"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

15 Ιανουαρίου 2013

Νεοφιλελεύθερη εισβολή

ΔΗΣΥ-Αναστασιάδης ανοίγουν τις κερκόπορτες... 
 • Το Ευρωπαϊκό «Λαϊκό» Κόμμα με την Μέρκελ στην εμπροσθοφυλακή σε ξεκάθαρη ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας μας.
 • Χωρίς οίκτο! Θέλουν να επιβάλουν τον νεοφιλελευθερισμό, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λιτότητα «χωρίς εξαιρέσεις»!
 • «Ειδικό κριτήριο» θεωρεί η Μέρκελ την συμμετοχή του κράτους σε καίριους οργανισμούς και τα βάζει –κι αυτή- με τον «κομμουνιστή πρόεδρο».
 • Δεν κάνουν πίσω οι Γερμανοί με τα ρώσικα κεφάλαια – Συνεχίζουν τη λάσπη και την υπόσκαψη.
 • Μαζί τους και οι Σοσιαλδημοκράτες εναντίων των κυπριακών συμφερόντων, αφήνοντας εκτεθειμένη την ΕΔΕΚ.
 • Να μας λείπουν οι φίλοι του Αναστασιάδη και του Συναγερμού– Πλιάτσικο στα εισοδήματα και τον πλούτο των λαών από τα βορειοδυτικά συμφέροντα.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 11/1/2013
 • Ο «κομμουνιστής πρόεδρος» είναι σύμφωνα με την εκ των πραγμάτων ηγέτιδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, το εμπόδιο για τη τελική συμφωνία με τη τρόικα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επειδή επιμένει σε δήθεν «ειδικούς όρους» όπως η διατήρηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ημικρατικών.
 • Η κ. Μέρκελ ανέφερε χθες ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν ειδικές συνθήκες διάσωσης για την οικονομία της Κύπρου, που να μην περιλαμβάνουν οικονομικές μεταρρυθμίσεις όπως οι ιδιωτικοποιήσεις», κάτι που όπως σημειώνεται και από το πρακτορείο Ρόιτερς,  έχει αποκλειστεί από τον «απερχόμενο κομμουνιστή Πρόεδρο του νησιού»
 • Εκτός από την ξεκάθαρη ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας και την προσπάθεια επιβολής της νέας τάξης πραγμάτων «χωρίς εξαιρέσεις», οι λέξεις που επιτηδευμένα χρησιμοποίησε η Άγγελα Μέρκελ προδιαθέτουν και για το ιδεολογικό κυνήγι μαγισσών που είναι ήδη σε ισχύ από τους νεοφιλελεύθερους πανευρωπαϊκά.
 • Η διασύνδεση της αντίστασης στις ιδιωτικοποιήσεις με το ιδεολογικό στίγμα του Προέδρου, δεν έγινε φυσικά τυχαία από την «σιδηρά κυρία» της Ευρώπης.
 • Το Ευρωπαϊκό «Λαϊκό» Κόμμα και οι τοπικοί του αντιπρόσωποι σε κάθε χώρα ξεχωριστά, θέλουν να περάσουν το μήνυμα πως αποτελεί «αγκύλωση» και «συντηρητισμό» η επιμονή σε βασικές κατακτήσεις των κοινωνιών, τις συλλογικές συμβάσεις και τη δημόσια επιχειρηματικότητα.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΑΣΠΗ ΜΕ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
 • Παράλληλα, συνεχίζει ασταμάτητα η καθημερινή πλέον λάσπη, κυρίως από το γερμανικό τύπο αλλά εσχάτως και από Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους στη «μπούντεσταγκ», καθώς και οι απειλές για μη έγκριση  της χρηματοδότησης για την Κύπρο με αφορμή τα ρώσικα δισεκατομμύρια που «σταθμεύουν» στη χώρα.
 • Τα ρώσικα κεφάλαια και οι ιδιωτικοποιήσεις ενδιαφέρουν τα μέγιστα τους Γερμανούς και τους συμμάχους τους, και φαίνεται να αποτελούν την προμετωπίδα των όρων που θέλουν να επιβάλουν στην Κύπρο για να επιτρέψουν υπογραφή του μνημονίου.
 • Ο κίνδυνος απόρριψης του κυπριακού σχεδίου διάσωσης της οικονομίας από το γερμανικό κοινοβούλιο, επισημαίνεται και σε άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» που αναφέρει ότι οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες κλίνουν προς την κατεύθυνση της αρνητικής ψήφου απέναντι στο κυπριακό πακέτο διάσωσης σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ.
 • Οι ηγέτες του SPD, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, σκέφτονται τώρα να ψηφίσουν εναντίον του κυπριακού μνημονίου, αποκαλύπτοντας και τον αντιλαϊκό ρόλο των συνεργαζόμενων κομμάτων με την ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ στο Ευρωκοινοβούλιο.
 • Ενδεικτικά καταγράφουμε τη δήλωση του  επικεφαλής του SPD Σίγκμαρ Γκάμπριελ στην «Süddeutsche Zeitung» που διασύνδεει τη Κύπρο με διεθνή κυκλώματα μεταφοράς μαύρου χρήματος, αναφέροντας επί λέξη πως «όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, δεν μπορώ να φανταστώ τους Γερμανούς φορολογούμενους να πληρώνουν για τη διάσωση των κυπριακών τραπεζών, το επιχειρηματικό μοντέλο των οποίων  είναι συνένοχο στη φοροδιαφυγή».
 • Στο χορό μπήκε τις τελευταίες ώρες το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλούμενο ανώνυμη διπλωματική πηγή αναφέρει πως είναι δύσκολη η έγκριση χρηματοδότησης για τη χώρα μας αφού «η περίπτωση της Κύπρου χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερη στην Ευρωζώνη, λόγω του «κομμουνιστή Προέδρου, της τουρκικής διαίρεσης και της ασυνήθιστη συμμαχίας με την Ρωσία».
ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ…
 • Μπορεί ο Νίκος Αναστασιάδης να προβάλλει το προεκλογικό σύνθημα «η Κύπρος δεν είναι μόνη», παραπέμποντας στα αδελφά κόμματα του Συναγερμού στην Ευρώπη και το σημερινό τους συνέδριο που φιλοξενείται στη Λεμεσό για να «σπρώξει» προφανώς τον τοπικό εντολοδόχο, αλλά στη πραγματικότητα, όλες οι επιθέσεις, οι υποσκάψεις και οι καθυστερήσεις στην στήριξη της χώρας μας, προκαλούνται από τον νεοφιλελεύθερο αυτό κύκλο.
 • Τα κόμματα της Δεξιάς πανευρωπαϊκά, αυτά που παρουσιάζει ως «συμμάχους μας» ο ΔΗΣΥ και ο υποψήφιος του, είναι που εφαρμόζουν τις πολιτικές του λιγότερου κράτους και της φτωχοποίησης των εργαζόμενων.
 • Αυτοί είναι οι φίλοι του Συναγερμού και του Νίκου Αναστασιάδη, αυτοί που επεμβαίνουν απροκάλυπτα σε εσωτερικά θέματα των χωρών με πρόσχημα τη κρίση χρέους, που εποφθαλμιούν τους πόρους των λαών και στήνουν στον τοίχο τις κοινωνίες της νότιας Ευρώπης προκειμένου να επιβάλουν τη νέα αποικιοκρατία και το «τέταρτο γερμανικό ράιχ» κατά πολλούς.
 • Μόνο θυμηδία λοιπόν μπορούν να προκαλούν δηλώσεις Συναγερμικών παραγόντων αλλά και του ίδιου του ηγέτη του νεοφιλελευθερισμού στη Κύπρο για δήθεν προώθηση των κυπριακών θέσεων μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Δεξιάς του ΕΛΚ.  
 • Το αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει στη πραγματικότητα. Άγκελα Μέρκελ, Ζοζέ Μπαρόζο μαζί με τον Αναστασιάδη και τους υπόλοιπους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είναι εκφραστές  του δόγματος της ελεύθερης αγοράς με  σταθερούς στόχους τους τη μεγιστοποίηση του πλούτου των επιχειρήσεων, τη προστασία της λειτουργίας των ολιγοπωλίων και τη κατάργηση εργασιακών κεκτημένων.
 • Γίνεται πια ξεκάθαρο πως αυτή η σχέση μεταξύ τους και οι επαφές που πραγματοποιούν, κάθε άλλο παρά μπορεί να ωφελήσει τον απλό λαό και το δημόσιο συμφέρον.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ
 • Σε περίπτωση εκλογής του νεοφιλελεύθερου υποψηφίου στη Κύπρο, η οικονομική πολιτική της χώρας μας θα βρίσκεται πλέον αποκλειστικά στα χέρια των πιστωτών και των πολυεθνικών.
 • Οι κερκόπορτες έχουν ανοίξει διάπλατα από τον ΔΗΣΥ και τον υποψήφιο της Δεξιάς για τα ξένα και εγχώρια μεγάλα συμφέροντα, με τη «νεοφιλελεύθερη εισβολή» να είναι ήδη σε εξέλιξη.
 • Το τοπικό κεφάλαιο που πιέζει εδώ και χρόνια για αντεργατικές αλλαγές βρίσκοντας απέναντι του της Αριστερά, θα «απελευθερωθεί» με μια ενδεχόμενη επικράτηση Αναστασιάδη, για να συμπλεύσει απόλυτα με όσους από το εξωτερικό μεθοδεύουν  τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τη γενικότερη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
 • Γι’ αυτούς τους λόγους, οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές θεωρούνται πλέον από συνειδητοποιημένους πολίτες ως οι κρισιμότερες όλων των εποχών, αυτές που θα δημιουργήσουν συνθήκες αντίστασης ή παράδοσης στην νεοφιλελεύθερη ηγεμονία που θα φέρει την απαρχή περισσότερων δεινών για τον τόπο και τον λαό, για την ανεξαρτησία μας και τη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...