέντ, δημοσίευσε άρθρο στις 20 Νοεμβρίου με τον ισχυρισμό ότι τα Ηνωμένα Έθνη επεξεργάζονται ένα νέο σχέδιο λύσης στο Κυπριακό το οποίο αναμένεται να υποβληθεί στις δύο πλευρές αμέσως μετά τη διεξαγωγή των Προεδρικών Εκλογών του ερχόμενου Φεβρουαρίου.
 • Το νέο σχέδιο λύσης στο Κυπριακό προνοεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, μια «χαλαρή ομοσπονδία» σύμφωνα και με τις πάγιες θέσεις Αναστασιάδη-Έρογλου και Άγκυρας, και πως οι κυρίαρχες Βρετανικές Βάσεις θα μετατραπούν σε Βάσεις του ΝΑΤΟ, με την Τουρκία, την Ελλάδα και την Βρετανία να μην αποτελούν πλέον εγγυήτριες δυνάμεις του νέου κράτους που θα προκύψει.
 • «Η μοναδική εγγυήτρια δύναμη θα είναι το ΝΑΤΟ και το περιουσιακό θα επιλυθεί σε μεγάλο ποσοστό με τη μέθοδο της αποζημίωσης» συνεχίζει το δημοσίευμα .
 • Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι το εν λόγω σχέδιο, το οποίο δεν έγινε αποδεχτό επί διακυβέρνησης Χριστόφια, δυνατό να γίνει αποδεχτό σε περίπτωση νίκης του προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη.
 • Στο «νέο σχέδιο» υπάρχει επίσης πρόνοια για τη μεταφορά του φυσικού αερίου και του πετρελαίου της Κύπρου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, κάτι που όπως υποστηρίζει η «Αφρίκα», επιβεβαιώνεται και από τη συμμετοχή του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, John Koenig σε μυστική διάσκεψη για το φυσικό αέριο η οποία πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα. 
ΧΑΛΑΡΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
 • Το δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει την ανάλυση της ΓΝΩΜΗΣ από τις 27 Σεπτεμβρίου που έκανε λόγο για τα σχέδια του Νίκου Αναστασιάδη για «χαλαρή ΝΑΤΟϊκή ομοσπονδία» σε περίπτωση που εκλεγεί, σκέψεις που ευχαρίστως μοιράζονται μαζί του τόσο οι Αγγλοαμερικανοί, όσο και η Τουρκία.
 • Η υπαναχώρηση από την ορολογία της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, και η «δημιουργική» αυτή ασάφεια στη μορφή λύσης όπως συνομολογήθηκε από το ΔΗΚΟ και τον ΔΗΣΥ σε ότι αφορά το πρόγραμμα της υποστήριξης κοινής υποψηφιότητας, δίνει στον Νίκο Αναστασιάδη την ευχέρεια να κινηθεί πλησιέστερα στον Έρογλου και τις δυτικές μεθοδεύσεις για τη περιοχή.
 • Η παράγραφος μάλιστα που κάνει αναφορά σε αίτηση ένταξης στον ΝΑΤΟϊκό «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» και για ενδυνάμωση των σχέσεων με το ίδιο το ΝΑΤΟ, έρχεται να επιβεβαιώσει και ο δεύτερο σκέλος των εκτιμήσεων μας για τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχτεί η νέα προσπάθεια λύσης του Κυπριακού, εάν και εφόσον ο υποψήφιος της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς καταφέρει να εκλεγεί.
 • Η διασύνδεση του Φυσικού Αερίου με τη ΝΑΤΟποίηση της χώρας και μια δοτή διχοτομική λύση είναι πλέον κάτι περισσότερο από εμφανής, και ενισχύεται από τις διαχρονικές τάσεις της Κυπριακής Δεξιάς σε ότι αφορά μια «διευθέτηση» του Κυπριακού στα Δυτικά πλαίσια που θα ικανοποιεί τη Τουρκία και τους συμμάχους της.

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος25/11/12, 7:55 μ.μ.

  τούτη η ανάρτηση εκατάντησε όπως το EURONEWS: No Comment

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...