"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

25 Ιανουαρίου 2013

Κτυπούν ανελέητα την Κύπρο – Σε ρόλο πέμπτης φάλαγγας ΔΗΣΥ και Αναστασιάδης

Μας αγαπάνε οι Γερμανοί, σαν φίλοι ήρθανε…
 • Μόνοι Κυβέρνηση και Λαϊκό Κίνημα στην υπεράσπιση της χώρας – Η Δεξιά στον «κλασικό» ρόλο της υπόσκαψης προς εξυπηρέτηση των μεγάλων ξένων και ντόπιων συμφερόντων. 
 • Εκβιάζουν την Κύπρο απροκάλυπτα οι φίλοι του Αναστασιάδη και του Συναγερμού - Στο «φουλ» οι μηχανές της Ευρωπαϊκής Δεξιάς για εκφοβισμό του λαού και σπρώξιμο προς τον υποψήφιο ανδρείκελο.
 • Παρά τις υπόγειες μεθοδεύσεις και «ελπίδες» πολλών μέσα και έξω, ξεπεράστηκε το παγόβουνο του «μη βιώσιμου» χρέους.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 18/1/2013
 • Τις δραματικές αυτές ώρες που η Κύπρος δέχεται μια πρωτοφανή και ανελέητη καμπάνια σπίλωσης από τα οικονομικά μεγαθήρια του ευρωπαϊκού βορρά, η αντιπολίτευση, και ειδικότερα οι Αναστασιάδης-ΔΗΣΥ που εμφανίζονται πλέον και με τις πλάτες της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, όχι μόνο δεν επιλέγουν να τηρήσουν μια υποστηριχτική ή έστω ουδέτερη προς τα Κυπριακά συμφέροντα στάση, αλλά το αντίθετο, καλύπτουν και δικαιολογούν τη συμπεριφορά όσων μας επιτίθενται τόσο απροκάλυπτα και με ολοφάνερες πια τις πραγματικές τους στοχεύσεις.
 • Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά της Corien Woortman, αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει ο Συναγερμός, να καταφερθεί σε υψηλούς τόνους ενάντια στη χώρα μας, ώρες μόνο μετά τη νεοφιλελεύθερη μάζωξη στη Λεμεσό που έγινε για το σπρώξιμο του τοπικού εντολοδόχου του ΕΛΚ.
 • Προηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς, ενώ ενδιάμεσα περιοδικά και εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας στη Γερμανία όπως το Σπίγκελ ή ακόμα και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναπαρήγαγαν ακόμα πιο έντονα τη λάσπη περί «φορολογικού παραδείσου στην Κύπρο».
 • Η επίθεση είναι απροκάλυπτη πλέον και ίσως είναι η πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά χρονικά που μια χώρα μέλος δέχεται υπόσκαψη αυτού του μεγέθους από μια άλλη, με εξαίρεση ίσως την Ελλάδα. Και δυστυχώς, σ’ αυτή την αισχρή καμπάνια κατά των κυπριακών συμφερόντων, η Κυβέρνηση, με τη στήριξη μόνο του λαϊκού κινήματος, δίνει τη μάχη χωρίς την ηθική τουλάχιστον αλληλεγγύη της αντιπολίτευσης.
 • Αντί της στήριξης στην Κυβέρνηση για τις αντιστάσεις που προβάλλει και για την αντιμετώπιση των κατηγοριών που της προσάπτονται από «φίλες» δήθεν χώρες και πολιτικούς σχηματισμούς, οι Συναγερμικοί κυρίως κύκλοι αλλά και ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης, λοιδορούν και απαξιούν την προσπάθεια  προτείνοντας –πίσω από τις λέξεις- τη πολιτική του «καλού και υπάκουου παιδιού» που επιβιώνει έρποντας και γλύφοντας τα μεγάλα συμφέροντα.
 • Παράλληλα, ΜΜΕ και αντιπολίτευση αγνοούν επιδεικτικά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Δημήτρη Χριστόφια στο εξωτερικό προς υπεράσπιση της καλής φήμης της χώρας και της οικονομίας της, κορυφαίες των οποίων ήταν η συνέντευξη στη γερμανική Bild και η ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο με την αφορμή της παράδοσης της κυλιόμενης Προεδρίας της ΕΕ.
 • Εγκλωβισμένοι στη στείρα αντιπολίτευση, δεν βρήκαν τον τρόπο να σταθούν δίπλα τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση στην άνιση μάχη ενάντια σε όσους εποφθαλμιούν τα κυπριακά πλεονεκτήματα, προφανώς γιατί επιφυλάσσουν για τους εαυτούς τους ρόλο πολιτικών και οικονομικών «αντιπροσώπων των μεγάλων αφεντικών».
 • Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ έσπευσε την Τετάρτη να δηλώσει χαιρεκακώντας, πως η Κυβέρνηση ευθύνεται για τη δήθεν «απομόνωσή» της μέσα στους κόλπους της ΕΕ, θάβοντας τα διθυραμβικά σχόλια σημαντικών πολιτικών παραγόντων για την εξαιρετική ευρωπαϊκή προεδρία, και το γεγονός πως μέσω αυτής της επιτυχίας, ενισχύθηκε στον μέγιστο βαθμό η αναγνώριση της Κύπρου ως μιας σύγχρονης και αξιόλογης χώρας και εταίρου. 
ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
 • Οι εκλογές του επόμενου Σεπτέμβρη στη Γερμανία είναι μια βολική δικαιολογία για τους απολογητές όσων εξαπολύουν μύδρους κατά της Κύπρου προφασιζόμενοι τα ρώσικα κεφάλαια που σταθμεύουν στο νησί και την «αναγκαιότητα» δήθεν ενός «γενναίου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων».
 • Η άλλη έτοιμη ατάκα προς υπεράσπιση των νεοφιλελεύθερων κύκλων που επιβάλλουν τα καταστροφικά για τους λαούς «προγράμματα λιτότητας», είναι η «ανάγκη για διασφάλιση των δανειστών».
 • Φυσικά, κανείς από τους «φίλους», όπως οι ίδιοι διαφημίζουν, των νέων αποικιοκρατών, δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει στους πολίτες πως ακριβώς μια μετοχοποίηση δημόσιας περιουσίας θα αποβεί προς το συμφέρον της οικονομίας μας.
 • Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να περάσει η δημόσια παραγωγή υπεραξίας στα χέρια αυτών που μπορούν να πλειοδοτήσουν για την αγορά των μεριδίων των ημικρατικών οργανισμών. CYTA, ΑΗΚ και Αρχή Λιμένων είναι μια «μηχανή» συνεχόμενου κέρδους, και το κυπριακό κεφάλαιο, σε συνεργασία ενδεχόμενα με το Δυτικοευρωπαϊκό, νιώθει ότι ήρθε ο καιρός να τις εντάξει στην «ελεύθερη αγορά».    
 • Προς απογοήτευσή τους, αποφεύχθηκε όπως όλα δείχνουν ένας υπολογισμός του χρέους από την Pimco που θα χαρακτηριζόταν ως «μη βιώσιμο», γεγονός που θα επέτρεπε στα μεγάλα συμφέροντα στην Κύπρο και το εξωτερικό να τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση.
 • Μια τέτοια αρνητική εξέλιξη θα έδινε το δικαίωμα σε όσους καταφέρονται ενάντια στο Κυπριακό μνημόνιο, ειδικότερα από πλευράς Γερμανίας αλλά και από την ευρωπαϊκή Δεξιά ευρύτερα, να εντείνουν τις πιέσεις για ιδιωτικοποιήσεις, βασισμένοι στην «ουρά» που έχει καταγραφεί στην κατ’ αρχή συμφωνία που συνομολογήθηκε μεταξύ Κυβέρνησης και Τρόικας.
 • Τα άσχημα νέα για ανάγκες πέραν των 10 δισεκατομμυρίων, περίμενε εναγωνίως και η κυπριακή πλουτοκρατία, που μαζί με τα κόμματα και τα κανάλια της θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία να ζητήσει  το κεφάλι των ημικρατικών πάραυτα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και το μακροχρόνιο δημόσιο συμφέρον.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...