"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

28 Δεκεμβρίου 2012

Qvo Vadis Μακάριε Δρουσιώτη;

Η μετάλλαξη είναι κολλητική... 
 • Με αφορμή την υπόθεση της δίκης του κ. Δρουσιώτη σχετικά με τη καταγγελία του Νίκου Κουτσού περί πλαστογράφησης ντοκουμέντων, μια δίκη που τον αθώωσε στη βάση μαρτυριών από το αρχείο του ΑΚΕΛ, ανατρέξαμε στο αρχείο μας για να θυμηθούμε τις πραγματικά μεγάλες στιγμές του δημοσιογράφου-ερευνητή, όταν έμπαινε μπροστά για να καταδείξει την απάτη της ΕΟΚΑ και του Γρίβα.
 • Για παράδειγμα, ο Μακάριος Δρουσιώτης έβαζε τα εξής «καίρια ερωτήματα» τις 23/7 του 2000 στη Σημερινή, απαντώντας στους ισχυρισμούς του «θεωρητικού της ΕΟΚΑ Β’» Σπύρου Παπαγεωργίου που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα από την ίδια εφημερίδα:
 • “Ήταν ή δεν ήταν ο Γρίβας αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «Χ», η οποία χρησιμοποιήθηκε από τις υπηρεσίες των Άγγλων με αποκλειστικό σκοπό να βοηθήσει, ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα   σε αγγλικό προτεκτοράτο;
 • Υπήρξαν οι κυριότεροι συνεργάτες του Γρίβα στην ΕΟΚΑ στελέχη της «Χ», ναι ή όχι;
 • Παραδέχεται ο ίδιος ο Γρίβας (υιοθετώντας την έκθεση Στόκου, Χρονικό σελ. 46) ότι οι Άγγλοι   γνώριζαν από το φθινόπωρο του 1954, (δηλαδή αμέσως μετά την άφιξή του) ότι βρισκόταν στην Κύπρο ή όχι;
 • Παραδέχεται ακόμα ο ίδιος δύο φορές στο ημερολόγιό του (καταχωρήσεις 3 Ιανουαρίου και 7 Μαρτίου 1955) ότι οι Άγγλοι γνώριζαν την παρουσία του στην Κύπρο; Εάν οι πιο πάνω παραδοχές είναι αληθείς, γιατί ο κ. Παπαγεωργίου επιμένει να επαναλαμβάνει τριάντα χρόνια αργότερα αναληθώς   ότι  ο Ζαχαριάδης κατέδωσε τον Γρίβα στους Άγγλους, ανακοινώνοντας το όνομα του αρχηγού της ΕΟΚΑ από το ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ελλάδα», στις 26 Απριλίου 1955; (ΑΚΕΛ, το άλλο ΚΚΕ σ. 304)
 • Οι Άγγλοι ανέχτηκαν για ένα σχεδόν χρόνο τον Γρίβα (11.1954 – 9.1955) χωρίς να πάρουν ουσιώδη μέτρα εναντίον του, ναι ή όχι;
 • Ήταν ή δεν ήταν ο Πασχάλης Παπαδόπουλος, οδηγός και στενότατος συνεργάτης του Γρίβα την πιο πάνω περίοδο, πράκτορας των Άγγλων; Του αφαίρεσε ή όχι την κουκούλα η μάνα των αδελφών Κοκκίνου και έφυγε από τότε στην Αγγλία;
 • Ερεύνησε ποτέ ο κ. Παπαγεωργίου το ποιόν του στενού συνεργάτη του Γρίβα Νότη Πετροπουλέα και διερωτήθηκε ποτέ γιατί τον άφησαν ελεύθερο οι Άγγλοι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του την 1η Απριλίου 1955;”
 • Μάλιστα, συνέχιζε ο κ. Δρουσιώτης, κλείνοντας την απαντητική επιστολή του προς τον Σπύρο Παπαγεωργίου, με μια σκληρή επίθεση σε όσους καταπνίγουν και διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια:
 • “Όσο για αυτούς που «ανέλαβαν επαγγελματικώς τη διατήρηση της μνήμης της ΕΟΚΑ» να μην έχει καμιά έγνοια ο κ. Παπαγεωργίου. Ξοδεύουν από τον κρατικό προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια λίρες το χρόνο για εκδηλώσεις, μνημεία και εκδόσεις. Ελέγχουν σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, κατευθύνουν την παιδεία, χρησιμοποιούν τον κρατικό μηχανισμό και προβάλλουν φορτικά τη δική τους άποψη για την ΕΟΚΑ.
 • Όλα αυτά δεν σας είναι αρκετά; Εκτός κι αν η ικανοποίηση σας δεν μπορεί να είναι ολοκληρωτική   εάν δεν καταφέρετε να πνίξετε και την τελευταία αντίθετη άποψη.”

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Κ. ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ;
 • Αν δεχθούμε ότι όλα αυτά που ισχυριζόταν το 2000 ο κ. Δρουσιώτης είναι αληθινά, ότι δηλαδή κάποιοι έλεγχαν τότε σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, κατεύθυναν την παιδεία, και χρησιμοποιούσαν τον κρατικό μηχανισμό για προβάλλουν φορτικά τη δική τους άποψη για την ΕΟΚΑ, τότε μάλλον θα πρέπει και να αναγνωρίσουμε ότι υπήρξε ένα «βαθύ κράτος» της ΕΟΚΑ μετά την ανεξαρτησία, που έγραψε την ιστορία και την κοινωνία στα μέτρα του.
 • Έπαψε άραγε να υπάρχει το βαθύ κράτος της Δεξιάς που περιγράφει εύστοχα εδώ ο Μακάριος Δρουσιώτης;  Ποιος άραγε εκφράζει τώρα την «ενωμένη Δεξιά», τους Γιωρκατζικούς και τους Γριβικούς, την ΕΟΚΑ και την ΕΟΚΑ Β’;
 • Δεν είναι ο Νίκος Αναστασιάδης τον οποίο ο δημοσιογράφος-ερευνητής και η εφημερίδα που εργάζεται θεωρεί ως τον νέο «σωτήρα» της χώρας μας, λες και δεν μας έφταναν όλοι οι προηγούμενοι;
 • Και δεν είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, το κόμμα του και η εφημερίδα του κ. Δρουσιώτη, που ξεκάθαρα καλωσορίζουν ως ευλογία οτιδήποτε προέρχεται από τα ΝΑΤΟϊκά κέντρα, αυτά που σύμφωνα με τις δικές του έρευνες, χρησιμοποίησαν τη κυπριακή Δεξιά για να οργανώσουν και να επιβάλουν με τη βία τη διχοτόμηση;
 • Το 2000, ο Μακάριος Δρουσιώτης έγραφε για τον Γρίβα, ξεκάθαρα υπονοώντας την εξάρτησή του από τους δυτικούς, και κατά τη δράση του στην στα χρόνια της ανεξαρτησίας αλλά και στα χρόνια της πρώτης ΕΟΚΑ:
 • “Ένας ηγέτης, λοιπόν, που αποδεδειγμένα στρατολογείται σε δύο περιπτώσεις από τις ξένες υπηρεσίες, γιατί να μην είχε χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο και κατά την πρώτη αποστολή του στην Κύπρο; Πόσο μάλλον όταν και στις τρεις περιπτώσεις που εξόρμησε στην Κύπρο διαδραμάτισαν ουσιώδη παρασκηνιακό ρόλο τα ίδια άτομα!”
 • Τώρα κ. Δρουσιώτη, που πηγαίνεις; Qvo VadisΚαι για να παραφράσουμε τα δικά σου λόγια... «μια παράταξη που στρατολογείται σε πολλές περιπτώσεις από τις ξένες υπηρεσίες (πχ την Αμερικάνικη πρεσβεία σύμφωνα με τα αρχεία του Wikileaks), γιατί να μην είχε χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο και κατά την τρέχουσα αποστολή της Κύπρο; Πόσο μάλλον όταν σε όλες τις περιπτώσεις, διαδραμάτισαν ουσιώδη παρασκηνιακό ρόλο τα ίδια άτομα!»
Στη ΓΝΩΜΗ 28/12/2012

8 σχόλια:

 1. Ε φίλε ο Αναστασιάδης όταν αποφάσισεν να γινεί πρόεδρος το πρώτον που έκαμεν ήταν να γοράσει εφημερίδαν. Δεν ηφκαίννεις πρόεδρος μόνον με κομματικήν εφημερίδαν τζιαι μάλιστα όι τζιαι τέλλιεια δεδομένην. Αν ανατρέξεις λλίον πίσω, ανάμισι-δκυό χρόνια πρίν, η εφημερίδα που εγόρασεν ο επίδοξος πρόεδρος άρκεψεν να τον αποκαλεί "ο Νίκος". Ακόμα τζιαι ο πελλός της παρέας αποκάλεν τον Ο Νίκος. Την ίδιαν εποχήν έβαψεν το μαλλίν του για να εν κκομπάτιμπολ με το αξίωμαν (από μαύρον ανατολίτικον κιτς κορακίν οι επικοινωνιολόγοι εβάλαν το γνήσιον τέκνον της Εόκα Β να το κάμει μαύρον κανονικόν), εγοράσαν του τζιαι άιπατ, απαγορεύσαν του να σπάζει φεντζιανούθκια... Πρόσεξε τον χρονισμόν ούλλων τούτων των φαινομένων.

  Εσύ φίλε μου στην Γνώμην γράφεις για την χαράν σου. Αν ήταν όμως η ζήση σου, τζιαι για κάποιον λόγον ξαφνικά την εφημερίδα σου εγόραζεν την ο όποιος, τί θα έκαμνες; Ή θα έβρεις αλλού δουλειάν, ή θα γινείς τζιαι σού κκομπάτιμπολ με τα νέα δεδομένα.

  Για να μπορέσουν να γοραστούν που τον Αναστασιάδην, επουλήσαν πρώτα τους αναγνώστες τους. Απολύσαν τζιαι μερικούς δημοσιογράφους για να συγκεντρωθούν με τζιείνους που κρατήσαν καλλύττερα στον καινούριον ρόλον.

  Μεν έχεις έννοιαν όμως. Όταν θα επιτελέσουν τον σκοπόν για τον οποίον τους εγοράσαν, είτε φκεί είτε δεν ηφκεί ο Αναστασιάδης, απευθυνόμενοι μόνον στους εθνικόφρονες φιλελεύθερους, θα έρτει η σειρά τζιαι τους υπόλοιπους δημοσιογράφους που εμείναν τζιειμέσα ο καθένας για τους δικούς τους λόγους.

  Γράψε το όπου θέλεις ότι σε μερικά χρόνια θα ξαναδείς τον Μακάριον Δρουσιώτην να βρίζει τον Αναστασιάδην τζιαι την Εόκα Β. Τζιαι θα είναι πιο απολαυστικός, για δύο λόγους. Πρώτον είναι ότι όπως είναι πικράντερος θα φκάλλει όλον το έσσκιν του πάνω σε τζιείνους που θα τον απογοητεύσουν (εν το πεπρωμένον του τούτου του αθρώπου να νοιώθει απογοητευμένος έτσι τζιαι αλλιώς), τζιαι δεύτερον, όπως τους εκόντεψεν που κοντά τωρά, θα έχει στοιχεία να δώσει που τα έπιασεν που πρώτον χέριν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι, έχω συζητήσει πολλές φορές το θέμα "αν ήταν η ζήση μου" το γράψιμο τζιαι τι κάμνει ένας άνθρωπος που εν η δουλειά του τούτη, έχει βάλει δάνεια τζιαι οικογένειες πάνω της.
  Τι κάμνει; Ε, είδαμεν τους ούλλους τι εκάμαν. Αναγωνιστήκαν σε λάσπη τζιαι ψέμα με εξαίρεση κάτι πλάσματα ποτζιεί ποδά.

  Εγώ προφανώς θα εβρισκα άλλην Γνώμη.

  Με τον Δρουσιώτην όμως εν διαφορετικά τα πράματα, εν έκαμεν απλή δημοσιογραφία ή αρθρογραφία ο άνθρωπος, άνοιξε δρόμους στην ιστορία κάποτε, που έως τότε ήταν απλά μονοπατούθκια μόνο στα χωράφκια της αριστεράς.

  Είχα την εντύπωση ότι τζιαι ο Δρουσιώτης, με τόσο ξεκαθάρισμα που έκαμε στο βαθύ ελληνοκυπριακό κράτος μες το νου του τζιαι τα βιβλία του, θα έβρισκε τζιαι ο ίδιος μιαν άλλη διέξοδο.

  Αλλά μάλλον εν θα τα επίστεφκε όσα έγραφε. Γιατί αν τα επίστευκε, εν θα εγίνετουν τωρά το πρώτο φκιολί του βαθέως κρατους της άρχουσας τάξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν έν υγιεινής άθρωπος θα του περάσει όταν θα έχει φκάλει όλα του τα ποθημένα προς τον χριστόφκια τζιαι θα έβρει λύση άλλη για τα προς το ζειν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κοπέλια, αν ο Αναστασιάδης καταφέρει να κάνει το κυπριακό χειρότερο από ότι βρέθηκε μετά τη δεκαετία επιλογών του Χριστόφια, αν καταφέρει να διαχειριστεί το καπιταλιστικό σύστημα της Κύπρου ακόμα χειρότερα από τον Χριστόφια, τότε εγώ θα τον βρίσω 100 φορές περισσότερο από ότι βρίζω τον Χριστόφια.

  Υποθέτω και ο Μακάριος Δρουσιώτης.

  Γιατί ανησυχείτε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βρίζουν μόνο όσοι δεν έχουν επιχειρήματα στροβ... και οι εκτιμήσεις σου είναι μόνο για το συνάφι σου.

   Διαγραφή
 5. Το ΑΚΕΛ δεν ήταν "στρατολογημένο" από ξένες δυνάμεις; Αποκλείετε ένας άθρωπος που είδεν τα λάθη της δεξιάς να είδε τζε λάθη στην αριστερά;  Ο Μάρτης εν κοντά, να δουμε τι θα γράφει ο Δρουσιώτης τζε ο Πολίτης τότε...

  Υ: είδα πουκάτω τη διαφήμηση για τον Μαλά, γιατί δεν έβαλες όλες τις απαντήσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος30/12/12, 9:29 π.μ.

  Ο Δρουσιωτης ηταν ενας δημοσιογραφος που απλα σε καποια φαση την ζωης του επουλαν υπηρεσιες οι οποιες ετυχεν να διασταυρωνονται με την αναμοχλευση μερικων σκανδαλων της δεξιας.

  Ο Δρουσιωτης επηεν δικαστηριο για τον Κουτσου. Αλλα οταν ο Κουτσου εισιεν κοντρα με τον Αναστασιαδη ας πουμεν - τζαι προφανως εν θα ετολμαν ο Δρουσιωτης να ανοιξει τον φακελο Αναστασιαδης τζαι πραξικοπημα.
  Να ειμαστεν ειλικρινεις για το τι μπορει τζαι τι εν μπορει καποιος.
  Οπως φυσικα εφανηκε η υποκρισια του τα τελευταια χρονια.
  Ο δηθεν κριτικος του γιωρκατζισμου εσιωπησε με αψογη πειθαρχια για να εκλεγει ο υιος γιωρκατζη την Λευκωσια, για να επανασυγκοληθει ο γιωρκατζισμος [δηλαδη ο πατερας αναστασιαδης τι ηταν;], τζαι ειναι προεκλογικο οργανο μιας εκστρατειας που βασιζεται στα ψεματα ["συγνωμη που το ειπα τζηνο", "ετσι λαλω τωρα για να μας ψηφισουν, αλλα υστερα", "εν θα καμω το αλλο" κλπ] τζαι στις υποσχεσεις ρουσφεθκιου.

  Ταχα μου ο ευαισθητος στα δικοινοτικα τζαι τον αντι-ρατσισμο καμνει τωρα την παπια για τον υποψηφιο του.
  Οξα να αθθυμηθουμεν ποσες φτηνες λεξεις εξοδεψεν γιατι το ακελ εισιεν συμμαχια με το Δηκο. Τζαι τωρα εβολευτηκεν μια χαρα;

  Ετσι τυποι σαν τον Δρουσιωτη εν καλα που αποκαλυπτουνται μονοι τους, τζαι εν καλα να το εμπεδωσει ο κοσμος ποιοι ενι.
  Ναι μπορει αυριο να ερτει παλε να πουλησει πραμαθκια στην αριστερα.
  Ταχα μου ενδιαφερει τον η λυση. Θα ξαναθθυμηθει τους τουρκυπριους αμα βολευκουν οι αλλες επιλογες τζαι δουλειες του.
  Καποτε την δεκαετια του 90 ο Λ. Μαυρος επαιζεν το τζαι αντι-ιμπεριαλιστης για να πουλα τζαι στην αριστερα. Υποθετω μεχρι σημερα καμνει κατι αναλογο.
  Τα ιδια τζαι ο Δρουσιωτης. Πουλα δηθεν ευαισθησια στα δικοινοτικα, τζαι κατα τζαιρους φκαλει απωθημενα για πτερυγες της δεξιας που εν βολευκουν τις επιλογες οσων θεωρει οτι ...ατε τελος παντων.

  Στην πλακα σκεφτομαι οτι θα μπορουσαμεν να τον λαλουμεν "Λαζαρο Δρουσιωτη" η "Μακαριο Μαυρο".

  Αμα δεις τι αθλιοτητες εγραψεν τζαι τι επροσπαθησεν να συγκαλυψει τα τελευταια 2 χρονια [τζαι τον Ιουλη του 2011 αλλα τζαι το φθινοπωρο του 2012], καμια δικαιολογια για εμμονες κλπ εν κολλα.
  Σιγα που τουτος ο τυπος που εμασιετουν να συγκαλυψει το βαθυ κρατος τζαι τα σκανδαλα των τραπεζων ενδιαφερεται για αποκαλυπτικη δημοσιογραφια κλπ.
  Ατε ρε παιθκια.

  Εν η δουλεια του.
  Τζαι οσοι τον πιστευκουν ετοιμαζονται ηδη για το μελλον με υποσχεσεις οτι θα βριζουν μπλα μπλα αν δεν....
  Αλλα η υστερια εναντια στον Χριστοφια εν μαλλον αποκαλυπτικη μιας διπλης ενοχης - εν μπορουν μερικοι να μεν καταλαβουν οτι τα τελευταια χρονια εγιναν οργανα μιας υστεριας που σε αλλες περιπτωσεις εκαταδικαζαν [γιατι ετσι κλιμα ενεν δημοκρατικο, εν προαγει τον διαλογο μπλα μπλα],
  αλλα ισως τζαι να νοιωθουν επισης οτι η μονη ελπιδα εν να κτιστει κατι πανω σε οτι εκαμεν ο Χριστοφιας.
  Φυσικα εν θα τολμησουν να το παραδεκτουν.
  Τζαι μαλλον φοουνται τες επιλογες τους.

  Αλλα η ιστορια εν δαμαι.
  Τζαι θα δουμεν.
  Να μεν ξηχανουν μερικοι οτι την υστερια του 2004 εκατασκευασεν την η υποκρισια τζαι η διγλωσσια της δεκαετιας Κληριδη.
  Την οποια ο Δρουσιωτης αναπαραγει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...