"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

27 Μαρτίου 2013

Πιόνι των δυτικών ο νέος Πρόεδρος στη γεωπολιτική σκακιέρα: Η Γερμανία θησαυρίζει - Η Κύπρος χάνει αληθινούς φίλους

Ο Αναστασιάδης βάζει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και τα συμφέροντα της χώρας μας
Μονοδιάστατη πολιτική που αφήνει την Κύπρο φοβερά εκτεθειμένη.
 • Γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρα τις τελευταίες μέρες τα οικονομικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της χώρας μας, παιχνίδια στα οποία ο Νίκος Αναστασιάδης παίζει ούτε λίγο – ούτε πολύ, τον ρόλο του πιονιού των Γερμανικών συμφερόντων.
 • Ο Β. Σόιμπλε, σε δηλώσεις του την Δευτέρα, 24ωρα μετά τη πρωτοφανή απόφαση να επιχειρηθεί κούρεμα καταθέσεων στη Κύπρο, έκανε σαφές πως «οι ξένοι καταθέτες που επέλεξαν να πάρουν τα κεφάλαια τους σε φορολογικούς παράδεισους με χαμηλή εποπτεία θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα», δίνοντας μια αδιαμφισβήτητη ερμηνεία των προθέσεων των Γερμανών και των συμμάχων τους.
 • Δεν έκαναν λοιπόν κανένα λάθος οι Γερμανοί.
 • Σύμφωνα με την οικονομική κίνηση της εβδομάδας, μετά το Σάββατο, τα Γερμανικά Ομόλογα έγιναν ανάρπαστα από τις αγορές με ακόμα πιο συμφέρουσα απόδοση για τους εκδότες τους, ενώ χώρες όπως Ισπανία και Ιταλία δανείστηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη με αρκετά ψηλότερα επιτόκια από ότι πριν από την περιβόητη απόφαση.
 • Η Γερμανία κερδίζει δισεκατομμύρια με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετατρέποντας για άλλη μια φορά τους «εταίρους» της σε «σκουπίδια», προκειμένου να ενισχυθεί η θέση της ίδιας ως ηγέτιδας και επικυρίαρχης δύναμης στην Ευρώπη.
 • Ακόμα και η πτώση του Ευρώ ευνοεί την Γερμανία, ειδικότερα  στο θέμα των εξαγωγών, όπως δείχνουν οι τελευταίες αναλύσεις.
 • Είναι γενικά μια κερδοφόρα κατάσταση για τους Γερμανούς και μια αρνητική κατάσταση για την υπόλοιπη Ευρώπη με χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, ακόμα και η Γαλλία να μην γνωρίζουν επακριβώς τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να αντισταθούν αποτελεσματικά στις προθέσεις του «τέταρτου ράιχ».
ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
 • Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδέχθηκε στην ουσία να επιτρέψει τη βίαιη σμίκρυνση του τραπεζιτικού τομέα της χώρας και να διασαλέψει τις σχέσεις με τη Ρωσία, όχι απλά για να μη δυσαρεστήσει τη «φίλη» του Μέρκελ και να μη ζημιώσει η Γερμανία, αλλά για να επιτρέψει ακόμα και την κερδοσκοπία των Γερμανών εις βάρος του Κυπριακού λαού και των δικών του συμφερόντων.
 • Η ζημιά είναι ήδη τεράστια. Μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έπρεπε να αποδεχθεί ως μονόδρομο κάτι που δεν έχει ξαναδοκιμαστεί ποτέ σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου.
 • Σε τελική ανάλυση, πρόκειται για ένα σχέδιο με πολιτική σκοπιμότητα, το οποίο ολόκληρος ο κόσμος χαρακτήρισε ως σχέδιο αυτοκτονίας.  
 • Μια απόφαση, που εκτός από παγκόσμια πρωτοτυπία που διαταράσσει τους οικονομικούς συσχετισμούς, ίσως τελικά διαλύσει τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας της χώρας μας, το τραπεζικό σύστημα, την οικοδομική βιομηχανία και τον τουρισμό, που ως γνωστό, βασίζονται και οι τρεις στις οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία.
 • Η συμβολή της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην υπόθεση του Φυσικού Αερίου, που καλείτε τώρα ως προοπτική να «κλείσει τις τρύπες» από τις απώλειες στους τρεις τομείς που αναφέρθηκαν, και ιδίως στην τραπεζιτική ζημιά, είναι απαραίτητη.
 • Επιπλέον, χωρίς τη στήριξη των Ρώσων, η Τουρκία θα γίνει ακόμα πιο απαιτητική σε θέματα ελέγχου και εκμετάλλευσης της ΑΟΖ, ενώ μπορεί να αναθερμάνει και την επιθετικότητά της στο Κυπριακό.
Στη Γνώμη, 22/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...