"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

31 Ιανουαρίου 2013

Υποψήφιος ανδρείκελο των Γερμανών και των μεγάλων συμφερόντων

Περάστε... ελεύθερα...
 • Πίσω από τη διπλωματική γλώσσα των Γερμανών: «Δεχτείτε τους όρους μας ή καταρρέετε» - Περικυκλώνουν την Κύπρο από παντού, έξω οι «φίλοι μας» και μέσα οι «σωτήρες μας»…
 • Εκτός από «στενή επαφή» της Αμερικάνικης Πρεσβείας, τώρα και άνθρωπος των νέων αποικιοκρατών στο νησί - Οι δυτικοευρωπαίοι βάζουν όλα τα αυγά τους στο καλάθι του Αναστασιάδη για να περάσουν τις πολιτικές τους στην Κύπρο.
 • Καταγράφεται πλέον και στις εκθέσεις της «περιβόητης» γερμανικής Deutsche Bank ως ο πολιτικός  που υπόσχεται να διευκολύνει την Τρόικα.
 • Τους εμπόδισε ο «κομμουνιστής πρόεδρος» και τώρα εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Κύπριο «yes man» - Γερμανία, Τρόικα και ΔΝΤ «απηύδησαν» με τον Χριστόφια και περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες τον «δικό τους» Νίκο Αναστασιάδη.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 25/1/2012
 • Έγινε πλέον σαφές τις τελευταίες μέρες πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που κάνουν αναφορές στην Κύπρο, οι Γερμανοί και οι λοιποί εκφραστές της σκληρής λιτότητας που καλοβλέπουν τα ρώσικα κεφάλαια που σταθμεύουν στο νησί και πιέζουν παράλληλα για αποκρατικοποιήσεις, ζητούν στην ουσία μια επαναδιαπραγμάτευση του κυπριακού μνημονίου.
 • Θα μπορούσαν ήδη η Τρόικα και οι χώρες που βρίσκονται πίσω της, βάσει των σχεδόν τελειωτικών αποτελεσμάτων της Pimco που όπως διέρρευσε μιλούσαν για ποσά που θα καθιστούσαν το χρέος βιώσιμο, να εγκρίνουν το μνημόνιο που έχει κατ’ αρχήν συμφωνηθεί από τον περασμένο Δεκέμβρη και να προχωρήσουν σε μια πρώτη φάση χρηματοδότησης που θα έδινε στο κράτος ανάσες σε ότι αφορά τις τρέχουσές του ανάγκες.
 • Ενδεικτικό του παιχνιδιού που παίζουν οι «εταίροι μας» είναι πως ενώ επικρεμόταν όλο το προηγούμενο διάστημα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η δαμόκλειος σπάθη της κατάρρευσης της Λαϊκής μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, απειλή που χρησιμοποίησε και ο Νίκος Αναστασιάδης στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη κορύφωση των διαπραγματεύσεων με τη Τρόικα, το ορόσημο πέρασε χωρίς καμιά επίπτωση.    
 • Αντί να συμφωνήσουν στην έναρξη του μνημονίου, κρατούν τη χώρα στον αναπνευστήρα και ανακινούν συνεχώς και με περισσότερη ένταση καινούρια θέματα, ενώ επιπλέον, με πιέσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών, ξαναβάζουν στο τραπέζι το θέμα της διαχείρισης των εσόδων από το Φυσικό Αέριο.
 • Εντωμεταξύ, με την απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας, έχουν εμμέσως απαγορεύσει στη Pimco να ανακοινώσει το ποσό που χρειάζονται οι Κυπριακές τράπεζες πριν από την τελική υπογραφή του μνημονίου, για να αφαιρέσουν προφανώς πειστικά επιχειρήματα από τη Κυπριακή πλευρά για τις δυνατότητες διεκπεραίωσης του προγράμματος αποπληρωμής του μεγάλου δανείου.
 • Οι μεθοδεύσεις των Γερμανών και των δορυφόρων τους, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, στοχεύουν κατά τα φαινόμενα στο να σύρουν τη ώρα και τον λαό στο χείλος του γκρεμού, έτσι ώστε να παραδοθεί χωρίς περεταίρω αντιστάσεις στο ξένο οικονομικό διευθυντήριο.
 • Και αυτό τον στόχο, υπηρετεί συνειδητά, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους Φιλελεύθερους,  η ντόπια πλουτοκρατία και ο υποψήφιος που την εκφράζει.    
ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ»
 • Τα τρία αυτά θέματα, το δήθεν «ξέπλυμα» ρώσικων κεφαλαίων, η «ανάγκη» για ιδιωτικοποιήσεις που χαρακτηρίζονται ως εκ των ουκ άνευ από Α. Μέρκελ και άλλους και ο έλεγχος των επενδύσεων και των συμφωνιών σε σχέση με τα ενεργειακά, είναι τα σημεία που χρησιμοποιούνται πλέον ως ωμές απειλές εναντίων της χώρας και του λαού, προκειμένου να μην αφεθεί να καταρρεύσει η οικονομία.
 • Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπήρξε ξεκάθαρος, αν και με διπλωματική γλώσσα, στον κυριακάτικο τύπο της ώρας του: «Δεν είναι ακόμη σαφές αν μέσω του προβλήματος της Κύπρου βρίσκεται σε κίνδυνο συνολικά η Ευρωζώνη, κάτι τέτοιο θα ήταν προϋπόθεση για την εκταμίευση κεφαλαίων από τους μηχανισμούς διάσωσης».
 • Η απειλή είναι σαφέστατη: Η κατάσταση των Κυπριακών τραπεζών, μια πιθανή κατάρρευσή τους και άρα η χρεωκοπία της Κύπρου δεν θεωρείται ότι θα προκαλέσει προβλήματα στην οικονομία της ευρωζώνης, και άρα το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών δεν βρίσκει επαρκείς λόγους για να στηρίξει την Κύπρο!
 • Η δήθεν «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» καθώς και η αυτονόητη αναγνώριση ότι η Κυπριακή Οικονομία δέχεται τις επιπτώσεις του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους που το ίδιο το Eurogroup επέβαλε στα χώρες μέλη της ζώνης του Ευρώ, πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων από τους ηγέτες της Ένωσης, προκειμένου να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα, εις βάρος των Κυπριακών.  
 • Κι όλα αυτά, εν μέσω «εκστρατείας ενημέρωσης» των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Δεξιάς από τον Νίκο Αναστασιάδη, τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, με το σύνθημα «η Κύπρος δεν είναι μόνη», όταν οι πολίτες έχουν πλέον κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό ότι η χώρα μας δέχεται μια ανηλεή και ανήθικη επίθεση προκειμένου να γονατίσει και να υποταχτεί ολοκληρωτικά στη νέα αποικιοκρατία.
 • Οι Γερμανικοί κυρίως σχεδιασμοί, θα μπορούν να γίνουν ευκολότερα πράξη αν στις επόμενες εκλογές επικρατήσει ο Νίκος Αναστασιάδης που θεωρεί ως συγκριτικό του πλεονέκτημα τη σχέση του με αυτούς του κύκλους και αυτοπροβάλλεται μάλιστα ως ο εκφραστής των πολιτικών τους.
 • Χαρακτηριστική είναι η έκθεση της γερμανικής Deutsche Bank για την Κύπρο με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 2013 που καταγράφεται επί λέξει πως «ο Αναστασιάδης υποσχέθηκε να συμμορφωθεί με τους όρους της διάσωσης και θα μας προκαλούσε έκπληξη αν αντιτασσόταν σθεναρά στις απαιτήσεις της Τρόικας».
 • Είναι με άλλα λόγια ξεκάθαρο, και τονίστηκε και στη πρόσφατη μάζωξη της Ευρωπαϊκής Δεξιάς στη Λεμεσό από την ίδια την Γερμανίδα Καγκελάριο, πως έχει μεγάλη σημασία για τους κύκλους που επιτίθενται στη Κύπρο με απειλές, λάσπη και τεχνοκρατικές λοβιτούρες, η επικράτηση του Νίκου Αναστασιάδη στις επερχόμενες εκλογές.
 • Θα ανοίξει ο δρόμος, ένας δρόμος που φράζεται αποτελεσματικά μέχρι τώρα από τον «κομμουνιστή Πρόεδρο» Δημήτρη Χριστόφια και που θα συνεχίσει να προβληματίζει όσους έχουν βάλει τη Κύπρο στο στόχαστρο, αν γίνουν οι σωστές επιλογές από τους ψηφοφόρους.
 • Η εικόνα που σχηματίζεται είναι πως η χώρα έχει περικυκλωθεί από παντού, με την εσωτερική Δεξιά αντιπολίτευση να παίζει τον «κλασικό της ρόλο», δεμένη χειροπόδαρα με τις Δυτικές εξαρτήσεις και τα μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα.

2 σχόλια:

 1. Ο ένας εν των Γερμανών, ο άλλος εν των Ρωσσοσυροιρανών, να μεν ηβρέθετε ένας δικός μας...(να μεν πεταχτούν οι Λιλικκοι γιατί ούτε οι πόρτιες κάμνουν)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...