"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

9 Δεκεμβρίου 2012

Οι ΝΑΤΟϊκοί «δημοκρατικοί πόλεμοι» για το πετρέλαιο

Να δεις τι σου χω για μετά...
 • Οι ΝΑΤΟϊκοί εξοπλίζουν τη Τουρκία με πυραύλους Πάτριοτ για να την ενισχύσουν δήθεν από τη Συριακή απειλή!
 • Προφανώς, δεν είχε άλλες έγνοιες το καθεστώς Άσσατ, με τον εμφύλιο να κλιμακώνεται και μέσα στη Δαμασκό τις τελευταίες μέρες, από το να επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας…
 • Μας δουλεύουν ψηλό γαζί αμερικανοί και φίλοι, θεωρώντας πως όλος ο πλανήτης τρώει κουτόχορτο.
 • Οι Πάτριοτ θα πάνε εκεί για το τελειωτικό κτύπημα, για να λειτουργήσουν ως αντιπυραυλική και αεροπορική ασπίδα για το «πεζικό» της ένοπλης αντιπολίτευσης.
 • Οι πληροφορίες από τα διεθνή μέσα κάνουν μάλιστα λόγο για Βρετανούς κομάντος που εκπαιδεύουν αντικαθεστωτικούς μέσα στο έδαφος της Συρίας, ενώ επίσης καταγράφεται και μια σημαντική επιτυχία των Αμερικανών στον έλεγχο των τηλεπικοινωνιών της γειτονικής χώρας.
 • Επόμενος σταθμός το Ιράν, που μετά την ολοκληρωτική κατάληψη της Συρίας θα βρεθεί περικυκλωμένο αποκλειστικά από ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, και πάντα με τη Τουρκία να παίζει καθοριστικό ρόλο…
 • Στη Κύπρο, ο υποψήφιος της Δεξιάς οραματίζεται ακόμα και ένταξη στο ΝΑΤΟ, και άρα συμμαχία με την Τουρκία σε μια διαρκή επίθεση στις εναπομείνασες ανεξάρτητες χώρες.
 • Η επικινδυνότητα της κατάστασης για τη χώρα μας και τους γύρω λαούς έχει πλέον φτάσει στο κόκκινο… 
 • Η ληστρική επίθεση στον ενεργειακό πλούτο της περιοχής πλασάρεται ως «άνοιξη» και περισσότερη «Δημοκρατία», και δεν είναι καθόλου τυχαίο που και ο Νίκος Αναστασιάδης χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους στη προεκλογική του καμπάνια.
 • Πιθανή εκλογή του άλλωστε, αυτό θα σημαίνει για τους Αγγλοαμερικανούς και τους συμμάχους τους: Πλήρης ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου και μετατροπή της σε βάση εξορμήσεων για τους πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη. 
Στη ΓΝΩΜΗ 7/12/2012

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος10/12/12, 12:26 π.μ.

  Μέσα στη γυάλα μου προσπαθώ να δω το μέλλον της Τουρκίας και δεν το βλέπω. Βλέπει κανένας τίποτε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 8. Η αναβάθμιση της θέσης της Τουρκίας συμβαδίζει με τη γεωστρατηγική του «νεοοθωμανισμού», η οποία στοχεύει να εδραιώσει και να επεκτείνει τη δράση του τουρκικού καπιταλισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ασίας. Η επικρατούσα τουρκική στρατηγική αξιοποιεί, εκτός από την οθωμανική ιστορική παράδοση, και το θρησκευτικό πολιτιστικό στοιχείο στην ευρύτερη περιοχή.

   Το τουρκικό κράτος επιδιώκει να αξιοποιήσει προς όφελός του τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις μεταξύ του ευρωατλαντικού άξονα και του άξονα Ρωσίας Κίνας Ιράν στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις υπαρκτές αντιθέσεις στο εσωτερικό κάθε άξονα (π.χ. ΗΠΑ Ισραήλ). Διεξάγει μια σύνθετη διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, με βασικούς στόχους τη διατήρηση ισχυρής παρουσίας στην Κύπρο, την επαναδιαπραγμάτευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο (με έμφαση στην υπερφαλάγγιση του «εμποδίου» του Καστελλόριζου - Στρογγύλης στον προσδιορισμό της τουρκικής ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο) και την αποτροπή δημιουργίας ανεξάρτητου Κουρδιστάν στον άξονα Β. Ιράκ -Συρίας που θα αποσταθεροποιούσε και τα τουρκικά σύνορα. Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιεί την ιδιαίτερη σημασία της γεωπολιτικής θέσης και της στρατιωτικής της ισχύος για την προώθηση των σχεδίων ΗΠΑ -ΝΑΤΟ, σχετικά με την οικοδόμηση «Νέας Μέσης Ανατολής». Απόδειξη είναι η συμμετοχή της Τουρκίας στην επέμβαση στη Λιβύη και στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, καθώς και η επιρροή της στα Βαλκάνια (προνομιακές σχέσεις με Αλβανία, ΠΓΔΜ κ.λπ.). Ωστόσο, ο κουρδικός πληθυσμός, σε συνδυασμό με την επιθετική πολιτική της απέναντι στη Συρία και το σύμμαχό της Ιράν, αποτελεί παράγοντα όξυνσης των εσωτερικών αντιθέσεων της Τουρκίας.

   Τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων χαρακτηρίζει η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, κατά συνέπεια η πιο άμεση εμπλοκή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου που εντασσόταν και στο σχέδιο διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας το 1999, η στρατιωτική συμφωνία της Τουρκίας με την Αλβανία, η ακύρωση από το συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας της ελληνοαλβανικής συμφωνίας για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, η ενίσχυση της αμερικανοΝΑΤΟικής παρέμβασης για τη σύνδεση και ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο μεγαλοϊδεατισμός και ο αλυτρωτισμός που αναπτύσσονται από την ηγεσία της Αλβανίας υποδαυλίζονται επίσης από ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Ενισχύεται ο αλβανικός εθνικισμός σε βάρος της Ελλάδας και των άλλων κρατών της περιοχής, τροφοδοτώντας παράλληλα εθνικιστικούς κύκλους στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα.

   Μεγαλώνουν οι κίνδυνοι, στην ευρύτερη περιοχή, για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και άμεση εμπλοκή της Ελλάδας.

   ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 19ο συνέδριο του ΚΚΕ

   Διαγραφή
 2. Κώστας Ιωάννου10/12/12, 2:05 μ.μ.

  Και είναι εδώ φίλε μου νέε, που μπαίνει το ζήτημα ότι με τις θέσεις τόσο του αγαπητού στην αμερικάνικη πρεσβεία, Νίκου Αναστασιάδη, όσο και με του διαπρύσιου "ιδιοκτήτη" του ΟΧΙ ο οποίος συμφωνά και υπερθεματίζει την εισδοχή της Κύπρου στο νατοϊκό παράρτημα του "Συνεταιρισμού για την ειρήνη" τίθεται το μέλλον της ανεξάρτητης Κύπρου υπό σοβαρή αμφισβήτηση. Στον συγκεγκριμένο στρατιωτικό οργανισμό, η Τουρκία έχει κυρίαρχη θέση και όπως έλεγε και ο Τάσσος, η Κύπρος αν μπει σε αυτόν τον οργανισμό θα είναι όπως τον νεοσύλλεκτο και η Τουρκία εκπαιδευτής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, χάσαμε τον αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα για αποφυγή του μνημονίου, ας κάνουμε κι εδώ το καθήκον μας, στο θέμα της ένταξης σε ΣγτΕ και ΝΑΤΟ.
   Κι αν δεν τα καταφέρουμε (πάλι) ας μην τα ρίξουμε (και πάλι) πάνω μας!

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...