"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

6 Ιανουαρίου 2013

Για να αποφύγει η κοινωνία την ακροδεξιά οπισθοχώρηση

 • Τελικά, δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα ποιος από τους δύο υποψηφίους της αντιπολίτευσης μετρά τις περισσότερες απώλειες μετά και τις αποφάσεις του κυπριακού νεοφασιστικού κινήματος.
 • Με την αυτόνομη κάθοδο του ΕΛΑΜ στις εκλογές, η εθνικιστική δεξαμενή θα στερέψει σημαντικά για Αναστασιάδη και Λιλλήκα, αφού θα αποκτήσουν και οι δύο ένα σοβαρό ανταγωνιστή στη μάχη για προσέλκυση της Ακροδεξιάς και των απολίτικων νέων που εντυπωσιάζονται από τον χαρακτήρα και το ύφος του «Εθνικού Λαϊκού Μετώπου».
 • Ίσως να αποδειχτεί πως η κίνηση του Μιχαλολιάκου έχει ψαλιδίσει εντελώς τις ελπίδες του Αναστασιάδη για εκλογή από την πρώτη Κυριακή, ενώ ταυτόχρονα βάζει και ανυπέρβλητα εμπόδια στον Λιλλήκα για μια εθνικιστική συσπείρωση γύρω από την υποψηφιότητά του, που θα τον έφερνε, όπως υπολόγιζε, στον δεύτερο γύρο.
 • Η Χρυσή Αυγή, μέσω του ΕΛΑΜ, διεκδικεί πολιτικό ρόλο στον διαμοιρασμό της εξουσίας, στέλνοντας το μήνυμα στον ΔΗΣΥ και την υπόλοιπη αντιπολίτευση ότι αργά ή γρήγορα θα την χρειαστούν και θα την εντάξουν στο πολιτικό παιχνίδι.
 • Απέναντι στη Δεξιά και την Ακροδεξιά βρίσκεται μόνο η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά και το ΑΚΕΛ.
 • Οι όμορες δυνάμεις με το ΕΛΑΜ, αυτοί που «πάγωσαν» με την απόφαση των εθνικιστών να αναταράξουν τις ισορροπίες στον χώρο της βαθειάς συντήρησης, δεν μπορούν να αποτελούν τη λύση του προβλήματος.
 • Είναι μέρος του προβλήματος και θα πρέπει να καταψηφιστούν από τις αντιφασιστικές κοινωνικές δυνάμεις.
 • Η ψήφος στον Σταύρο Μαλά και η συμπόρευση με το ΑΚΕΛ είναι η μόνη διέξοδος για τους δημοκρατικούς πολίτες και τους αγώνες τους.
 • Βάζουμε φραγμό στον ακροδεξιό εκτροχιασμό, αντιστεκόμαστε με συστράτευση γύρω από την υποψηφιότητα της κεντροαριστεράς και της επανένωσης.
 • Ο αγώνας είναι ταξικός και αντιφασιστικός, αφορά κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη που θέλει να συνεχίσει να ελπίζει στη προστασία του κράτους και των θεσμών του.
 • Να μην περάσει ο εθνικισμός και ο νεοφιλελευθερισμός.

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/1/13, 8:32 π.μ.

  Ο ΓΡΙΒΑΣ ΖΕΙ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ

  εμπρος στο δρομο που χαραξε ο Γριβας!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος7/1/13, 4:09 μ.μ.

  "Να μην περάσει ο εθνικισμός και ο νεοφιλελευθερισμός."

  Ο εθνικισμός καλά κρατεί εδώ τζιαι χρόνια.

  Όσον για την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ που εν ο νεο-φιλελευθερισμός, επέρασε σε 10 τόσα λεπτά που την Κυπριακή βουλήν. Άτζιαιρη η θέση σου τελικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο νεοφιλελευθερισμός θέλει να πιει πολλή αίμα ακόμα για να νιώσει ότι έπιασε την εξουσία φίλε/φίλη. Θέλει ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, αργιών, 6ημερη εργασία, κατάργηση κατώτατου, ΑΤΑ κλπ κλπ κλπ.

   Ο εθνικισμός καλά κρατεί ναι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι εξουσία.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...