"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

5 Φεβρουαρίου 2013

Συναγερμός: Προγεφύρωμα των Δυτικών και των συμφερόντων τους

Μαζί μας ή εναντίον μας;
 • Βασική δύναμη πολιτικής καταστολής και εσωτερικής υπονόμευσης για εξυπηρέτηση ξένων σχεδιασμών.
 • Νίκος Αναστασιάδης: «Yes man» της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου – Το «πιστό σκυλί» του ΝΑΤΟ.
 • Οι επαναλαμβανόμενες επιλογές και συμπεριφορές της αντιμακαριακής παράταξης.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ  1/2/2013
 • Τα αποσπάσματα από τα τηλεγραφήματα της Αμερικάνικης Πρεσβείας στη Λευκωσία που αναρτά το Wikileaks και που δεν αμφισβητούνται από κανένα αν λάβουμε υπόψη το πέπλο σιωπής που ξεκινά από το επιτελείο Αναστασιάδη και καλύπτει τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως από τη Χαραυγή, περιγράφουν με ξεκάθαρο τρόπο τις μεγάλες διαφορές μεταξύ του ΔΗΣΥ και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων σε ότι αφορά το Κυπριακό και τα άλλα μεγάλα ζητήματα του τόπου.
 • Στα τηλεγραφήματα των Αμερικανών αποτυπώνεται με σαφήνεια η «βιασύνη» του Συναγερμού να «κλείσει» το Κυπριακό ανεξαρτήτως των προνοιών του σε σύμπλευση με τις ΗΠΑ, την Τουρκία και τους συμμάχους τους, μια συμπεριφορά που επαναλήφθηκε κατά συρροή στο παρελθόν αλλά και πολύ πρόσφατα στα θέματα του μνημονίου και της τρόικας για την οικονομία, με τη Μέρκελ και τον κύκλο της αυτή τη φορά στη θέση του «μεγάλου αφεντικού».
 • Οι μεγάλες αυτές διαφορές φιλοσοφίας, έχουν να κάνουν με τη ποιότητα και την ασφάλεια της λύσης, αλλά κυρίως με την ίδια την ανεξαρτησία της Κύπρου, την προσκόλλησή της ή μη στο στρατιωτικό σκέλος των Δυτικών με την έμμεση ή άμεση επικυριαρχία της Τουρκίας στο νησί.
 • Παρά τη συσσωρευμένη εμπειρία του λαού για τις επιπτώσεις των σχεδιασμών και των μεθοδεύσεων των Αγγλοαμερικανών, της CIA και του ΝΑΤΟ, όπως αναλογικά συμβαίνει με τις πολιτικές της λιτότητας και των αποκρατικοποιήσεων που επιβάλλουν τα πλούσια κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις μέρες μας, ο Συναγερμός επιμένει στην ωραιοποίηση και την εξιδανίκευση όσων φανερά επιβουλεύονται τη χώρα και την ανεξαρτησία της.
 • Από αυτή την τάση εκπορεύεται η επιμονή του ΔΗΣΥ και του υποψηφίου του στο ζήτημα της ένταξης στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» ή ακόμα και στο ίδιο το ΝΑΤΟ, και φυσικά η πολιτική του «καλού και υπάκουου παιδιού» του Βερολίνου, που ακολουθεί το κόμμα στα οικονομικά ζητήματα.
 • Καμιά μετάλλαξη λοιπόν και καμιά μετατόπιση δεν έχει επισυμβεί στις πραγματικές πολιτικές και κατευθύνσεις του Νίκου Αναστασιάδη και του Συναγερμού.
 • Ο ΔΗΣΥ ακολουθεί την πάγια πολιτική που επιτάσσουν οι ΝΑΤΟϊκοί και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών.
 • Αποτελεί στην ουσία το προγεφύρωμα της Δύσης στη χώρα μας, τη βασική δύναμη πολιτικής καταστολής και εσωτερικής υπονόμευσης για να εκπληρώνονται κάθε φορά, στο μέτρο που επιτρέπουν οι συνθήκες και οι αντιστάσεις του λαού, τα ζητούμενα των μεγάλων δυνάμεων.
ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΤΟΥ ΓΡΙΒΙΣΜΟΥ
 • Στην ουσία του, το κόμμα που ίδρυσε ο Γλαύκος Κληρίδης δύο χρόνια μετά το προδοτικό πραξικόπημα και την εισβολή της Τουρκίας, αποτελεί τη μερίδα της Δεξιάς που ξεκίνησε να διαφοροποιείται από τον Μακάριο μετά το 63’ και αφού ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίχθηκε πλέον από το ΑΚΕΛ και κατ επέκταση τη Σοβιετική Ένωση, εδραιώνοντας την Κύπρο στο κίνημα των Αδέσμευτων.
 • Είναι η Δεξιά των Αμερικάνικων-ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων, που με απαρχή τις δικοινοτικές συγκρούσεις του 64 και το σχέδιο Άτσεσον που ακολούθησε και που προνοούσε στην ουσία του «διπλή ένωση» και διχοτόμηση , ξεκίνησαν την υπόσκαψη του Μακαρίου για να επιβληθούν ξανά δοτές λύσεις που θα εξασφάλιζαν πρώτα απ όλα τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα ενώ παράλληλα ισχυροποιούσαν την άρχουσα-αστική τάξη στο εσωτερικό, αυτή δηλαδή που μέχρι και την Ανεξαρτησία ήταν το δεξί χέρι των αποικιοκρατών.
 • Η ΕΟΚΑ Β’ ήταν η ακραία έκφραση της δυτικής εμπλοκής στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Δεν παύει όμως, παρά τον εξτρεμισμό της, να αποτελεί μέρος αυτής της παράταξης που μετεξελίχτηκε στον ΔΗΣΥ.
 • Τα τεκμήρια είναι πολλά. Είναι καταγεγραμμένο ότι ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ο πρώτος στη λίστα της ελληνικής χούντας για να αναλάβει τη θέση που τελικά κατέληξε στον Νίκο Σαμψών.
 • Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι η επαρχιακή επιτροπή Λάρνακας του «Ενιαίου», του προ-πραξικοπηματικού κόμματος του Κληρίδη, χαιρέτησε την «εθνοσωτήρια επέμβαση» της ελληνικής χούντας, και δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο φυσικά που σύσσωμη η ΕΟΚΑ Β’ οργανώθηκε μετά την εισβολή στον Συναγερμό.
 • Η ιστορική διαδρομή της παράταξης και των στελεχών της μιλά από μόνη της. Επαφίεται στη κοινωνία κατά πόσο θα επιτραπεί να επιβληθούν στη χώρα, και σ’ αυτή την ιστορική συγκυρία, οι διαχρονικές πολιτικές της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...