"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

3 Νοεμβρίου 2012

ΕΦΕΚ και Γρίβας: η συνέχεια…

Επιμένει δημοκρατικά η ΕΦΕΚ, παρά την υπονόμευση
 • Η αμέσως προηγούμενη ανάρτηση του ιστολογίου, ήταν άρθρο δικό μου στη ΓΝΩΜΗ για την υπόγεια μάχη μεταξύ των επιτελείων Αναστασιάδη-Λιλλήκα προς προσέλκυση των ακροδεξιών και νεοφασιστικών κύκλων και πυρήνων, ειδικά ανάμεσα στη νεολαία.
 • Ιδιαίτερη αίσθηση στους αναγνώστες και τους σχολιαστές προκάλεσε η αναφορά στην ξεκάθαρα φασιστική ενέργεια της Δράσις-ΚΕΣ στην Αθήνα σε συνεργασία με τη «Πρωτοπορία» του ΔΗΣΥ, που αντικαταστατικά (θα γίνει αργότερα εκτενής αναφορά) και ενάντια στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των κυπριών φοιτητών στην ελληνική πρωτεύουσα, αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ το πορτραίτο του Γρίβα στο οίκημα της φοιτητικής ένωσης κυπρίων-ΕΦΕΚ.
 • Οι υπόλοιπες παρατάξεις μέσω των αντιπροσώπων τους (Προοδευτική, Αναγέννηση και Αγώνας, που πρόσκεινται σε ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ αντίστοιχα), αντέδρασαν και την ίδια στιγμή αποχωρώντας από τη Συνεδρία, όσο και την εβδομάδα που μας πέρασε με πλειοψηφική καταδικαστική ανακοίνωση ενάντια στις άλλες δύο παρατάξεις της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.
Έκπληξη;
 • Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΦΕΚ (προερχόμενος από τη Συναγερμική Πρωτοπορία) που υποβοήθησε και στήριξε τον τραμπουκισμό της Δράσις-ΚΕΣ, είναι γνωστός μας μπλογκερικός φίλος που το περασμένο διάστημα παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος μιας επανενωτικής-αντιεθνικιστικής τάσης στη φιλελεύθερη παράταξη, ξένισε ή εξέπληξε πολλούς…
 • Εμένα, και άλλους, όχι. Έχει αποδειχθεί με μια σειρά από γεγονότα πως ο όποιος οικουμενισμός και ιδιαίτερα η όποια κυπριακή-επανενωτική συνείδηση στους κόλπους της Δεξιάς, έχουν συγκεκριμένα όρια, ειδικά μπροστά σε εκλογικές αναμετρήσεις, και δη τις προεδρικές.
 • Τα συνθήματα για «ένωση δυνάμεων» και «εθνική σωτηρία», δεν είναι άλλωστε τυχαία. Κρύβουν πίσω τους την έννοια της «ενωμένης εθνικής δεξιάς» που θα λειτουργήσει ως φορέας του εξοστρακισμού και της απομόνωσης της Αριστεράς και που θα «βάλει τα πράματα στη θέση τους».
 • «Διασπαστές» σ’ αυτή την «ενωτική» διάθεση που προσπαθεί να πλασάρει ο Συναγερμικός υποψήφιος, με βασικά εργαλεία τον αντιακελισμό από τη μια και την άρνηση της διζωνικής από την άλλη, είναι ο Γιώργος Λιλλήκας και η ΕΔΕΚ, μαζί με το μισό Ευρωκό και τα αντιομοσπονδιακά πρώην στελέχη του ΔΗΚΟ.
 • Αναστασιάδης και Λιλλήκας παλεύουν για τη μερίδα του λέοντος στους απορριπτικούς και εθνικιστικούς κύκλους, ψαρεύουν στις ίδιες δεξαμενές προκειμένου να εξασφαλίσουν πολιτικά και εκλογικά οφέλη, αυτό θεωρώ πως είναι πια ξεκάθαρο.
Για τα μάτια των παλιών και νέων γριβικών…
 • Μια επιπλέον απόδειξη της διαμάχης για προσέλκυση των εθνικιστικών-αντιομοσπονδιακών νεολαιίστικων πυρήνων,  είναι η ένταξη στη προεκλογική ομάδα του Γ. Λιλλήκα κάποιων πρώην (και νυν ίσως) στελεχών της Δράσις-ΚΕΣ («Πρωτοβουλία Νέων για το Μέλλον μας»), μια κίνηση που είχε ως πρώτο «παρατράγουδο» τη γνωστή αναφορά σε «ξένους» που περιλάμβανε και τις άλλες κυπριακές κοινότητες, και η οποία ανάγκασε τον υποψήφιο να απολογηθεί εκ μέρους τους με το πρόσχημα ότι είναι «νέοι», ότι κι αν σημαίνει αυτό…
 • Είναι επίσης γεγονός ότι αντιομοσπονδιακές (Ανδρέας Αγγελίδης, Νίκος Κουτσού) αλλά και ξεκάθαρα ακροδεξιές-ρατσιστικές σε κάποιες περιπτώσεις «προσωπικότητες» (Ζαχαρίας Κουλίας, Φώτης Παπαφώτης κ.α.), στηρίζουν την υποψηφιότητα Λιλλήκα, ελκύοντας την εθνικιστική νεολαία, και όχι μόνο.
 • Η αύξηση της επιρροής μέσα στη Δράσις-ΚΕΣ και όσους εμφορούνται από τα γριβικά ιδανικά (χώρος του ΕΥΡΩΚΟ, εοκαβήτικα κατάλοιπα ΔΗΣΥ, ΕΛΑΜ κλπ), είναι μια βασική πτυχή της διαμάχης μεταξύ Αναστασιάδη-Λιλλήκα.
 • Είναι μια μάχη που θα αποφασίσει πολλά ως προς τα τελικά ποσοστά αλλά κυρίως τη δυναμική των δύο υποψηφίων. Ο νεανικός ενθουσιασμός, η ορμή της φασίζουσας (ας λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους) νεολαίας, είναι ένα από τα κύρια ζητούμενα για τα επιτελεία των δύο υποψηφίων της συντήρησης.
Ο έρωτας κι ο βήχας…
 • Όσο δύσκολο λοιπόν είναι για τον ΔΗΣΥ να κρύψει τη πρεμούρα του για «επαναπροσέγγιση» με την Άκρα Δεξιά και τις νεολαιίστικές της οργανώσεις, άλλο τόσο δύσκολο είναι για τους Λιλλήκα-ΕΔΕΚ να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση ή ενέργεια που να υποδεικνύει τον καταστροφικό ρόλο που παίζει ιστορικά ο εθνικιστικός εξτρεμισμός.
 • Αυτό έγινε ιδιαίτερα εμφανές στην περίπτωση της βράβευσης  του Νίκου Αναστασιάδη από τον «φιλοαστυνομικό» σύνδεσμο ως γόνου αστυνομικού - του Χρύσανθου Αναστασιάδη, αστυνομικού «διευθυντή» Λεμεσού κατά το πραξικόπημα, ο οποίος μάλιστα παύτηκε από τον Μακάριο νωρίτερα για την αντιδημοκρατική του δράση υπέρ της ΕΟΚΑ Β’.
 • Τόσο η ΕΔΕΚ, όσο και ο Γιώργος Λιλλήκας, απέφυγαν επιμελώς να θίξουν τη παράταξη η οποία τότε λειτούργησε, αποδεδειγμένα πια μετά το πόρισμα του Φακέλου για τα γεγονότα του 74’, ενάντια στη νομιμότητα και το ενιαίο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ούτε λέξη για τη ταμπακέρα δηλαδή, προκειμένου να κρατηθούν ζωντανές οι γέφυρες με τους παλαιογριβικούς και νεογριβικούς κύκλους.
 «Η μάχη της Αθήνας»
 • Το πολιτικό μου ένστιχτο, για να επανέλθω στο ζήτημα του Γρίβα και της ΕΦΕΚ Αθήνας, με οδηγεί στο να αποδώσω τη συγκεκριμένη κίνηση της Δράσις-ΚΕΣ να επανατοποθετήσει (ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ επαναλαμβάνω) το πορτραίτο-φωτογραφία του Γρίβα στο οίκημα του συλλόγου με την στήριξη της Συναγερμικής Πρωτοπορίας, ως ένα προαποφασισμένο και κατόπιν συνεννόησης σκηνικό.
 • Δεν έχω αποδείξεις γι αυτό, αλλά θεωρώ πως δεν εκπλάγηκαν οι τρεις αντιπρόσωποι της Πρωτοπορίας, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της ΕΦΕΚ, με το «ντου» των Δρασιτών εν ώρα συνεδρίας και την επανατοποθέτηση του «σωτήρα» στο οίκημα.
 • Το συμπεραίνω από τη στάση των αντιπροσώπων της Συναγερμικής φοιτητικής παράταξης, και ειδικά του προέδρου που κάλεσε όσους διαφωνούσαν με τη συγκεκριμένη φασιστική ενέργεια των εθνικιστικών-ακροδεξιών στοιχείων, να αποχωρήσουν από τη συνεδρία. Ένας πρόεδρος προ εκπλήξεως θα λειτουργούσε μάλλον διαφορετικά, θα προστάτευε ίσως τη νομιμότητα, έστω κι αν τη θεωρούσε στρεβλή. 
 • Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός πως τόσο ο πρόεδρος της ΕΦΕΚ, μαζί με τη Πρωτοπορία, όσο και η Δράσις-ΚΕΣ, κάνουν την ίδια ερμηνεία του καταστατικού, απαξιώντας και καταργώντας ετσιθελικά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών του Μάη 2012 που ζητούσε την «αποκαθήλωση» του «άξιου τέκνου» από το οίκημα της οργάνωσης.
 • Ούτε φυσικά είναι τυχαίο πως σε τελική ανάλυση, Πρωτοπορία και Δράσις-ΚΕΣ ψήφισαν ενάντια στη καταδικαστική ανακοίνωση από τη πλειοψηφία των υπολοίπων μελών του ΔΣ της ΕΦΕΚ για τη συγκεκριμένη ενέργεια (Προοδευτική 3 ψήφοι. Αγώνας 1, Αναγέννηση 1 – έναντι Πρωτοπορίας 3 και Δράσις-ΚΕΣ 1).
 • «Σκορ 5-4 υπέρ μας» λοιπόν … με αποτέλεσμα την ανακοίνωση που έχω αναρτήσει στην αρχή του κειμένου και που αποτελεί πραγματικά κόλαφο για την Δεξιά και Ακροδεξιά φοιτητική συμμαχία…
Τα κόλπα του Συναγερμού και το διπλοπόρτι ΕΔΕΚ-Λιλλήκα
 • Κρίνω πως τόσο η βράβευση Νίκου Χρυσάνθου Αναστασιάδη από τον ελεγχόμενο «φιλοαστυνομικό», όσο και η πρόσφατη ενέργεια στη καίρια για τις εκλογές φοιτητική κοινότητα της Αθήνας, είναι «παγίδες» που στήνει ο Συναγερμός με στόχο κυρίως τον Λιλλήκα και την ΕΔΕΚ. 
 • Ο Νίκος Αναστασιάδης θέλει να αποδείξει στους φιλογριβικούς και εοκαβήτικους κύκλους πως αυτός και το κόμμα του εκφράζουν ειλικρινά το χώρο, αναγκάζοντας τον Γιώργο Λιλλήκα και την ΕΔΕΚ είτε να συμμετάσχουν στην  απενοχοποίηση της ακροδεξιάς και τη παραχάραξη των ιστορικών δεδομένων, είτε να συγκρουστούν με τους εθνικιστές αναπτύσσοντας μια «μακαριακή» ρητορική που θα τους απωθήσει.
 • Παρά το «στενό μαρκάρισμα», ούτε ο Ομήρου, ούτε και κανείς άλλος από το χώρο Λιλλήκα, δεν έκανε μέχρι τώρα το «λάθος» να χρησιμοποιήσει τις πραξικοπηματικές εμπειρίες. Ο πρόεδρος της Βουλής και της ΕΔΕΚ μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω τις προάλλες στο ΡΙΚ, ισχυριζόμενος πως το 2004 έχει σαφώς μεγαλύτερη αξία για τη στάση ενός εκάστου, από το 1974 που είναι πια ξεπερασμένο λίγο ως πολύ… (Προεκτάσεις: Α. Κυπριανού-Γ. Ομήρου).
 • Τα ίδια και στην Αθήνα: Για να επιτευχθεί το 5-4 και η ανακοίνωση που είδαμε, χρειάστηκε σύμφωνα με μια σχετική δημοσιογραφική έρευνα που έχω κάνει ανάμεσα σε μέλη του ΔΣ της ΕΦΕΚ, να πεισθεί τελευταίος και με πολύ κόπο ο εκπρόσωπος του ΕΔΕΚίτικου Αγώνα, ενώ αντίθετα, ο εκπρόσωπος της ΔΗΚΟϊκής Αναγέννησης, παρότι το κόμμα του συνεργάζεται πλέον επίσημα με τον ΔΗΣΥ, εξέφρασε από την αρχή τη συμπαράστασή του στις θέσεις και τις αντιστάσεις της Προοδευτικής.
 • Υπάρχει δηλαδή μια δυστοκία στη καταδίκη του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β’ εκ μέρους των Λιλλήκα-ΕΔΕΚ λόγω του ότι στηρίζονται και από εθνικιστικούς πυρήνες, και σ’ αυτό πατά το επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη οργανώνοντας τα στημένα αυτά σκηνικά.
 • Θέλει να τους διαταράξει τις ισορροπίες και να τους αναγκάσει να πάρουν θέση, αφού όποια στάση και να τηρήσουν από τη στιγμή που βρίσκονται στο Συναγερμικό-ΕΟΚΑΒήτικο γήπεδο, θα είναι υπέρ του. 
Το καταστατικό της ΕΦΕΚ και η πρόσφατη Γενική Συνέλευση

Αυτά δε μας τα πες Παναγιώτη...
 • Όπως υποσχέθηκα στην αρχή, θέλω επίσης να ανοίξω το κεφάλαιο του καταστατικού της ΕΦΕΚ, παρότι έχω ήδη γράψει αρκετά και σίγουρα οι περισσότεροι/περισσότερες έχουν εγκαταλείψει τη προσπάθεια να με ακολουθήσουν σ’ αυτή την ανάλυση.
 • Στις 12 Δεκεμβρίου 2004, με την ιστορική Καταστατική Γενική Συνέλευση της ΕΦΕΚ, με τις ψήφους και των φοιτητών της Πρωτοπορίας, τροποποιήθηκε το Καταστατικό της ΕΦΕΚ και συγκεκριμένα το Άρθρο 2 που επικαλέσθηκε με σχόλιο στη προηγούμενη ανάρτηση ο πρόεδρος της ΕΦΕΚ, στέλεχος της Συναγερμικής παράταξης φοιτητών Αθήνας και φίλος μπλόγκερ Παναγιώτης Σωφρονίου.
 • Ο Παναγιώτης λοιπόν μας έγραψε τα ακόλουθα για το θέμα: “Η Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Αθήνας δρα με καταστατικό. Το άρθρο 2, κάνει ρητή αναφορά στο σκοπό του συλλόγου. Αυτός είναι η αδιάλλακτη επιδίωξη της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα. Το "κατέβασμα" των πορτρέτων του Γεώργιου Γρίβα -του θεμελιωτή των αγώνων για ένωση και αρχηγό της ΕΟΚΑ- από το οίκημα της ΕΦΕΚ θεωρώ πως αποτελεί πράξη αντικαταστατική -και ως τέτοια έπρεπε να κριθεί και η απόφαση της γενικής συνέλευσης (13/05/2012) του συλλόγου.”
 • Δίπλα καταθέτω φωτογραφία του αναθεωρημένου («διευρυμένου») επίμαχου άρθρου 2, καθώς και τις ψήφους με τις οποίες εγκρίθηκε τον Δεκέμβρη του 2004: Υπέρ 552 (86.25%), κατά 86 (13.64%) και 2 αποχές.
 • Η «διεύρυνση» των στόχων του Συλλόγου, όπως βλέπετε στη φωτογραφία του κειμένου, αναφέρει ρητά πως σκοπός είναι πλέον η λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Αυτό παρέλειψε να μας το παραθέσει ο πρόεδρος της ΕΦΕΚ…
 • Παρόλα αυτά, το ζήτημα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι αν το καταστατικό είναι σαφές ως προς την απεμπόληση ή όχι της «Ένωσης», αλλά με ποιο τρόπο αυτή η καταστατική (ας την πούμε) ασάφεια και η μη ολοκληρωτική απάλειψη του «σκοπού» όπως αυτός καταγράφηκε το 1949, δικαιολογεί την ανάρτηση του πορτραίτου του Γρίβα στο οίκημα.
 • Το "κατέβασμα" των πορτρέτων του Γεώργιου Γρίβα -του θεμελιωτή των αγώνων για ένωση και αρχηγό της ΕΟΚΑ- από το οίκημα της ΕΦΕΚ θεωρώ πως αποτελεί πράξη αντικαταστατική -και ως τέτοια έπρεπε να κριθεί και η απόφαση της γενικής συνέλευσης (13/05/2012) του συλλόγου” μας έγραψε ο φίλος Παναγιώτης, και αναρωτιέμαι πραγματικά:
 • Πως ακριβώς συνάγεται το συμπέρασμα ότι είτε ο Γρίβας ήταν οποιασδήποτε φύσης «θεμελιωτής», και που βρίσκεται καταστατικά η όποια «απαγόρευση αποκαθήλωσης» του;
 • Και πως είναι δυνατόν ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου να μην λαμβάνει υπόψη ούτε και τη διευκρινιστική απόφαση του ανώτατου οργάνου, της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, για «κατέβασμα» του Γρίβα από τους τοίχους του οικήματος;
Ο Συναγερμικός κατήφορος και οι αντιστάσεις
 • Εδώ έχουμε μια κατάσταση πλήρους ετσιθελισμού και απροκάλυπτης τρομοκρατίας: Αποφάσισε ο πρόεδρος και άλλα τρία μέλη του ΔΣ, μειοψηφικά, πως η πρόσφατη απόφαση της ΓΣ είναι αντικαταστατική, και ως εκ τούτου ήταν «θεμιτή» η ΒΙΑΙΗ παρέμβαση προς «αποκατάσταση» του καταστατικού… και του Γρίβα!
 • Τι να πει κανείς… Τόση μεγάλη βουτιά στην μαυρίλα της προ-πραξικοποηματικής περιόδου; Τόση διαστρέβλωση και επίδειξη αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων για να μπορείς να πεις στους ακροδεξιούς συμφοιτητές σου και όσους λαμβάνουν τα κωδικοποιημένα μηνύματα στο εσωτερικό,  πως «εμείς σας στηρίξαμε, ο Αγώνας, και άρα οι ΕΔΕΚ-Λιλλήκας, σας πούλησαν»;
 • Αξίζει άραγε το κόπο, τη διαπλοκή με τον φασισμό και την ανυποληψία που φέρνει μαζί της μια τέτοια ενέργεια; Όλα στο βωμό της εκλογής Αναστασιάδη και τη νίκη της παράταξης;
 • Ευτυχώς, υπήρξαν αντιστάσεις. Κι αν οι αντιστάσεις των οργανώσεων του Λαϊκού Κινήματος, και στη περίπτωση εδώ της Προοδευτικής Φοιτητών Αθήνας, θεωρούνται δεδομένες, η στάση των φοιτητικών νεολαιών του ΔΗΚΟ, αλλά και της ΕΔΕΚ έστω και με επιφυλάξεις σύμφωνα με τις πληροφορίες που περισυνέλεξα, δείχνει κάτι.
 • Άλλωστε, υπήρξε η απόφαση της ΓΣ του Μάη που έδειξε πως η πλειοψηφία της φοιτητικής νεολαίας, οι τρεις παρατάξεις της κεντροαριστεράς, έχουν διάθεση και πυγμή να πατήσουν κάτω το πόδι και να επιβληθούν δημοκρατικά στη Δεξιά και την φασίζουσα Ακροδεξιά.
 • Η στάση ιδιαίτερα της νεολαίας του ΔΗΚΟ σε σχέση με την στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη από τη ΚΕ του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι ενδεικτική και συνδέεται άμεσα με τη πολιτική συμπεριφορά της Αναγέννησης Αθήνας.
 • Υπάρχει δηλαδή ελπίδα, όχι τόσο για τις επόμενες προεδρικές που έχουν λίγο ως πολύ κριθεί σύμφωνα με πολλούς, όσο για τις μάχες που έρχονται στους ταξικούς και αντιφασιστικούς αγώνες.
Απλώνουμε το χέρι
 • Η σύγκρουση με την ενωμένη Δεξιά-Ακροδεξιά είναι αναπόφευκτη, και η ενότητα των αντινεοφιλελεύθερων-αντιεθνικιστικών δυνάμεων, είναι αναγκαία.
 • Παρότι δεν περιμένω οποιαδήποτε επανάκαμψη της σοσιαλδημοκρατικής όψης του καπιταλισμού, έστω κι αν έχασα κάθε ελπίδα για μετάβαση στον σοσιαλισμό μέσα από τις υπάρχουσες αστικές «ευρωδημοκρατίες», και ξέροντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των ηγεσιών των κομμάτων του κέντρου, αναγνωρίζω την αξία των ευρύτερων δημοκρατικών-προοδευτικών συσπειρώσεων.
 • Ο σεχταρισμός και η απομόνωση όσων διατηρούν το σοσιαλιστικό-λαοκρατικό όραμα από την υπόλοιπη δημοκρατική-αντιφασιστική παράταξη, δεν μπορεί να είναι το ζητούμενο στις εποχές που έρχονται.
 • Χρειάζονται κοινωνικές συμμαχίες για την αναχαίτιση των φαινομένων που ήδη έγιναν καθημερινότητα στην ελληνική κοινωνία και το πολιτικό γίγνεσθαι. Κι αυτές οι κοινωνικές συμμαχίες πρέπει να εκφράζονται από το χαμηλότερο μέχρι και στο ψηλότερο επίπεδο.
 • Εμείς, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να απλώνουμε το χέρι, έστω κι αν συχνά το μαζεύουμε ματωμένο…

2 σχόλια:

 1. Στη περασμένη ανάρτηση, στο σχόλιό του ο φίλος Παναγιώτης, έγραψε και τα ακόλουθα τα οποία δεν απάντησα:

  …«Θλίβομαι ιδιαίτερα από το γεγονός της χρησιμοποίησης ενός γεγονότος σ' ένα σύλλογο που δρα ενεργά για την διάδοση των αγώνων του κυπριακού προβλήματος από το 1949 για προεκλογικούς σκοπούς. Με προσβάλλει ως πρόεδρο του ΔΣ αλλά και προσωπικά, διότι καμία σχέση δεν έχω με υπερεθνικιστικές ομάδες, ενώ με τα κείμενα και τη δράση μου θεωρώ πως κάνω ό,τι περνά απ'το αδύναμο πολιτικά χέρι μου για την τελική επίλυση του κυπριακού»…

  1) Γίνεται αναφορά σε προεκλογικούς σκοπούς εκ μέρους μου και φαντάζομαι και από την Προοδευτική (ή και τις υπόλοιπες οργανώσεις που αντιστάθηκαν;)
  Τι έχουμε εδώ; Φωνάζει ο κλέφτης; Γιατί όπως αναλύω στην ανάρτηση πιο πάνω, άλλοι έχουν τα προεκλογικά κίνητρα αγαπητέ, και ειδικά εσείς στη Συναγερμική Πρωτοπορία. «Εμείς» θα αντιδρούσαμε στην συγκεκριμένη ενέργεια, είτε ήταν στα πλαίσια της όποιας νομιμότητας, είτε όχι, ακόμα και την επόμενη των εκλογών! Αυτό νομίζω το ξέρεις πολύ καλά.

  2) Γιατί προσβάλλεσαι Παναγιώτη μου από την ανάρτηση αλλά δεν προσβάλλεσαι από το γεγονός ότι αποφασίζεις και διατάζεις κατά το δοκούν τι είναι καταστατικό και τι όχι, δεν σέβεσαι σαν πρόεδρος τις αποφάσεις της ΓΣ, επιτρέπεις σε «υπερεθνικιστικές» ομάδες να μπουκάρουν κυριολεκτικά στη συνεδρία που εσύ προεδρεύεις, και αντί να τους βγάλεις έξω, καλείς τους υπόλοιπους (τα μέλη του ΔΣ, τους αντιπροσώπους των φοιτητών!!!) να αποχωρήσουν;

  3) Πως κάνεις ότι περνά από το χέρι σου για τελική επίλυση του Κυπριακού, όταν επιβραβεύεις και συντάσσεσαι με τα ιδεολογήματα που έφεραν, και συντηρούν στο βαθμό που περνά από το χέρι τους, τη διχοτόμηση;

  4) Θα αναγνωρίσεις το λάθος σου να υπερασπιστείς τους τραμπούκους και να συνταχθείς μαζί τους σε μια εξόφθαλμα αντικαταστατική ενέργεια που βάζει βόμβα μεγατόνων στην φοιτητική ενότητα και δημοκρατική λειτουργία της ΕΦΕΚ;Αν είχες όντως ευθιξία, θα έπρεπε να παραιτηθείς και όχι να ζητάς και τα ρέστα…

  5) Δεν νομίζεις πως είναι καιρός να αναληφθεί μια πρωτοβουλία για τελειωτική απάλειψη και του σκοπού που επικαλείσαι και που αναφέρεται στην «αδιάλλακτη επιδίωξη της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα». Που πάμε με τούντο καταστατικό; Είμαι σίγουρος πως θα βρεις στήριξη από τις υπόλοιπες παρατάξεις, τουλάχιστον από τη Προοδευτική… Από τη δική σου και τη ΔΡΑΣΙ-ΚΕΣ;

  6) Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να θεωρήσεις ότι σου γίνεται προσωπικά πόλεμος. Από τη στιγμή όμως που επέλεξες συνειδητά να αποτελέσεις γρανάζι της μηχανής του Συναγερμού, εκτελώντας τις πολιτικές οδηγίες του, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε αόριστα.

  7) Οι μεταλλάξεις φαίνεται πως είναι κολλητικές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 'μια πρωτοβουλία για τελειωτική απάλειψη και του σκοπού που επικαλείσαι και που αναφέρεται στην «αδιάλλακτη επιδίωξη της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα»."

  Μα σοβαρολογείς αθρώπου που αντιπροσωπεύουν την μέλλουσαν διανόησην του τόπου έχουν έτσι πράμαν μες το καταστατικόν της οργάνωσης τους;

  Τζιαι μετά λαλεί σου ο Χριστόφκιας έσιει ιδεοληψίες τζιαι κολλήματα. Αθρώπου που τα όνειρα τους εν σαχνιασμένα μες την σαβούρα μες τα χρονοντούλαπα της ιστορίας εν να οδηγήσουν την κοινωνίαν σε χαΐριν τζιαι τον άθρωπον στην ευτυχίαν.

  Σκατά. Τζιαι όπως πάμεν, όπως κυβερνούν την Σαχνιασμένην ΕΦΕΚ, θα κυβερνήσουν τζιαι το σαχνιασμένον. Να σας ηζήσουν εσάς που θα τους φάτε τα επόμενα πέντε χρόνια.

  Νέε, την Κυριακήν κανόνις τα με τον Άνεφ να βρεθούμεν να πα να συνάξουμεν μόσσιλα. Έλα ποτζιεί στο μπόγκ έχε σχετικόν άρθρον :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...