"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

15 Δεκεμβρίου 2012

Παγίδα της Δεξιάς η υποψηφιότητα Γ. Λιλλήκα

Είναι σωστή η απόφαση κύριοι για την αποκατάσταση των δολοφονηθέντων από την ΕΟΚΑ;
Συντονιστείτε με την ΕΔΕΚ, την Δράσις - ΚΕΣ και τον Παπαφώτη πριν απαντήσετε... 
 • Υπό τη καθοδήγηση του συντονιστικού Λυσσαρίδη-Αρχιεπισκοπής-Συγκροτήματος ΔΙΑΣ για να αποκοπεί η Αριστερά από τις ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις.
 • Λειτουργεί ως ανάχωμα συγκρατώντας κεντροαριστερές δυνάμεις μακριά από την υποψηφιότητα που στηρίζει το Λαϊκό Κίνημα.
 • Λιποτάχτες οι πρώην Βουλευτές του ΑΚΕΛ - Συντάσσονται με τον υποψήφιο των Δρασιτών και του Φώτη Παπαφώτη εν μέσω της πρωτοφανούς αντιακελικής υστερίας που έκλεισε ήδη τριετία.
 • «Προσωπικό στοίχημα» για τους Χριστοδουλίδη-Τυρίμο-Αγαπίου η αποτυχία Μαλά-ΑΚΕΛ.
Στη Γνώμη 7/12/2012
 • Στη πιο κρίσιμη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της Κυπριακής Αριστεράς, τρία πρώην προβεβλημένα στελέχη και Βουλευτές του ΑΚΕΛ, οι Άγις Αγαπίου, Κυριάκος Τυρίμος και Δώρος Χριστοδουλίδης, επιλέγουν να πολεμούν το κόμμα που τους ανέδειξε και να εργάζονται για τη διάσπαση και την περιθωριοποίησή του.
 • Τώρα, στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, Βουλευτή επίσης με το ΑΚΕΛ για δύο θητείες με το σχήμα των «νέων δυνάμεων», σε μια εμφανέστατη συστέγαση με ακροδεξιούς και εθνικιστές.
 • Είναι η ίδια ομάδα που το 2008 δεν συντάχθηκε με το Λαϊκό Κίνημα και τη πρώτη του αυτοτελή προσπάθεια ανόδου στην εκτελεστική εξουσία, τασσόμενοι τότε υπέρ του Τ. Παπαδόπουλου.
 • Το περσινό Φθινόπωρο μάλιστα, με κοινή συνέντευξή τους στη Σημερινή στις 6 Οκτωβρίου του 2011, καλούσαν στοιχισμένοι με τα πιο αντιδραστικά στοιχεία του τόπου τον Δημήτρη Χριστόφια να παραιτηθεί! Ιδού οι άνθρωποι:
 • Η μόνη επιλογή που απομένει στον Πρόεδρο είναι να παραιτηθεί και να αναληφθεί εξουσία από κυβέρνηση εθνικής ενότητας για το επόμενο της θητείας ή αν το σύστημα το επιτρέπει να προκηρυχθούν προεδρικές εκλογές. Δεν υπάρχει άλλη λύση.
 • Σε ό,τι αφορά στη στάση του ΑΚΕΛ στις εξελίξεις που ακολούθησαν του πορίσματος, επισημαίνουν ότι ήταν απογοητευτική, αφού θα αναμενόταν να απεξαρτητοποιηθεί από τις ενέργειες του Προέδρου και να δείξει στον λαό του ότι υπάρχει σεβασμός προς τους ψηφοφόρους του και δεν άγεται και φέρεται από τον διατελέσαντα Γ.Γ. του κόμματός του.”
Ταξικό το ζήτημα
 • Ο ταξικός πόλεμος που πήρε μπρος με την εξάπλωση της οικονομικής κρίσης και στη Κύπρο, έχει στην ουσία συγκολλήσει σε μεγάλο βαθμό τις ηγεσίες των κομμάτων εκτός ΑΚΕΛ, καθώς και το σύνολο σχεδόν των ομίλων επικοινωνίας που εκφράζουν κατά βάση τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, σε ένα κοινό αγώνα εξοστρακισμού της Αριστεράς.
 • Με την επιμονή Αναστασιάδη να λάβει το χρίσμα της άρχουσας τάξης, Αρχιεπισκοπή-ΕΔΕΚ και ΔΙΑΣ (Σημερινή-Σίγμα-Ράδιο Πρώτο) επέλεξαν να παίξουν πλέον το βρόμικο παιχνίδι της Δεξιάς, αναλαμβάνοντας να διεμβολίσουν το ΑΚΕΛ και παράλληλα να εγκλωβίσουν τον δημοκρατικό κόσμο του κέντρου που αντιδρά στη Συναγερμική υποψηφιότητα σε Δεξιές επιλογές.
 • Η επιλογή του Γιώργου Λιλλήκα δεν είναι τυχαία, όπως ούτε και η στάση των άλλων τριών πρώην Βουλευτών του Κινήματος.
 • Ο εκλεκτός του «συντονιστικού» και οι Άγις Αγαπίου, Κυριάκος Τυρίμος και Δώρος Χριστοδουλίδης, λειτουργούν πλέον ως «δούρειοι ίπποι» μέσα στον κόσμο του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, εκτελώντας στην ουσία τις εντολές του βαθέως κράτους της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.
 • Έντονη είναι η δραστηριότητα υπέρ του Γ. Λιλλήκα στη Λάρνακα εκ μέρους του Δ. Χριστοδουλίδη, που σύμφωνα με σωρεία πληροφοριών που φθάνουν στη ΓΝΩΜΗ έχει αναγάγει πλέον τη πολυπόθητη για πολλούς εκλογική αποτυχία του Σταύρου Μαλά και του ΑΚΕΛ, σε προσωπική του υπόθεση. Τα ίδια και από τον Κυριάκο Τυρίμο που δραστηριοποιείται στην Επαρχία Λευκωσίας.

9 σχόλια:

 1. Ανώνυμος15/12/12, 8:08 μ.μ.

  Εκεί στην Πινδάρου πάντως, δεν φαίνεται να ανησυχούν και τόσο από την υποψηφιότητα μαλά. Μάλλον από την υποψηφιότητα Λιλλήκα ανησυχούν και αυτό είναι ακόμα ένα κοινό σημείο σας με τη δεξιά εκτός από όλα τα άλλα (διζωνικοδιχοτομικές προτάσεις στο κυπριακό, γενναιόδωρες προσφορές, σφαγιασμός των εργαζομένων, υποθήκευση του μέλλοντος της Κύπρου και της κυριαρχίας της για δεκαετίες κ.λ.π).

  Ο κόσμος εξάλλου έχει κρίση και αντιλαμβάνεται ότι το κόμμα έχει από καιρό παραδώσει την εξουσία και σπρώχνει δια των προμελετημένων επιλογών του τη δεξιά στην εξουσία. Και δείχνει να τον ενδιαφέρει όλο και λιγότερο ο αρωστημένος κομματικός μονότονος φανατισμός, κάποιων σκληροπυρηνικών, έμμισθων εξαρτώμενων από το κόμμα στελεχών που μακράν απέχουν από τα προβλήματα της κοινωνίας. (ανεργία)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα καλά ρε Ανώνυμε, ο Λιλλήκας [ΣΟΥ] εν νεν δεξιός;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/12/12, 9:09 μ.μ.

   Όποιος δεν θέλει τον Αναστασιάδη ψηφίζει τον ανθυποψήφιό του στο δεύτερο γύρο. Μη ψήφος σημαίνει υποστήριξη Αναστασιάδη.

   Εκεί βρίσκεται όλη η ευθύνη. Δεν βρίσκεται στα κόμματα και στους συμμαχίες εξουσίας.

   Διαγραφή
  3. Η επόμενη εκλογική μάχη είναι ξεκάθαρα μάχη της προοδευτικής-δημοκρατικής παράταξης απέναντι στη γνωστή εθνικιστική δεξιά και ακροδεξιά.

   Ο Μαλάς θα είναι στον Β' γύρο και με αρκετά μεγάλη διαφορά, και τότε θα δούμε τον πιο πάνω φίλο αν θα επιτρέψει ή όχι την "άνοδο της δεξιάς στην εξουσία", όπως υποτίθεται είναι και η έγνοια του.

   Οι εθνικιστικοί κύκλοι που θα ψηφίσουν Λιλλήκα είτε θα απέχουν, είτε θα ψηφίσουν Αναστασιάδη. Και αυτοί θα τον βγάλουν πρόεδρο.

   Η γραμμή έχει ήδη μπει: Ενταφιασμός των προτάσεων Χριστόφια στο Κυπριακό, ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, διαμοιρασμός εξουσίας μέχρι νεοτέρας.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος15/12/12, 11:21 μ.μ.

   Ρε ανώνυμε είσαστε πολλά ξεθκιάντροποι να ρίχνεται την ευθύνη τυχόν εκλογής του Αναστασιάδη στο ΑΚΕΛ.

   Πάρε και ένα ιστορικό για να καταλαβείς τι εννοώ:

   1) Το καλοκαίρι ο λεγόμενος ενδιάμεσος αποφάσισε να συνεργαστεί για να έχει κοινό υποψήφιο και εσυνομολήγασαν το περίφημο κοινό έγγραφο με την αστερίσκο-υποσημείωση για τη διζωνική.

   2) Μετά που αρκετές μέρες διαβουλεύσεις αποφασίσαν να στηρίξουν τον κεραυνό και ξαφνικά ο Κάρογιαν εκπροσωπόντας τον ευατό του και όχι το ΔΗΚΟ έκαμε πίσω και εδιάλυσε τις προοπτικές συνεργασίας.

   3) Το ΑΚΕΛ αμέσως μετά εκάλεσε τα άλλα πολιτικά κόμματα πλην του ΔΗΣΥ που είχε ήδη ανακοινώσει υποψήφιο για συζήτηση θέσεων και συνεργασία αλλά κανένας δεν ανταποκρίθηκε.

   4) Το ΑΚΕΛ αναγκάστηκε στη μη ανταπόκριση να υποβάλει δικό του υποψήφιο μη βρίσκοντας ανταπόκριση που άλλα κόμματα.

   5) Ξαφνικά ο Κάρογιαν βρίσκει τα με τον Αναστασιάδη και συνομολογούν μια λίστα προεδρίας και αποφασίζουν να το πουν προεκλογικό πρόγραμμα. Μια λιστα με την οποία δεν συμφωνά ο Αναστασιάδης αλλά λέει ότι θα την υλοποιήσει γιατί έτσι θέλει ο Λαός.

   6) Η ΕΔΕΚ πάει με το Λιλλήκα και στη συνέλευση του ΔΗΚΟ για την απόφαση για στήριξη Αναστασιάδη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος στασιάζει και υποστηρίζει Λιλλήκα.

   Τι δεν καταλαβαίνεις που τούτο το παρασκήνιο. Το ΑΚΕΛ εν έχει άλλη επιλογή παρά να στηρίξει δικό του υποψήφιο. Οι ανθρώποι του είναι πολύ πιο έξυπνοι για να πέσουν θύμα στις παγίδες που στήνονται δεξιά και αριστερά.

   Μετά που τούτο η αναμέτρηση είναι καθαρά μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων. Ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει καθαρά με το τί πιστεύει και όχι με τις διαπλοκές και τις ίντρικες της εξουσίας. Πλέον το ΑΚΕΛ είναι καθαρό και δεν πατά καμιά παγίδα κανενού κόμματος η κομματιδίου.

   Έχει πληρώσει τις ενέργειες του παρελθόντος (δες σχέδιο ΑΝΑΝ και υποστήριξη Παπαδόπουλου) με αυτή τη διακυβέρνηση και επιστρέφει πίσω στη γραμμή του και στις διαχρονικές του θέσεις.

   Εσύ πλέον αποφασίζεις...

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος16/12/12, 10:18 π.μ.

  Η πραγματική μάχη είναι ανάμεσα στο νέο και στο παλιό, το διευθαρμένο, και το ενδοτικό. Δηλαδή ξεκάθαρα ανάμεσα σε Γιώργο λιλλήκα και Αναστασιάδη - μαλά. Ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν ξεκάθαρα και ολοφάνερα την πολιτική των σχεδίων αναν (όπως αναφέρει και ο πιο πάνω σχολιαστής), των ενδοτικών προτάσεων στο Κυπριακό (είτε αυτές είναι χαλαρές ομοσπονδίες, είτε 50000 έποικοι και εκ περιτροπής προεδρία και άλλων, την επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την υποθήκευση του μέλλοντος της Κύπρου με πρόσχημα την "σωτηρία" του τόπου, αυτούς που έχουν γίνει γνωστοί και έξω από τα όρια της Κύπρου για τη διαφθορά, το ρουσφέττι και τη διαπλοκή με την οποία κυβερνούσαν, χαρακτηριστικό όχι μόνο της δεκαετίας δησυ αλλά και της πενταετίας Χριστόφια, με ηλεκτρονικά ρουσφέτια και φακελώματα (βλέπε τον μέχρι πρότινως συναγωνιστή και δύο φορές υποψήφιο για την προεδρία της βουλής, και μια φορά πρόεδρο της, Μάριο καρογιάν, τα mail από το γραφείο του άντρου και το προεδρικό κ.λ.π.) και τέλος ανάμεσα στο παλιό και κομματικά εξαρτώμενο, που δεν έχει τίποτε ουσιαστικά να προσφέρει, όσες ταμπέλες αναξάρτητου και αν βάλει, και στο νέο, το πραγματικά ανεξάρτητο, που προσπαθεί να βρεί εναλλακτικές λύσεις στα οικονομικά μας χάλια, που δεν πέφτει στην παγίδα μνημονίων, που δεν είναι πρόθυμος να υπογράψει λύση για χάρη της λύσης, που δεν κάνει σύμφωνίες κάτω από το τραπέζι για υπουργιλίκιαι και διαμοιρασμό της εξουσίας όπως πολλάκις και κατεπανάληψη έχουν κάμει ακελ-δησυ.

  Τα υπόλοιπα περι προοδευτικού κινήματος και εθνικιστικήης δεξιάς, κόκκινων προβάτων και μπλέ προβάτων, γαλανόλευκων και σφυροδρέπανων, είναι ξεδιάντροπες, πολωτικές, μικροπολιτικές ανοησίες της δεκαετίας του 60 -90 που δεν έχουν στόχο παρά τα άβουλα και άκριτα πλάσματα που αποτελούν το σκληρό πυρήνα των κομμάτων τους, και που δεχονται παθητικά ότι διαλαλούν οι πληρωμένοι κομματικοί κομμισσάριοι χωρίς ίχνος σκέψης.

  Όταν καλούμαστε να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου, και για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια που ακολουθούν, τέτοια ψευτοδιλήμματα δεν υπάρχουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τζιαι ρε αγόρι, η ΕΔΕΚ πχ έννεν "πληρωμένοι κομματικοί κομμισσάριοι χωρίς ίχνος σκέψης"; Εν το καθαρό κόμμα που εν εμπλέκεται στη διαφθορά;

   Ξα ο Λιλλήκας σου που εγίνηκεν εκατομυριούχος σε 15 χρόνια πολιτικής καριερας; Μα εννά μας πελλάνεις;

   Τζιαι αν δεν μείνουν 50.000 έποικοι, πόσοι να μείνουν δηλαδή;

   Βρε, η ΕΔΕΚ τζι αν είναι κόμμα της διαπλοκής τζιαι του ρουσφεθκιού, ξύπνα. Έσιει κανέναν εδεκίτη άσαστο; Πως κραθκιέται η ΕΔΕΚ 40 χρόνια βρε; Με ιδεολογία οξά με κίνημα;

   Τζιαι τι θα πει "δεν πέφτει στη παγίδα των μνημονίων"; Τάχα;

   Όπως και να έχει, έχω νέα ανάρτηση που εξηγεί τον ρόλο της ΕΔΕΚ σου τζιαι του Λιλλήκα σου.

   Έτσι τύπους άσκεφτους τζιαι φανατικούς σαν εσένα γυρεύκουν για να φκάλουν τον Αναστασιάδη πρόεδρο που την πίσω πόρτα.

   Εν με τον Συναγερμό ρε που έφκηκε πρόεδρος της Βουλής ο Ομήρου, εν με τον Συναγερμό που επήεν στες Δημοτικές.

   Εν ο Συναγερμός που τον επρότεινε για πρόεδρο το 2002, εν τον Κληρίδη που εψήφισε η ΕΔΕΚ τζιαι το 93 τζιαι το 98, εν του Κληρίδη που ήταν υπουργός ο Ομήρου, εν με τον Κληρίδη που εφέραν πυραύλους τζιαι εφαουσιάζαν, ξύπνα.

   Τα όνειρά σας για ξεπάστρεμα του λαϊκού κινήματος κρατούν 7 δεκαετίες. Τίποτε καινούριο. Σε κάθε εκλογές τα ίδια.

   Ππέσε που τζιείντο πλευρό.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος31/12/12, 2:31 π.μ.

  ε κουμπαρε, μα 'ντα λοϊς τζιαι ενι φκιαινει καποιος που το ΑΚΕΛ σε τηλεοπτικη κουβεντα με τον παπαφωτη; ενα σωρο βολες σας εχει προκαλεσει.ιδου η ροδος.αλλιως ΒΡΗΞΤΕ ρε ανθελληνες

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...