"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

5 Ιανουαρίου 2013

Αρχιερέας της οπισθοδρόμησης και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων

Αρχιεπίσκοπος τραπεζίτης και μεγαλοεπιχειρηματίας
Συντεταγμένος απόλυτα με τη πλουτοκρατία και τη προπαγάνδα της Δεξιάς.
 • Ρίχτηκε στη λασπομαχία κατά της Αριστεράς πρωτοχρονιάτικα – Οργάνωσε επικοινωνιακή προβοκάτσια για να απαξιώσει την κυβέρνηση προς εξυπηρέτηση των αντιπάλων του Σταύρου Μαλά.
 • Επιστροφή στο μεσαίωνα - Σε κανένα άλλο δημοκρατικό κράτος στον κόσμο η θρησκευτική ηγεσία δεν καταφέρεται τόσο έντονα ενάντια στην εξελεγμένη κυβέρνηση.
Στη Γνώμη 4/1/2013
 • Στο απυρόβλητο και καλυμμένος πίσω από την επικοινωνιακή υπεροπλία της άρχουσας τάξης, ο Αρχιεπίσκοπος συνεχίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος της Αριστεράς και της κυβέρνησης του λαϊκού κινήματος, συμμετέχοντας ενεργά στη μάχη της αντιπολίτευσης για απαξίωση και παρεμπόδιση της υποψηφιότητας που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ.
 • Στην ουσία, ακολουθεί την πεπατημένη των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών και των εκπροσώπων τους στη Βουλή, για να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες που αναλογικά έχει ως ο θεσμικός προϊστάμενος του μεγαλύτερου ίσως οικονομικού οργανισμού του τόπου.
 • Η εκκλησία της Κύπρου ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών στην Ελληνική Τράπεζα ενώ κατέχει επίσης και σημαντικό μερίδιο στη Τράπεζα Κύπρου. Η καίρια εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου στα τραπεζιτικά δρώμενα είχε άλλωστε υπογραμμιστεί με την συναίνεσή του να πωληθεί στον Ανδρέα Βγενόπουλο το μερίδιο της Εκκλησίας της Κύπρου στη Λαϊκή, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η πρώην Marfin Laiki.
 • Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι η τελευταία συνάντηση για να κλείσει η συμφωνία το 2006, έγινε μεταξύ του Χρυσοστόμου και του διευθύνοντος συμβούλου της Marfin, κατά την οποία ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια.
 • Η αστική τάξη και τα συμφέροντα της είναι που οδήγησαν την Κυπριακή οικονομία ένα βήμα πριν από τον γκρεμό, και ο Αρχιεπίσκοπος, ως μέρος του αποτυχημένου τοπικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα έπρεπε να συναισθάνεται περισσότερο τις δικές του ευθύνες.
ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
 • Δεν γνωρίζουμε πραγματικά αν υπάρχει άλλη παρόμοια περίπτωση θρησκευτικού ηγέτη σε αστικές δημοκρατίες ανά το παγκόσμιο που να καταφέρεται με τέτοιο ύφος απέναντι στην εξελεγμένη από τον λαό κυβέρνηση, και παράλληλα, να παραμένει στο απυρόβλητο από το πολιτικό και επικοινωνιακό σύστημα.
 • Αυτά τα φαινόμενα θα περίμενε να τα συναντήσει κανείς σε φονταμενταλιστικά κράτη που ελέγχονται από καταστάσεις πέραν από τον δημοκρατικό έλεγχο της κοινωνίας.
 • Και όμως, οι πάντες αποσιωπούν, συναινούν ή επικροτούν, γιατί προφανώς η πολεμική που αναπτύσσει ο Χρυσόστομος Β’ απέναντι στην Αριστερά εξυπηρετεί τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα της αστικής και επιχειρηματικής τάξης.
 • Το τελευταίο του τέχνασμα που του έδωσε την ευκαιρία να επιτεθεί με βαριές κουβέντες, και πάλι, ενάντια στη Κυβέρνηση, εντάσσεται στην προεκλογική εθνικιστική και νεοφιλελεύθερη υστερία και είχε σαν βασικό στόχο να στείλει το μήνυμα στο «ποίμνιο» που θεωρεί πως επηρεάζει, για φράξιμο του δρόμου στις προοδευτικές δυνάμεις και τον υποψήφιο που στηρίζουν.
 • Οι απαντήσεις από την Αριστερά πρέπει να φτάσουν πλέον ξεκάθαρες στ αυτιά του Αρχιεπισκόπου και κάθε άλλου πολιτικού ή θεσμικού εκπροσώπου του κεφαλαίου.
 • Οι Δημοκράτες δεν μπορούν να ανεχτούν την επιστροφή στον μεσαίωνα που ετοιμάζει η πλουτοκρατία, η ηγεσία της εκκλησίας και η εθνικιστική παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...