"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

17 Φεβρουαρίου 2013

Πρώτος γύρος...

Η καμένη γη έρχεται, κι αυτή θα είναι πραγματική...
 • Είναι χαμηλά τα αποτελέσματα για την Αριστερά. Περιμέναμε καλύτερα, με το 28-30% να είναι ουσιαστικά ο στόχος και το όριο.
 • Τα ψηλά ποσοστά του Γιώργου Λιλλήκα είναι μια εξήγηση, η άλλη είναι η αποχή που επέλεξε μερίδα του κόσμου της Αριστεράς.
 • Θα πρέπει όμως να σημειωθεί πως ο υποψήφιος που στηρίχτηκε στην ΕΔΕΚ κατάφερε τα περισσότερα πλήγματα στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ με το σύνθημα της παρεμπόδισης του Νίκου Αναστασιάδη.
 • Με αυτό ως δεδομένο ούτε λίγο-ούτε πολύ, θεωρώ πως η συγκεκριμένη μετακίνηση είναι εύκολο να «επαναπατριστεί» στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
 • Δηλαδή, μετά από όλη αυτή τη δαιμονοποίηση του ΑΚΕΛ, η ιδέα που τελικά κατάφερε –όπως όλα δείχνουν- να μετακινήσει ψηφοφόρους από τις επιλογές της Αριστεράς προς τις επιλογές του Κέντρου, είναι η φραγή του δρόμου στη Δεξιά και τον δικό της υποψήφιο.
 • Κι αυτό λέει κάτι…
 • Υπερεκτίμησα τις δυνατότητες του ΑΚΕΛ να μαζέψει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους, η συσπείρωση τελικά δεν ξεπέρασε το 80%.
 • Υποτίμησα παράλληλα τη δυναμική του Γιώργου Λιλλήκα, που δυστυχώς επέλεξε να βάζει κατά της Διζωνικής. Σε άλλα σημεία μπορούν να βρεθούν συγκλίσεις.
 • Αν μπορεί να αποδειχθεί με κάποιο τρόπο ότι ένα σημαντικό μέρος της στήριξης προς τον Λιλλήκα αποτελείται από αντιομοσπονδιακές φωνές, αυτό είναι ανησυχητικό για την εξέλιξη του Κυπριακού αλλά και την «υγεία» της κοινής γνώμης σε ότι αφορά την εφικτή λύση..
 • Θα πρέπει να παραδεχθώ επίσης πως οι δημοσκοπήσεις των καναλιών, ήταν πάνω-κάτω σωστές.
 • Μπορεί να exit polls να ήταν «γέρημα», αλλά οι προηγούμενες μετρήσεις έδειχναν τη μικρή διαφορά Μαλά-Λιλλήκα, κάτι που δεν μπορούσα να αποδεχθώ αφού την περίμενα αρκετά μεγαλύτερη.
 • Το μόνο που τελικά κατάφερα να υπολογίσω, ήταν το όριο του 46% που έβαζα στον Αναστασιάδη. 
Από εδώ και μπρος, εμείς συνεχίζουμε με τα πραγματικά ζητούμενα για τους απλούς ανθρώπους:
 • Όχι στον εκλεκτό της νέας τάξης και της ντόπιας πλουτοκρατίας – Όχι στη προοπτική του ΝΑΤΟ.
 • Ναι στις δυνάμεις της προόδου, τα σοσιαλιστικά ιδανικά, τους ανθρώπους της τέχνης, της δημιουργίας, της επιστήμης.
 • Όχι σε όσους συγκαλύπτουν, ωραιοποιούν και ηρωοποιούν αυτούς που μας έφεραν την κατοχή: την ντόπια ακροδεξιά και τους ΝΑΤΟϊκούς.
 • Όχι όμως και σε εκφυλισμό της ΔΔΟ.
 • Εμείς, δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που θα κάνει σίγουρα ο Αναστασιάδης, και που έχει κάνει ήδη: Να λογοκρίνει τη συζήτηση για τη μορφή λύσης, να χαϊδεύει αυτιά και να υπόσχεται στην ουσία διχοτόμηση στους αντιομοσπονδιακούς και της ακροδεξιά.
 • Ούτε μπορούμε να ακολουθήσουμε το μηδενισμό της Δεξιάς για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας και την «κατάντια» της Κύπρου μετά την διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ.
 • Σε όσους πιστεύουν αυτά και ακολουθούν τον Συναγερμό σ’ αυτό το μαύρισμα, δεν μπορούμε να απευθυνθούμε επίσης.
 • Δεν θέλουμε νίκη που να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά ούτε και νίκη που να μηδενίζει την ίδια τη χώρα και να την παρουσιάζει ως «καμένη γη».
 • Και φυσικά, δεν θέλουμε μια νίκη που να ισοπεδώνει το κυπριακό και να στηρίζεται σε θολές συμφωνίες για τη βάση λύσης.
 • Αυτά είναι υποσχέσεις που μπορεί να κάνει ο Αναστασιάδης και η κομπανία του.
 • Η συσπείρωση γύρω από τον Σταύρο Μαλά είναι καθαρή και τίμια, δεν κοροϊδεύει και δεν χαϊδεύει αυτιά.
Προβάδισμα στον Αναστασιάδη.
 • Ναι, έχει τον πρώτο λόγο, τις περισσότερες πιθανότητες, γιατί ακριβώς είναι δεδομένο πως μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του Γιώργου Λιλλήκα, είτε θα κατευθυνθεί στην αποχή, είτε κατευθείαν στον Νίκο Αναστασιάδη.
 • Τώρα θα μπει μπροστά η ελληνική σημαία, το «μπλε», ο αντικομμουνισμός-αντιακελισμός, η «μαύρη διακυβέρνηση», το Μαρί.
 • Κι αυτά είναι αρκετά για να περάσουν τον υποψήφιο της μεγάλης διαπλοκής πάνω από το 50%.
 • Από εκεί και πέρα, τα ποσοστά εκκίνησης του Σταύρου Μαλά δεν είναι το 27%. Σ’ αυτά προστίθενται και όσοι επέλεξαν Γιώργο Λιλλήκα με γνήσια πρόθεση να σταματήσουν τον Αναστασιάδη.
 • Προστίθενται ίσως και όσοι απείχαν στον πρώτο γύρο και τώρα ίσως δουν κάποια πράγματα πιο καθαρά.
 • Ο υποψήφιος που στηρίζεται από τους πλέον διαπλεκόμενους και ρουσφετολογικούς πολιτικούς κομματικούς χώρους, έχει το προβάδισμα.
 • Ο λόγος και πάλι ανήκει στο λαό, έστω και με το «φιλτράρισμα» των πληροφοριών και των αισθήσεων που δέχεται. 

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος18/2/13, 11:36 π.μ.

  ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!! ΑΠΟΧΗ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ !!! ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΥΣΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΛΙΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΧΗ

  ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΛΙΛΛΙΚΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΑΣ. ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΩ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΕΛΙΚΟΥΣ.

  ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥ ΛΙΛΛΙΚΑ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΥΝΑΘΡΙΖΟΝΤΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΦΑΝΤΟΙ

  ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΛΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΗΡΘΕ Ο ΛΙΛΛΙΚΑΣ ΠΧ Η ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ!!

  ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

  ΦΥΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η πολιτική μες την αστική δημοκρατίαν γίνεται είται κάμνοντας αντίσταση σε αυτούς που κυβερνούν, είται κυβερνώντας τζιαι προσπαθώντας να ζυάζεις τα πράματα προς όφελος των μισθωτών, του πολιτισμού των ανθρωπιστών, για να πάρεις τον πολιτισμόν της κοινωνίας μπροστά. Οι συνθήκες να μπορείς να τα αλλάξεις ούλλα μονομερού σε βάθος εν τζιαι έρκουνται κάθε μέρα. Τζιαι η πείρα δέιχνει ότι οι επαναστατικές αλλαγές τες παραπάνω φορές οδηγούν σε γκέλες τζιαι σε πολλήν πόνον που την πολλήν αντίδρασην που βρίσκουν.

  Αυτοί που κατέχουν το 50% του πλούτου στην Κύπρον τζιαι καρπούνται τον πληρώννοντας είτε καθόλου είτε 10% στο κράτος σαν εταιρικόν φόρον, έχουν πολλά παραπάνω δύναμην που ότι νομίζεις. Εμέναν φυσικά δεν εν η δύναμη τους που με χαλά. Έχει τζιαι ο λαός δύναμην τζιαι άμαν του ντζισουν τζιειαμαί που πονεί ξέρει να την δείχνει. Εμέναν τζιείνον που με χαλά εν η ασχήμια τους.

  Τζιείνον που με ελκύει στους Κυπραίους αριστερούς είναι πον ωραίοι αθρώποι. Το αριστερός με το Κυπραίος, είτε ελληνικά μιλά, είτε τούτζικα, φκάλλει έναν πλάσμαν που το θωρείς τζιαι το σιαίρεσε. Που σιαίρεσαι να το αγαπάς. Μιλώ φυσικά για τον εαυτόν μου σαν ήπιος άθρωπος που δεν κυβερνιέται η ζωή μου που το χρήμαν. Για μέναν είναι ούλλα ζήτημαν αισθητικής φίλε μου. Παμέν καλά, κράτα καλά. Τα ποσοστά είναι δείχτες που πάσιν οι πιο επιτίδιοι καιροσκόποι που θέλουν να αξεργυρώνουν την πολιτικήν τους προτίμησην με χατήρκα τζιαι ευκολίες που το κράτος. Που τζιείνους που νομίζουν ότι πολιτική είναι να βολεύκει ο κυβερνώντας τους δικούς του. Έχει πολλούς ψηφοφόρους της αριστερά που ενομίζαν ότι εν να φκεί ο Χριστόφκιας στην εξουσίαν τζιαι να γαμούν τζιαι να ρέσσουν όπως εκάμναν οι δεξιοί πριν. Απογοητευτήκαν. Καλλύττερα που απογοητευτήκαν. Εντάξει, έσιει τζιαι τζιείνους που εθέλαν τον πύχην πιο ψηλά τζιαι θεωρούν αποτυχίαν το ότι επιτεύχθην. Να τους κουβεγκιάσουμεν να μας πουν πως νομίζουν ότι θα εγίνετουν πιο αποτελεσματικά η δουλειά.

  Το 85 εψήφισα πρώτην φοράν. Εσιαίρουμουν που δεν εψήφισα πρώτην φοράν σε προεδρικές για να δώκω τον ψήφον μου στην πιο ανεχτήν επιλογήν. Επιάσεν η αριστερά 27% τρίτον κόμμαν, που το 33 που είχεν σε προηγούμενες. Το 88 έφκαλεν τον Βασιλείου πρόεδρον τζαι στες επόμενες βουλευτικές έπιασεν 35%

  Τούτα τα εκλογικά έρκουνται τζιαι πάσιν όπως έρκουνται οι εποχές του χρόνου.

  Η ανοσκιά της διχοτόμισης εν τζιεαμαί, τζιαι οι αθρώποι οι ππαραόπιστοι, είτε Αναστασιάδην εψηφίσαν, είτε Λιλλίκαν είτε Μαλάν, γίνουνται από άσχημοι ασχημότεροι. Το να πλάθεις ομορκιάν θέλει πολλήν δουλειάν φίλε μου. Αλλά η δουλειά ένει χαρά. Ειδικά τούτη η δουλειά.

  Εχτές εφάνην ωσπου πάσιν οι αντιστάσεις της αριστερά. Την επόμενην θα φανεί μέχρι πού πάει η αντίσταση της κυπριακής κοινωνίας. Τζιαι μετά πάλε δαμάι θα είμαστιν :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος18/2/13, 4:30 μ.μ.

  ΝΕΥΡΙΑΖΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΧΤΕΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΝΙΑ ΤΖΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΕΡΑΣΕ Ο ΛΙΛΛΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ. ΕΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΜΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ? ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΦΚΕΙ Ο ΛΙΛΛΙΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ?

  ΑΝ ΕΠΕΡΝΑΝ 2Ο ΓΥΡΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΕ ΠΑΛΕ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΛΙΛΛΙΚΑΣ . ΤΖΑΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΥΛΛΑ ΚΑΛΑ ?


  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΑΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΕΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΛΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΡΕ ΜΑ ΣΟΒΑΡΟΜΙΛΟΥΝ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ???


  ΑΝ ΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΤΖΑΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ . ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕΝ ΠΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΖΑΙ ΝΑ ΦΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΚΙΑ ΤΟΥΣ
  Η ΑΠΟΧΗ ΕΝΕ ΛΥΣΗ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΙΞΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ .

  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΚΕΙ Ο ΜΑΛΑΣ ΤΖΑΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΛΙΛΛΙΚΑΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΖΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ!!!!!!!

  ΦΥΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αηστους να λαλουν σιορ. Εννα τους βαλουμε εμεις νου? Τουτοι εννα ψηφισουν πεινα τζιαι διχοτομηση στο 2ο γυρο, μαζι με τον συντροφο τους τον στροβολιωτη. Ενεχουν σωτηρια.

  Η ελπιδα εν που τζινους που ξερουν οτι ενναρτει πεινα με τον Αναστασιαδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...