"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

25 Νοεμβρίου 2012

Εθνικιστικοί – ακροδεξιοί κύκλοι στο πλευρό του Λιλλήκα

Τι ψηφίζει ο Φώτης Παπαφώτης στις Προεδρικές του 13’;
 • Το αμετανόητο στέλεχος της ΕΟΚΑ Β’ Φώτης Παπαφώτης, αρθρογραφεί υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα
 • Πρώην πρόεδροι της ακροδεξιάς Δράσις - ΚΕΣ Αθήνας ο εκπρόσωπος τύπου της καμπάνιας Λιλλήκα και ο συντονιστής της «πρωτοβουλίας νέων» για τη στήριξή του.
 • Μαζί τους και οι  Δώρος Χριστοδουλίδης, Κυριάκος Τυρίμος και Άγις Αγαπίου που λειτουργούν ως «δούρειος ίππος» για την πολυπόθητη στην Δεξιά και την Ακροδεξιά, ήττα του Λαϊκού Κινήματος
 • Καταγγελίες μελών και φίλων του ΑΚΕΛ για παρενόχληση από το επιτελείο Λιλλήκα – Παράνομες διαρροές προσωπικών δεδομένων
Στη ΓΝΩΜΗ 23/11/2012
 • Ενόχλησαν το επιτελείο Λιλλήκα οι αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ για «Ελαμίτες και Χρυσαυγίτες» που υποστηρίζουν τη δική του υποψηφιότητα, ζητώντας να του υποδειχθούν ονόματα που τον πλαισιώνουν.
 • Προφανώς, ο εκλεκτός της ΕΔΕΚ βρίσκει σημαντικές διαφορές μεταξύ της Δράσις-ΚΕΣ, της ακροδεξιάς-εθνικιστικής φοιτητικής οργάνωσης κυπρίων στην Αθήνα ή και του γνωστού αντιμακαριακού Φώτη Παπαφώτη, με το ΕΛΑΜ, το κυπριακό παράρτημα της Χρυσής Αυγής. Το Λαϊκό Κίνημα όμως, όχι.
 • Τα ίδια διχοτομικά «ιδανικά» και το ίδιο μίσος για την Αριστερά έχουν και προωθούν τόσο το ΕΛΑΜ-Χρυσή Αυγή, όσο και η Δράσις-ΚΕΣ, το φοιτητικό απομεινάρι της ΕΟΚΑ Β’ που ίδρυσε ο ίδιος ο Γρίβας και που υπήρξε η μόνη «νόμιμη» φοιτητική παράταξη εν καιρώ Χούντας.
 • Η στήριξη στον Γιώργο Λιλλήκα από τη γνωστή φασιστική φυσιογνωμία του Φώτη Παπαφώτη, στελέχους της ΕΟΚΑ Β’ και αμετανόητο λάτρη του Γρίβα, καθώς και οι καθοριστικές παρουσίες τόσο του Αλέξανδρου Μιχαηλίδη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος και ηγετικό στέλεχος του Δράσις-ΚΕΣ τη περίοδο 1985-1990, όσο και του επίσης πρώην προέδρου της ακροδεξιάς οργάνωσης Ανδρέα Αποστόλου στο επιτελείο Λιλλήκα, αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας πως εθνικιστικοί και ακροδεξιοί κύκλοι βρίσκονται στο πλευρό του και μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για την εκλογή του.
 • Απόσπασμα από την ακροδεξιά-εθνικιστική ελληνική εφημερίδα «Στόχος» 
  που εκθειάζει τον Αντρέα Αποστόλου και τον χαρακτηρίζει «συγκλονιστικό» 
  σε ομιλία του στην εκδήλωση της Δράσις ΚΕΣ στις 9/3/2009, γιατί 
  «θύμισε σε όλους ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ δεν έχει τελειώσει 
  αφού η ένωση δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί!»
 • Τα ντοκουμέντα είναι εκεί, όπως και οι κατατεθειμένες διαχρονικές θέσεις των κύκλων αυτών που βρήκαν τώρα στο πρόσωπο του Γ. Λιλλήκα τον άνθρωπο που θα θάψει για πάντα τις όποιες πιθανότητες μας έχουν απομείνει για Λύση και Επανένωση και οδηγήσει τη Κύπρο δεκαετίες πίσω σε ότι αφορά τα πολιτικά ήθη.
ΕΛΚΥΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ
 • Ο Φώτης Παπαφώτης με πρόσφατο άρθρο του στην ιστοσελίδα του καλεί τους αναγνώστες του να μην απέχουν στις εκλογές αλλά να υποστηρίξουν με θέρμη τον Γιώργο Λιλλήκα, με “οργανωτές, συντονιστές και μπροστάρηδες τα νιάτα μας”. Ποιους εννοεί ο κ. Παπαφώτης ως «οργανωτές και μπροστάρηδες» είναι αυταπόδειχτο από τις σχέσεις του με το ΕΛΑΜ και τους υπόλοιπους ακροδεξιούς πυρήνες.
 • Ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης που έχει αναλάβει υπεύθυνος τύπου της προεκλογικής Λιλλήκας, υπήρξε όπως αναφέρθηκε πριν πρόεδρος της Δράσις-ΚΕΣ στα τέλη της δεκαετίας του 80’, και στη συνέχεια βρέθηκε στον στενό κύκλο των ιδρυτικών μελών των Νέων Οριζόντων, του κόμματος που αποτέλεσε τον πολιτικό κορμό για τη δημιουργία του ΕΥΡΩΚΟ. 
 • Ο υποστηρικτής του Γ. Λιλλήκα Φώτης Παπαφώτης, σε ομιλία στα
  γραφεία του ΕΛΑΜ για τον Γρίβα τον Γενάρη του 11'. 
 • Ο Αντρέας Αποστόλου από την άλλη, που τώρα εμφανίζεται ως συντονιστής της ομάδας νέων «το μέλλον μας» που βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Λιλλήκα, εγκωμιαζόταν μόλις πριν τρία χρόνια από τη φασιστική εφημερίδα «Στόχος» για τις ενωτικές του θέσεις, ενώ είναι γνωστός επίσης για την έντονη αντιακελική και αντιεπανενωτική του δράση στα πλαίσια του φοιτητικού κινήματος. Το διαδίκτυο βρίθει από σχετικά βίντεο που τον παρουσιάζουν να ωρύεται κατά της Αριστεράς και της επαναπροσέγγισης.
ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ
 • Ο κατήφορος κάποιων δεν έχει σταματημό. Στον ακροδεξιό και εθνικιστικό συρφετό που στηρίζει τον Γιώργο Λιλλήκα, μαζί με τα απομεινάρια της ΕΟΚΑ Β’, τη νεολαία του ΕΥΡΩΚΟ και τη Δράσις-ΚΕΣ, συντάσσονται με απαράδεκτο τρόπο και πρώην βουλευτές του ΑΚΕΛ-Αριστερά.
 • Δώρος Χριστοδουλίδης, Κυριάκος Τυρίμος και Άγις Αγαπίου έχουν ήδη εκφραστεί υπέρ του επίσης πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ, που κατεβαίνει ως υποψήφιος για να λειτουργήσει ουσιαστικά ως ο «δούρειος ίππος» για τη διάσπαση και την ήττα σε τελική ανάλυση του Λαϊκού Κινήματος.
 • Αλγεινή εντύπωση στους αριστερούς ψηφοφόρους όμως, δεν προκαλεί μόνο το γεγονός ότι τα τέσσερα πρώην μέλη της ΚΕ του κόμματος πέρασαν στην άλλη όχθη ξεγράφοντας την πολιτική τους διαδρομή βρισκόμενοι πλέον αντιμέτωποι με το κόμμα που τους ανέδειξε.
 • Στην εφημερίδα μας καταφθάνουν καταγγελίες από μέλη και φίλους του ΑΚΕΛ για τηλεφωνικές παρενοχλήσεις από το επιτελείο Λιλλήκα, που φανερώνουν πως προσωπικά τους δεδομένα πέρασαν με κάποιο τρόπο στα χέρια όσων εργάζονται ενάντια στο Κίνημα.
 • Ο Αντρέας Αποστόλου, Γενικός Συντονιστής της Πρωτοβουλίας νέων 
  «για το μέλλον μας» που υποστηρίζει τον Γιώργο Λιλλήκα. 
  Σημειώστε ότι αποκρύβεται η παραταξιακή ιδιότητα του κ. Αποστόλου 
  ενώ για τα άλλα μέλη της κίνησης υπερτονίζεται…
 • Αναγνώστες αναφέρουν στη ΓΝΩΜΗ πως είναι έτοιμοι να προσφύγουν στους θεσμούς της Δημοκρατίας για ξεκάθαρες παραβιάσεις απορρήτων πληροφοριών που υπήρχαν μόνο σε κομματικές λίστες, γεγονός που δείχνει πως κάποιοι στην ουσία τις έχουν οικειοποιηθεί παράνομα και τις εκμεταλλεύονται για προεκλογικούς σκοπούς.    

Ο «συντονιστής» του Γ. Λιλλήκα: "Την άλλη Κυριακή όλοι μαζί ενωμένοι, να βροντοφωνάξουμε πως το φοιτητικό κίνημα, το αντιομοσπονδιακό κίνημα είναι τεράστιο. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ.” [Γενική Συνέλευση Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας 2/5/2010 Ομιλία του Ανδρέα Αποστόλου, προέδρου της ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ.]

10 σχόλια:

 1. Ανώνυμος26/11/12, 6:51 π.μ.

  Τούτο εν το αποτέλεσμα άμαν εν έσιεις κομμουνιστική αριστερά. ΖΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως το ΚΚΕ ας πούμε; Γιατί στην Ελλάδα εν κάπως χειρότερη η κατάσταση.
   Εκτός αν εννοείς όπως την 17Ν...

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος26/11/12, 6:14 μ.μ.

  Πρέπει να συμβιβαστούμε κάποτε με το γεγονός ότι ο γριβισμός και η πραξικοπηματολογία είναι τα αγαπημένα ατού του ακελ σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Και ίσως τα μοναδικά. Δεν πρέπει να μας ξενίζει το γεγονός. Εδώ τον ίδιο το Τάσσο παπαδόπουλο κατηγορούσαν για σχέσεις με φασιστικά στοιχεία, για τον λιλλήκα θ΄αντραπούν;

  Ο φόος φέρνει κόλαση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :-) Να συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι κάποιοι, και από την Αριστερά και από την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, δεν είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν γιατί η Κύπρος είναι μοιρασμένη, γιατί είμαστε πρόσφυγες, γιατί έχουμε Κυπριακό πρόβλημα.
   Ούτε την ΕΟΚΑ Β, ούτε τον Γρίβα, ούτε τη Χούντα, ούτε τον Σαμψών, ούτε τον Χρύσανθο Αναστασιάδη, ούτε φυσικά το ΝΑΤΟ και τη CIA.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/12, 1:57 μ.μ.

   Όχι νέε ούτε για τζίνα κανονικά πρέπει να μιλούμε.

   Ούτε πως έγινε εισβολή, ούτε πως υπάρχει κατοχή, ούτε τα βάσανα χιλιάδων ανθρώπων που υπόφεραν από τα εγκλήματα των συμπολίτων τους.

   Τίποτε να μην θυμόμαστε...

   Ανώνυμε πέραν της ειρωνίας. Τον πόνο που επροκαλέσαν μέσα στη ψυσιή των Κυπραίων οι ακροδεξιοί και οι γριβικοί δεν μπορείται να τον σβήσετε. Όσο θέλετε κάμετε την προπαγάνδα σας. Όσο ο κόσμος ακόμα υποφέρει πάντα θα νιώθετε την αντίσταση του.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος27/11/12, 7:31 μ.μ.

   Τζαι τούτα ούλλα τα κακά έκαμεν τα ο Λιλλήκας;

   Ήβρετε εύκολο πάτημα κάθε φορά που βρίσκετε τα δκυό στενά να αθυμάστε το πραξικόπημα και να καταλογίζετε σε πολιτικούς σας αντιπάλους, ακόμα και ανθρώπους που η κοινή λογική δεν μπορεί να δεχτεί ότι το κάμνουν, συνεργασία με φασιστίκά και ακροδεξιά στοιχεία, απλώς και μόνο γιατί έλαχε να είναι πολιτικοί σας αντίπαλοι.

   Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής εξαχρίωσης. Να στιγματίζετε ανθρώπους δημοκρατικούς (μέχρι και τον ίδιο το Τάσσο παπαδόπουλο!!) ακολουθώντας την ίδια ανήθικη τακτική, της πραξικοπηματολογίας, θεωρώντας πως κάθε τι ξένο με το ακελ ισοδυναμεί ταυτόχρονα με τον φασισμό.

   Αλλά τι να περιμένεις από ανθρώπους που δεν έχουν τίποτε να επιδείξουν και σέρνουν από τη μούττη τούς οπαδούς τους, με το φόβο του κακού φασίστα.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος26/11/12, 9:45 μ.μ.

  Για τις διαρροές των προσωπικών δεδομένων μελών του ακελ προς το επιτελείο Λιλλήκα έβαλε τον δάκτυλον της η Ανθή. Πάτησε λάθος πλήκτρο πάλε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τζι’ εδιωρετούμουν τζι’ εγιώ που ήβραν το κινητό μου που το επιτελείο του Λιλλήκα, τζιαι μιαν την άλλη στέλλουν μου μηνύματα ή παίρνουν με τηλέφωνο για να με καλέσουν σε συγκεντρώσεις του… Λαλείτε αν υποβάλω παράπονο στην Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων εν να μπερτέψει η συντρόφισσα η Ανθή;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/11/12, 11:34 μ.μ.

   εν μπερτεύκει η Ανθή. δεν το έκανε επί σκοπού. αν σε ενοχλήσουν τζιε που το επιτελείο της Πραξούλας τότε να υποβάλεις τα παράπονα σου σε όλα τα αρμόδια σώματα. αλλά πρόσεχε που τούτην την Πραξούλα. μπορεί να σου κινήσει καμιάν αγωγή που δαμέ ως το φεγγάριν!

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος27/11/12, 2:46 μ.μ.

  Πραξούλα υποψηφιότητα στοπ. Κασίνης αναμένεται στοπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...