"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

18 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΣΥ-Πλουτοκρατία: Ετοιμάζουν επίθεση στους ημικρατικούς με τις πλάτες της Τρόικας

Ευελπιστούν σε μη βιώσιμο χρέος για να μπει μπροστά το ξεπούλημα 
της δημόσιας μηχανής.
 • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ανώτατο στέλεχος του ΔΗΣΥ με διαπλεκόμενα συμφέροντα, έτοιμο να αρπάξει τη CYTA για ψίχουλα.
 • Φλόμωσαν τη Κύπρο στο ψέμα  - Τι κρύβεται πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα Αναστασιάδη για τους Ημικρατικούς.
 • Για «εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις» μιλούν οι γραφειοκράτες της ΕΕ - Κάνουν παιχνίδι στο εσωτερικό με τις δηλώσεις των ευρωπαίων τεχνοκρατών για να στρώσουν το χαλί στο μεγάλο κεφάλαιο.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 4/1/2013
 • Αναθερμαίνεται όπως όλα δείχνουν, το ενδιαφέρον γνωστών κύκλων που πρόσκεινται στον ΔΗΣΥ για εξαγορά κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και ειδικά της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ενόψει της τελικής έκθεσης της Pimco για το συνολικό ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
 • Οι τελευταίες ενδείξεις που έχει στα υπόψη της η ΓΝΩΜΗ, επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας από τις 3 Αυγούστου, που μιλούσαν για προτάσεις που κόμιζε ο Αβέρωφ Νεοφύτου προς το ΔΣ της CYTA για εξαγορά του οργανισμού σε τιμή αρκετά πιο κάτω από το 50% της εκτιμημένης αξίας των περιουσιακών του στοιχείων.
 • Οι νέες αποκλειστικές πληροφορίες μας, κάνουν λόγο για ανώτατο στέλεχος του Συναγερμού με διαπλεκόμενα συμφέροντα στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και των ΜΜΕ, που ετοιμάζει πρόταση απόκτησης της πλειοψηφίας των μετοχών της CYTA, όσων δηλαδή ανήκουν αυτή τη στιγμή στο κράτος.
 • Ο εν λόγω οικονομικός παράγοντας που έχει εσχάτως αποχωρήσει από τη πολιτική ζωή για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη διεύθυνση του ομίλου επιχειρήσεών του, φέρεται σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες της ΓΝΩΜΗΣ να περιμένει εναγωνίως τα αποτελέσματα της Pimco έτσι ώστε να επιχειρήσει, με τη κάλυψη και την φροντίδα των κομματικών του φίλων, την «άλωση» της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και των υπηρεσιών που προσφέρει σε Κύπρο και Ελλάδα.
ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΩΝ
 • Βούτυρο στο ψωμί του επιτελείου Αναστασιάδη και της πλουτοκρατίας ήρθε να βάλει ο Γερμανός επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Γιούρογκρουπ, Τόμας Βίζερ, στον κυπριακό τύπο της Κυριακής.
 • Ο τεχνοκράτης της Ευρωζώνης επέρριψε ευθέως στην κυπριακή κυβέρνηση την ευθύνη για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη συνομολόγηση συμφωνίας, κάνοντας μάλιστα λόγο για κωλυσιεργία και έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς Λευκωσίας!
 • Το πλέον όμως σημαντικό στις δηλώσεις του κ. Βίζερ, αυτό δηλαδή που ενδιαφέρει άμεσα όσους καραδοκούν πίσω από τις εξελίξεις περί της βιωσιμότητας ή όχι του χρέους που μας αφήνουν οι τράπεζες, είναι η ξεκάθαρη παραίνεσή του για «εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις» που θα μπορούσαν, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, «να λύσουν το πρόβλημα».
ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΑΝ ΣΤΟ ΨΕΜΑ
 • Η αλήθεια είναι φυσικά άλλη: Η καθυστέρηση που παρατηρείται δεν οφείλεται σε καμιά κωλυσιεργία εκ μέρους της Κυβέρνησης όπως ισχυρίζεται ο Γερμανός γραφειοκράτης και τα φερέφωνα της Δεξιάς στο εσωτερικό, αλλά στην αναμονή των αποτελεσμάτων του λογιστικού ελέγχου της Pimco που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ύψος του χρέους.
 • Ψεύδονται ασύστολα όσοι υπονοούν ή μιλούν ευθέως για μια συνομολόγηση συμφωνίας με τη τρόικα ενωρίτερα,  αφού το καθοριστικό ζητούμενο σε κάθε περίπτωση δανεισμού είναι το τελικό ποσό που θα απαιτηθεί, ένα στοιχείο που δεν έχει διερευνηθεί απόλυτα μέχρι αυτή την ώρα.
 • Από εκεί και πέρα, περιέχονται και κάποιες σημαντικές αλήθειες στις δηλώσεις Βίζερ:  Το γεγονός πως η Κυβέρνηση δεν επέδειξε την πολιτική βούληση να αποδεχθεί τα μέτρα της τρόικας ως είχαν και πως στάθηκε ανυποχώρητη στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων.
 • Μπορεί δηλαδή οι αντιπολιτευόμενοι να θεώρησαν ότι δικαιώθηκαν από αυτές τις δηλώσεις, χρησιμοποιώντας τις κατά το δοκούν προκειμένου να επιτεθούν στη Κυβέρνηση, αλλά στην ουσία των ζητημάτων που τίθενται, αποδεικνύεται πως η τρόικα βρήκε απρόσμενη αντίσταση στη Κύπρο που τους αναγκάζει να προβαίνουν σε «κλεφτοπόλεμο δηλώσεων» και υπονόμευση προκειμένου να φτάσουν στο ποθητό, γι αυτούς, αποτέλεσμα.
ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ
 • Από τις «αποκαλύψεις» του τεχνοκράτη της Ένωσης, που έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από το επιτελείο Αναστασιάδη, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως το κυρίαρχο ζητούμενο για την τρόικα και τους οπαδούς της στο εσωτερικό, είναι το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
 • Είναι ένας στόχος που τίθεται επίμονα από τους ανθρώπους του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά φυσικά και από τους νεοφιλελεύθερους στη Κύπρο, άσχετα με τις μεταλλάξεις του Νίκου Αναστασιάδη προκειμένου να καθησυχάσει τους εκλογικούς του συνεργάτες στο ΔΗΚΟ.
 • Στην ουσία, τόσο η τρόικα, όσο και η Δεξιά ως ο πολιτικός φορέας της πλουτοκρατίας, προσβλέπουν σε μια ανακοίνωση εκ μέρους της Pimco που να ανεβάζει το ποσό που χρειάζονται οι τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση σε ύψη που θα καθιστούν το χρέος ως μη βιώσιμο, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για το «μεγάλο φαγοπότι».
 • Για όσους διαβάζουν πίσω από τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επαναλαμβάνει κατά κόρον στις δηλώσεις του τον όρο της συμφωνίας μεταξύ τρόικας και Κυβέρνησης που μιλά για ιδιωτικοποιήσεις εάν το ποσό δανεισμού για τις ανάγκες των τραπεζών ξεπεράσει τα δέκα δισεκατομμύρια, είναι ξεκάθαρο πως συγκεκριμένοι κύκλοι στο εσωτερικό, και μάλιστα πολύ κοντά στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ετοιμάζονται ήδη γι αυτή την εξέλιξη.
 • Τα «κροκοδείλια δάκρυα» του υποψηφίου της διαπλοκής για τη μοίρα των ημικρατικών οργανισμών σε περίπτωση που ανακοινωθεί ένα ποσό που θα βάλει σε λειτουργία τον όρο περί αποκρατικοποιήσεων, «χύνονται» ακριβώς για να δημιουργήσουν άλλοθι, να παραπλανήσουν και να αποκρύψουν το γεγονός πως τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που εκπροσωπεί επιθυμούν να περάσουν στα χέρια τους τη δημόσια επιχειρηματικότητα.

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος19/1/13, 7:50 π.μ.

  Σαν βόμβα έσκασε η σημερινή δήλωση του ΥΠΟΙΚ, παρεκκλίνοντας ουσιαστικά από την κυβερνητική γραμμή, λέγοντας ότι δεν αποκλείονται οι ιδιωτικοποιήσεις αν αυτό απαιτήσει η Τρόικα. Ο ισχυρός άντρας της Κυπριακής Οικονομίας σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Ρόιτερ μίλησε μεταξύ άλλων, για το Ρωσικό δάνειο, την παράταση που δόθηκε , ενώ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του μιλώντας ανοιχτό για πιέσεις που δέχεται καθημερινά

  Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δήλωσε σήμερα ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων εάν αυτό απαιτείται για να συναφθεί η συμφωνία δανεισμού της χώρας από τους διεθνείς πιστωτές και εάν κάνει το χρέος ύψους 17,5 δισεκατομμυρίων ευρώ βιώσιμο.

  Ο Βάσος Σιαρλή επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ ότι η κυπριακή κυβέρνηση ζήτησε επίσημα από τη Ρωσία να υπάρξει 5ετής παράταση στην αποπληρωμή ενός δανείου ύψους 2,5 δίσκε. ευρώ η προθεσμία αποπληρωμής του οποίου εκτεινόταν ως το 2016, ενώ υποστήριξε ότι η απογείωση της ονομαστικής αξίας του κρατικού χρέους της Ελλάδας από τους ιδιώτες πιστωτές (PSI) η οποία έγινε στις αρχές του 2012 αποτελούσε ένα σφάλμα, λόγω της αναταραχής που προκάλεσε στην ευρωζώνη.

  Η Κύπρος, μια από τις μικρότερες οικονομίες της ευρωζώνης, ζήτησε δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο του 2012, αφού οι τράπεζές της υπέστησαν σημαντικές απώλειες κατά το,εγκεκριμένο από την ΕΕ.'κούρεμα' της αξίας του ελληνικού χρέους, που είχε στόχο το τελευταίο να καταστεί διαχωρίσιμο.

  «Το ελληνικό PSI ήταν ένα δώρο στην Ελλάδα. Δεν ζητάμε ένα δώρο. Ζητάμε κατανόηση, και ένα δάνειο με δίκαιους όρους ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι αυτή τη στιγμή», είπε ο Σιαρλή στο Ρόιτερ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος19/1/13, 9:13 π.μ.

  Γιατί αργούν τα αποτελέσματα της Pimco Στέλιο;

  Μήπως είναι ο ΔΗΣΥ που διόρισε την Pimco;

  Είναι ο ΔΗΣΥ που την ελέγχει;

  Γιατί μετατίθεται συνεχώς (δια στόματος Βάσου Σιαρλή) η ημερομηνία που η Pimco θα μας δώσει το πολυπόθητο νούμερο και πάει από ημερομηνία σε ημερομηνία όπως τότε με το περιβόητο "πακέτο μέτρων" που δεν είδαμε ποτέ;

  Τί ακριβώς λέει (κατά λέξη) το έγγραφο το οποίο ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ο Δημήτρης Χριστόφιας και η Τρόϊκα για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων; Μπορείς σε παρακαλώ να μας αναφέρεις;

  Γιατί "φωτογραφίζετε" το Σωκράτη Χάσικο αλλά δεν έχετε τα κότσια να πείτε ξεκάθαρα (έτσι για αλλαγή) τα πράγματα (που θέλετε) με τ' όνομά τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :-) Ένας ανώνυμος κάνει παράπονο γιατί δεν μιλάμε ξεκάθαρα!

   Το έγγραφο λέει αν υπάρχει ανάγκη(...) θα σκεφτούμε και τη περίπτωση ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό λέει κι ο Σιαρλή πιο πάνω για να απαντήσω και στο προηγούμενο.

   Ο Σιαρλή μεταθέτει την ημερομηνία;

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος19/1/13, 9:19 π.μ.

  Μιλώντας στο Reuters, ο κ. Σιαρλή επισήμανε πως δεν αποκλείονται ιδιωτικοποιήσεις για να καταρτισθεί το Μνημόνιο με πιστώσεις έως και 17,5 δισ. ευρώ, τις οποίες χαρακτήρισε βιώσιμες.

  Δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος19/1/13, 2:47 μ.μ.

  η κυβέρνηση Χριστόφια δεν κάνει αυτά τα πράματα.
  όλα είναι παιχνίδια του ΔΗΣΥ που χρησιμοποιά τον Πισσαρίδη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...