"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

23 Νοεμβρίου 2012

Τα δικά μας επικοινωνιακά παιχνίδια, του γειτόνου μας

Μα θώρε κατάσταση...
 • Την Παρασκευή βγήκε αλαφιασμένος και κόκκινος σαν πιπέρι από το γραφείο του στη Βουλή ο Ομήρου και έκανε «περήφανες» δηλώσεις ενάντια στη τρόικα και τις απαράδεκτές της απαιτήσεις για το χρέος του δημοσίου στο ταμείο συντάξεων, ενώ όλη τη περασμένη εβδομάδα έκανε λόγο για προσπάθεια των τροϊκανών να ασκήσουν πολιτική επικυριαρχία στη Κύπρο με όχημα τη δανειοδότηση.
 • Μέχρι εδώ όλα καλά. Την Τετάρτη, μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό, άκουσε τον Πρόεδρο να δηλώνει πως δεν μπορεί να κάνει δεχτούς αυτούς τους όρους και ενημερώθηκε για την πίεση που εξάσκησαν οι δανειστές για έλεγχο των εσόδων του Φυσικού Αερίου, μένοντας ικανοποιημένος από τις αντιστάσεις…
 • Σήμερα Παρασκευή όμως, μετά την ανακοίνωση της «καταρχήν συμφωνίας», αναρωτιέται μπροστά στα μικρόφωνα πως είναι δυνατόν τη Τετάρτη να λέμε «όχι», και τη Πέμπτη «ναι», αποδίδοντας αυτή τη «μεταστροφή» σε επικοινωνιακά παιχνίδια…
 • Καλά κύριε Ομήρου μας, η διαγραφή του χρέους προς το ταμείο συντάξεων που ζήτησε η τρόικα, όπως και τον έλεγχο του ΦΑ, του Συνεργατισμού, την εκποίηση της CYTA και άλλα ζητούμενα των δανειστών που σε έβγαζαν έξω από τα ρούχα σου, και δικαίως, μέχρι τη Τετάρτη, τα είδες να γίνονται αποδεχτά από τη Κυβέρνηση την Πέμπτη;
 • Αν γίνονταν, θα είχες όλα τα δίκια του κόσμου να μιλάς για επικοινωνιακά κόλπα. Αλλά δεν έγιναν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποφεύχθηκαν προς το παρόν. Γι αυτό και το «όχι» της Τετάρτης έγινε «ναι» τη Πέμπτη.
 • Αυτό φυσικά δεν σε συμφέρει να το παραδεχτείς, γιατί αυτόματα θα έπρεπε να πιστώσεις και τη Κυβέρνηση με αποτελεσματική άμυνα και πετυχημένη διεκδίκηση.
 • Όλες οι απαιτήσεις της τρόικας που σε έκαναν έξω φρενών τις προηγούμενες δέκα μέρες, ισχύουν σήμερα κύριε Ομήρου; Όχι, και αφού δεν ισχύουν και δεν βρίσκονται στο τραπέζι (κατά τα φαινόμενα), αντί να πιστώσεις τη δική μας διαπραγματευτική ομάδα και ειδικά τον Πρόεδρο, επιλέγεις και πάλι τα επικοινωνιακά τερτίπια, κατηγορώντας αυτόν που θα έπρεπε να επαινείς για κάτι που εμφανέστατα κάνεις εσύ!
 • Τα δικά μας, του γειτόνου μας δηλαδή…
 • Πόση φαιδρότητα και πολιτική απάτη ν’ αντέξουμε επιτέλους;

14 σχόλια:

 1. Ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι είναι σημαντικό η Κύπρος να μπορεί να προχωρήσει αυτόνομα με την κατασκευή υποδομών, όπως το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου.
  Σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης της ελληνικής πρεσβείας για προώθηση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου, ο κύριος Συλικιώτης είπε ότι η Τρόικα αρχικά απαιτούσε την εξασφάλιση δικής της συγκατάθεσης, για να προχωρήσει η Κύπρος στις υποδομές.
  Τούτο, πρόσθεσε, διαγράφηκε στη συνέχεια, ύστερα από διαπραγματεύσεις.
  Ως προς το θέμα της προπώλησης δικαιωμάτων από το φυσικό αέριο, ο υπουργός Εμπορίου είπε ότι κανένας μέχρι στιγμής δεν του έχει υποβάλει πρόταση.
  Σημείωσε, επίσης, ότι τα κοιτάσματα για να αξιοποιηθούν, πρέπει να προηγηθεί η αξιολόγηση της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο τεμάχιο 12, κάτι που υπολογίζεται να γίνει περί τα μέσα του 2013.

  ΡΙΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μετά και την επίτευξη καταρχήν συμφωνίας με την Τρόικα, οι περικοπές στον κρατικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα έχουν τη μορφή εισφορών και με αυτό τον τρόπο δεν θα επηρεάζεται η σύνταξη.
  Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν ουσιαστικά να καταβάλουν τρία διαφορετικά είδη εισφορών, το 2013.
  Την κλιμακωτή εισφορά που συμφωνήθηκε με την Τρόικα και κυμαίνεται από 6,5% έως και 12,5%.
  Το 6,5% αφορά μηνιαίες απολαβές από 1.001 ευρώ έως και 1.500 ευρώ.
  Για μισθό έως και 2.000 ευρώ, η εισφορά αγγίζει το 8,5%, έως 3.000 ευρώ, το 9,5%, έως 4.000 ευρώ, το 11,5% και από 4.001 ευρώ και άνω, το 12,5%.
  Οι υπάλληλοι του δημοσίου θα συνεχίσουν να καταβάλλουν και το 2013 την έκτακτη κλιμακωτή εισφορά που τέθηκε σε εφαρμογή από το 2012.
  Αναλυτικά, για απολαβές από 2.501 ευρώ έως 3.500, αποκοπές 2,5%, έως 4.500 ευρώ, 3% και για μισθό από 4.501 ευρώ και άνω, 3,5%.
  Θα συνεχιστεί επίσης η εισφορά του 4,25% στο Ταμείο Συντάξεων.
  Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν από το 2014, οπότε και θα τερματιστεί η ισχύουσα έκτακτη κλιμακωτή εισφορά και θα τεθεί σε εφαρμογή νέα κλιμακωτή εισφορά που συμφωνήθηκε με την Τρόικα και θα αφορά και απολαβές που αρχίζουν από 1.501 ευρώ.
  Έως 2.500 ευρώ, οι αποκοπές θα είναι 2,5%, έως 3.500, 3% και από 3.501 ευρώ και άνω, 3,5%.
  Θα προστεθεί επίσης μια νέα οριζόντια εισφορά ύψους 3% για όλες τις κλίμακες αποδοχών.
  Όλες οι εισφορές θα αποκόπτονται προ του υπολογισμού της φορολογίας.
  Στον ιδιωτικό τομέα, θα ισχύει η νέα έκτακτη κλιμακωτή εισφορά και θα καταβάλλεται εξ ημισείας με τον εργοδότη.

  ΡΙΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημερίζω,

  νομίζω χρειάζεται να γινεί μια διευκρίνηση δαμέ για να μεν υπάρχει σύγχιση (εξηγήσαν μου την τζιαι μέναν για να μπόρω να το καταλάβω)

  Για τες περικοπές που αναφέρνεις "Το 6,5% αφορά μηνιαίες απολαβές από 1.001 ευρώ έως και 1.500 ευρώ.
  Για μισθό έως και 2.000 ευρώ, η εισφορά αγγίζει το 8,5%, έως 3.000 ευρώ, το 9,5%, έως 4.000 ευρώ, το 11,5% και από 4.001 ευρώ και άνω, το 12,5%."

  Το 6.5% για τα 1.001 - 1.500 ευρω, πιάννει το 500 τζιαι όϊ το σύνολο, γιατί ως τα 1.000 εν τζιείνο που εξαιρείται.
  Για τα 1.501-2.000, τα 1000 εξαιρούντα, που τα 1.001 - 1.500 μπαίνει το 6.5% τζιαι για τα 1.501-2001 μπαίνε το 8.5% τζιαι πάει. Με λλία λόγια διαφοροποιείται το ποσοστόν ανά 500, με εξαίρεσην την πρώτη χιλιάδα.

  Όσον για τες απορίες που εκφράσαν διάφοροι, ήνταλως να μεν είσιε σύγκλιση, συμφωνία τζιαι ξέρω γω τζιαι να επεριληθφήκαν έτσι τζι' αλλιώς μες τον Προϋπολογισμό του 2013, τούτα εν τα ποσά που συμβάλουν στη διασφάλιση σχεδόν 1 δις (αν όϊ παραπάνω) που χρειάζουνται για τα δημοσιονομικά. Γι' αυτόν το λόγο επεριληφθήκαν αφού εν στο μοναδικόν κομμάτι που υπάρχουν στοιχεία, αλλά τζιαι έλεγχος. Η "μαύρη τρύπα" στην παρούσα φάση εν απύθμενη τζιαι μοιάζει πλέον με το κίντερ έκπληξη.

  Τα πιο πάνω εν εύκολο να διασταυρωθούν αν ισχύουν (για να προλάβω καλοθελητές), αλλά όϊ στες εφημερίδες - για ευνόητους λόγους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ναι, υπάρχει το λεγόμενο "αφορολόγητο" όριο. Εν θετικό που υπολογίζονται ως εισφορές, ήταν απαίτηση των συνδικαλιστικών.

   Δεν ξέρουμε αν υπάρχει και συμφωνία στη μείωση του αφορολόγητου (του ορίτζιναλ), εν σημαντικό.

   Σε γενικές γραμμές αυτά θα γίνονταν και χωρίς τρόικα υπολογίζω. Αυτό που όντως κάνει τη διαφορά είναι που δεν ξέρουμε τις πραγματικές ανάγκες, πράγμα που ίσως εκτοξεύσει το χρέος στο φεγγάρι.
   Σε τέτοια περίπτωση...

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος24/11/12, 11:40 π.μ.

  Νέε μου σόρυ για το άσχετον με το θέμα της ανάρτησης αλλά ήθελα να επισημάνω. Στη χτεσινή γνώμη βάζεις κάποια ερωτήματα για το Μαρί που φυσικά συμφωνώ. Ένα άλλο καλό ερώτημα είναι και το εξής: Στο γνωστό βίντεο της γνώμης ακούγεται ο στρατιωτικός να εξηγεί στον διοικητή του ότι καίγονται οι κάσιες που έχει μένα το κοντέινερ. Πού ήξερε για κάσιες; Αποκλείεται να φαίνονταν εκείνη την ώρα. Και επίσης κάτι άλλο. Όλοι όσοι ακούγονται να μιλούν, πιάνεται η γλώσσα τους μόλις το φέρει η κουβέντα να αναφέρουν το πρισμένο κοντέινερ. Σταματούν για λίγο και μετά βρίσκουν κάποιο τρόπο να το πουν. Λες και προσπαθούν να κρύψουν κάτι που ξέρουν όλοι αλλά θέλουν να αποφύγουν να το πουν όπως το ξέρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, για τις κάσιες το επισήμανα και εγώ (το είχα στο αρχικό κείμενο μαζί με άλλα δύο σημεία, σύνολο 5), αλλά σκέφτηκα ότι ίσως να έγινε κάποια ενημέρωση, έστω και ανεπίσημη, μετά τη σύσκεψη στις 6/11. Οπότε το άφησα πίσω.

   εδώ το αρχικό κείμενο του άρθρου σε ότι αφορά τα ερωτήματα (θα τα πούμε και όταν το αναρτήσω):

   1. Είναι πιθανόν ο έλληνας (μάλλον ο σκοπός ή κάποιος που βρισκόταν εκεί για να παρακολουθεί την εξέλιξη), να μην κατάλαβε την κυπριακή αργκό «εζάβωσεν-στράβωσε» και έτσι το δικό του ερώτημα «πήγε στραβό κι αυτό;» να πέφτει κάπως στα μαλακά. Αλλά και πάλι, τι να εννοούσε με το «πήγε στραβό κι αυτό;» Αυτό ίσως υπονοεί ότι κάτι έγινε που πήγε στραβά; Ο κύπριος του απαντά «ναι», αλλά μπορεί αυτό να ήταν και μια προσπάθεια να σταματήσει εκεί τον διάλογο ή να μην κατανόησε με τη σειρά του την ελληνική αργκό. Δεδομένου ότι δεν υπήρχε νεκρός έλληνας στρατιωτικός, ο άνθρωπος αυτός που πήρε τη πυροσβεστική και ρωτά αν «πήγε στραβό κι αυτό», έχει καταθέσει στην αστυνομία και έχει καλεστεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο;
   2. Πως ήξερε ο κύπριος στρατιωτικός ότι υπάρχουν «κάσιες» μέσα στα κοντέινερ (το επαναλαμβάνει και αργότερα στον διοικητή) εφόσον υποτίθεται οι στρατιωτικοί δεν ήξεραν για το περιεχόμενο τους, ήταν κλειδωμένα κλπ;
   3. Ποιος είναι αυτός, ο έλληνας και πάλι αξιωματικός που προφανώς ζει, που βρίσκεται κοντά και παρακολουθεί, ενώ ο κύπριος στρατιωτικός σκέφτεται και προτείνει πως ίσως «αν προλάβει», να μη συνεχίσει το κακό; Και το κυριότερο ποιοι είναι αυτοί που «αν προλάβουν τζιαι γυρίσουν μπορεί να μεν πάρει»; Αυτό θεωρώ πως είναι το σημαντικότερο ζήτημα της έρευνας. Και πάλι τίθεται το ερώτημα αν έχει καταθέσει στην αστυνομία και έχει καλεστεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο αυτό το άτομο.
   4. Με τη φράση «να ενημερώσω απλώς τον Δέλτα Ένα να ξέρει τι γίνεται» διαφαίνεται πιθανόν πως αυτός ο έλληνας αξιωματικός (που παρακολουθούσε επίσης τη κατάσταση) ίσως να είχε τις αμφιβολίες ή τις επιφυλάξεις του αν πρέπει να ειδοποιηθεί ο Διοικητής. Ο κύπριος θέλει να καθησυχάσει με το «να ενημερώσω απλώς» μετά τη διακοπή του από τον συνομιλητή του και θέλει επιβεβαιώσει πως έχει την άδεια αυτού του αξιωματικού για να ενημερώσει με την ερώτηση «εντάξει;». Αυτός, επιπλέον, είναι ο τρίτος έλληνας στρατιωτικός στο βίντεο.
   Από την άλλη, υπάρχει και η φράση «ο Δ1 θέλει να ξέρει απλώς τι γίνεται». Πως είναι δυνατόν να εξελίσσεται όλη αυτή η κατάσταση και ο διοικητής να «θέλει απλά να ξέρει»; Υπό κανονικές συνθήκες, αν οι αναφλέξεις ήταν κάτι μη αναμενόμενο, ο διοικητής θα ήθελε απλά να ξέρει και όχι να επιληφθεί άμεσα της κατάστασης, να δώσει οδηγίες κλπ;
   5. Το μόνο που φαίνεται πως ενδιέφερε τον διοικητή, σύμφωνα με τη συζήτηση, είναι το «πυροβολικό» το οποίο όπως διαβεβαίωσε ο κύπριος στρατιωτικός «ήδη είναι μακριά». Υπολογίζω πως το «πυροβολικό» είναι όπλο που υπήρχε ίσως στη σκοπιά, ή και πιθανότατα λόχος ανδρών που έπρεπε να διαφυλαχτεί ως «ειδική μονάδα» ή κάτι παρόμοιο.
   Διαγραφή
  2. Αυτό που λες, ότι δηλαδή κομπάζουν όλοι κάθε φορά που αναφέρονται στο επίμαχο κοντέινερ, το θεωρώ την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι κάτι έγινε, αλλά, πως το στοιχειοθετείς;
   Γι αυτό προτίμησα να ασχοληθώ με τις εκφράσεις που τους ξέφυγαν, παρά αυτές που επιμελώς προσπάθησαν να συγκρατήσουν.

   Διαγραφή
 5. η διαγραφή του χρέους προς το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων δεν έγινε αποδεκτή, εγινε όμως αποδεκτή η μείωση της εισφοράς του κράτους από το 4.3% στο 2.15% και η σταδιακή πλήρης ιδιωτικοποίηση των συντάξεων - δίκαιη κοινωνία.

  ο έλεγχος στην εκποίηση του ΦΑ αερίου δεν έγινε αποδεκτός, έγινε αποδεκτή η καταβολή του 50% των εισπράξεων στην εξοφληση του δανείου, που ενδέχεται να γίνει και 100% εφόσον το ταμείο των υδρογονανθράκων θα υπολογίζεται κατά την κατάρτηση του προυπολογισμού κάθε έτους τον οποιο θα εγκρίνει η τρόικα.

  έγινε αποδεκτή η αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης και ατομα της δικής μας ηλικίας ενδεχομένως να ΜΗΝ πάρουμε καμια συνταξη ενώ θα δουλεύουμε ως τα 70

  η ιδιωτικοποίηση της ΣΥΤΑ θα εξαρτηθεί καθαρά από τη συμμορφωση μας στην τηρηση του προγραμματος...αυτο θα ειναι το επομενο επιχειρημα για την συναινεση...συναινείται γιατι θα μας πάρουν τη ΣΥΤΑ...

  τα παιδιά μας εννοείται πως δεν θα παρουν καμια συνταξη, κανένα οφέλημα, καμια συλλογική συμβαση, κανένα 8ωρο.

  δεν μας πειράζει όμως...ηταν για το κοινό καλό η ανακεφαλαιοποίηση της λαικής με τα αρχικά 1,8δις...ας θυμηθούμε και γιατί...για να μην χάσουν τις καταθεσεις τους καποιοι αθωοι καταθέτες της τράπεζας ημισιημου...

  σε λλίον η τρύπα του Ορφανίδη θα ισοσκελίσει με τες τρύπες του Δημητριάδη...

  εν τζαι θελω απάντηση.
  εν χρειαζεται.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις δίκιο σε όλα, δεν χρειαζόταν καμιά απάντηση.
   Αυτό όμως που χρειάζεται είναι κάποιος επιτλελους να μας πει πως, τους τρόπους αλλά κυρίως και τις μεθόδους επιβολής τους, αποφυγής όλης αυτης της κατάστασης.

   Τους τρόπους πες πως τους ξέρουμε, έστω και στο θεωρητικό επίπεδο, πως τους επιβάλλουμε εν το θέμα.

   Διαγραφή
  2. Τωρά πως τους επιβάλλεις ρε Νεο μου; Τωρά εν τους επιβαλεις με τίποτε...μετα τζαι τα τελευταια τρια δις που εδωσαμεν της Λαικής καληνυχτα σας.

   Οποταν, αν μου επιτρεπεις, η πολιτική να στηριξουμεν αυτο το μνημονιο ως μια καλη διαπραγματευτική πραξη - εφοσον μπορει να διαψευστεί με μια απλη αναγνωση του προσχεδίου - εννεν καλη επιλογή, για όσους ενδιαφερονται για την αριστερα και το μελλον του τοπου.

   Ποια ενι η λύση; Η παραδοχή της ήττας. Ενα καταστατικό συνέδριο του ακελ, μια αυτοκριτική για γερά νεύρα, αλλαγή του καταστατικού και των στρατηγικών στόχων τζαι εσωτερική εκκαθάριση.

   Τότε θα τρέξεις να καμεις ότι σου απέμεινε να καμεις...το πρωτο σωστο βημα...

   Λεμε συνηθως, η αρχη ειναι το ημιση του παντος. Αυτος ο αγωνας, ήσιεν που την αρχη μιαν ιδιομορφία. Να αποδεκτουμεν πως το πρωτο βημα μπροστα θα ησιεν συνεπειες και θα επεβαλλεν θυσιες. Θα εχανε ποσοστα το κομμα, θα εχανεν ανθρωπους, θα εκαμνεν υπερανθρωπες υπερβασεις μεσα στην ιδια του την ιστορια...εννεν ευκολο να λαλει κανενας "επηρα λαθος δρομο...αλλασω"

   Το ημιση του παντος ειναι να αποδεχτεις τουτην τη δυσκολια...πως θα χασεις για να κερδισεις...

   τωρα τί εκαταφεραμεν;; εχασαμεν για να μεν κερδίσουμε ποττε τιποτε...

   εφοσον δεν ετραβησεν τη γραμμη το ακελ την εποχη του Καζαμία, τζαι πλεον εν αλυσοδεμενο, ή θα καμει ενα γερο αυτοξήλωμα τζαι να προχωρησει, ή απλα θα μεινει στην ιστορια στην καλυτερη σαν ενα ταγμα μαρτυρων να το ευλογουν τα μελη του, ωσπου να φυουν τζαι τζεινα.

   Διαγραφή
  3. DIS,
   Παρ’ όλο που μπήκα κι ΕΓΩ σ’ αυτό το λούκκι των συζητήσεων για τα σωστά και τα λάθος, τα αριστερά και μη [στη πολιτική του ΑΚΕΛ] με παρεμβάσεις μου στο Blog ΣΟΥ, εν τούτοις θεωρώ ότι όλ’ αυτά είναι άκαιρα τέτοια εποχή [δηλ. προ των εκλογών]… Άσε που η πιο πάνω παρέμβαση [ΣΟΥ] και οι αναφορές [ΣΟΥ] για «καταστατικό συνέδριο του ακελ», «αυτοκριτική», «αλλαγή του καταστατικού και των στρατηγικών στόχων τζαι εσωτερική εκκαθάριση», με κάμνουν να διερωτούμαι σε τι θα εξυπηρετήσουν τώρα… Σε εκλογική πανωλεθρία του ΑΚΕΛ;

   Διαγραφή
  4. Ναι, κι εγώ για παραδοχή ήττας μιλώ, από καιρό.
   Πάντως δεν εξηγάς πως επιβάλλεις άλλη γραμμή με τούτες τες κοινοβουλευτικές ισορροπίες. Και αυτοί οι συσχετισμοί έγιναν ακόμα πιο έντονοι από το καλοκαίρι του 11 με τα γνωστά. Ο Καζαμίας ανέλαβε μέσα σ αυτά τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν γι αυτόν ακριβώς τον λόγο: Να απαγορεύσουν διαφορετικές προσεγγίσεις, ειδικά όταν φάνηκε ότι τα δάνεια από τη Ρωσία ήταν βολικά για τον Χριστόφια...

   Επιμένω και για το εξής που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν αναγνωρίζεται: το μνημόνιο είναι η τρίτη πράξη της υποδούλωσης και του τέλους της "εργασιακής ειρήνης της Γιάλτας" που εκφράστηκε μέσα από τη "κοινωνική αστική δημοκρατία" (για την δυτική ευρώπη τουλάχιστον).
   Το πρώτο ήταν η ένταξη στην ΕΕ και το δεύτερο η ένταξη στην ευρωζώνη. Το μνημόνιο δεν μπορεί να ειδωθεί ξεχωριστά.
   Εν μια φυσιολογική εξέλιξη που απλά τριτώνει το κακό. Το μνημόνιο είναι η εξέλιξη της ευρωζώνης και αργά ή γρήγορα, όλα τα μέλη της, θα το υποστούν.
   Το ΑΚΕΛ απλά ατύχησε να βρεθεί στη μέση του κυκλώνα. Παρα ταύτα, ευτύχησε ο λαός, γιατί δεν νομίζω να μπορεί να αμφισβητιθεί πως άλλα θα ήταν τα αποτελέσματα των τρίχρονων πιέσεων προς τους εργαζόμενους και το δημόσιο συμφέρον αν και εφόσον...

   Είναι μια ήττα που αντικατοπτρίζει και το μέγεθος της χώρας μας. Αλλιώς θα το πάλεβε πχ το ΚΚΡΟ αν ήταν στην εξουσία, ή το ΚΚ Τσεχίας πχ, και αλλιώς εδώ, με τη γνωστή κατάσταση που απλά επαναλαμβάνεται από δεκαετία σε δεκαετία.

   Ναι, τα όρια της σοσιαλδημοκρατικής πάλης έχουν ήδη ξεπεραστεί. Απομένουν ελάχιστα για να σαρωθούν.

   Εγώ το βλέπω σαν πόλεμο dis, και είναι νομίζω. Και στον πόλεμο συμπεριφέρεσαι ανάλογα με το μέγεθος. Όταν δεν μπορείς υποχωρείς, κάμνεις τες γραμμές σου πιο πίσω.

   Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρήσει για τον κόσμο είναι η μορφή του πολέμου.

   Η απόβαση γίνεται πλέον με τις γραβάτες και τα ταγεράκια. Και η εσωτερική υπόσκαψη δεν γίνεται μόνο από μια "Μάχη" αλλά από πολλές και ούτε φυσικά με τα όπλα.

   Για να πετύχει η εισβολή, θέλει το πραξικόπημα της. Εν πάντα διπλό το έγγλημα. Εν πάντα παρόν η πέμπτη φάλαγγα.   Διαγραφή
  5. Για να συμπληρώσω τζιαι τον anef, δεν ξέρω πόσο δεοντολογικό είναι να μιλούμε για καταστατικές ανακαταταξεις τζιαι ξεκαθαρίσματα στο ΑΚΕΛ, που τη στιγμή που εν είμαστε μέλη του!
   Όσες μονάδες-ομάδες-πυρήνες νιώθουν, τζιαι μάλιστα ενιώθαν που τζιαιρόν, πως εν καλύφκουνται, εν καταλαβαίνω γιατί νιώθουν ταυτόχρονα πως έχουν τζιαι λόγο.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...