"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

17 Φεβρουαρίου 2013

Μία η καθαρή και τίμια επιλογή!

 • Απέναντι στα παραμάγαζα της διαπλοκής, της πλουτοκρατίας και του εθνικισμού – Με Σταύρο Μαλά και τη νέα γενιά για τη δημοκρατική αναγέννηση.
 • Αποκαλύπτονται καθημερινά οι συναλλαγές των πολυεκατομμυριούχων υποψήφιων.
 • Εκατοντάδες εκατομμύρια περνούν από τα χέρια των Αναστασιάδη και Λιλλήκα – Ξιφουλκούν αναμεταξύ τους για το ποιος έχει μαζέψει τα περισσότερα στη πλάτη της κοινωνίας και της πολιτείας.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη Γνώμη 15/2/2013
 • Είναι μεν τρεις οι βασικοί υποψήφιοι στις εκλογές της Κυριακής, αλλά έχει γίνει πλέον διακριτό και αδιαμφισβήτητο μέσα από τη προεκλογική περίοδο πως η καθαρή και τίμια επιλογή για τους δημοκρατικούς πολίτες είναι μόνο μία, ο Σταύρος Μαλάς.
 • Είναι ο υποψήφιος που δεν έχει δημιουργήσει τα αμύθητα πλούτη στη πλάτη του κυπριακού λαού και της πολιτείας χρησιμοποιώντας το πολιτικό του στάτους και τις προσωπικές του επιχειρήσεις για να προσελκύει πελάτες και συμφωνίες εκατομμυρίων, σε αντίθεση με τους Αναστασιάδη και Λιλλήκα οι οποίοι συναγωνίζονται μεταξύ τους για το μέγεθος της οικονομικής διαπλοκής στην οποία βρίσκονται βουτηγμένοι για χρόνια.
 • Είναι η μοναδική επιλογή προόδου και αξιοπιστίας, ο πολιτικός άνδρας που μπορεί να κοιτάξει τον απλό άνθρωπο στα μάτια και να του υποσχεθεί ότι θα περπατήσει μαζί του βήμα-βήμα τον δύσκολο δρόμο της ανόρθωσης της οικονομίας της χώρας και όχι πίσω από κλειστά γραφεία, δαιδαλώδεις επιχειρηματικές διαδρομές και υπεράκτιες εταιρείες.
Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
 • Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των ΜΜΕ να συγκαλύψουν το μέγεθος του πλούτου που περνάει από τα χέρια του Νίκου Αναστασιάδη μέσω του δικηγορικού του γραφείου και των πολλών εταιριών που έχει εγγράψει, με συναλλαγές ποσών που είναι ικανά να καλύψουν ακόμα κι αυτή την οικονομική τρύπα που μας κληροδοτούν οι τραπεζίτες, ο ίδιος δεν μπόρεσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό.
 • Στη διακαναλική της Δευτέρας, ήταν από μόνος του αρκετά διαφωτιστικός για τα μεγέθη που ο ίδιος και οι συνεργάτες του διαχειρίζονται, αναφερόμενος σε δεκάδες δισεκατομμύρια τη στιγμή που ολάκερη η οικονομία της Κύπρου «παζαρεύει» μερικά από αυτά για να διασωθεί…
 • Σε μια στιγμή μάλιστα αφοπλιστικής ειλικρίνειας, μίλησε για «ψίχουλα» θέλοντας να περιγράψει 50 ολάκερα εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμούς εταιρειών του από ρώσικη τράπεζα αμφιβόλου ποιότητας.
 • Αυτός είναι λοιπόν ο άνθρωπος που υποτίθεται πως μπορεί να κατανοήσει τα προβλήματα της χαμηλής και μεσαίας τάξης με εισοδήματα μερικές χιλιάδες ευρώ ετησίως. Αυτός που θεωρεί πως η ακρίβεια θα καταπολεμηθεί αν χαμηλώσει ο κατώτατος μισθός και αν «μετοχοποιηθούν» δημόσιοι οργανισμοί.
 • Από την άλλη, ο Γιώργος Λιλλήκας και οι δικές του οικογενειακές επιχειρήσεις, μπορεί να μην ξεπερνούν σε κύκλο εργασιών τα πραγματικά μυθικά ποσά που ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης ομολογεί για τις δικές του οικονομικές συναλλαγές, αλλά δεν παύει να αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της πλουτοκρατίας και της κάστας που νέμεται υπέρογκα συμβόλαια.
 • Απέναντι σ’ αυτούς λοιπόν βρίσκεται αντιμέτωπος ο Σταύρος Μαλάς.
 • Ως ο γνησιότατος εκπρόσωπος της νέας γενιάς, των επιστημόνων και της εργατικής τάξης που ξέρει να πορεύεται με τίμιο τρόπο, να αρκείται στα λίγα και τα ουσιώδη και να παλεύει μαζί και δίπλα στα χαμηλά και μεσαία στρώματα για μια καλύτερη ζωή.
 • Γι’ αυτούς τους λόγους, για τους ξεκάθαρα ταξικούς και αξιοκρατικούς λόγους, για την εμπεριστατωμένη του πολιτική διαλεκτική και το όραμά του για τους πολλούς και όχι τους λίγους και εκλεκτούς, ο Σταύρος Μαλάς είναι η επιλογή για τον κόσμο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, τον κόσμο του μόχθου και της δημιουργίας.

Για να τους χαλάσουμε τα σχέδια, για να γίνουμε ανάχωμα στους πλουτοκράτες και τους διαπλεκόμενους.
Για να συνεχίσει ο τόπος να έχει δημοκρατική ελπίδα!

10 σχόλια:

 1. Είναι ο Μαλάς ο τέλειος πολιτικός για την Κύπρο;
  Ασπούμε που το 1 ως το 10 βάλλεις του 10;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορεί να του βάλλω 2 ρε μισιαρέ! Αλλά τους άλλους κούλλουρο!

   Διαγραφή
 2. Ωραία τότε γιατί εν του κάμνεις αντικειμενική κριτική;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και τι είναι αντικειμενικό φίλε; Ποιες είναι οι αντικειμενικές πραγματικότητες;
   Είμαι σίγουρος πως δεν θα συμφωνήσουμε. Οπότε, πως θα κρίνεις την αντικειμενικότητά μου;
   ε;

   Διαγραφή
 3. Φίλε μεν είσαι σίγουρος πως δε θα συμφωνήσουμε. Γιατί προιδεάζεις πράματα; Πως μπορείς να βγάζεις συμπέρασμα ότι "δε θα συμφωνήσουμε" έτσι εύκολα; ξέρεις με; ξέρεις τις ιδέες μου; ξέρεις τις σκέψεις μου; αμφιβάλλω.
  Εν εμίλησα για αντικειμενικότητα με τα δικά μου μμάθκια αλλά με τα δικά σου.
  Τζιαι η λέξη κλειδί ήταν το "κριτική".
  Για να δω αντικειμενικότητα πρέπει πρώτα να δω και κριτική. Από τη στιγμή που δε βλέπω κριτική εν υπάρχει θέμα αν θα συμφωνήσουμε στην αντικειμενικότητα.
  Να ξαναρωτήσω τότε:
  Γιατί εν κάμνεις κριτική στο Σταύρο Μαλά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπα ρε μισιαρέ, μπαίννεις τζιαι στα δικά μου μμάθκια τζιαι θωρείς ρε; Μισιαρούιν μου καλέ μου. Επιμένω πως δεν υπάρχει γιε μου κοινό πεδίο για πολιτική συζήτηση.
   Κάμε μας αν θέλεις τη δική σου κριτική, τες πολιτικές σου αναλύσεις, τα έστι -τα γιουβέτσι σου τζιαι να τα πούμε.
   Άτε μπάι σου.

   Διαγραφή
 4. -.- ρε κουμπάρε κυριελεησον. μια γαμημένη ερώτηση σου έκαμα.
  όταν λέω για αντικειμενικότητα με τα δικά σου μμάθκια, εννοώ τη δική σου αντικειμενική άποψη. άσχετο αν εγώ μπορεί να διώ άλλην εξήγηση στην αντικειμενικότητα. εν έδωσες πουθενά όμως την αντικειμενικότητα με τα δικά σου μμάθκια. αντικειμενικός κατ'εμένα είναι κάποιος που, έχοντας 2 υποψήφιους προέδρους μπροστά του, κρίνει και τους δύο ίσα, παρουσιάζει τα υπέρ και τα κατά τους, τζιαι δίνει τη δική του άποψη. για σένα τι είναι αντικειμενικό;
  πολλά λογικό να κρίνεις πως δεν έσιεις κοινό πεδίο για πολιτική συζήτηση με κάποιον που ένιξερεις.
  εν θα κάμω τη δική μου κριτική τζιαι τις δικές μου πολιτικές αναλύσεις- έννεν τούτη η δουλειά μου τζιαι έννεν γι'αυτό που ήρτα δαμέ, ούτε θέλω να υποστηρίξω οποιαδήποτε πολιτική ιδέα ή ιδεολογία. Εν άσχετα, παντελώς άσχετα τούτα, ξίαστα μεν τα αναφέρνεις.
  Απλά θέλω να μάθω γιατί, που τη στιγμή που ο Σταυρός Μαλάς κατ'εσένα εν 80% λάθος, εν τον κρίνεις σαν άνθρωπο ή εν κρίνεις τις πολιτικές του. Αν μου έλεες ότι κατ'εσένα εν 100% σωστός, κανένα πρόβλημα. Παραδέχεσαι ότι φορείς παροπίδες τζιαι εν βλέπεις τα λάθη του(τζιαι μόνο τα λάθη των άλλων) αλλά μόνο ότι έσιει να προσφέρει; Εν το νομίζω.

  Επήρεν μας 7 σχόλια ήδη να συζητούμε κάτι που εμπορούσε να απαντηθεί με 2.
  Ξανά:
  Επρόσεξα ότι δεν κάμνεις κριτική στο Σταύρο Μαλά.
  Γιατί δεν κάμνεις κριτική στο Σταύρο Μαλά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μισιαρούδιν μου γλυκόν, χαλάρωσε, μεν νευριάζεις.
   Αν έσιεις υπομονήν,η πολιτική μου θεση εν διάσπαρτη σε όλες τις αναρτήσεις. Οι αναρτήσεις μου εν μόνο πολιτικές.
   Τι μου λαλείς τωρά, να σου συνοψίσω ούλλες μου τες αναρτήσεις σε ένα σχόλιο;
   Κούλαρε.

   Διαγραφή
  2. Σε θυμήθηκα με το άκυρο σου σχόλιο στο μπλογκ του woofis, το "εκάμνετε του πραξικόπημα", ποιοι "εκάμνετε"; έτσι εν ο κόσμος στο νου σου; τι είμαστε μωρά και παίζουμε με στρατιωτάκια τζιαι εκάμαμεν εμείς προσωπικά κάποιες πράξεις; μπορεί να είναι πρωτόγνωρο για σένα αλλά δεν θέλω να υποστηρίξω κάποιαν άποψη, απλώς μισώ τις γενικολογίες.
   Να μεν μου λαλείς μαλακίες καλό περί "εν έχουμε κοινό πολιτικό πεδίο" ή "μπαίνεις στα μμάθκια μου τζιαι θωρείς ρε;", να μεν σου απαντώ ανάλογα :) Αν μου απαντούσες εξ αρχής, δε θα με έφερνες σε αυτή τη θέση. Επιλογή σου ήταν.
   Ή είσαι βλάκας ή είσαι βλάκας. Ρωτάς με τι σου λαλώ; Τζιαι τούτο που εκατάλαβες εν ότι σου λαλώ να μου πεις ούλλες σου τις πολιτικές απόψεις σε ένα σχόλιο; Απλά αποφεύγεις να μου απαντήσεις μιαν απλήν ερώτηση. Κλασικός εξτρεμιστής "ιδεολόγος" που φορεί παροπίδες, προσβάλλει τον συνομιλητήν του αντί να απαντά στην ερώτηση, λέει ότι δεν είναι ανάγκι να απαντήσει την ερώτηση αλλάζοντας την ερώτηση θέμας(εμίλησε σου κανένας για ούλλες τες πολιτικές σου θέσεις ρε;), και δεν έχει τη νοητική ικανότητα να εξηγήσει ποια είναι τα λάθη τζίνου που υποστηρίζει, μόνο τα σωστά, την ίδια ώρα που πιστεύει ότι είναι 80% λάθος.(!!!) Τζιαι να γυρέψω τις αναρτήσεις σου δε θα βρω τζίνο το 80%. Και την ίδια ώρα ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι είναι βλάκες(φυσικά, μόνο εμείς κατέχουμε την αλήθεια κανένας άλλος-τζιαι τολμάς τζιαι μιλάς για αντικειμενικότητα; είσαι σοβαρός;) τζιαι τίποτε που λαλούν έννεν σωστό. Λογική πουθενά.
   Δεν έσιεις υπόθεση. μπεεεεεε

   Διαγραφή
  3. Βαρκούμαι μισιαρέ. Νομίζω πως που τη σειρά τούντων σχολίων δαμαί φαίνεται η ιδιοσυγκρασία, η ευγένεια τζιαι η αγωνία του καθ ενός από εμάς του θκυο.
   Νομίζω πως ψάψνεις εναγωνίως σημασία εν παση περιπτώσει, τζιαι ίσως αποφασίσω σε κάποια φάση να σου αφιερώσω μιαν ανάρτηση με τα απορρέοντα τούντου μη-διαλόγου... έτσι για να μεν μείνεις παραπονεμένος. Πάντως στην ανάρτηση τούτη (http://newgreekcypriot.blogspot.com/2013/05/blog-post_23.html) απαντιούνται πολλά που τα ερωτήματά σου τζιαι αν έθελες θα μπορούσες να προσθέσεις την δική σου οπτική.
   Προσπάθα όμως να είσαι λλίον ευγενικός για να διευκολυνθεί η συζήτηση τζιαι να μεν έχουμε διαδικαστικά προβλήματα.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...