"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

28 Μαρτίου 2013

Η πρόωρη αποκαθήλωση του «ηγέτη της κρίσης»: Ανυπεράσπιστη η Κύπρος με Πρόεδρο τον Αναστασιάδη

 • Μέσα σε 15 μέρες δικαίωσε απόλυτα τον χαρακτηρισμό του «yes man» - Έκανε τη χώρα κλοτσοσκούφι για να εξυπηρετήσει τις δεσμεύσεις και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του.
 • Ήταν εμφανή τα σημάδια – Πρόεδρος «υπηρέτης» των μεγάλων δυτικών συμφερόντων.
 • Σαν ωμοί εκβιαστές – ΔΗΣΥ, πλουτοκρατία και κανάλια στην υπηρεσία της Γερμανική τρομοκρατίας.
Στη ΓΝΩΜΗ 22/3/2013
 • Στην τελευταία διακαναλλική πριν από τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών του Φλεβάρη, ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε από τους Κύπριους να μην υιοθετούν τη δήθεν προπαγάνδα της Αριστεράς, πως ο ίδιος είναι «μειωμένων αντιστάσεων» και ο «yes man» των Γερμανών και των Δυτικών γενικότερα.
 • «Θα σας εκπλήξω ευχάριστα», συνέχιζε, «θα υπερασπιστώ με πάθος τα συμφέροντα της Κύπρου»,  γιατί, όπως κατ επανάληψη δήλωνε, «θέλω τα εγγόνια μου να με θυμούνται ως ένα άνθρωπο που πρόσφερε στον τόπο».
 • Τελικά, μέσα σε 15 μέρες από την ανάληψη της Προεδρίας του κράτους από τον ηγέτη του Συναγερμού, μία-μία οι προεκλογικές εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες σκορπίστηκαν στους πέντε ανέμους, και κυρίως η πιο βασική: ότι θα έβαζε την Κύπρο πάνω από τις γνωστές του δεσμεύσεις στα μεγάλα βορειοατλαντικά συμφέροντα και την κομματική-ταξική του ιδεολογία.
ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΗ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ
 • Όταν ερχόταν η Αγγέλα Μέρκελ για να προσφωνήσει τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Λεμεσό μερικές εβδομάδες πριν από τις εκλογές, έκανε ξεκάθαρο πως βρέθηκε στην Κύπρο για «να γίνει σαφές πως στηρίζει τον εκπρόσωπο του ΕΛΚ» που θα εφαρμόσει τις πολιτικές που επιβάλλονται στους λαούς της Νότιας Ευρώπης από το «διευθυντήριο» του Βερολίνου.
 • Η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας δεν είχε κατανοήσει πως με επικράτηση του Νίκου Αναστασιάδη, άνοιγε πλέον ο δρόμος για την επιβολή ακραίων λύσεων που θα κατέστρεφαν την οικονομία και θα διέλυαν τον κοινωνικό χαρακτήρα του Κράτους.
 • Δεν είδε τα σημάδια που προμήνυαν τις δυσάρεστες συνέπειες από την ήττα των προοδευτικών δυνάμεων στις 24 του περασμένου μήνα.
 • Ίσως ακόμα και να πίστεψε, ή έστω να ήθελε να πιστώσει τον Νίκο Αναστασιάδη με καλή θέληση και διάθεση για προσφορά στον τόπο, και πως πραγματικά «έμαθε», όπως κι ο ίδιος έλεγε συχνά, από τα λάθη του.
 • Τίποτα απ’ όλα αυτά τελικά δεν ίσχυσε στην πραγματικότητα.
 • Μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες προχώρησε σε υπόγεια συμφωνία με την Τρόικα για ευρείες ιδιωτικοποιήσεις, έδωσε το πράσινο φως για σημαντική αύξηση του εταιρικού φόρου και της φορολόγησης των τόκων των καταθέσεων ενώ σαν αντιπολίτευση έθαβε νομοσχέδια με σαφώς μικρότερες επιπτώσεις, και επέτρεψε την επιβολή ιδιωτικής εταιρίας για τη διερεύνηση του δήθεν «ξεπλύματος» ξένων κεφαλαίων.
 • Όλα αυτά, ο νέος Πρόεδρος τα αποδέχτηκε χωρίς ουσιαστικά να διεκδικήσει και να κερδίσει τίποτα θετικό για την πλευρά μας, θέλοντας απλά να δηλώσει την υποταγή του στη Δύση, και ελπίζοντας ίσως πως οι «φίλοι του», για τους οποίους τώρα εκφράζει την απογοήτευσή του, θα σταματούσαν μέχρι εκεί.
 • Μάλιστα, με σωρεία δηλώσεών τόσο του ίδιου του Νίκου Αναστασιάδη, όσο και των Σαρρή, Πισσαρίδη αλλά και του «συγκυβερνήτη» πλέον Χρυσοστόμου Β’, διακηρυσσόταν μέχρι την τελευταία στιγμή πως όχι μόνο δεν θα αποδεχτούμε σαν χώρα το κούρεμα καταθέσεων που άφηναν να διαρρεύσει οικονομικοί κύκλοι της Ευρώπης, αλλά θα απαντήσουμε ακόμα και με αποχώρηση από την Ευρωζώνη!
ΣΑΝ ΩΜΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ 
 • Πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις», το βράδυ και τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ο Νίκος Αναστασιάδης και οι ανθρώποι του, όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν στις μεθοδεύσεις και τις απειλές αυτών που δεν θα άφηναν την Κύπρο «μόνη» σύμφωνα με το προεκλογικό σύνθημα, αλλά ανέλαβαν να περάσουν τον εκβιασμό στο λαό και το Κοινοβούλιο.
 • Το αίσχος και η οδύνη για τον Κυπριακό λαό δεν είναι το γεγονός ότι η νέα Κυβέρνηση αποδείχτηκε μειωμένων αντιστάσεων όπως προειδοποιούσε η Αριστερά και ο Σταύρος Μαλάς, αλλά η τεραστίων διαστάσεων επικοινωνιακή προπαγάνδα και τρομοκρατία που ακολούθησε από το περασμένο Σάββατο ως και την Τρίτη, προκειμένου να εκβιαστεί το πολιτικό σύστημα της χώρας και να αποδεχτεί την καταστροφική λύση που πρότεινε το Γιούρογκρουπ.
 • Ο Νίκος Αναστασιάδης πίεζε από το Σάββατο για άμεση σύγκλιση της Βουλής και πέρασμα του νομοσχεδίου με όρους «έκτακτης ανάγκης», εξαπολύοντας στα κανάλια το πολιτικό δυναμικό της Δεξιάς καθώς και σημαίνοντα στελέχη της πλουτοκρατίας, για να μεταφέρουν αυτούσιο τον εκβιασμό των Γερμανών περί κατάρρευσης και καταστροφής εάν απορριπτόταν η συνθηκολόγηση.
ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ Η ΧΩΡΑ
 • Με διαταραγμένες πλέον τις σχέσεις με τη Ρωσία, του βασικού αιμοδότη της Κυπριακής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και εν μέσω κρίσης, μιας εξέλιξης που σαφώς ευνοεί τα Γερμανικά και Αμερικάνικα συμφέροντα, και με ένα Πρόεδρο που έγινε το περίγελο των οικονομικών αναλύσεων διεθνώς αλλά και δέκτη λαϊκής αγανάκτησης στο εσωτερικό, η Κύπρος μένει χωρίς ουσιαστική υπεράσπιση.
 • Ο αποκαθηλωμένος στις συνειδήσεις του λαού Νίκος Αναστασιάδης που έκανε σε δεκαπέντε μέρες τη χώρα μας το κλοτσοσκούφι των Ευρωπαίων, απέδειξε πως δεν έχει τα εχέγγυα και την απαραίτητη σταθερότητα για να στηρίξει τα δίκαια του τόπου μας.
 • Τελεί στην ουσία υπό κηδεμονία, και θα χρειαστούν μεγάλες προσπάθειες από το λαό για να αποκοπεί η πορεία προς την καταστροφή που φέρνουν οι υποχωρήσεις του νέου Προέδρου στις επιβουλές των Ευρωπαίων.
 • Οι συγκυρίες είναι πλέον δραματικές αλλά και ιστορικές, με τις αντιστάσεις των εργαζόμενων να αποδεικνύονται καθοριστικές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...