"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

10 Ιανουαρίου 2013

Η άνδρωση του ΕΛΑΜ και οι δημοκρατικές αντιστάσεις

Η Δεξιά πρέπει επιτέλους να πάρει θέση και να καταπολεμήσει το φαινόμενο 
της έξαρσης του εθνικισμού που δρα μέσα στους κόλπους της, με δική της ευθύνη.
 • Εκκολάφθηκε στα σωματεία της Δεξιάς  – Ιστορική συνέχεια της ΕΟΚΑ Β’.
 • Όσοι επένδυαν στον εθνικισμό θα πρέπει να ανησυχούν πλέον έντονα για τα εκλογικά τους ποσοστά – Η Ακροδεξιά ήρθε για να μείνει και να τους πάρει τις θέσεις στα έδρανα και αλλού.
 • Τέρμα το δίπορτο - Κάποιοι αναγκαστικά θα πρέπει σύντομα να διαλέξουν στρατόπεδο: Ναι ή όχι στο νέο γριβισμό;
Στη ΓΝΩΜΗ 4/1/2013
 • Το ακροδεξιό κίνημα, όπως έχει αναλυθεί και σε άλλες περιπτώσεις από την εφημερίδα μας, χρησιμοποιεί τις «θύρες» των φανατικών οπαδών των σωματείων της Δεξιάς ως όχημα ιδεολογικής ηγεμονίας στα λαϊκά και μεσαία στρώματα με τάσεις στον εθνικισμό,.
 • Τόσο οι σύνδεσμοι του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα σε Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα, όσο και της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ στη Λάρνακα, βρίσκονται εν πολλοίς σε χέρια Ελαμιτών και άλλων ακροδεξιών πυρήνων που πρόσκεινται στο ΕΛΑΜ, όπως μαρτυρούν σειρά γεγονότων με χαρακτηριστικότερο την άρνηση του συνδέσμου φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ να επιτρέψει ομιλία του Νίκου Αναστασιάδη στο οίκημα του σωματείου στα πλαίσια της προεκλογικής των βουλευτικών του 2011.
 • Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του συνδέσμου φιλάθλων της Ανόρθωσης, δήλωσε στη πρόσφατη προεκλογική εκδήλωση την υποστήριξή του στο «κίνημα» φωτογραφιζόμενος μάλιστα με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που δείχνει τη σημασία που προσδίδουν τα στελέχη των εθνικιστών στο «παιδομάζωμα» που γίνεται στις κερκίδες και κατ επέκταση, μέσω των σωματείων, στο οικογενειακό περιβάλλον και τα σχολεία.
 • Η ανοχή των φιλελεύθερων και των κεντρώων στα φαινόμενα του ρατσισμού, του οπαδικού εξτρεμισμού και των συνθημάτων ακόμα και για θάνατο του Προέδρου, άφησε ελεύθερο το πεδίο για μια πιο δυναμική και στέρεα εμφάνιση του ακροδεξιού φαινομένου.
 • Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, και ούτε μπορούν να αναιρεθούν πλέον οι αιτίες που δημιούργησαν το «πολιτικό τέρας» του νέου εθνικισμού.
 • Η Ακροδεξιά ήρθε για να μείνει, και το σύστημα της επιτρέπει, αλλά και την ενθαρρύνει σε πολλές περιπτώσεις, να διεισδύει αποτελεσματικά στις μάζες και να διεκδικεί ρόλο στη πολιτική αρένα.
ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ…
 • Οι συνειρμοί με τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο και γενικώς, ας προβληματίσουν επιτέλους τους αντιφασιστικά φερόμενους, έστω και την υστάτη και με προφανείς προεκλογικούς υπολογισμούς.
 • Τα κόμματα που επένδυσαν στον εθνικισμό και τον απορριπτισμό τα τελευταία χρόνια, θα διαπιστώσουν σύντομα πως τα πρώτα πολιτικά θύματα της ανόδου του νεοφασισμού, θα είναι τα εκλογικά τους ποσοστά.
 • Η Αριστερά έχει το «στομάχι», τις εμπειρίες και την ιστορική γνώση να αντιπαλέψει την άνοδο του νέου φασισμού. Φορά ακόμα τα ταξικά της γυαλιά, και μπορεί να αναλύει τα πολιτικά φαινόμενα δίνοντάς τους τις πραγματικές τους διαστάσεις.
 • ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Λιλλήκας, αλλά ακόμα η ΣΕΚ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Δεξιάς και του Κέντρου, δεν μπορούν να συνεχίζουν να πατούν και στις δύο βάρκες, να μην διαχωρίζουν δηλαδή τη θέση τους από την ακραία έκφραση της εθνικιστικής Δεξιάς σε βασικά ζητήματα, και να διεκδικούν ταυτόχρονα τον τίτλο του υπερασπιστή της δημοκρατίας και των εργαζομένων.  
 • Ο δρόμος του μαξιμαλισμού σε ότι αφορά το Κυπριακό, και της συνεργασίας με τον νεοφιλελεύθερο πόλο στα οικονομικά ζητήματα, ωθούν τη κοινωνία στην αντίδραση και στρώνουν το χαλί στα φαινόμενα του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής.
 • Θα πρέπει κάποιοι να βρουν τη δύναμη αργά ή γρήγορα να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στην εθνικιστική έξαρση και να συνταχθούν με τις μετριοπαθείς δυνάμεις στο ζήτημα της μορφής λύσης του Κυπριακού, συμπτύσσοντας παράλληλα μέτωπο διεκδικήσεων με την Αριστερά, για να μπορούν να συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα.
 • Το «δίπορτο» εθνικισμού και κοινωνικού κράτους έφτασε μάλλον στο τέλος του, και ήρθε ο καιρός να αποδείξει ο κάθε ένας ξεχωριστά τις δημοκρατικές αντιστάσεις του.

5 σχόλια:

 1. "Η Δεξιά πρέπει επιτέλους να πάρει θέση και να καταπολεμήσει το φαινόμενο
  της έξαρσης του εθνικισμού που δρα μέσα στους κόλπους της, με δική της ευθύνη."


  όταν λες "Η Δεξιά" σε ποιους ακριβώς με τα ονόματα τους αναφέρεσαι; πχ ο Σαμψών του δησυ είναι στην "ΔΕξιά" ;

  σε ποιους αναφέρεσαι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εγώ εν είμαι αριστερός ούτε "αριστερός"

  αλλά γιατί εν απαντάς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφού εν ξεκάθαρο μες το κείμενο ρε φίλε...
   "ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Λιλλήκας, αλλά ακόμα η ΣΕΚ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Δεξιάς και του Κέντρου, δεν μπορούν να συνεχίζουν να πατούν και στις δύο βάρκες, να μην διαχωρίζουν δηλαδή τη θέση τους από την ακραία έκφραση της εθνικιστικής Δεξιάς σε βασικά ζητήματα, και να διεκδικούν ταυτόχρονα τον τίτλο του υπερασπιστή της δημοκρατίας και των εργαζομένων."

   Πε τζιείνο που θέλεις να πεις τζιαι άφηστες μανούβρες.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...