"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

8 Μαρτίου 2013

Κρυφή συμπολίτευση από ΕΔΕΚ

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης – ΕΔΕΚ-Λιλλήκας κατηγορούν άλλους
για την εκλογή Αναστασιάδη ενώ έχουν απόλυτη ευθύνη.
 • Ο ρόλος του «συντονιστικού» Αρχιεπισκόπου-Λυσσαρίδη-ΔΙΑΣ- Ήθελαν να κεφαλαιοποιήσουν την κατασκευασμένη λαϊκή αγανάκτηση και να διασπάσουν το ΑΚΕΛ.
 • Στρατηγικός στόχος της ΕΔΕΚ η σύγκρουση με την Αριστερά και η λαφυραγώγηση του κόσμου της.
 • Τορπίλισαν τη προοπτική κοινού υποψήφιου της Κεντροαριστεράς – Αυτοί έσπρωξαν το «επίσημο ΔΗΚΟ» στον Συναγερμό και δημιούργησαν προοπτικές νίκης για τον υποψήφιο της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.
 • Στηρίζουν την νέα Κυβέρνηση στο μείζον ζήτημα της ένταξης στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ – Στην αντιπολίτευση για να ρίχνουν στάχτη μάτια του κόσμου. 
Στη ΓΝΩΜΗ 1/3/2013
 • Αυτές οι εκλογές θα μπορούσαν εύκολα να είναι ενός γύρου με χαμένο τον Νίκο Αναστασιάδη, και αυτή η προοπτική ήταν ανοικτή με μια υποψηφιότητα από τον χώρο του Κέντρου η οποία θα υποστηριζόταν από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.
 • Η συγκεκριμένη όμως προσπάθεια τορπιλίστηκε από την ΕΔΕΚ και οι συνεργαζόμενες με αυτή δυνάμεις στους χώρους του ΔΗΚΟ και του ΕΥΡΩΚΟ.
 • Αυτά είναι γνωστά, κι όσο κι αν προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά οι εκπρόσωποι της ΕΔΕΚ στα διάφορα πάνελ, υπάρχουν τεκμήρια για την υπονομευτική στάση που κράτησαν μαζί με τους μετέπειτα συνεργάτες τους στην καμπάνια Λιλλήκα, ενάντια στην προοπτική μιας ευρύτερης κεντροαριστερής συμμαχίας.
 • Ακόμα και την υστάτη, θα μπορούσαν αν ήθελαν κι αν πραγματικά πίστευαν στα ενωτικά δημοκρατικά μέτωπα απέναντι στη Δεξιά, να συνταχθούν με την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά, φράσσοντας τον δρόμο τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Συναγερμό.
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
 • Το «συντονιστικό κέντρο» το οποίο αποκάλυψε πλειστάκις η Γνώμη και που αποτελείται από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τον Βάσο Λυσσαρίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του συγκροτήματος ΔΙΑΣ (Σίγμα, Ράδιο Πρώτο, Σημερινή κ.α.) Κωστή Χατζηκωστή, φρόντισε από το 2011 και συμμετέχοντας στην αντιΑΚΕΛική υστερία με αφορμή το Μαρί, να δημιουργήσει την αίσθηση σε ΕΔΕΚ και Γιώργο Λιλλήκα ότι ανοίγει ο δρόμος για την εξουσία μέσα από τη διάσπαση και τη λαφυραγώγηση του ΑΚΕΛ.
 • Προηγήθηκε μάλιστα, τον Μάη του ίδιου έτους, το «μαγείρεμα» εκ μέρους του «Συντονιστικού» της εκλογής του Γιαννάκη Ομήρου στην προεδρία της Βουλής, με την αποστασία του Ζαχαρία Κουλία και τις ψήφους των ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ. Μια κίνηση που τελικά «πληρώθηκε» στον Αναστασιάδη από την ΕΔΕΚ με την «λευκή επιλογή» στον δεύτερο γύρο των πρόσφατων εκλογών.
 • Στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, την εθνικιστική πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως και στα τέσσερα στελέχη του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις που αποκολλήθηκαν από το κίνημα με προεξάρχοντα τον Γιώργο Λιλλήκα, δεν συνέφερε πολιτικά η επιλογή της τριπλής συμμαχίας «ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ» για πολλούς λόγους.
 • Η συνεργασία με το ΑΚΕΛ δεν θα επέτρεπε σε όσους θεώρησαν ως μεγάλες ιστορικές ευκαιρίες το Μαρί, την οικονομική κρίση, καθώς και τα αδιέξοδα στο Κυπριακό, για να επιφέρουν τη πολυπόθητη για της αστική τάξη διάσπαση και αποδυνάμωση του κόμματος της Αριστεράς.
 • Ο στρατηγικός στόχος της ΕΔΕΚ, γεγονός που εξυπηρέτησε απόλυτα τους σχεδιασμούς του Νίκου Αναστασιάδη, ήταν η κάθετη σύγκρουση με το ΑΚΕΛ, και όχι η συνεργασία μαζί του.
 • Το κόμμα των Λυσσαρίδη-Ομήρου επέλεξε σ’ αυτές τις κρίσιμες συνθήκες να καπηλευτεί το λαϊκό συναίσθημα και να επιχειρήσει διεμβόληση της Αριστεράς, προσδοκώντας σε μικροπολιτικά οφέλη, αντί όντως να φράξει τον δρόμο στον Νίκο Αναστασιάδη όπως διακήρυσσε υποκλέβοντας ουσιαστικά τις ψήφους του λαού.
 • Όπως συνηθίσαμε τα τελευταία ειδικότερα χρόνια στη Κύπρο, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
 • Αυτοί που εργάστηκαν για να αποτραπεί ένα ενιαίο μέτωπο Κέντρου και Αριστεράς ενάντια στις επιβουλές της Δεξιάς και των ξένων κέντρων που την στηρίζουν, κατηγορούν το ΑΚΕΛ και τον κόσμο του για δήθεν άνοιγμα του δρόμου στον Αναστασιάδη.
 • Και δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΔΕΚ και το εθνικιστικό κέντρο, σε συνεργασία με αποστάτες από τον χώρο της Αριστεράς, γίνονται τα δεκανίκια του Συναγερμού.
ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ
 • Η ΕΔΕΚ, δεν θα βρίσκεται «με τη ψυχή της» στην αντιπολίτευση, όπως φροντίζει να κάνει σαφές με τη στάση της τις τελευταίες μέρες.
 • Έχει επιλέξει να μην συμμετέχει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη για να μην αφεθεί μόνο του το ΑΚΕΛ στην αντιπολίτευση, εισπράττοντας έτσι ολόκληρη την αναμενόμενη λαϊκή αντίδραση και αγανάκτηση από τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν.
 • Στην ουσία των πραγμάτων, η ΕΔΕΚ «άξιζε» μιας ή δύο θέσεων στο νέο Υπουργικό, και δεν είναι τυχαίο που ο Νίκος Αναστασιάδης το αναγνώρισε και το επιδίωξε.
 • Ξέρει άλλωστε ο νέος Πρόεδρος πως η νίκη του θα ήταν αμφίβολη αν ΕΔΕΚ και Γ. Λιλλήκας έδιναν εντολή για έστω ψήφο κατά συνείδηση και όχι λευκό όπως τελικά αποφάσισαν.
 • Η συνεργασία ΕΔΕΚ και Κυβέρνησης γίνεται μάλιστα διακριτή και από μια σημαντική εξέλιξη: την πρόθεση του Νίκου Αναστασιάδη να προχωρήσει σε αίτηση ένταξης στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» την οποία όχι μόνο στηρίζει η ΕΔΕΚ αλλά διεκδικεί ακόμα και την πατρότητα της ιδέας.
 • Στο κορυφαίο αυτό ζήτημα που άπτεται θέματα συμμαχιών, ανεξαρτησίας και αποστρατικοποίησης, και με το οποίο ο νέος Πρόεδρος προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες συνέχισης της απομόνωσης του ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ συναινεί και υπερθεματίζει τοποθετώντας το κόμμα στο στρατόπεδο της Κυβέρνησης στηριζόμενη σε σαθρά επιχειρήματα και λειψές αναλύσεις.
 • Από εκεί και πέρα, το κόμμα του κ. Ομήρου, φιλοδοξεί να παίξει τον ρόλο του «τερματοφύλακα της Δεξιάς», η οποία θα απορροφά τις πιέσεις που θα δέχεται η νέα Κυβέρνηση μπροστά στις νέες οικονομικές συνθήκες που δημιουργούνται αλλά και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
 • Στην πραγματικότητα, θα βρίσκεται στο πλευρό των δυτικόφιλων δυνάμεων, θα εμφανίζει όμως προς τα έξω ένα πρόσωπο κριτικής στη λιτότητα και υπέρ μιας πατριωτικής λύσης στο Κυπριακό.
 • Η ερμαφρόδιτη στάση της ΕΔΕΚ με ολίγον από Σοσιαλισμό και σαφή εθνικιστική ρητορική, καθώς και του Γιώργου Λιλλήκα ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει διεργασίες για δημιουργία ενός νέου πολιτικού χώρου που θα απορροφήσει τις υπερσυντηρητικές δυνάμεις που αντιτίθενται στην λύση ομοσπονδίας, δεν μπορεί να τους κατατάσσει στις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, αλλά ίσως ακόμα και στον αντίποδά τους.
 • Θα παίξουν ρόλο κρυφής συμπολίτευσης, όντας κομμάτι, τουλάχιστον σε επίπεδο ηγεσίας, του βαθέως κράτους της αστικής τάξης.
 • Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΔΕΚ και το εθνικιστικό κέντρο, σε συνεργασία με αποστάτες από τον χώρο της Αριστεράς, γίνονται τα δεκανίκια του Συναγερμού.
 • Και μάλλον δεν μπορεί να περιμένει πια κανείς τίποτα θετικό και ειλικρινές από της ηγεσίες των κομμάτων αυτών που αποδεικνύονται σε ακόμα μια περίπτωση κίβδηλες, έτοιμες να εξαπατήσουν με τον χειρότερο τρόπο τον λαό, να του υποκλέψουν τη ψήφο του και να τον σπρώξουν στη μαύρη αντίδραση.

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος9/3/13, 2:06 π.μ.

  Φιλε Νεο Ελ. Σήμερα αποχαιρετήσαμε ενα πραγματικό ηγέτη απο τους λίγους που πέρασαν απο αυτό το πλανήτη τον ΣΥΝΤΡΟΦΟ HUGO CHAVEZ ένα επαναστάτη, προστάτη των φτωχών που τα έιχε βάλει με υπερδυνάμεις, προστατεύοντας την ανεξαρτησία της χώρας του, την εδαφική της ακεραιότητα και το ίδιο τον απλό άνθρωπο ,που αναγέννησε και συνέχισε την επανάσταση του Μπολίβαρ,και που εργάστηκε σκληρά για την πρόοδο και την ευημερία του λαού της Βενεζουέλας. ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ HUGO CHAVEZ . ΤΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ.

  Τωρα στα δικα μας . Φιλε Νεο σχετικα με τα οσα ειπες πιο πανω εγω ενα πραγμα θα πω σε σχεση με ολους αυτους που εσπευσαν να πουν μετα τεσ εκλογες οτι οι ΑΚΕΛΙΚΟΙ ειναι αρνια και οτι αυτοι φταινε που βγηκε ο Αναστασιαδης προεδρος. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΚΕΛΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΦΑΝΗΚΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΡΩΞΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΟΚΑ Β ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΝΚΣ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ "ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΙΛΛΙΚΑΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ 'ΚΡΥΦΗ' ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

  Ε ΛΟΙΠΟΝ ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΛΙΛΛΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΕΠΑΙΞΕΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕΣ!!!
  ΤΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ !!! VIVA CHAVEZ , VIVA LA REVOLUCION!!!!

  ΦΥΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φύτο, για τον Τσάβεζ θα γράψω κάτι που έχω στο μυαλό, γιατί νομίζω πως η όλη του στρατηγική έχει να κάνει με τα ενωτικά προοδευτικά μέτωπα που προπαγανδίζω, σε αντίθεση με τον σεχταρισμό και τη πολυδιάσπαση.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...