"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

10 Δεκεμβρίου 2012

Στο στόμα του λύκου με Αναστασιάδη

Ο «ελπιδοφόρος» για τους Αμερικανούς Νίκος Αναστασιάδης, 
αποκαλύπτει μέρα με τη μέρα τα πραγματικά του σχέδια...
 • Σε διχοτομική λύση με ένταξη στο ΝΑΤΟ θέλει να μας οδηγήσει ο υποψήφιος της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.
 • Παραπλανούν συνειδητά οι αντιπολιτευόμενοι: Ένα και το αυτό «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη» και ΝΑΤΟ
 • Στις αγκάλες της Άγκυρας από τη πίσω πόρτα των αγγλοαμερικανικών μεθοδεύσεων πιθανή ένταξη της Κύπρου.
 • Για «αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ» μίλησε στην Αθήνα ο Αναστασιάδης αναλαμβάνοντας ρόλο «yes man» για τους Δυτικούς.
Του Στέλιου Στυλιανού στη ΓΝΩΜΗ 7/12/2012 
 • Όταν η «κυβερνώσα Βουλή» την Άνοιξη του 2011, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Αναστασιάδη και πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, θέλησε να απομονώσει Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ με το ψήφισμα υπέρ της αίτησης ένταξης στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη»,  η Αριστερά προσπάθησε να αποδείξει στον δημόσιο διάλογο πως ο οργανισμός αυτός δεν είναι τίποτα άλλο από τον πολιτικοστρατιωτικό προθάλαμο του ΝΑΤΟ.
 • Ο «ΣγτΕ» σχεδιάστηκε για να προλειάνει το έδαφος της ένταξης των πρώην Σοσιαλιστικών χωρών αλλά και των υπολοίπων ανεξάρτητων κρατών της Ευρασίας, στη Δυτική συμμαχία.
 • Ήδη, δέκα από τις χώρες που αρχικά εντάχθηκαν στον οργανισμό, βρίσκονται τώρα πλήρως ενταγμένες στο ΝΑΤΟ που καταφέρνει με αυτό τον τρόπο να «εμπλουτίζει» το αναλώσιμο έμψυχο υλικό του με στρατιώτες χαμηλότερου κόστους από πρώην ανατολικές χώρες, αναγκάζοντας παράλληλα τα κράτη αυτά να προβαίνουν σε εξοπλιστικά προγράμματα προς όφελος των Δυτικών πολεμικών βιομηχανιών. 
 • Στην επίσημη ιστοσελίδα του «Συνεταιρισμού για την Ειρήνη» που βρίσκεται στον διαδικτυακό τόπο του ΝΑΤΟ, αναφέρεται ρητά αυτό που αποκρύβουν επιμελώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και ο Γιώργος Λιλλήκας, υποστηρίζοντας την αίτηση για ένταξη της Κύπρου στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη».  Ότι δηλαδή δεν είναι ούτε Ευρωπαϊκός οργανισμός, ούτε αμυντικό όργανο και ούτε φυσικά πυλώνας της Ε.Ε. όπως ισχυρίζεται παραπλανώντας τη κοινή γνώμη ακόμα και ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ.
 • Το ίδιο το ΝΑΤΟ άλλωστε, σαφώς αναφέρει στην ιστοσελίδα του πως «η Συνεργασία για την Ειρήνη (PFP) είναι ένα πρόγραμμα της πρακτικής διμερούς συνεργασίας μεταξύ των επιμέρους χωρών συνεργατών και του ΝΑΤΟ που επιτρέπει στις χώρες - συνεργάτες να ενισχύσουν μια ειδική σχέση με το ΝΑΤΟ».
 • Αποπροσανατολίζουν συνειδητά λοιπόν όσοι παρουσιάζουν τον εν λόγω οργανισμό ως δήθεν Ευρωπαϊκό θεσμό και ως εκ τούτου μια συμβατική και εν πολλοίς υποχρεωτική επιλογή την αίτηση για ένταξη, και θα πρέπει να αναμένεται η αναθέρμανση της ρητορικής γύρω από αυτό το ζήτημα καθώς πλησιάζουμε στις Προεδρικές του Φεβρουαρίου, ως ένα σημείο το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια κοινή πλατφόρμα για τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ειδικότερα στον δεύτερο γύρο.
ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
 • Ένταξη στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», προϋποθέτει ότι η Κύπρος θα πρέπει αναγκαστικά να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ έτσι ώστε να μπορεί η Εθνική Φρουρά και όλα τα αμυντικά της συστήματα, ιδιαίτερα τα συστήματα επικοινωνίας, διοίκησης, ελέγχου και λογισμικών, να λειτουργούν στα πλαίσια της συμμαχίας που μόλις πρόσφατα έθεσε σε λειτουργία το νέο της Κέντρο Επιχειρήσεων Χερσαίων Δυνάμεων στη Σμύρνη.
 • Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει πως η κατοχική δύναμη είναι και πάλι η «κερδισμένη» των νέων επεμβατικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, αφού θεωρείται ως η χώρα κλειδί τόσο για την τελική επικράτηση των Δυτικών στη Συρία, όσο κυρίως για την επόμενη κίνηση αποσταθεροποίησης του Ιράν.
 • Στην Τουρκία επιπλέον, θα αναπτυχθούν σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ μια σειρά συστοιχιών πυραύλων Πάτριοτ οι οποίοι αλλάζουν κατά πολύ τους συσχετισμούς δύναμης στη περιοχή, ενώ ο τουρκικός Τύπος παρουσίασε με υπερηφάνεια την είδηση σχετικά με την αύξηση της τουρκικής  στρατιωτικής παρουσίας στη συμμαχία η οποία από «οκτάστερη»  έγινε «δεκάστερη», με τη συμμετοχή των Τούρκων αξιωματικών να είναι μεγαλύτερη πλέον στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων.
 • Έντονες είναι επίσης οι φήμες που φέρουν τον νυν Πρόεδρο της Τούρκικης Δημοκρατίας Αμπτουλάχ Γκιούλ, να αναλαμβάνει το πόστο του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ μέσα στο 2014.
Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ
 • Αν οι υπόλοιποι αντιπολιτευόμενοι και ο έτερος υποψήφιος της συντήρησης, Γιώργος Λιλλήκας, αποκρύπτουν την πραγματική φύση του «Συνεταιρισμού για την Ειρήνη», ο Νίκος Αναστασιάδης δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα στο να αποκαλύπτει την εξόφθαλμη σύζευξή του με το ΝΑΤΟ.
 • Στη πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο υποψήφιος του Συναγερμού επανέλαβε για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα πως «είναι απαραίτητη την ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και γιατί όχι, εάν θέλει η πλειοψηφία των κομμάτων, και στο ΝΑΤΟ».
 • Χωρίς να μασά τα λόγια του, ο Ν. Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει πως ο «Συνεταιρισμός» είναι το ελάχιστο βήμα που μπορούμε σαν χώρα να κάνουμε προς τη κατεύθυνση της οργανικής πλέον εμπλοκής της Κύπρου στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, με απώτερο στόχο την τελική ένταξη και στην ίδια την Βορειοατλαντική συμμαχία, αν φυσικά πεισθεί η «κυβερνώσα»…
 • Θέτει δηλαδή ελάχιστο και μέγιστο στόχο εμπλοκής και συνεργασίας με τους Δυτικούς στρατιωτικούς οργανισμούς, παραδεχόμενος ότι ο «ΣγτΕ» και το ΝΑΤΟ είναι στην ουσία ο ίδιος φορέας.
 • Η «πρεμούρα» της Δεξιάς για ένταξη όσο βαθύτερα γίνεται στη συμμαχία που βρίσκεται πίσω από την εισβολή και τη κατοχή της Κύπρο από το 1974, είναι άμεσα συσχετιζόμενη με τις πληροφορίες που αποκάλυψε η τ/κη εφημερίδα Αφρίκα του Σενέρ Λεβέντ και που μιλούν για συνομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού με ΝΑΤΟϊκές εγγυήσεις.
 • Το «πακέτο» διευθέτησης του Κυπριακού στη βάση των δύο ημιανεξάρτητων κρατών με παράλληλη ένταξη όλης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, είναι η φόρμουλα που ευνοούν τόσο οι Αγγλοαμερικανοί, όσο και η Τουρκία, και που μπορούν να επιτύχουν μόνο με μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα συμμετέχει το ΑΚΕΛ.
ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ 
 • Ο «ελπιδοφόρος» για τους Αμερικανούς, σύμφωνα και με τα αρχεία του Wikileaks, Νίκος Αναστασιάδης, έκανε και μια άλλη «ειδικής σημασίας» αναφορά στην προεκλογική του παρουσίαση στην Αθήνα, που πέρασε μάλλον απαρατήρητη από τα αστικά ΜΜΕ που φανερά πλέον «φιλτράρουν» κατά το δοκούν τις αναφορές του εκλεκτού της πλουτοκρατίας και των Δυτικών.  
 • Ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ τάχθηκε μεν στην ομιλία του υπέρ «της εμβάθυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ και της αξιοποίησης των σχέσεων με τη Ρωσία» αλλά μίλησε και για «αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ».
 • Μια τέτοια «αποκατάσταση» προϋποθέτει ότι ίσως να υπάρχουν υπόνοιες εκ μέρους των Αμερικανών για διασάλευση των σχέσεων Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη ούτε καν των καθημερινών εντύπων που εξόφθαλμα προωθούν τις Δυτικές θέσεις στο Κυπριακό και τα περιφερειακά ενεργειακά και γεωστρατηγικά θέματα.
 • Αν εξαιρέσουμε το θέμα του ιρανικού φορτίου με το οποίο αμερικάνικα ΜΜΕ, και ειδικά η «Φωνή της Αμερικής» που ελέγχεται από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, κατηγόρησαν εμμέσως τον Πρόεδρο Χριστόφια για «συνεννόηση με τον άξονα του κακού» τον περασμένο Ιούλη, σε καμία περίπτωση δεν παρατηρήθηκε Αμερικανοί αξιωματούχοι να εμφανίζονται χολωμένοι ή να προβαίνουν σε πλάγιες αναφορές που να περιγράφουν ένα τεταμένο κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών.
 • Η αναφορά του Νίκου Αναστασιάδη για «αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ» αποκτά ξεχωριστή σημασία αυτή τη περίοδο, αφού με αυτό τον τρόπο στέλνει το μήνυμα πως ο ίδιος βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τους Αμερικανούς και πως γνωρίζει παράλληλα πως επιθυμούν μια επανατοποθέτηση των Κυπροαμερικανικών σχέσεων σε μια «πιο αποτελεσματική βάση» για τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα.
 • Μια εξέλιξη που για να μπει πλέον σε φάση υλοποίησης, θα πρέπει να  εκλεγεί ο υποψήφιος που αποδεδειγμένα,  και βάσει αδιάψευστων ντοκουμέντων, βρίσκεται σε «στενή επαφή» με τους αμερικάνικους σχεδιασμούς.  

14 σχόλια:

 1. Ανώνυμος11/12/12, 2:35 μ.μ.

  Απορίες...

  Είναι οι Ρώσοι ΝΑΤΟΪΚΟΙ; Διότι ως γνωστόν η Ρωσία είναι μέλος του Συναιτερισμού για την Ειρήνη που σύμφωνα με τα γραφόμενα σου είναι "ένα και το αυτό με το ΝΑΤΟ"

  Το εικονίδιο του ιμπεριαλισμού σε συνάρτηση με τον τίτλο της ανάρτησης υπονοεί ότι ο Αναστασιάδης (ο πρόεδρος της παράταξης που πρωτοστάτησε στον αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα του 1955-59) είναι ιμπεριαλιστής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, η Ρωσία μπήκε επί Γέλτσιν στον ΣγτΕ (που ως γνωστόν δούλεψε σκληρά για την αμερικανοποίηση της Ρωσίας) και εδώ και χρόνια η συμμετοχή της είναι "παγωμένη". Ναι, οι χώρες που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ είναι και στρατιωτικά ιμπεριαλιστικές.

   Το 55-59 ήταν η έκφραση των νατοϊκών σχεδιασμών στο νησί, αγαπητέ-αγαπητή. Η ΕΟΚΑ και ο αρχηγός της, όπως και η ΕΟΚΑ Β φυσικά, έδρασαν στα πλαίσια του ψυχρού πολέμου, στην υπηρεσία των δυτικών.

   Υπάρχουν πολλές αναφορές του Γρίβα που δικαιολογεί τις διώξεις των αριστερών ως περίπου ένα εξευμενισμό των δυτικών και απόδειξη πως ο αγώνας δεν στρέφεται εναντίων τους.

   Καμία σχέση λοιπόν με αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα. Ξεκάθαρα το αντίθετο θα έλεγα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/12/12, 3:32 μ.μ.

   Μάλιστα. Άρα η Ρωσία είναι Νατοϊκή δύναμη. Σωστά; Και αν δεν συμφωνεί με το νατοϊκό χαρακτήρα του ΣγτΕ, γιατί δεν αποχωρεί κι έμεινε εκεί "παγωμένη";

   Το δεύτερο ερώτημα μου δεν το απάντησες ευθέως. Είναι ο Νίκος Αναστασιάδης ιμπεριαλιστής ναι ή όχι;

   Πάντως σύμφωνα με την απάντηση σου (η οποία απάντηση δεν απαντάει ευθέως όμως στο ξεκάθαρο ερώτημα που έθεσα) και εφόσον οι Άγγλοι είναι ιμπεριαλιστές και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αμερικανών, της Δύσης, του ΝΑΤΟ κλπ κλπ κλπ το "αντι-ιμπεριαλιστικό" ΑΚΕΛ θα πρέπει να είναι κατάφωρα ενάντια στους Άγγλους έτσι δεν είναι; Διότι αλλιώς μας τα έλεγαν η Χαραυγή κι ο Γκόρντον Μπράουν...

   Διαγραφή
  3. Η Ρωσία είναι στόχος του ΝΑΤΟ φίλε, και του ΣγτΕ. Επειδή ακριβώς συνειδητοποίησε τον νατοϊκό χαρακτήρα του ΣγτΕ πάγωσε τη συμμετοχή της. Νομίζω πως συμμετέχει στον βαθμό που το κάνει για να παρακολουθεί τη κατάσταση μιας και όλες οι υπόλοιπες πρώην ΣΣΔ έχουν ενταχθεί.

   Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ είναι οι κατ εξοχήν εκπρόσωποι (και πράκτορες με την επιχειρησιακή έννοια) του ιμπεριαλισμού στη Κύπρο, δεν υπάρχει αμφιβολία.

   Ο Μπράουν υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης με τον Χριστόφια στο Κυπριακό για λύση ΔΔΟ, και έγινε προβολή του συγκεκριμένου διπλωματικού γεγονότος.

   Με την ίδια λογική,το ΑΚΕΛ, ξέροντας την ουσία της ΕΕ, θα έπρεπε να είναι και έντονα ενάντια στην ΕΕ...

   Η διπλωματία και το μέγεθός μας όμως, καθώς και το γεγονός ότι είμαστε υπό νατοϊκή κατοχή στην ουσία, επιβάλλουν άλλα.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/12/12, 5:12 μ.μ.

   Με την ίδια λογική,το ΑΚΕΛ, ξέροντας την ουσία της ΕΕ, θα έπρεπε να είναι και έντονα ενάντια στην ΕΕ...

   Μήπως είναι υπέρ και δεν το καταλάβαμε;
   Ξεχάσατε τα συνθήματα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" που κάποιοι ομοϊδεάτες σου ακόμη φωνάζουν;

   Διαγραφή
  5. Αυτό λέω, ότι επί της ουσίας είναι και θα είναι ενάντια. Άλλο η διπλωματία και η δύναμη του ισχυρού, και άλλο η διαλεκτική ανάλυση του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.

   Σίγουρα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ είναι το ίδιο συνδικάτο. Αλλά το σύνθημα αυτό ανήκει στον Αντρέα Παπανδρέου, όχι στην Αριστερά.

   Για να δούμε τωρά τι εκατάλαβες.

   Διαγραφή
  6. «Το εικονίδιο του ιμπεριαλισμού σε συνάρτηση με τον τίτλο της ανάρτησης υπονοεί ότι ο Αναστασιάδης (ο πρόεδρος της παράταξης που πρωτοστάτησε στον αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα του 1955-59) είναι ιμπεριαλιστής;» ---
   Ο αστυνομικός είναι όργανο,
   Το μπουζούκι είναι όργανο,
   Άρα αστυνομικός είναι μπουζούκι!
   Τζιαι γεια σου ρε Ανώνυμε!

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμε μπορείς να συγκρίνεις τη Ρωσία με την Κύπρο; Μπορείς να συγκρίνεις το ρωσσικό στρατό με την εθνική φρουρά; Μπορείς να συγκρίνεις το παγκόσμιο γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου με αυτό της Ρωσίας; Η Ρωσία είναι μέρος του συνεργατισμού για την Ειρήνη γιατί μπορεί.

   Η Κύπρος στρατιωτικά ανήκει ντε φάκτο στον τομέα ευθύνης της Τουρκίας. Και η ένταξη μας έστω και σε ένα οργανισμό του ΝΑΤΟ θα αφαιρέσει το ντε φάκτο και θα το κάνει επίσημο. Θα ενταχθείς στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής υπό την ομπρέλα της Τουρκίας.

   Το δεύτερο σου το σχόλιο είναι τουλάχιστο ατυχές. Αν ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν αντι-ιμπεριαλιστικός εγώ είμαι αρεινός. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ εξυπηρέτησε τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των Τούρκων και των Εγγλέζων τότε λυπάμαι πάρα πολύ. Πόσο μάλλον που ο αγώνας της ΕΟΚΑ Β εξυπηρέτησε ανοικτά τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών μέσα στο αποκορύφωμα του ψυχρου πολέμου.

   Η ερμηνεία της ιστορίας που έχεις στο μυαλό σου πάσχει. Εκτός και αν συνειδητά τη διαστρεβλώνεις.

   Υποσημειώσεις:
   1) Η περιοχή της Κύπρου στερείται ασφάλειας και γι αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί το νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την ασφάλεια της περιοχής μέσω της Τουρκίας για να μπορούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους δηλώνοντας υποτέλεια στην Τουρκία και στο νέο δόγμα Νταβούτογλου. Εσύ θα γίνεις νεο ραγιάς και οι νέοι κοτσαμπάσηδες και εκκλησιαστικοί άρχοντες οι Κύπριοι μασώνοι και ο Τομής Β. Ο Αναστασιάδης είναι προδότης και πουλά την πατρίδα του με την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.

   2) Ο Χίτης Γρίβας πολέμησε του κομμουνιστές στο θησείο μέχρι που ο αγγλικός στρατός να κάνει απόβαση στον Πειραιά και να πάρουν οι δυτικοί έλεγχο της ΑΘήνας. Μετά από αυτή τη συμμαχία για να εντάξει την Ελλάδα κάτω από αγγλικό έλεγχο πολέμησε στην Κύπρο "αντιαποικοιακό" αγώνα εναντίων ποιών; Των Άγγλων. Ε συγγνώμη, εν μπορείς να καταλάβεις την αντίφαση;

   Τόσο οι αγώνες του Γρίβα στην Ελλάδα όσο και οι αγώνες του στην Κύπρο ήταν καθαρά αντικουμμουνιστικοί. Τσάκισε κάθε προσπάθεια για αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο. Και πάλι λυπάμαι που είσαι τόσο ανιστόρητος.


   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος11/12/12, 6:15 μ.μ.

  μα αν υπάρχει νατοικό κόμμα στην κύπρο αυτό είναι το ακέλ!1.μνημόνιο τουρκόφκια-μπραουν για παραμονή των βασεων!επαφίεται στα εγγόνια σας σύντροφοι ειπε ο μαστρος σας να αποφασισουν αν δεν θελουν τις βάσεις.αρα τις θελετε.αυτοι ιδρυσαν το ακελ.παιρνετε γραμμη απο το κκε αγγλιας εξου και ο γαμος εζεκια-με την εγγλεζου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο αγώνας της ΕΟΚΑ και η υπογραφές του Μακαρίου έδωσαν στους Άγλλους το δικαίωμα για βάσεις. Το ΑΚΕΛ διαφώνησε τόσο με τον αγώνα της ΕΟΚΑ όσο και με τις συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου.

   Μετά την υπόγραφή τους αναγκάστηκε να τις πάρει σαν τετελεσμένο και αναγκάστηκε να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες του. Προτεραιότητα είναι να απαλλακτούμε από τον τουρκικό στρατό και απαλλαγή από τις βάσεις θα ρθει σε μετέπειτα στάδιο.

   Για να απαλλαγείς από τους Τούρκους πρέπει πρώτα να εγγυηθείς κυπριακό κράτος και το κυπριακό κράτος υπάρχει με τις αγγλικές βάσεις.

   Η ένταξη στο ΝΑΤΟ όχι μόνο θα διώξει τις αγγλικές βάσεις αλλά θα τις αναβαθμίσει σε τουρκονατοικές. Άρα το μνημόνιο Χριστόφια-Μπράουν είναι εγγύηση ότι η Κύπρος δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

   Διαγραφή
 3. "Ο Χίτης Γρίβας πολέμησε του κομμουνιστές στο θησείο μέχρι που ο αγγλικός στρατός να κάνει απόβαση στον Πειραιά και να πάρουν οι δυτικοί έλεγχο της ΑΘήνας. Μετά από αυτή τη συμμαχία για να εντάξει την Ελλάδα κάτω από αγγλικό έλεγχο πολέμησε στην Κύπρο "αντιαποικοιακό" αγώνα εναντίων ποιών; Των Άγγλων. Ε συγγνώμη, εν μπορείς να καταλάβεις την αντίφαση;"

  Ο Στάλιν υπέγραψε σύμφωνο με τον Χίτλερ. Μετά ο Στάλιν πολέμησε το Χίτλερ. Μπορείς να καταλάβεις την αντίφαση; Ήταν άθρωπος των γερμανών ο Στάλιν προφανώς.
  Οι εγγλέζοι ήταν σύμμαχοι εναντίον του κομμουνισμού. Μετά ήταν εχθροί στον αγώναν για την ένωσην με την Ελλάδαν. Που εστήριξεν πολιτικά τζιαι το ΑΚΕΛ (την μη ένοπλην μορφήν του). Τζιαι κάποιαν στιγμήν ενθάρρυνεν τζιαι ο Ζαχαριάδης του ΕΛΑΣ (την ένοπλην μορφήν, όταν υπήρχεν ελπίδα κομμουνιστικής επικράτησης στην Ελλάδα).
  Πολλά τμηματική η "ιστορικότητα" σας. Μάλλον γουστάρετε πολλά τες θεωρίες συνομωσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε όχι έννεν καθόλου έτσι. Ατυχής η σύγκριση. Ο Στάλιν ποτέ δεν πολέμησε δίπλα στους Γερμανούς και ο Στάλιν στο τέλος κατέστρεψε το φασισμό στη ρίζα του.

   Πώς δηλαδή ο Γρίβας τελικά κατέστρεψε τους Εγγλέζους;

   Ο Γρίβας πολέμησε για να είναι μέχρι σήμερα η Ελλάδα υποτελής στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Το ίδιο έκανε και στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι σήμερα υποτελής στα αγγλοτουρκικά συμφέροντα. Και αν δεν σε πείθει ο αγώνας της ΕΟΚΑ, τότε δες αυτό της ΕΟΚΑ Β που έγινε καθαρά για τη νατοποίηση της Κύπρου.

   Οι εγγλέζοι ήταν εναντίων του κομμουνισμού και στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο γιατί φοβόντουσαν ότι δεν θα διατηρήσουν την επιρροή τους στο νησί μετά τη αποχώρησή τους. Ο αντικομμουνισμός του Γρίβα ήταν το τέλειο εργαλείο ενάντια σε κομμουνιστές αλλά και για την τελική νατοποίηση του νησιού μέσω των βάσεων και της Τουρκίας.

   Δηλαδή εσύ δεν το καταλαβαίνεις: επολέμησε ο Γρίβας για να μπει η Ελλάδα κάτω από αγγλική/νατοική επιρροή (οι πνεύμονες του Παπανδρέου) και μετά επολέμησε για να φύουν οι εγγλέζοι που την Κύπρο και να γίνει Ένωση με τον αμερικάνικο και τον αγγλικό πνεύμονα;!!

   Φυσικά εννά μου απαντήσεις τα γνωστά: ότι μπροστά στο έθνος οι πολιτικές εν μετρούν και έπρεπε να ενωθούμε με την Ελλάδα γιατί εν το έθνος. Αλλά στην παγκόσμια πολιτική η λέξη έθνος δεν μετρά.

   Τζίνο που αμφισβητώ δαμέ εν τον αντι-αποικοιακό, αντι-ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΟΚΑ. Ο Γρίβας δεν επολέμησε για να φύουν οι εγγλέζοι. Επολέμησε για να καταφέρουν να ελέγξουν το νησί οι εγγλέζοι μετά την αποχώρησή τους.

   Το ΑΚΕΛ ναι ήταν υπέρ της Ένωσης ακόμα και μετά το 60 με την προυπόθεση ότι η Ένωση θα παρέμενε ακέραιο το νησί και με τη ελάχιστη συναίνεση και των Τουρκοκυπρίων. Ειδάλλως η Ένωση θα ήταν καταστροφή.

   Διαγραφή
  2. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ σου τί αντιπροσωπεύει γεωπολιτικά η Ελλάδα;

   Η νότια βαλκανική και η Μικρά Ασία εν οι θέσεις κλειδί της παγκόσμιας γεωπολιτικής σκακιέρας. Αν η Ρωσία ελέγχει (βόρεια Ασία - έλεγχος της γης) εκείνη την περιοχή τότε μπορεί να επεκταθεί κυριαρχικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν η Αγγλία (θαλάσσιες δυνάμεις) έλεγχει την περιοχή τότε θα μπορεί να συγκρατήσει την Ρωσία.

   Και δεν έσιει να κάμει με καμιά ιδεολογιά και πολιτικό σύστημα. Έσιει να κάνει με συσχαιτισμό δυνάμεων.

   Οι εγγλέζοι εθέλαν την νότια βαλκανική που τον 18ο αιώνα. Το πρώτο ελληνικό κράτος ήταν αγγλικό δημιούργημα στα πλαίσια της διάλυσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας για τον έλεγχο της περιοχής από τους εγγλέζους. Ο ελληνικός εμφύλιος το 1823 ήταν για να περάσει η επανάστασης σε αγγλική επιρροή.

   Οι βαλκανικοί και ο μεγαλοιδεατισμός είχαν την υποστήριξη των εγγλέζων. Η μικρασιατική καταστροφή ήρθε γιατί οι Εγγλέζοι ήθελαν τον Κεμάλ να κάνει κράτος έναντι της Ελλάδας.

   Η δικτατορία του Μεταξά ήταν το μόνο φασίστικο καθεστώς που ήταν υπό αγγλική επιρροή. Η επιβολή του Μεταξά έγινε για να αναχαιτηστεί η ρωσσική επιρροή στην νότια βαλκανική μετά που η Ελλάδα έχασε την Σμύρνη. Οι άγγλοι εβοήθησαν το καθεστώς και έτσι εξηγείται και το πιο "φιλελεύθερο" του καθεστώτως από άλλα φασίστικα αλλά και το όχι του φασίστα Μεταξά στο φασίστα Μουσολίνι.

   Κατά τη διάρκεια της κατοχής οι Εγγλέζοι "παραχώρησαν" Βαλκανική στους Γερμανούς για να δώσουν ζωτικό χώρο των Γερμανών εναντίων του Στάλιν. Οι σύγχρονες αναλύσεις για το ΒΠΠ λέν ότι οι Εγγλέζοι χρησιμοποίησαν αρχικά το Χίτλερ σαν σοβιετικό ανάχωμα.

   Μετά την κατοχή ο ελληνικός εμφύλιος έγινε για να παραμείνει η Ελλάδα κάτω από δυτική επιρροή, έναντι της ρωσσικής επιρροής. Για την χούντα δεν έχω κανένα σχόλιο.

   Για τη μεταπολίτευση έχω να πω ότι ο αμερικανοαναθρεμένος Παπανδρέου ήρθε στην Ελλάδα για να "πουλήσει" ένα δυτικού τύπου σοσιαλισμό και να εκμεταλλευτεί τις εσωτερικές αντιδράσεις προς τη δύση προς ώφελος της δύσης.

   Ότι η σύχρονη ερμηνεία της Ελλάδας είναι αγγλικό δημιούργημα λόγω γεωπολιτικών συμφερόντων. Και ότι η πραγματική ερμηνεία και ο αυτοπροσδιορισμός της Ελλάδας (σαν Λαός και όχι σαν δημιουργημένο έθνος) δεν έγινε ποτέ στη σύγχρονη εποχή.

   Γι αυτό τα έχω με τους "πατριώτες". Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι εξυπηρετούν αντιλαικά (πάνω από όλα) και ανθελληνικά συμφέροντα.

   Για την Κύπρο η ιστορία κάνει νόημα αν δεις τη γεωπολιτική ανάλυση για τη Μ. Ασία.

   Διαγραφή
 4. Τμηματικά εν μάλλον εσύ που βλέπεις την ιστορία φίλε τζιαι κατά το συμφέρον ή το ανεκτόν εν πάση περιπτώσει για τη δεξιά.
  Η πλάκα είναι που όταν στριμοχνώμααστε φκαίννει η κκελλούα του Στάλιν που το κίπορτ να σώσει την κατάσταση.
  Τι δεν καταλάβεις σε σχέση με την διασύνδεση Γρίβα-δυτικών δηλαδή; Εν θεωρία; Όι αδελφέ, θεωρία είναι το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν υπάρχει αυτή η σχέση.

  Το ότι υπάρχουν κάποιες θεωρίες συνομωσίας, εν σημαίνει ότι οι ξεκάθαρες συνομωσίες πιάννουν άφεση.  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...