"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

23 Ιανουαρίου 2013

Όσιος Νίκων ο Μετανοείτε Vs Νίκος ο Μετανοημένος

Από τα συναξάρια της ορθοδοξίας...
 • Ο Όσιος Νίκων, πολιούχος της Σπάρτης,  γεννήθηκε μεταξύ των ετών 920 - 925 μ.Χ. Καταγόταν από τον Πολεμωνιακό Πόντο στην Αρμενία και ήταν γιος μεγιστάνα.
 • Ο δικός μας ο Νίκος είναι καθαρός Έλλην, με πατέρα τον «αστυνομικό διοικητή Λεμεσού» του φασιστικού πραξικοπήματος…  
 • Ο Νίκων, νέος ακόμα, άφησε το πατρικό του σπίτι και μόνασε. Επειδή δε τον διέκρινε ιερός ζήλος και μεγάλο χάρισμα διδακτικότητας, γύρισε όλη την Ανατολή σαν απεσταλμένος της Μονής του κηρύττοντας το Ευαγγέλιο και επαναλάμβανε την κραυγή που αντήχησε πρώτα στην έρημο της Ιουδαίας και κοντά στις όχθες του Ιορδάνη: «Μετανοείτε»!
 • Ο Νίκος που ξέρουμε, έμεινε στο πατρικό του σπίτι μέχρι αργά, ενώ στις 15 Ιουλίου του 1974, σε ηλικία 28 ετών, εμφανίστηκε στη γειτονιά του να υπερίπταται ελαφρώς με ένα δίσκο στο χέρι και ψάλλοντας «σηκωστείτε να σας τζιεράσουμε, επέθανεν ο Μούσκος».
 • Προηγουμένως δε, είχε «κηρύξει» και επί των δικαστικών αιθουσών υπερασπιζόμενος μέλη της ΕΟΚΑ Β’ ενώ χρόνια αργότερα εθεάθην και με άλλη μορφή, ως «Χρυσάνθου», γεγονός που χαρακτηρίστηκε από τους ιθαγενείς και ως θαύμα!
 • Η μάχη του Νίκου με τον σατανά ξεκίνησε μόλις το 2004 με το δημοψήφισμα. Εκεί, κυριεύτηκε από το πνεύμα του κακού και υπέπεσε σε μια σωρεία λαθών που κράτησαν μέχρι και τα δύο πρώτα χρόνια της Βασιλείας του Δημήτριου Χριστόφια.
 • Το σωτήριον έτος 2010, μετά από έξι χρόνια ανηλεούς πάλης με το θηρίο, ο Νίκος μας κατάφερε να ανανήψει και να εκδιώξει τον σατανά.
 • Πλέον, ο Νίκος μετανοεί για το σχέδιο Ανάν και τις απειλές ότι αν το απόρριπτε ο λαός θα ερχόταν κατακλυσμός. Μετανοεί για το κάρφωμα της Κύπρου στην Ευρώπη και τις βρισιές που ξεστόμιζε εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου. Μετανοεί για τη στήριξη στην κυβέρνηση για τη λύση του Κυπριακού και τους χαρακτηρισμούς προς το ΔΗΚΟ και τον Κάρογιαν…
 • Για την τελική του νίκη λοιπόν απέναντι στο κακό που κυρίευσε την γλώσσα και τη διάνοιά του για έξι συναπτά έτη, ονομάστηκε «Νίκος ο Μετανοημένος» και ορίστηκε πολιούχος Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου από την Εκκλησία μας.
 • Η μνήμη του γιορτάζεται στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα όπου αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην προσευχή και τη μετάνοια...

2 σχόλια:

 1. Έχω μόνο μιαν ερώτησην: εσύ το έγραψες τούτον;

  Α, τζιαι μιαν παρατήρησην:

  το "εναντίον" εν με όμικρον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εκτός που τα του οσίου που τα είδα σε σχόλιο τιαι εδώσαν την "έμπνευση" για τα υπόλοιπα, τα υπόλοιπα ναι...
  Πε μας να δούμεν τι εσκέφτηκες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...