"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

14 Δεκεμβρίου 2012

Η τραγωδία της δύσμοιρης Κύπρου μας...

...μια τραγωδία χωρίς τέλος.

15 σχόλια:

 1. Καταρχήν δεν αμφισβητώ ότι κατα τη διάρκεια του "αγώνα" και με διαιολογία τον αγώνα εδολοφονηθηκε κόσμος μονο και μόνο γιατί ήταν αριστεροί ή και για λόγους άσχετους με τον "αγώνα".

  Όμως, εν δουλειά του υπουργικού να αποκαθηστά μνήμες; Αν πραγματικά το Ακελ ήθελε να αποκαταστήσει τους δολοφονηθέντες (και όχι να συσπυρώσει το κόμμα 2 μήνες πριν τες εκλογές) γιατί δεν έστησε μιαν επιτροπή την επομένη μέρα που έγινεν κυβέρνηση, να κατατεθούν ότι στοιχεία υπάρχουν τζε να φκάλουν ότι πόρισμα θέλουν; Τζε όχι μόνο για τους δολοφονηθέντες αλλά τζε για τους δολοφόνους. Αλλά τι θα γίνομεν χωρίς τους βάρβαρους...

  Εν όπως τη κουβέντα με τους αγνοούμενους. "Εσυμφερεν" να έχουμεν αγνοούμενους τζε ας υποφέραν οι συγγενείς....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά ρε, όταν βάλλει πρόταση νόμου ο Συναγερμός για κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης σε τουρκοκύπριους τζιαι ξένους για να συσπειρώσει την κάθε χαλασμένη συνείδηση σε τούντον τόπο, τον κάθε κρυφό ή φανερό φασίστα τζιαι τον κάθε σκατόψυχο, εν σε ενοχλεί..

   Τζιαι ενοχλεί σε η αποκατάσταση κάποιων αδικοχαμένων που παραδέχεσαι πως εδολοφονηθήκαν για πολιτικούς λόγους;

   Εγίναν πολλές προσπάθειες να "στηθούν επιτροπές". Αν έβρεις ποιοι τις εμποδίζαν! Άμπας τζιαι εν τούτοι που ούτε το πόρισμα για το 74 εν καταφέρνουν να αποδεχτούν;

   Εν πάση περιπτώσει, έγινε έρευνα, υπάρχουν και στοιχεία. Η κυβερνώσα και η επόμενη κυβέρνηση ας στήσουν επιτροπή να νομιμοποιήσουν την απόφαση του υπουργικού, αφού την θεωρούν άκυρη.

   Επίσης να πω ότι αναγγέλθηκε εδώ και κάποιους μήνες αυτή η εξέλιξη, αλλά δεν ακούσαμε καμιά αντίδραση...

   Μήπως δηλαδή οι αντιδράσεις είναι για προεκλογική συσπείρωση και όχι το αντίθετο;

   Γιατί αν υπάρχει μια δεξαμενή που ούλλοι εκτός ΑΚΕΛ βουττούν για να εξιλεωθούν που τες αμαρτίες τους εν ο αγώνας της ΕΟΚΑ μάστρε μπαν, τούτος τζι αν "συμφέρει" να δοξάζεται χωρίς να αποκαλύφκεται η πραγματική του φύση.

   Τούτος τζι αν είναι Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ, το μεγάλο ψέμα που ψατζιεύκει ακόμα τα σχολεία, τη νεολαία κ.ο.κ.

   Τούτος τζι αν εξεκίνησε το κακό, τζιαι το συμπλήρωσε η επόμενη ΕΟΚΑ, με τον ίδιο αρχηγό.

   Αλλά τιμούμεν τζιαι το Σαμψών τζιαι τον Γρίβα, χωρίς να σε ενοχλεί.

   Που εν η νομιμοποίηση των τιμών προς τον Γρίβα ή τον Σαμψών; Πουθενά.

   Που εν η νομιμοποίηση της αποκατάστασης των 62 που το υπουργικό του Κληρίδη στην πρώτη του τζιόλας υπουργικήν απόφαση; Τόση ήταν η πρεμούρα...

   Άσε, ο εκφασισμός μας επήρε φαλάγκι τζιαι συ πέρα βρέσιει...

   Διαγραφή
  2. Ρε μπαν αφου που λογικη τζιαι νοημοσυνη εισαι μηδεν, γιατι επιμενεις να μας κουραζεις?

   Διαγραφή
  3. Έσιει τζιαι που τα θκυο φίλε ζεπ ο Μπαν. Αλλά έσιει τζιαι ένα αντιακελικό σκουλούτζι να θρέψει...

   Διαγραφή
 2. ΕΟΚΑ, Γρίβας και ΑΚΕΛ

  Όπως φαίνεται από τον μακρύ κατάλογο των ονομάτων των θυμάτων της ΕΟΚΑ, οι ΑΚΕΛικοί αποτελούν μια μικρή μειοψηφία. Όμως, ήταν οι μόνοι που δολοφονήθηκαν με πολιτικά κριτήρια. Αν και ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν απελευθερωτικός, ο Γρίβας του προσέδωσε ευθύς εξαρχής και ιδεολογικό χαρακτήρα.
  Στις 17 Aπριλίου 1955 έγραψε στο ημερολόγιό του ότι είχε συντάξει προειδοποίηση προς το AKEΛ να μην παρεμβαίνει στο έργο της EOKA, "άλλως θα πέση λεπίδι". Στις 21 Aπριλίου 1955 σημείωνε στο ημερολόγιό του: "Mε απασχολεί σήμερον σοβαρώς το ζήτημα καταπνίξεως πάσης κομμουνιστικής κινήσεως".
  Η ΕΟΚΑ δεν εκδηλώθηκε δυναμικά κατά του ΑΚΕΛ, παρά μόνο το 1958, όταν άρχισαν οι συστηματικές εκτελέσεις στελεχών του κόμματος. Λίγο πριν από την εκδήλωση του κύματος δολοφονιών, στα τέλη του 1957, ο Γρίβας έγραφε στον Mακάριο: "Διά τους κομμουνιστάς έπρεπε να είχε εφαρμοσθή η αρχή την οποίαν υπέδειξα ευθύς εξ αρχής, άμα τη εμφανίσει των εις το πολιτικόν πεδίον, εκ της αφανείας εις ήν κατεδίκασαν εαυτούς διά των πράξεών των, δηλαδή να κτυπηθούν, να ταπεινωθούν, ώστε να μη δύνανται να προβληθούν ούτε επί του πολιτικού ούτε επί του αγωνιστικού πεδίου".
  Ο Γρίβας σχεδίαζε να θέσει με τη βια το ΑΚΕΛ στο πολιτικό περιθώριο: "Πρέπει να αντιμετωπίσωμεν την κατάστασιν θαρραλέα. Oι κομμουνισταί είναι αντίπαλοί μας, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Eνδείκνυται να τους εξοντώσωμεν ως πολιτικήν οντότητα, ώστε να μη είναι πλέον υπολογίσιμος και δυναμένη διά των αποφάσεών της να επηρεάζη το εθνικόν ζήτημα, όπως δηλ. συνέβαινε μέχρι τούδε", έγραφε.

  Μακάριος Δρουσιώτης (http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=717&-V=history)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η διαφορά είναι ότι εγώ βρίσκω τζε παραδέχουμε τα λάθη της "πλευράς μου". Δεν εχω αντιακελικό σκουλούτζι. Προφανώς διαφωνώ σε παραπάνω πράματα με το ακελ πάρα με τον συναγερμό αλλά δεν θεοποιώ και δεν ηρωποιώ καμία πράταξη και κανένα άτομο. Όλοι κάππου κάποτε θα κάμουν λάθη τζε εν καλά να τα παραδεχόμαστε. Τζε μπορεί κάποιος να ξεκινά την πολιτική με τις καλύτερες προθέσεις τζε στο τέλος να καταλήγει αλλού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το λάθος το δικό σου να βρεθείς έξω που το προεδρικό πέρσι με τη κάθε ακρδοδεξιά κατίνα παραδέχεσαι το;

   Διαγραφή
 4. πχ εγώ παραδέχομαι ότι εσκοτωθήκαν αθώοι αριστεροί. Εσεις παραδέχεστε ότι μπορεί να υπηρξαν αριστεροί που πραγματικά, αφου έτσι κι αλιώς ήταν ήδη "εχθρός της εοκα" επροδόσαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι, σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξαν συνεργάτες των άγγλων από την Αριστερά.
   Όπως δείχνουν σειρά μαρτυριών, από την άρχουσα τάξη προέρχονταν οι όποιες προδοσίες, και ιδιαίτερα εκ των έσω της ΕΟΚΑ.

   Το ΑΚΕΛ ήταν παράνομο να μεν ξεχνάς και όπως καταγράφεται στα αρχεία του φόρειν όφφις, ο βασικός αντιαποικιακός κορμός αντίστασης.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/12/12, 1:25 μ.μ.

   Μπανανιστάνε, προδότες υπήρχαν πρώτα από από όλα μέσα στις τάξεις της ΕΟΚΑ. Όπως υπήρχαν και εσωτερικοί ανταγωνισμοί και συγκρούσεις. Από την άλλη υπήρχαν και προδότες εκτός των μελών της ΕΟΚΑ από όλα τα φρονήματα (και αριστεροί).

   Από την άλλη πολλοί εκτός ΕΟΚΑ είχαν βοηθήσει αγωνιστές και γενικά τον αγώνα και το ίδιο έπραξαν και πολλοί αριστεροί για να βοηθήσουν τους γνωστούς και φίλους τους που ήταν μέρος του αγώνα.

   Το ΑΚΕΛ δεν είχε καμιά επίσημη θέση να μπει στη διαδικασία της προδοσία και του ρουφιανιού. Βοήθησε πολιτικά τον αγώνα, αλλά θεωρούσε λάθος την ένοπλη αντίδραση.

   Η ΕΟΚΑ πέραν εκείνων των δολοφονιών που έκανε που ήταν καθαρά πολιτικές και που δεν είχαν σχέση με προδοσία, έχει βεβαρημένο ιστορικό για δολοφονίες εντός και εκτός ΕΟΚΑ λόγω προσωπικών συμφερόντων.

   Οι συνδέσμοι αγωνιστών τα ξέρουν καλά αυτά και δεν θέλουν κανένας να "νεκατώνεται" για να μην φανούν τα λάθη τους. Οι αγωνιστές έχουν στήσει ολόκληρες ζωές και περιουσίες πάνω σε αυτά τα λάθη και δεν θέλουν να δίνουν υπόνοιες σε κανένα για να τα χάσουν.

   Δεν είναι τόσο ρομαντικός ο αγώνας της ΕΟΚΑ όσο προβάλεται. Κατ' ακρίβεια ο ιστορικός του μέλλοντος θα πει ότι από την ΕΟΚΑ ξεκίνησε το σύγχρονο δράμα της Κύπρου.

   Διαγραφή
  3. Προσωπικά αναφέρομαι πάντα για την οργανωμένη αριστερά, τις λαϊκές οργανώσεις κλπ. Σε καμιά βιβλιογραφία, ούτε και από την εθνικιστική πλευρά, δεν αναφέρεται "προδοσία" από τη πλευρά της αριστεράς ενάντια σε στελέχη, αγωνιστές, προγραμματισμένες ενέργειες κ.ο.κ.
   Το μόνο που καταγράφεται είναι προσπάθειες αριστερών να αποκαλύψουν τα πρόσωπα των μασκοφόρων όταν αυτοί έμπαιναν σε σπίτια, καφενέδες και πλατείες για να σκοτώσουν!

   Από τις ημερομηνίες των δολοφονιών, βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα ότι ήταν αμιγώς πολιτικές, γιατί ακριβώς έγιναν όλες σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια, σχεδόν ταυτόχρονα και σε διαφορετικές περιοχές.

   Ήταν πογκρόμ εκφοβισμού και τρομοκρατίας με στόχο αυτά που αναφέρει πιο πάνω ο Δρουσιώτης.

   Και είναι ο ίδιος στόχος που οπλίζει και τώρα την αντιπολίτευση, την αφαίρεση από το ΑΚΕΛ του πολιτικού και κοινωνικού του ρόλου.

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος15/12/12, 1:46 μ.μ.

  μέσα στα πλαίσια της απεγνωσμενης προεκλογικης του σταυρου μαλάκα αποφάσίστηκε να ανασυρθει απο το αρχειο του ανωτατου σοβιετ και να αξιοποιιηθει πολιτικα το θεμα των δηθεν δολοφονιων.αποκρυπτεται απο τις εφημεριδες χαραυγη και γνωμη το τι απαντησαν οι συνδεσμοι αγωνιστων και ρεζιλεψαν κυριολεκτικα το τουρκικον ακελ!οταν ο τυρρανος βλεπει οτι ο λαος εξεγειρεται ανασυρει απο την φαρετρα του τις γνωστες συνταγες!μεχρι και αγωνιστες αποκαλεσε ο απατεωνας στεφανου τους προδοτες τουρκ ακελιστες!η μονη φορα που αγωνιστηκατε θρασυδειλοι πλουτοκρατες ηταν αυτη η πενταετια οπου αγωνιστηκατε για να καταστρεψετε οικονομικα τον φτωχο υ[πηρετωντας την τροικα και προστατευοντας τα συμφεροντα ξενων,κεφαλαιοκρατων και δημοσιων υπαλληλων.περιμενουμε να κοψετε τελειως επιδοματα πολυτεκνων και να απαγορευσετε την εργοδοτηση ντοπιων!θανατος σε καθε ακελιστη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. -Δεν πήγα ουτε μια φορά έξω από το προεδρικό.

  -Δεν απορρίπτω τα όσα κατηγορείται την εοκα είμαι σίγουρος ότι σε μεγάλο βαθμό έγιναν.

  Αυτό που διαφωνώ μαζί σας είναι ότι δηλώνετε (είστε;) 100% σίγουροι ότι κανένας αριστερός δεν πρόδωσε. Ή, μια τζε συναφερετε το προεδρικό, ο χριστόφιας δεν έκανε το παραμικρό λάθος, έιτε στο μαρί είτε σε άλλα θέματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπόδειξε μας τα λάθη να τα συζητήσουμε. Το τι είναι λάθος και σωστό έχει σημασία από ποια γωνιά το βλέπει κάποιος.
   Γίνεται κριτική από πολλές κατευθύνσεις, με διαφορετικά ζητούμενα. (πχ εξωκοινοβουλευτική αριστερά από τη μια και δεξιά από την άλλη)

   Εσύ μας έλεγες πέρσυ ότι εσυμμετείχες έξω από το προεδρικό. Κάτσε να δω αν θα έβρω τες αναφορές σου σε σχόλια.

   Ε, αν δεν υπάρχουν αναφορές ρε φίλε για "προδοσίες" αριστερών, ούτε καν εχτές που τον πρόεδρο των αγωνιστών που έκαμε δηλώσεις, παρά μόνο για ξεμασκαρέματα, εννά τες εφεύρουμεν εμείς;

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...