"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

30 Ιανουαρίου 2013

Εθνικόφρων και … βαρελόφρων!

 • Εκτός από αμετανόητος «εθνικόφρων», ο Νίκος Αναστασιάδης είναι και με τη «βούλα» της Αμερικάνικης Πρεσβείας και του Στέητ Ντιπάρτμεντ …και βαρελόφρων!
 • Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για κρασάκι του βαρελιού στην ταβέρνα της γειτονιάς, αλλά για άφθονες ποσότητες σκοτσέζικου «νερού της φωτιάς» σε ώρες γραφείου και κατά τη διάρκεια σημαντικών συναντήσεων.   
 • Εξ ου και οι μεσημεριανές «σιέστες», οι υπνάκοι δηλαδή μία με τέσσερις καθημερινώς, κατά τις οποίες ουδείς δύναται να ενοχλήσει τον «μεγάλο»…
 • Το κοινό μυστικό μεταξύ των πολιτικών και δημοσιογραφικών κύκλων λοιπόν, το γεγονός δηλαδή ότι ο Νίκος Αναστασιάδης «τα τσούζει» καθημερινώς από νωρίς, διέρρευσε και στους διπλωματικούς κύκλους φιγουράροντας ακόμα και στα τηλεγραφήματα του Αμερικανού Πρέσβη στην Κύπρο, όπως αποκαλύπτει το Wikileaks.
 • Συγκεκριμένα, στο τηλεγράφημά του με ημερομηνία 11 του Μάη του 2009 (09Nicosia317) με τον τίτλο «Ο ηγέτης της ε/κ αντιπολίτευσης απογοητευμένος με τον Χριστόφια», ο τότε Πρέσβης των ΗΠΑ Φρανκ Ούρμπαντσιτς γράφει πως εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, ο κ. Αναστασιάδης κατανάλωνε σημαντική ποσότητα ουίσκι.
 • «Σταμάτησε ακόμη στη μέση της συζήτησης για να γεμίσει για τον εαυτό του ένα μεγάλο ποτήρι ουίσκι παρόλο που ήταν μεσημέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ούρμπαντσιτς, περιγράφοντας με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο τη «δίψα του ανδρός».
 • Γίνεται αντιληπτό πως η «ποσότητα» στην οποία αναφερόταν ο Πρέσβης δεν ήταν τέτοια που να μπορούσε να αγνοηθεί, γι αυτό θεώρησε σημαντικό να συμπεριλάβει στο τηλεγράφημα προς το Υπουργείο εξωτερικών της χώρας του αυτή την πληροφορία, στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα στους διπλωματικούς κύκλους των ΗΠΑ για το ποιόν και τις συνήθειες του «ανθρώπου» τους στο νησί…
Το μόνο πρόβλημα που δεν έχει ο Νίκος... 

20 σχόλια:

 1. Ανώνυμος30/1/13, 3:45 μ.μ.

  Τούτον μάλιστα!
  Αυτό θα πει να έχει κάποιος πολιτικές θέσεις για τους αντιπάλους του!
  Εύγε σύντροφε!
  Να εισηγηθούμε αντί ντημπέϊτς, να κάμνουν αλκοτεστ τζαι αναλύσεις αίματος για να αποφασίσουν οι ψηφοφόροι ποιόν να ψηφίσουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βρε άνθρωπε, δαμαί το θεωρεί άξιον να καταγραφεί ο πρέσβης, τζιαι θα το αφήσω ασχολίαστο ειδικά μπροστά σε εκλογές;

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος30/1/13, 5:41 μ.μ.

  ρε πουτανόπαιδο να ασχολείσαι με τον πουστοππεζέβεγκο τον άχρηστο το χριστόφκια που χαπποπίνει τζιε άφησ΄το δικό μας ήσυχο.
  γιε της πρίζας.
  αλλά εγιώ φταίω που ε σε εγάμησα τον τζιερό που ήμασταν μιτσιοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το σχόλιο σου δημοσιεύτηκε φίλε για να κάμνει παρέα στο πιο κάτω...

   Διαγραφή
 3. Τα επιχειρήματα σου έπιασαν νέο πάτο Στέλιο! Δηλαδή όταν κάποιοι έγραφαν πως ο Χριστόφιας πελλοδείχνει που τα φάρμακα για να κρατήσει τον ένα του μεταμοσχευμένο νεφρό σου άρεσε;
  Νόμιζα πως μόνο οι οπαδοί του Λιλλήκκα χτυπούν κάτω από τη μέση..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :-) ώπα δικέ μου...

   Δεν γράφω πουθενά να μην ψηφιστεί γιατί είναι βαρελλόφρων... ένα σχόλιο εκάμαμεν στα όσα καταγράφονται σε επίσημη αλληλογραφία.
   Εκτός τζι αννέν το βίντεο ενοχλητικό. Να το φύω αν είναι...

   Διαγραφή
 4. Νέε,

  Είσαι απαράδεκτος! Δεν χρησιμοποιείς [όπως αρμόζει] «πολιτικές θέσεις για [να επικρίνεις] τους αντιπάλους», όπως ας πούμεν κάμνει ο Strovoliotis. Θα μου πεις και που τις χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα τι κατάλαβες, αλλά θα μπορούσες τουλάχιστον να έχεις πιο πολύ τακτ, όπως ας πούμεν κάποιοι αστούληδες, [όνομα και μη χωριό], που χρησιμοποιούν κατά κόρον και με πάσαν ευγένεια και επιστημονικότατα τους αφοριστικούς πλην γαλαντόμους χαρακτηρισμούς «ανίκανος», «αχάπαρος» κι άλλους συναφείς! [Σωστά καταλάβατε, εν για τον Strovolioti τζιαι τον κολλητό του τον Αντιπολιτευόμενο που μιλώ!]…

  Πάντως ρε φίλε κάπου έχεις αδυναμίες και με τα ελληνικά σου! Ο Αναστασιάδης εν τζι’ εν «βαρελόφρων», γιατί εν νεν κρασί που πίννει [που φυλάεται σε βαρέλια], εκτός κι αν εννοείς ότι σύρνει βαρέλλες! Άμα όμως του τύχει τούτο, βουρά στην [κάθε] Μαία Culpa για να τα σάσει, τζι’ αν δεν σάζουνται, ξεκινά τις μετάνοιες! Στην πράξη ο Νίκαρος εν “μπουκκαλόφρων” που έπρεπε να τον πεις, όχι γιατί θα μείνει μπουκάλα [με άδεια χέρια], αλλά γιατί το ουίσκι που τού αρέσκει να πίννει, εν σε μπουκκάλες που φυλάεται. [Εδώ που τα λέμε, τούτο το ευλοημένο αρέσκει μου τζι’ εμέναν, παρ’ ότι προλετάριος! Τζιαι ‘πόψε ήπια τα θκυο μου με τ’ αγρέλια]…

  Πάντως ο Κώστας Κωνσταντίνου του “Πολίτη” έγραφε σήμερα στην “Κατά Βαρβάρων” στήλη του [στη σελ. 13] και τα εξής, μεταξύ άλλων:
  «Νομίζω πως ο Αναστασιάδης, ο μεγάλος χαμένος του πρώτου debate, κέρδισε τις εντυπώσεις. Και λέω τις εντυπώσεις, διότι εμένα προσωπικά δεν με πείθει επί της ουσίας. Κατάφερε όμως να είναι πιο ηγετικός από τους τρεις, με αέρα ο οποίος θύμιζε τον παλιό του εαυτό και ο οποίος δεν μύριζε ουίσκι όπως την περασμένη φορά».
  Κωστάκη, μα τι λες; Εν να σε κάτσει του βούρου ο Strovoliotis!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ok, είπα να ελαφρύνω λίγο το ρεπερτόριο για να σκάσει λίγο το χειλάκι μας.
   Τόσο στη περασμένη ανάρτηση για τις κομπίνες Αναστασιάδη, όσο και σ αυτήν, θα έσβησα τουλάχιστον 80 με 100 σχόλια του γνωστού περιεχομένου, που δείχνουν και την κομματική-ιδεολογική ταυτότητα των ανθρώπων που για τόσο καιρό επιτίθονται στο μπλογκ.

   Και στις δύο περιπτώσεις όμως το μόνο που έκανα ήταν αναπαραγωγή δημοσιευμάτων και αποσπασμάτων.

   Είναι όντως κτύπημα κάτω από τη μέση το να αναφέρει κάποιος ότι ο ίδιος ο πρέσβης της Αμερικής έχει "ποθαμμάσει" με τις "ποσότητες" που κατεβάζει ο κ. Νίκος μέρα-μεσημέρι;

   Και συγκρίνεται αυτό με "χάπια" που υποτίθεται ότι παίρνει ο Χριστόφιας για λόγους υγείας προφανώς, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που έχει ο άνθρωπος;

   Από αυτό και μόνο, φαίνεται η ποιότητα της σκέψης ορισμένων και η αδυναμία τους να κάνουν διακρίσεις των διάφορων ζητημάτων.

   Το γεγονός ότι μπεκροπίννει ο Αναστασιάδης που το χάραμα είναι φυσικά κάτι που ενδιαφέρει τον κόσμο αλλά δεν σημαίνει και πολλά.

   Μεθυσμένος-ξεμέθυστος το ένα και το αυτό κατ εμέ. Τα ίδια συμφέροντα θα εξυπηρετήσει, τους ίδιους στόχους και τους ίδιους "φίλους" σε εσωτερικό και εξωτερικό.

   Διαγραφή
  2. Την κουβέντα με τα «χάπια» [του Χριστόφια] που αναπαρήγαγε με πάσα ευκολία ο Strovoliotis , την πρωτο-ξιφούρνησε σε άρθρο του ένας ττακκουρημένος του φασιστικού ΚΕΑ [Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης]… Και φασίστες τσιτάρουν πλέον οι φιλελεύθεροι αστούληδες μας!

   Διαγραφή
  3. Μα αν είδες, άφησα και το υπερ-εμετικό σχόλιο του ανώνυμου, για να συγκριθεί με το αστο-εμετικό σχόλιο του Στροβολιώτη...

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος30/1/13, 10:14 μ.μ.

  αγαπητέ στυλιανού καταφεύγετε σε χυδαιότητες διότι αντιληφθήκατε ότι η περίοδος του κομμουνισμου τελειωσε.τωρα θα αναζητατε δουλεια στα κατεχομενα σαν την ποπη αβρααμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ ανώνυμε, τα παράπονά σου στον αμερικανό πρέσβη.

   Διαγραφή
 6. Το ανίκανος είναι αντικειμενική παρατήρηση. Και το πότης. Το ένα βασίζεται στην παρατήρηση επί πεπραγμένων, το άλλο στην προπαγάνδα.

  Η φτηνή προπαγάνδα βλάφτει ακόμα και τον Σταύρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ω, αγωνιάς τζιαι για τον Σταύρο;
   Το "ανίκανος" δεν είναι προπαγάνδα τζιαι το πότης που το βεβαιώνουν σωρεία αντικειμενικών παρατηρήσεων είναι;

   Ναι, εν φτηνή η προπαγάνδα μας ζάβαλλι μου, ενώ η αναπαραγωγή του Δρουσιώτη εν ακριβή...

   Άσε ρε στροβ.

   Διαγραφή
  2. Strovoliotis,

   Απλώς μια απορία: Πώς γίνεται το «πότης», να αποτελεί «αντικειμενική παρατήρηση» και την ίδια ώρα να είναι και «προπαγάνδα»;

   Διαγραφή
  3. Anef, κάποιοι χρησιμοποιούν την παρατήρηση για να κρίνουν αντικειμενικά. Κάποιοι την προπαγάνδα.

   Διαγραφή
 7. Πάντως, φίλε άνευ, έχει μεγάλη πλάκα το γεγονός ότι κάποιοι υποστήριζαν πως θα ψηφίσουν Αναστασιάδη ως το λιγότερο κακό και παρά τις αδυναμίες του, αλλά στις δύο τελευταίες αναρτήσεις που αναφέρθηκαν ξώπετσα μερικές από αυτές, προσέτρεξαν να τον υπερασπιστούν!

  Κατά τ' άλλα, άλλοι είναι οι επαγρυπνήτες...

  Όταν αναλύουμε με λεπτομέρια τις πολιτικές Αναστασιάδη και λοιπών νεοφιλελεύθερων σε Κύπρο και εξωτερικό, οι φίλοι προσπερνούν τις αναρτήσεις γιατί ξέρουν πως ο πολύς κόσμος δεν θα μπει σε βάθος. Δεν τους ενοχλούν γιατί ουσιαστικά μένουν αδιάβαστες.

  Και οι ίδιοι όταν αναλύουν, όπως λες και συ, πετάσσουν ένα "ανίκανος", το βαφτίζουν "αντικειμενική παρατήρηση" τζιαι γαργαλλούν τον κάθε πολιτικά επιπόλαιο.

  Όταν όμως ρίχνουμε τζιαι μεις λιγάκι το επίπεδο, χωρίς όμως ίχνος φαντασιοπληξίας (ας δούμε και τα άρθρα της Δέφτερης Ανάγνωσης σχετικά με τους δρόμους της οικονομικής διαπλοκής Αναστασιάδη), οι φίλοι μας θυμήθηκαν την ευθυξία, κάμνουν παρατηρήσεις, βρίσκουν λάθη κ.ο.κ. γιατί ξέρουν ότι αυτά γαργαλλούν, είναι του δικού τους δηλαδή επιπέδου πολιτικής σκέψης και γι αυτό συμμετέχουν στη συζήτηση προσπαθόντας να αναιρέσουν το περιεχόμενό τους...

  Λόγω εκλογών θα γαργαλίσουμε κι εμείς λοιπόν. Αλλά πάντα με τεκμήρια.

  Στην υγειά σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος31/1/13, 12:14 μ.μ.

  stelios papalangi

  Δύσκολο να αποφασίσεις αν αύριο που έννα κυβερνά θα εν σειρότερος (ή καλύττερος) νηφάλιος ή μεθυσμένος :-)
  Πάντως δηλώνουμεν οπαδοί της σιέστας - άσχετο αν πάει τζαιρός να εξασκήσουμε το άθλημα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...