"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

10 Φεβρουαρίου 2013

Δημοσκοπίσεις και προβλέψεις...

Το πραγματικά επάναγκες...
 • Δεν ξέρω πως εξηγείτε εσείς το φαινόμενο όλα τα ιδιωτικά κανάλια και οι εφημερίδες που διεξάγουν δημοσκοπήσεις να «βρίσκουν» τον Σταύρο Μαλά γύρω στις 20 μονάδες και σε απόσταση αναπνοής από τον Γιώργο Λιλλήκα, ενώ το ΡΙΚ να επιμένει σε μια διαφορά τεσσάρων ολόκληρων μονάδων…
 • Κάτι δεν πάει καλά έτσι δεν είναι; Όλες οι έρευνες να συμφωνούν στα ποσοστά του Νίκου Αναστασιάδη που τον φέρνουν να πλησιάζει το όριο του 40%, να δείχνουν τον Λιλλήκα στο 20%... αλλά να διαφωνούν στα ποσοστά του Μαλά!
 • Όπως και να έχει, οι έρευνες του ΡΙΚ είναι ομολογουμένως οι πιο αξιόπιστες, όχι μόνο από το γεγονός ότι διεξάγονται με τη μέθοδο της κάλπης,  αλλά και από το κοινό αίσθημα ότι το ημικρατικό κανάλι παίζει δικαιότερα από τα άλλα ΜΜΕ το προεκλογικό παιχνίδι.
 • Εντάξει, είναι γνωστές οι προτιμήσεις του διευθυντή ειδήσεων του σταθμού όπως και πολλών παρουσιαστών, καθώς και τα «κολπάκια» που κατεργάζονται για να προμοτάρουν τον εκλεκτό τους, αλλά δεν παύουν οι δικές τους έρευνες να θεωρούνται οι πιο αντικειμενικές.
 • Τέσσερις μονάδες διαφορά λοιπόν, και στην έρευνα Φλεβάρη, όσο και σ’ αυτή του προηγούμενου μήνα, με δεδομένη και την «απόκλιση» προς τα κάτω όλων των ερευνών διαχρονικά στα ποσοστά του ΑΚΕΛ και των υποψηφίων που στηρίζει…
 • Η διαφορά θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη. Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι θα ξεπεράσει τις 7 μονάδες, με τα ποσοστά του Μαλά να φτάνουν το όριο του 30%, και του Λιλλήκα να περιορίζονται αρκετά πιο κάτω, ίσως στο 20 με 22%.
 • Για να λέμε και την αλήθεια, δεν «συμφέρει» στην Αριστερά να συμπιεστούν ακόμα πιο κάτω οι επιδόσεις του υποψηφίου της ΕΔΕΚ και των «νέων δυνάμεων» που συντάσσονται με τον Γιώργο Λιλλήκα.
 • Η «ζημιά» που προκαλεί στη συσπείρωση του ΔΗΚΟ προς τον Αναστασιάδη είναι μεγάλη. Η τελευταία έρευνα του ΡΙΚ καθώς και όλες οι προηγούμενες, όσο και των άλλων ΜΜΕ, δείχνουν σαφώς την πλάστιγγα να γέρνει προς τον Λιλλήκα.
 • Αυτό το φαινόμενο μας ευνοεί να συνεχιστεί, γιατί αν δεν συνεχιστεί τις επόμενες επτά μέρες, ο Αναστασιάδης θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή ή τουλάχιστο θα πλησιάσει επικίνδυνα.
 • Θεωρώ παρόλα αυτά, πως δύσκολα θα αλλάξει το τοπίο την τελευταία αυτή βδομάδα. Οι ψηφοφόροι έχουν κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό και απομένει ένα 10% περίπου που θα κάνει τις επιλογές του αυτές τις μέρες.
 • Από όσα δείχνουν και πάλι οι έρευνες, αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται κυρίως από τον χώρο του Κέντρου και της Αριστεράς.
 • Οι μεν κεντρώοι ταλαντεύονται μεταξύ των τριών υποψηφίων, ενώ οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Αριστεράς που τώρα δείχνουν μια τάση προς την αποχή, το πιθανότερο είναι να μην στραφούν προς τον Νίκο Αναστασιάδη.
 • Με αυτά τα δεδομένα, ίσως και να μην πρέπει να αναμένεται από το επιτελείο του υποψηφίου της διαπλοκής δραματική ενίσχυση από τις «μη διευκρινισμένες» ψήφους.   
 • Η μόνη περίπτωση να φτάσει και να ξεπεράσει το 45% ο «μερκελικός υποψήφιος», είναι αυτό το 10 έως 13% που δείχνει να αμφιταλαντεύεται ή να παρουσιάζει μια απαξίωση προς τη διαδικασία, να στραφεί κατά το ήμισυ προς το μέρος του, ή να συνεχίσει στους ρυθμούς της αποχής.
 • Σε άλλη περίπτωση, αν αυτό το ποσοστό συμπεριφερθεί «ορθολογιστικά» (άλλωστε, αν θεωρούσε τον Αναστασιάδη ως λύση θα αποτυπωνόταν αυτό στις έρευνες), τα ποσοστά του «ευλογημένου» εκ της Εκκλησίας δεν μπορούν να πλησιάσουν το όριο του 50%.
 • Η δική μου λοιπόν πρόβλεψη για τις εκλογές είναι η εξής, με απόκλιση δύο μονάδων πάνω ή κάτω και μετά την αναγωγή: Αναστασιάδης 44%, Μαλάς 31%, Λιλλήκας 21%, Άλλοι 4%.
 • Κάποιοι φυσικά θα προστρέξουν να χαρακτηρίσουν την πρόβλεψή μου ως αποτέλεσμα ευσεβοποθισμού, αλλά αυτό πραγματικά πιστεύω.
 • Δεν βλέπω τον Αναστασιάδη να ξεπερνά το 45%, δεν βλέπω τον Μαλά μακριά από το 30% και δεν βλέπω τον Λιλλήκα να αφήνει πίσω του κατά πολύ τις 20 μονάδες.
 • Αν επαληθευτώ, ο δεύτερος γύρος ΔΕΝ θα είναι μια τυπική διαδικασία...
 • Αν όχι, στην περίπτωση δηλαδή που ο Αναστασιάδης βρίσκεται 2-3 μονάδες μακριά από το όριο εκλογής του, αυτό που θα μας ενδιαφέρει βασικά είναι να τον περιορίσουμε όσο γίνεται έτσι ώστε να νιώθει την πίεση της κοινωνίας.
 • Για να πραγματοποιηθεί το «επάναγκες» όπως το έχει χαρακτηρίσει ο Γιάννης Κασουλίδης χθες για να μας θυμίζει άλλες εποχές, η εκλογή δηλαδή Αναστασιάδη από την πρώτη Κυριακή, θα πρέπει να γίνουν πολλά…
 • Τίποτα φυσικά δεν αποκλείεται, αλλά θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα δημοκρατικές αντιστάσεις… 

5 σχόλια:

 1. Πιστεύω και εγώ πως ο Σταύρος θα έχει πολύ μεγαλύτερη διαφορά από τον Λιλλήκκα, ίσως και 7 μονάδες που λες εσύ. Αν όμως ο Αναστασιάδης πάρει κάτω από 45%, χρωστώ κέρασμα! Άσε που νομίζω για το ΑΚΕΛ θα ήταν καλύτερα μια ήττα του 52-27-21, παρά 65-35;
  Και μη μου αρχίσεις τα ιδεολογικά να χαρείς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι ιδεολογικά να πει κάποιος μαζί σου Στροβολιώτη;
   σιγά μεν πιάσει 65% στον δεύτερο, μα νομίζεις ούλλος ο κόσμος τρώει κουτόχορτο;

   Διαγραφή
 2. Εγώ άλλαξα το εισητήριο μου για να μπορέσω να ψηφίσω τζιαι στους θκυό γύρους. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα πιάσει 31% ο Μαλάς. Νομίζω ότι θα κυμανθεί γύρω στο 30% :))

  Δεν εδιαψευστήκαν ποττέ οι δικές μου δημοσκοπίσεις τζιαι ας είμαι έξω. Τζιαι να μην ξεχνούμεν. Ο Βασιλείου έπιασεν ΜΟΝΟΣ του 44% τζιαι έχασεν για 1500 ψήφους των αριστεριστών που δεν τον εθέλαν που ήταν αντιπρόσωπος της πλουτοκρατίας. Οι παραπάνω αριστεριστές (τουλάχιστον οι μεγάλοι, άμαν εφάαν πυραύλους S300 τζιαι αμυντικόν δόγμα) εμάθαν τζιαι δεν θα την ξαναπάθουν, οι δε δεξιοί που σούζουν τα πόθκια τους πριν να καβαλλιτζιέψουν εν καλλύττερα να σούζουν τα πόθκια τους παρά να δουλεύκουν μεθοδικά να γοράζουν ψήφους.

  Για την μή αντικειμενικότηταν των δημοσκοτίσεων τωρά εν να μάθετε ότι η αριστερά στην Κύπρον ότι κάτορθώσει θα το κάμει με διπλήν προσπάθειαν διότι οι άλλοι δεν κολώννουν να παίζουν κάμνοντας χιλλέν; Με τον χιλλέν ελεζέρουνταν τον δημόσιον πλούτον που το 60 μέχρι τον Τάσσον Παπαδόπουλλον, με τον χιλλέν παίζουν ακόμα τζιαι ποδόσφαιρόν. Όταν δεν τους κανούν οι δυνάμεις τους, βάλλουν το σύστημαν (τους) να τους κουντίσει.

  Τελικά αυτές οι εκλογές τζιαμαί που τες ενόμιζα χλιαρές τζιαι ανούσιες, έχουν ενδιαφέρον.

  Η αριστερά στην Κύπρον απαντά στες ανάγκες της μισθωτής τάξης τζιαι δεν θα την γονατίσουν έτσι εύκολα. Το Ακέλ δεν είναι ούτε το ΚΚΕ ούτε το ΚΚ Γαλλιας. Μοιάζει παραπάνω με το ΚΚ Κούβας ή με το Κόμμαν του Τσιάβες ή του Λούλα (όσον τζιαι να μεν σου αρέσκει τούτον το τελευταίον που σου έσυρα :))

  Οι αγώνες εν ομπρός σας φίλε όι πίσω, διότι η ζωή εν ομπρός, όι πίσω τζιαι ζωή με δίχα πολιτισμόν όπου η κινητήρια δύναμη που κάμνει τον άθνρωπον τζιαι τες κοινωνίες να παρπατούν είναι η χαρά του ανθρώπου παρά η φωτιά το χρήμαν τζιαι το μαχαίριν, με δίχα τούτον τον πολιτισμόν την ζωήν τζιαι τα κοπελλούθκια τι να τα κάμεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εν γεγονός, τι να την κάμεις την ζωή αν δεν είσαι αριστερός:-)

   Διαγραφή
 3. Πιάσε έναν πρόεδρο ρε...
  http://www.youtube.com/watch?v=5kkhd_R-_es

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...