"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

7 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΑΜ: Η «Χρυσή Αυγή Κύπρου»

Το φασιστικό «franchise»...
Επιβεβαιώνεται η ΓΝΩΜΗ που έκανε και κάνει λόγο για «παράρτημα»
 • Νεοφασίστες: Θεωρούν τη Κύπρο «νομό» της Ελλάδας – Πολέμιοι της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και Δημοκρατίας στην υπηρεσία της Άγκυρας.
 • Στη Δεξιά, τους πολέμιους της Επανένωσης και την Εκκλησία η ευθύνη για την εισαγωγή του φαινομένου της Χρυσής Αυγής στη Κύπρο.
 • Έθρεψαν το ΕΛΑΜ και τώρα ξαφνιάζονται με το θράσος του! 
Στη Γνώμη 4/1/2013
 • Από το ξεκίνημά της η εφημερίδα μας, εδώ και τρία χρόνια, υποδεικνύει και αποδεικνύει πως το ΕΛΑΜ δεν είναι απλά μια συνεργαζόμενη ακροδεξιά παράταξη με τη Χρυσή Αυγή.
 • Επιμένουμε στην αρθρογραφία μας στον όρο «παράρτημα», για να υπογραμμίσουμε την άμεση σχέση των δύο νεοφασιστικών οργανώσεων αφού γίνεται πλέον σαφές μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις που τα ίδια τα προβεβλημένα ακροδεξιά στελέχη κάνουν αβίαστα, πως το ΕΛΑΜ δεν εξασκεί δικές του αυτόνομες πολιτικές και στρατηγικές. Καθοδηγείται απευθείας από τον Ν. Μιχαλολιάκο και το κοινοβουλευτικό πλέον «επιτελείο» της Χρυσής Αυγής.
 • Κατά τη πρόσφατη εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του ΕΛΑΜ για τις προεδρικές, ομολογήθηκε με πολλούς τρόπους από τους ίδιους τους ομιλητές η «θυγατρική» σχέση με τη «μητέρα» Χρυσή Αυγή, και οι οποιεσδήποτε διαψεύσεις ως προς αυτή τη σχέση εκ μέρους των κυπρίων εθνικιστών, δεν μπορούν να πείσουν ούτε καν τα μέλη και τους οπαδούς τους. 
 • Ο πρόεδρος του κυπριακού παραρτήματος, σύμφωνα με τα λεχθέντα στην εκλογική συγκέντρωση, είχε μαθητεύσει και θητεύσει δίπλα από τον «αρχηγό» και τα «πρωτοπαλίκαρά» του στην Αθήνα πριν μεταφέρει αυτούσια τη λειτουργία της Χ.Α. στα κυπριακά δεδομένα. Έλαβε χώρα ξεκάθαρα μια διαδικασία εκπαίδευσης και αποστολής, με στόχο τη δημιουργία του κυπριακού βραχίονα της ελληνικής φασιστικής οργάνωσης.
 • Επιπλέον, ήταν κάτι περισσότερο από ενδεικτική και η δήλωση του ενός εκ των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του Ηλία Κασιδιάρη, που μίλησε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, για «ενθάρρυνση» του ΕΛΑΜ να συμμετέχει στις επόμενες προεδρικές.
 • Οι δύο οργανώσεις είναι στην ουσία το ένα και το αυτό. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος απλώνει μέσω του ΕΛΑΜ χέρι και στη Κύπρο, στη βάση του «εθνικού χώρου δράσης», που κατά τους εθνικιστές, συμπεριλαμβάνει και την Κύπρο.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 • Η υποτέλεια του ΕΛΑΜ στη φασιστική παράταξη της Ελλάδας στηρίζεται σε ένα βασικό ιδεολόγημα: Η Κύπρος είναι η «Ελλάς του νότου», και ως εκ τούτου, η Χρυσή Αυγή είναι ο καθοδηγητικός μηχανισμός που θα οργανώνει τις «εθνικές δράσεις» στο νησί.
 • Κι αυτό αποδεικνύει στη πράξη πως ούτε η Χρυσή Αυγή, ούτε φυσικά και το ΕΛΑΜ που δηλώνει απερίφραστα την υποταγή του στις διαταγές του έλληνα «φύρερ» όπως αποκαλείται σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, δεν αναγνωρίζουν στη πράξη την ανεξαρτησία της Κύπρου και τη Κυπριακή Δημοκρατία.
 • Θεωρούν τη Κύπρο ως «νομό» της Ελλάδας, ως ένα «αλύτρωτο» κομμάτι του έθνους που βρίσκεται υποδουλωμένο και κάτω από την Ανεξαρτησία, εκτός από τους Τούρκους εισβολείς.
 • Ποια καλύτερη εξέλιξη θα μπορούσε να ευχηθεί η Τουρκία από την ίδια την εσωτερική υπόσκαψη της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα αναρωτηθούν πολλοί…
 • Και όμως, ο προδοτικός ρόλος της ακροδεξιάς, και η σύμπλευσή του με τις πάγιες επιδιώξεις των εχθρών της Κύπρου, συνεχίζεται τέσσερις σχεδόν δεκαετίες μετά τα γεγονότα του 74’.
Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΘΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ
 • Κάτω από τον μανδύα του υπερπατριωτισμού, όπως και τη περίοδο πριν από το πραξικόπημα και της εισβολή, αλλά και τις δεκαετίες του 50’ και του 60’, κρυβόταν και κρύβεται το μεγάλο ξεπούλημα και η καταστροφή.
 • Με την υιοθέτηση από την κοινωνία, και ειδικά τη νεολαία, των ιδεολογημάτων και των πρακτικών των νέων εθνικιστικών και μιλιταριστικών οργανώσεων τύπου ΕΟΚΑ Β’, θα ολοκληρωθεί με μαθηματική ακρίβεια το έγκλημα της διχοτόμησης όπως εκτιμούν πολλοί στο φάσμα της Αριστεράς αλλά και ευρύτερα.
 • Οι λαϊκές μάζες που βρίσκονται εγκλωβισμένες στο χώρο της «εθνικής» πολιτικής και σωματειακής παράδοσης, έχουν αποκομίσει στρεβλή εντύπωση για τη πορεία της ιστορίας και τις αιτίες των προβλημάτων, γινόμενοι εύκολη λεία εκτιθέμενοι στην εθνικιστική ρητορική και το νεοφασιστικό κίνημα.
 • Ο εκφασισμός μεγάλου μέρους της κοινωνίας έχει ήδη πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένες ζυμώσεις και διαδικασίες για τις οποίες φέρει άμεση ευθύνη το εθνικιστικό πολιτικό, εκπαιδευτικό, αθλητικό και εκκλησιαστικό σύστημα.
 • Τα πολιτικά κόμματα, τα σωματεία της Δεξιάς, τα ΜΜΕ και η επίσημη Εκκλησία έθρεψαν το ΕΛΑΜ και το ανέβασαν στην υπόληψη της κοινωνίας σε σημείο που να διεκδικεί πολιτικό ρόλο, εκπροσωπώντας το «εθνικό κέντρο» και αμφισβητώντας ωμά την Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία στη Κύπρο.
 • Ας μη προσποιούνται λοιπόν οι αντιπολιτευόμενοι, βρισκόμενοι ήδη με το ένα ή και να δύο πόδια μέσα στην ακροδεξιά αντίδραση, τους θιγμένους με την επισημοποίηση της ανάμιξης της Χρυσής Αυγής στα πολιτικά πράγματα του τόπου.
 • Ανησυχούν φυσικά, όχι για τη κατάντια σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά γιατί θα χάσουν το μονοπώλιο στον εθνικιστικό λαϊκισμό.
 • Οι παρενέργειες της εθνικιστική ρητορικής και του μαξιμαλισμού φοβίζουν πλέον τα επιτελεία Αναστασιάδη και Λιλλήκα. Το τέρας που έθρεψαν, απειλεί και τους ίδιους…

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος8/1/13, 2:34 π.μ.

  Φίλε μου,
  Το να θεωρείσ την Κύπρο Ελλάδα του Νότου η οτι επρεπε να ενωθθεί με την Ελλάδα δεν είναι φασισμός. Γενέες Κυπρίων μεγάλωσαν και αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν γι'αυτο τον σκοπό. Αυτή σας η στάση απέναντι στα ενωτικά και ελληνικά αισθήματα αυτού του λαού δινει τροφή στα φασιστικά φαινόμενα τύπου ΧΑ και ΕΛΑΜ. Ομως και η δική σας πρακτική να αρνείστε τον Ελληνισμό μας φασισμός είναι.

  Χωρκάτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/1/13, 5:46 μ.μ.

   Αν η κρίση συνεχιστεί και μετά τις εκλογές (που θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος), αυτά τα εκτρώματα θα είναι η πρώτη γραμμή για να τσακκίσουν με κάθε τρόπο κάθε μορφή αντίστασης.

   Διαγραφή
  2. Αυτός είναι ο ιστορικός ρόλος τους.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...