"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

1 Φεβρουαρίου 2013

Ο Γρίβας ζει… μέσα στον ΔΗΣΥ

Δεν χρειάζονται μνημόσυνα...
 • Στα βιβλία της ιστορίας, που μάλιστα συγγράφηκαν στη δεκαετία του Συναγερμού, στο κεφάλαιο «ΕΟΚΑ Β’» αναφέρεται ξεκάθαρα ο ιδρυτής της Γεώργιος Γρίβας και η εγκληματική δράση της κατά την περίοδο 71 – 73, οι δολοφονίες, οι ανατινάξεις αστυνομικών σταθμών, οι κλοπές όπλων από τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς καθώς και η ενεργός συμμετοχή της στο πραξικόπημα που οδήγησε στην εισβολή.
 • Παρόλα αυτά, στο περσινό μνημόσυνο του ολετήρα Γρίβα, ομιλήτρια ήταν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Μαίρη Κουτσελίνη, αδελφή του Συναγερμικού πρώην Υπουργού Ουράνιου Ιωαννίδη και προτείνουσα τον Νίκο Αναστασιάδη ως υποψήφιο πρόεδρο…
 • Στη φετινή φασιστική μακάβρια φιέστα, στο ρόλο της βρέθηκε ο Δημήτρης Ταλιαδώρος, στέλεχος του Συναγερμού και Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, χωρίς να έχει πάρει καμιά εξουσιοδότηση και κάνοντας κατάχρηση του τίτλου του Προέδρου της Οργάνωσης των Καθηγητών, όπως καταγγέλλει και η Προοδευτική.
 • Ο ομιλητής ήταν στα φόρτε του… «ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής αποτελεί μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες που ανέδειξε η Κύπρος αλλά και ο ευρύτερος Ελληνισμός κατά τον 20ο αιώνα».
 • «Γίνονται προσπάθειες από την κυβέρνηση Χριστόφια για παραχάραξη, διαστρέβλωση, για αλλοίωση της ιστορίας, της παιδείας και της συνείδησης μας».
 • «Το επιστέγασμα με το οποίο έκλεισε η πενταετία ήταν η προσπάθεια τους, με αποφάσεις του Υπουργικού τους Συμβουλίου, να ξαναγράψουν την ιστορία μας, αποκαθιστώντας δήθεν, τη μνήμη εκτελεσθέντων κατά την περίοδο του αγώνα 55-59»
 • Από κάτω, οι ΕΛΑΜίτες και οι νεολαίοι του Συναγερμού να ακολουθούν τον οίστρο του «μέγα εκπαιδευτικού», ανατροφοδοτώντας με ιαχές το δηλητήριο…
 • Ας μην απορούν λοιπόν μερικοί για τα μικρά βήματα που γίνονται στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και το βάλτο στον οποίο βρίσκεται η ιστορική ανάλυση και θεώρηση στα σχολεία μας.
 • Το μακρύ χέρι του Γριβισμού είναι παντού, και πάντα μέσω του Συναγερμού…
Αχ βρε Ασσάνς…
 • Δεν χρειάζονται μνημόσυνα λοιπόν για να μας θυμίζουν την καταστροφική δράση του Γρίβα και της ακροδεξιάς, όπως δεν χρειάζονται ίσως και οι αποκαλύψεις του Wikileaks για να αντιληφθεί η κοινωνία τις πραγματικές πολιτικές του ΔΗΣΥ και του Αναστασιάδη.
 • Tα τηλεγραφήματα της Αμερικάνικης Πρεσβείας στη Λευκωσία, δικαιώνουν όσους ισχυρίζονται πως ο Συναγερμός δημιουργήθηκε για να εκφράσει ως πολιτική δύναμη την αμερικάνικη-ΝΑΤΟϊκή πολιτική στο κυπριακό.
 • Μια πολιτική που πάγια ήθελε να αποδώσει στη Τουρκία, μέσω της τουρκοκυπριακής κοινότητας, έδαφος και κυριαρχία στο νησί, καταπολεμώντας παράλληλα τις κομμουνιστικές επιρροές.
 • Αυτό φυσικά το έντυναν πάντα με τον γνωστό μανδύα του υπερπατριωτισμού αλλά όσοι διαβάζουν την ιστορία χωρίς παρωπίδες, όχι μόνο την Κυπριακή αλλά και την παγκόσμια, δεν μπορούν παρά να δουν ξεκάθαρα πως πίσω από κάθε μεγάλη προδοσία κάθε λαού, κρύβεται η δυτική μεθόδευση και οι τοπικοί της εκφραστές.
 • Αυτό δεν είναι συνομοσιολογία, ούτε για τη Κύπρο, ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Χιλή και την υπόλοιπη Λατινική Αμερική.
 • Είναι μια πραγματικότητα που χρειάζεται ισχυρή δόση άρνησης και αυθυποβολής για να μη την αναγνωρίσει κανείς…

2 σχόλια:

 1. Costas Yennaris on facebook

  Τορναρίτης: «Έχουμε ανάγκη από ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να αμφισβητεί δημιουργικά το χτες». To χτές περιλαμβάνει το πραξικόπημα, την ΕΟΚΑ Β, την εισβολή, μια εθνοκεντρική αντίληψη του κόσμου που καταντούσε επικίνδυνα εθνικιστική και ρατσιστική και κατ επέκταση μια ανάλογη φιλοσοφία στην εκπαίδευση. Τι από όλα αυτά να αμφισβητήσουμε; Η αμφισβήτηση όλων αυτών δεν αποτελεί αναχρονισμό; Που μπορεί ναμας οδηγήσει ένας τέτοιος αναχρονισμός; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να επανεξετάσουμε το παρελθόν για να αντλήσουμε πιο συγκεκριμένα εποικοδομητικά μαθήματα για να μπορέσουμε να χαράξουμε ένα διαφορετικό καιπερισσότερο ελπιδοφόρο μέλλον;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την ΕΟΚΑ [την Πρώτη] και τον Γρίβα εν θα τους αμφισβητήσουμε; Δεν ανήκουν κι αυτοί στο «χτες»;

  Φίλε Νέε,
  Να θυμάσαι ότι μια από τις πρώτες πολιτικές πράξεις παραχάραξης της ιστορίας [τώρα θα το λένε «δημιουργική αμφισβήτηση του χτες»] στην οποία θα προβεί ο Αναστασιάδης [όταν θα αναλάβει Πρόεδρος – μη κακό ΜΑΣ!] θα είναι η αποκατάσταση της μνήμης [και η απόδοση τιμών] στους 22 ελληνοκύπριους ΛΟΚατζήδες που σκοτώθηκαν στις 15 του Ιούλη του 1974 επιτιθέμενοι στο Προεδρικό [συμμετέχοντας έτσι στην πραξικοπηματική κατάλυση της Δημοκρατίας]…

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...