"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

18 Φεβρουαρίου 2013

Πιθανή εκλογή Αναστασιάδη: Ένα βήμα πριν τον εκφασισμό

"Όλα μπλε-Νίκαρε": Να μείνουν στις ονειρώξεις οι φασίστες... 
 • Έχουν ήδη αποθρασυνθεί τα ακροδεξιά στοιχεία - Με μαθηματική ακρίβεια ακολουθεί νεοφασιστική λαίλαπα.
 • Μέσα από τα εθνικόφρονα σωματεία και τη «γριβολαγνεία» που χρησιμοποιεί ο Αναστασιάδης ξεπηδά η νέα υπερσυντηρητική πολιτική δύναμη.
 • Με τον Συναγερμό στην εξουσία θα αποκολληθεί και θα αυτονομηθεί η φασίζουσα νεολαία.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη Γνώμη 15/2/2013
 • Τα στίγματα του εκφασισμού έχουν σημαδέψει το κορμί της κυπριακής κοινωνίας τα τελευταία τρία χρόνια, με φανερή εστία μόλυνσης την αισχρή αντιπολιτευτική μανία του Συναγερμού και των άλλων πολιτικών δυνάμεων ενάντια στην απερχόμενη Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ.
 • Τα γεγονότα έξω από το Προεδρικό μέγαρο με αφορμή την έκρηξη στο Μαρί, η στοχοποίηση και η δαιμονοποίηση του Δημήτρη Χριστόφια και της μαζικής Αριστεράς με κύριους πυλώνες τις εθνικιστικές αντιδράσεις στη λύση του Κυπριακού και το μεταναστευτικό, έχουν δημιουργήσει ένα νεοφασιστικό χείμαρρο στις τάξεις της νεολαίας ειδικότερα, που αναπόφευκτα θα εκφραστεί πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα, τόσο κοινωνικά, όσο και πολιτικά.
 • Στα εθνικόφρονα σωματεία «βράζει» ένα επικίνδυνο μείγμα με αναφορές τόσο στην ΕΟΚΑ Β’ και τον Γρίβα, όσο και στην ανερχόμενη ακροδεξιά δύναμη στην Ελλάδα, την Χρυσή Αυγή.
 • Το ΕΛΑΜ μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είναι σε θέση να κάνει τα εκλογικά άλματα της μητρικής του οργάνωσης, αλλά διαθέτει μια εν δυνάμει βάση ψηφοφόρων σε τμήματα της νεολαίας που αναμένουν το πλήρωμα του χρόνου για να διεκδικήσουν μεγάλο μερίδιο της Δεξιάς.
 • Αν ο λαός ξεγελαστεί εκλέγοντας τον Νίκο Αναστασιάδη στις επερχόμενες Προεδρικές, με μαθηματική ακρίβεια θα ακολουθήσει μια σταδιακή ροή των ακροδεξιών και εθνικιστικών πυρήνων προς τη νεοφασιστική πολιτική έκφραση, γιατί ακριβώς οι επιλογές και οι κινήσεις του εκλεκτού των μεγάλων συμφερόντων θα εντείνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
 • Δεν είναι δύσκολο να υπολογισθεί η συμπεριφορά της εθνικιστικής νεολαίας απέναντι σε ένα πιθανό Πρόεδρο της παραδοσιακής Δεξιάς που θα προωθήσει, όπως ο ίδιος διακηρύσσει, μειώσεις στους κατώτατους μισθούς, ή δίνοντας γη και ύδωρ στο ντόπιο και πολυεθνικό κεφάλαιο.
 • Ούτε υπάρχει καμιά αμφιβολία για τη στάση της ακροδεξιάς που ενυπάρχει στο πλέγμα της Συναγερμικής παράταξης, αν ο Νίκος Αναστασιάδης μπει σε ένα αποφασιστικό διάλογο για λύση του Κυπριακού, στις παραμέτρους μάλιστα που ευνοούν την Τουρκία και τους συμμάχους της.
 • Οι δυνάμεις αυτές, με όχημα την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων, την ανεργία και το Κυπριακό, θα βρουν πολύ σύντομα τους λόγους και τις αφορμές να αποκολληθούν μια για πάντα από το σώμα της παραδοσιακής Δεξιάς, στρεφόμενοι ενάντια στον «παλαιοκομματισμό» και τη διαφθορά της αστικής εξουσίας.
 • Εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη σε αυτή την ιστορική συγκυρία, θα επιταχύνει άρδην τις ζυμώσεις για δυναμική παρουσία του ΕΛΑΜ, αφού πλέον θα υπάρχουν οι «ζωντανές» αποδείξεις ότι δεν θα μπορεί να περιμένει τίποτα θετικό η εθνικιστική νεολαία από μια κυβέρνηση της Δεξιάς.
 • Τα φαινόμενα είναι ήδη ορατά στην Ελλάδα όπου ολόκληρο το πολιτικό σύστημα δέχεται πλέον ένα πρωτοφανή διασυρμό από τους απόγονους των ταγματασφαλιτών.
 • Οι προετοιμασίες της θυγατρικής της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο έχουν πια πάρει τελειωτική μορφή, τόσο με την παρουσία του ΕΛΑΜ στις βουλευτικές εκλογές του 2011, όσο και τώρα με την κάθοδό του στις Προεδρικές εκλογές με ένα καθαρά κομματικό υποψήφιο.
 • Η παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών της ελληνικής νεοφασιστικής συμμορίας στις εκδηλώσεις των κύπριων εθνικιστών, όπως και η παραδοχή του ίδιου του Νίκου Μιχαλολιάκου πως το ΕΛΑΜ δεν είναι απλά ένα αδελφικό κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά αναπόσπαστο μέρος της, φανερώνουν τα σχέδια που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται.
 • Και αυτά τα σχέδια θα πάρουν σάρκα και οστά μόνο σε περίπτωση εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη.
 • Με τον Συναγερμό στην αντιπολίτευση, η κυπριακή κοινωνία κερδίζει χρόνο και κρατά μακριά τον πλήρη πολιτικό και κοινωνικό εκφασισμό.
 • Με τον Συναγερμό στην εξουσία όμως, θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα πλέον το ρολόι της αυτονόμησης της ακροδεξιάς.
 • Κι αυτός είναι ίσως ο κυριότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να παρεμποδιστεί η επικράτηση Αναστασιάδη.

2 σχόλια:

 1. http://newgreekcypriot.blogspot.com/2013/01/blog-post_13.html

  ".........., τα «εύσημα» από τον Αρχιεπίσκοπο στα στελέχη του ΕΛΑΜ ως «καλά και μορφωμένα παιδιά» τα οποία έχουν «κρυστάλλινες θέσεις» στο Κυπριακό..."

  http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=122787

  "την πρόθεσή του, εάν ο λαός τον εκλέξει με την ψήφο του, να συνεργαστεί μαζί με την Εκκλησία στα πλαίσια διαμόρφωσης πολιτικής στο Κυπριακό και την οικονομία."

  Ουπς! Ρε μα εν έτσι σκέδιον που εννά μας δώκει παμόν ο Μαλάς που τον "εκφασιμόν" έτσι σκέδιον;

  Οξά εν με το "Έτος Εθνάρχη Μακαρίου 2013"; Συγχιστικόν έννεν; Ο Γριβισμός εν ανάθθεμαν αλλά ο "Μακαριακισμός" εν σύγχρονον concept ρε παιδίν μου τζιαι εξόχως αντι-εκφασιστικόν. Ατς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα ρε φιλε, τωρά ας πούμε θεωρείς ότι κάμνεις πολιτική ή ιστορική συζήτηση οξά ότι έπιασες το πόιν μας;
   Βαρκούμαι ρε Γούφι μου να σου απαντήσω, είπαμεν τα πολλές φορές.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...