"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

6 Φεβρουαρίου 2013

Αρχιεπισκοπή ψηφίζει Αναστασιάδη

Θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο ο Αναστασιάδης!
 • «Πλακάκια» με τον Αναστασιάδη τα έκανε ο Αρχιεπίσκοπος – Πουλά τον πολιτικό χώρο που ο ίδιος συνέστησε για να «σιγουρέψει» τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής.
 • Συγκλίνουν τα οικονομικά συμφέροντα πλουτοκρατίας και Εκκλησίας - Μιλούν για αγωγό μέσω Τουρκίας και καλοβλέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις.
 • Τα τεκμήρια της υπόγειας συνεργασίας Αρχιεπισκόπου και Αναστασιάδη - «Ριγμένος» ο Γιώργος Λιλλήκας και το πολιτικό επιτελείο που τον στηρίζει.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 1/2/2013
 • Αυτό που διαφαινόταν έστω αμυδρά και συζητιόταν στους πολιτικούς κύκλους εδώ και μήνες, έχει πλέον γίνει αρκετά διακριτό.
 • Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας έχει κάνει τις επιλογές του για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, αποφασίζοντας για στήριξη Νίκου Αναστασιάδη από την πρώτη Κυριακή, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τον Γιώργο Λιλλήκα και την ΕΔΕΚ τους οποίους πριν από κάποιο διάστημα «έβαζε μπροστά» για να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να δώσουν μια «τρίτη λύση» απέναντι στους δύο πόλους.
 • Δικαίως στο στρατόπεδο Γιώργου Λιλλήκα αισθάνονται θιγμένοι και «ριγμένοι» αφού ο Αρχιεπίσκοπος τους υποσχόταν κάθε δυνατή βοήθεια την Άνοιξη, ενώ από το Καλοκαίρι και μετά την συμφωνία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, άρχισε ουσιαστικά να «μασά τα λόγια του» φτιάχνοντας γέφυρες με τον Νίκο Αναστασιάδη.
 • Το βασικό αποδεικτικό στοιχείο σύμπλευσης Χρυσόστομου και Αναστασιάδη είναι η συμπερίληψη του λογιστή της Αρχιεπισκοπής Γιάννου Χαριλάου στους οκτώ υποστηρικτές του προέδρου του ΔΗΣΥ στη διαδικασία της υποβολής υποψηφίων στις 18 Γενάρη.
 • Για όσους γνωρίζουν καλά τις μεθόδους του Προκαθήμενου, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ένα τρανταχτό μήνυμα υποστήριξης στον υποψήφιο της πλουτοκρατίας και των μεγάλων συμφερόντων εκ μέρους του οικονομικού τομέα της Αρχιεπισκοπής, του τομέα που έχει προ πολλού υπερισχύσει του όποιου πνευματικού έργου στην ηγεσία της Κυπριακής εκκλησίας.
 • Στην ουσία, η Αρχιεπισκοπή λειτουργεί ως αναπόσπαστο και βασικό μέρος του συσσωρευμένου πλούτου που αναμένει μια πιθανή εκλογή Αναστασιάδη για να επιδοθεί σε επενδύσεις στον χώρο της ενέργειας και αλλού, καλοβλέποντας ακόμα και τις περιπτώσεις των κερδοφόρων ημικρατικών.
 • Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σχεδόν ταυτόχρονη υπεράσπιση της θέσης για αγωγό μέσω Τουρκίας που προέβηκαν τόσο ο Αναστασιάδης όσο και ο Αρχιεπίσκοπος με απόσταση κάποιων ωρών το περασμένο Σαββατοκύριακο, αδειάζοντας τον Γιώργο Λιλλήκα και την ΕΔΕΚ που δεν «σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους» γι αυτή την προοπτική.
 • Σ’ αυτή τη περίπτωση,  ο άλλοτε λαλίστατος «ανένδοτος» Αρχιεπίσκοπος αλλάζει το τροπάρι και διερωτάται «γιατί όχι»…
 • Προφανώς, οι σχεδιασμοί της Αρχιεπισκοπής στα θέματα επενδύσεων στον τομέα του Φυσικού Αερίου και της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αρχίσει να λαμβάνουν υπόψη την πιθανότητα μεταφοράς ενέργειας μέσω των Τούρκικων αγωγών, γεγονός που ίσως να ανεβάζει στους υπολογισμούς τα ποσοστά κέρδους.
Η ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΝΑΚΙ
 • Η μετατόπιση του Αρχιεπισκόπου από το στρατόπεδο που ο ίδιος συνέβαλε στο να δημιουργηθεί υποσχόμενος στήριξη και κάθε δυνατή βοήθεια, γίνεται ξεκάθαρα για οικονομικούς λόγους και επενδυτικά συμφέροντα.
 • Τα οικονομικά αποτελέσματα της Αρχιεπισκοπής και των εταιρειών της έχουν θορυβήσει την Ιερά Σύνοδο και ειδικότερα τους άμεσους διαχειριστές, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον εκ μέρους του «πολυτέλεια» η σπατάλη δυνάμεων προς την υποστήριξη Γιώργου Λιλλήκα, με δεδομένη πλέον την αδυναμία του να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
 • Ήδη, σε ανύποπτο χρόνο, ο Αρχιεπίσκοπος είχε εκφραστεί θετικά για την κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» που επαγγέλλεται ο Νίκος Αναστασιάδης, με το σκεπτικό ότι θα μπορεί να εφαρμόζει καλύτερα τις πολιτικές λιτότητας έχοντας τη πλειοψηφία και μέσα στη Βουλή, ένα πλεονέκτημα που δεν θα είχε ο Γιώργος Λιλλήκας αν εκλεγόταν.
 • Επιπλέον, η προεκλογική ρητορική του υποψηφίου που στηρίζει η ΕΔΕΚ στα θέματα της οικονομίας και του μνημονίου, καθώς και οι ατεκμηρίωτες θέσεις του ως προς την εκμετάλλευση του Φυσικού Αερίου, έχουν «παγώσει» τον Αρχιεπίσκοπο και τους οικονομικούς διαχειριστές των εταιρειών της Εκκλησίας, στρέφοντάς τους στη «γνήσια επιλογή» της Δεξιάς.
 • Τώρα πια, η «στρίγγλα» του Κυπριακού, που άφησε ακόμα και τη μονή του Αποστόλου Ανδρέα να καταρρεύσει σχεδόν ολοσχερώς για να μην συνεργαστεί με το κατοχικό καθεστώς, έγινε «αρνάκι» προκειμένου να κρατήσει σε ψηλά επίπεδα τις οικονομικές προοπτικές του ομίλου επιχειρήσεων που διευθύνει, ενισχύοντας τη συζήτηση για τον τούρκικο αγωγό.
 • Απομένει να δούμε αν κάποιοι επιτέλους αποφασίσουν να τον «αποκαθηλώσουν» στις συνειδήσεις τους, ειδικά όσοι έλπιζαν μέχρι τελευταία στιγμή στη δική του υποστήριξη κλείνοντας τα μάτια και τ’ αυτιά τους σε κάθε δήλωση του Αρχιεπισκόπου που στρεφόταν ενάντια στη κοσμικότητα του Κράτους και τους θεσμούς.
 • Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ίδιος φιλοδοξεί να εξασκήσει πιέσεις και να τους φέρει με το μέρος του Νίκου Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο, λειτουργώντας ως γέφυρα συνεννόησης με ΕΔΕΚ, Γιώργο Λιλλήκα, Νικόλα Παπαδόπουλο και Νίκο Κουτσού.
 • Γι αυτό το λόγο, είναι σχεδόν απίθανο να εκφραστεί άμεσα υπέρ του υποψηφίου της Δεξιάς πριν από τη πρώτη Κυριακή, αν και οι έμμεσες παραινέσεις του έχουν ήδη μεταβιβαστεί με διάφορους τρόπους, γεγονός που έχει «κακοφανεί» στους μέχρι πρότινος άμεσους πολιτικούς συνεργάτες του. 

5 σχόλια:

 1. Δείτε κι αυτό:
  “Αρχιεπίσκοπος: Ο Αναστασιάδης θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο” - link: http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=122146

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έτσι εν οι αρχές τους. Αυτοί πουλούν τζιαι την μάναν τους για το χρήμαν τζιαι την εξουσίαν, όι έναν Λιλλίκκαν που δεν έμεινεν φίλος που ο ίδιος δεν επούλησεν.

  Έτσι εν καλλύττερα. Ούλλοι οι λύκοι μες την ίδιαν φουλιάν. Προσέχεις τους καλλύττερα.

  Αυτή εν η ποιότητα τζιαι ο εξυχρονισμός πον να φέρει η ευρωπαϊκή (mon cul) δεξιά στον τόπον. Σιέριν σιέριν με τους παπάες του χειρίστου είδους.

  Να ζήσουν τζιαι να μείνουν πάντα μαζίν, τουλάχιστον να ξέρει ο κόσμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες είναι διαχρονικοί. Τώρα το τρένο προνομίων/εξουσίας ονομάζεται Αναστασιάδης. Κάποτε ονομαζόταν Μακάριος. Πιο πριν ήταν Άγγλος, Τούρκος, Φράγκος, Βενετός και πάει λέγοντας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το τρένο προνομίων στη Κύπρο είναι το διαβατήριο της εθνικοφροσύνης τζιαι της δυτικολαγνείας ανέκαθεν.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...