"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

14 Μαρτίου 2013

Γιούρογρουπ – Τρόικα – Γερμανοί: Σπρώχνουν την Κύπρο στο γκρεμό


 • «Πρώτη υποχώρηση της Λευκωσίας» - Πανηγυρίζουν τα Γερμανικά φύλλα για την επιβολή ιδιωτικής εταιρίας για το «ξέπλυμα».
 • Με τη φιλολογία για «κούρεμα» καταθέσεων συνεχίζουν να φεύγουν δισεκατομμύρια από τις κυπριακές τράπεζες.
 • Εχθρική η στάση των «εταίρων» της Κύπρου –Αυτοί είναι οι «φίλοι» του Νίκου Αναστασιάδη και της Κύπρου που δέχτηκαν με ανακούφιση και ικανοποίηση την εκλογή του.
 • Στοχεύουν στην αφαίμαξη του δημόσιου πλούτου και τις αποκρατικοποιήσεις με τις πλάτες της ντόπιας πλουτοκρατίας και της συμπολίτευσης.
Στη ΓΝΩΜΗ, 8/3/2013
 • Με την επιβολή της ιδιωτικής εταιρίας που θα διενεργήσει την υπόθεση «ξεπλύματος», έξω ουσιαστικά από τις καθορισμένες πρακτικές της Ένωσης και με την απειλή του «κουρέματος» να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των καταθετών, το οικονομικό «κονκλάβιο» της ΕΕ, χωρίς να κρατά ούτε τα προσχήματα πλέον, υποσκάπτει φανερά τη σταθερότητα της χώρας μας, τη στιγμή που κανονικά θα έπρεπε να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για μια ήπια προσαρμογή, απαντώντας στους φόβους ακόμα και για κατάρρευση του ευρωσυστήματος.
 • Από τις 25 Ιανουαρίου η εφημερίδα μας μιλά για τη «μεγάλη απάτη με το δήθεν ξέπλυμα» και εκφράζει τη θέση πως οι Γερμανοί μαζί με τον κύκλο τους «καλούν εμμέσως τη Ρωσία να πληρώσει κόστος για τη στάθμευση κεφαλαίων στο νησί ή να αποχωρήσει αφήνοντας τη Κύπρο χωρίς ελπίδα και στο έλεος των δανειστών της».
 • Η εκροή δύο δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, τον πρώτο μήνα του έτους, αλλά και η συνέχιση του φαινομένου μέσα τον Φλεβάρη και τον Μάρτη, με τις πληροφορίες να μιλούν για άλλα δύο δισεκατομμύρια που έφυγαν από το νησί τις τελευταίες μέρες, στοιχείο που κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου καταγγέλλοντας τις δηλώσεις αξιωματούχων της ένωσης, δείχνει πως τόσο η ξεκάθαρη υπονόμευση της χώρας από τους Ευρωπαίους, όσο και η ίδια η εκλογή ενός Προέδρου που συμπλέει και ασπάζεται τις πολιτικές τους, έχουν φοβίσει τους καταθέτες και τους διώχνουν από την Κύπρο.
 • Ο Γερμανικός τύπος πανηγυρίζει για την «πρώτη υποχώρηση της Λευκωσίας», τη στιγμή που η προκαλείται επιδείνωση της κυπριακής οικονομίας από τις πολιτικές και τις δηλώσεις των ηγετών και των αξιωματούχων της Ένωσης, κι αυτό είναι άκρως ανησυχητικό.
 • Και η παράλληλη ικανοποίηση της Κυπριακής Κυβέρνησης από τις πρόσφατες εξελίξεις στο Γιούρογρουπ, εντείνει ακόμα περισσότερο αυτές τις ανησυχίες.
ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ
 • Η συνέχεια δεν είναι δύσκολο να προβλεφθεί, δεδομένων των όσων προηγήθηκαν και τις τάσεις που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό μέτωπο.
 • Οι Ευρωπαίοι, με την ανοχή ή και τις πλάτες της νέας Κυβέρνησης, θα προσπαθήσουν να περάσουν τη θηλιά σφικτά στο λαιμό του δημοσίου, απαιτώντας εδώ και τώρα μαζικές ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων οργανισμών, απολύσεις και σμίκρυνση του κρατικού τομέα, ενώ όλα δείχνουν πως θα επιδιώξουν παράλληλα να ελέγξουν τα έσοδα από το Φυσικό Αέριο, με πρόσχημα τη μη βιωσιμότητα του χρέους.
 • Απόδειξη της σύμπραξης συμπολίτευσης και Τρόικας, είναι η επιμονή στη υιοθέτηση του ακραίου σεναρίου για τις ανάγκες της Κυπριακής Οικονομίας, το οποίο είναι σχεδόν διπλάσιο από το βασικό, για να περάσουν πολιτικές εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
 • Το γεγονός δε πως Προεδρικό και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ερμηνεύουν με ταυτόσημο τρόπο τη σχετική ρήτρα για ιδιωτικοποιήσεις στο κατ’ αρχήν μνημόνιο που υπογράφτηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία πως η τοπική άρχουσα τάξη βρίσκεται σε σύμπνοια με την Ευρωπαϊκή.
 • Η Γνώμη, με ρεπορτάζ από τον Αύγουστο το 2012, αποκάλυψε πως ο φερόμενος και ως ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, βολιδοσκοπούσε για πώληση της ΑΤΗΚ ως μεσάζων και σε εξευτελιστική τιμή, ενώ επανήλθαμε και τον Δεκέμβριο με ενδείξεις για ετοιμασίες προτάσεων στους ημικρατικούς από ντόπιους επενδυτές με πολιτικές διασυνδέσεις στον χώρο του Συναγερμού.
 • Οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του Υπουργού Οικονομικών, όσο και του Αρχιεπισκόπου, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και η χλιαρή υποδοχή των μεθοδεύσεων από την ΣΕΚ και την ΠΑΣΥΔΥ, δείχνουν πως έχει μπει πλέον «το νερό στ’ αυλάκι» για το ξεπούλημα κερδοφόρων ημικρατικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τους εργαζόμενους.
 • Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΤΗΚ, Στάθης Κιττής, έχει μάλιστα μιλήσει αυτή τη βδομάδα και για «ξεκίνημα της διαδικασίας εκποίησης», περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Δεξιά.

2 σχόλια:

 1. E, όχι. Αυτό δεν το περίενα με τίποτε!

  "Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την δημοσιογραφία για να γίνει ειδικός συνεργάτης του Προέδρου".

  Τόση... αντικειμενικότητα να πάει χαμένη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υστερα ινταλος να μεν εσιει παραπονο ο στροβολιωτης?

   Στροβολιωτη, hang in there. Ερχονται και τα υφυπουργεια

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...