"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

1 Απριλίου 2013

Οι αλήθειες της πρωταπριλιάς


 • Είναι τρία τα θέματα, σήμερα πρώτη τ’ Απρίλη του 2013, που με απασχολούν.
 • Το πρώτο είναι η μαύρη -κατ εμένα- επέτειος της έναρξης του ένοπλου λεγόμενου απελευθερωτικού αγώνα 55-59.
 • Δεν υπήρξε τέτοιο πράγμα φυσικά από την ηγεσία του «αγώνα» αλλά μόνο από τους παραπλανημένους νέους που τελικά θυσιάστηκαν για να εξυπηρετηθούν τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια στο νησί, η διχοτόμηση, η στρατικοποίηση και η επικυριαρχία της αστικής τάξης στις δύο κοινότητες.
 • Δεν ήταν αντιαποικιακός ο αγώνας, πολύ απλά γιατί δεν ήταν αντιδυτικός και αντιΝΑΤΟϊκός, έγινε με τη συνεργασία της χειραγωγημένης από τα Αμερικάνικα συμφέροντα Ελλάδας, και στράφηκε κυρίως στη κατεύθυνση της κατάπνιξης της Αριστεράς και της ειρηνικής συμβίωσης των δύο κοινοτήτων.
 • Η ΕΟΚΑ και η τουρκοκυπριακή ΤΜΤ είχαν στην ουσία τα ίδια αφεντικά και τα ίδια ζητούμενα και ο μύθος του ένοπλου «αγώνα» συντηρείται για να εξυπηρετήσει την άρχουσα τάξη.
 • Οι νεκροί της ΕΟΚΑ δεν παύουν φυσικά να είναι ήρωες γιατί ο πήχης που πρέπει να μετριέται η θυσία τους είναι αυτά που οι ίδιοι πίστεψαν και όχι οι πραγματικές επιδιώξεις όσων τους παραπλάνησαν και έκαναν στη συνέχεια καριέρες πάνω στα δικά τους μνήματα.
 • Ο λεγόμενος αγώνας έγινε για να εξασφαλιστεί η πορεία της Κύπρου μέσα στα ΝΑΤΟϊκά πλαίσια και εν μέσω του ψυχρού πολέμου.
 • Η προδοσολογία απέναντι στην Αριστερά μαζί με τον υπερεθνικισμό και τον αντικομμουνισμό και στις δύο κοινότητες, είχε σαν στόχο το καμουφλάρισμα της πραγματικής προδοσίας.
 • Ήταν το πρώτο επεισόδιο, για να ακολουθήσουν μια σειρά από άλλα παρόμοιας φύσης και έμπνευσης περιστατικά που κατέληξαν στο πραξικόπημα και την εισβολή.
Οι λίστες της Λαϊκής
 • Το δεύτερο που με απασχολεί σήμερα είναι η περιβόητη λίστα των εταιριών και των φυσικών προσώπων που έβγαλαν έξω εκατομμύρια, μηδενίζοντας τους λογαριασμούς τους στη Λαϊκή, πριν από την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων.
 • Είναι φανερό πως κάποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση, δεν μπορεί αν είναι τυχαία όλη αυτή η εκροή.
 • Δεν περιμένω φυσικά πολλά πράγματα από το ήδη διαβρωμένο επικοινωνιακό σύστημα που συμμετείχε στην παραπλάνηση του λαού και τη δημιουργία του μονόδρομου προς τον Αναστασιάδη.
 • Αμφιβάλλω αν θα ασχοληθούν με την ουσία του ζητήματος και αμφισβητώ την πραγματική τους βούληση για να λάμψει η αλήθεια.
 • Τα τρία χρόνια που προηγήθηκαν δεν παρέχουν εχέγγυα για κάτι τέτοιο. Μόνη της θα τα λέει η Αριστερά, και μόνη της θα τα ακούει, γιατί ακριβώς έχουν με τέτοιο τρόπο καλουπωθεί οι συνειδήσεις, που η αστική τάξη και η πλουτοκρατία μένουν στο απυρόβλητο.
 • Κι αυτό δεν είναι άσχετο με το προηγούμενο ζήτημα, την προδοσολογία ενάντια στην Αριστερά από το 1955 μέχρι και το 1974.
 • Κάτι τέτοιο εφαρμόζεται και από το 2010 τουλάχιστον. Αυτοί που ευθύνονται ή συγκάλυπταν όσους ευθύνονται, ζητούν και τα ρέστα…
 • Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα δηλαδή…
Προς ακόμα μια διάσπαση του ΚΚΕ;
 • Το τρίτο και τελευταίο που έχει εγκατασταθεί στο κεφάλι μου το τελευταίο διήμερο, είναι ο προσυνεδριακός διάλογος στο ΚΚΕ.
 • Στο θέμα έχει κάνει εκτενή αναφορά και το ιστολόγιο ANEF_Oriwn χθες το βράδυ, αλλά η δική μου ανησυχία έχει κορυφωθεί από το Σάββατο με μελέτη δηλώσεων από κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένης και της ΓΓ, που ουσιαστικά δείχνουν την πόρτα εξόδου σε διαφωνούντες με τη γραμμή του κόμματος.
 • Στο δικό μου ιστολόγιο έχω από τον Ιούνη του 2012 εκφράσει ξεκάθαρα τη διαφωνία μου με τη τακτική του ΚΚΕ να αποκλείει τη συνεργασία με άλλες δυνάμεις που βρίσκονται δεξιότερα ή αριστερότερά του, την έχω αποκαλέσει σεχταριστική και διασπαστική για το ευρύτερο δημοκρατικό λαϊκό κίνημα.
 • Είναι μια λανθασμένη γραμμή η αυτό-απομόνωση και η αποκήρυξη της Αριστεράς για χάρη της «ιδεολογικής καθαρότητας».
 • Οι κομμουνιστές πρέπει να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με την ευρύτερη σοσιαλιστική-διεθνιστική παράταξη και να χρησιμοποιούν παράλληλα τις αντιθέσεις μέσα στην αστική τάξη, κι αυτό δεν γίνεται με τη «συμμαχία με τον εαυτό μας» όπως εύστοχα παρατηρεί ο Νίκος Μπογιόπουλος.
 • Παρόλα αυτά, όπως έγραψα στο σχόλιό μου στου ANEF, η διάσπαση δεν είναι η απάντηση στη διαφωνία σε θέματα στρατηγικής.
 • Οι διαγραφές ή μια ακόμα διάσπαση θα αποδυναμώσουν περεταίρω το κόμμα. Να σεβαστεί η πλειοψηφία την μειοψηφία μέσα στο κίνημα και αντίστροφα.
 • Δυστυχώς, δεν το βλέπω να γίνεται. Θα ζήσουμε μια από τα ίδια με συνέχιση του κατακερματισμού της Αριστεράς στην Ελλάδα…
 • Ίσως θα έπρεπε, αντί κάποιοι να καλούν τα μέλη και τους οπαδούς του ΑΚΕΛ να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΚΚΕ, να αρχίσουν να σκέφτονται αντίστροφα.
 • Η τακτική του ΚΚΕ, έτσι όπως την είδαμε να εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον, δεν προσφέρει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ, ούτε στον λαό ευρύτερα, αλλά ούτε και στην ίδια την σοσιαλιστική προοπτική.
 • Αντίθετα, αφήνει ανενόχλητο τον ταξικό εχθρό και απαξιώνει τους κομμουνιστές στη συνείδηση των δημοκρατικών ανθρώπων.

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος1/4/13, 2:43 μ.μ.

  Σεβαστείτε τη θυσία των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και θυμηθείτε ότι οι "αδελφοί ημών τ/κ" ήταν συνεργάτες των ιμπεριαλιστών αποικιοκρατών άγγλων ενάντια στους ε/κ αγωνιστές.

  Ντροπή να αμαυρώνετε τη μνήμη ενός Αυξεντίου, ενός Μάτση, ενός Παλληκαρίδη...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος1/4/13, 6:29 μ.μ.

   Μόνο η επίκληση στην μνήμη των νεκρών σας έμεινε. Κανένα άλλο επιχείρημα δεν μπορεί πλέον να κρατήσει ζωντανό το μύθο της δήθεν απελευθέρωσης.

   Με την 1η Απριλίου οι Άγγλοι έκαναν αυτό που ξέρουν να καλύτερα. Εκμεταλλεύτηκαν τις αντιφάσεις του αγώνα για να φέρουν την Τουρκία στο νησί.

   Διαγραφή
  2. Οι "αδελφοί ημών τ/κ και ε/κ" ήταν συνεργάτες των ιμπεριαλιστών αποικιοκρατών άγγλων ενάντια στους δημοκράτες, για να παραφράσω τη δική σου παράγραφο.
   Δεν θεωρώ τυχαίο που χρησιμοποιείς τα συγκεκριμένα τρία πρόσωπα. Αυτά κυρίως είχα κι εγω υπόψην όταν έγραφα "...ο πήχης που πρέπει να μετριέται η θυσία τους είναι αυτά που οι ίδιοι πίστεψαν και όχι οι πραγματικές επιδιώξεις όσων τους παραπλάνησαν και έκαναν στη συνέχεια καριέρες πάνω στα δικά τους μνήματα".

   Ντροπή θα έπρεπε να νιώθούν όσοι ακριβώς πατώντας πάνω στον ηρωϊσμό της νεολαίας και το φιλότιμο που υπάρχει στα εθνικόφρωνα σωματεία της υπαίθρου, έγιναν οι υπηρέτες της δύσης και πολύλησαν την Κύπρο πολλές φορές, φίλε μου.

   Διαγραφή
 2. Αμείλικτη ιστορική αλήθεια.1/4/13, 7:57 μ.μ.

  Άν ο Αυξεντίου έκανε εκτελέσεις Ελληνοκυπρίων, τότε δεν ήταν ήρωας αλλά κοινός δολοφόνος. Άν έκανε. Πάντως ο Θάσος Σοφοκλέους, πρόεδρος της Ένωσης Αγωνιστών ΕΟΚΑ, έτσι λέει. Και δε βγήκε κανένας να τον διαψεύσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά, κάποιοι αστικοί μύθοι φέρουν τον Αυξεντίου να διαφωνεί με τις εκτελέσεις τζιαι να θεωρείται μαύρο παννί από τους ψηλότερα ιστάμενους, γεγονός που εξελίχθηκε σε συνεχόμενες καταδόσεις του Γρηγόρη εκ των έσω.
   Όπως και ο φίλος μας πιο πάνω, έτσι και ο Σοφοκλέους, δεν χρησιμοποιούν τυχαία το πρόσωπο του Γ.Α., θέλοντας μέσω της βαρύτητάς του να νομιμοποιήσουν τα πραγματικά αίτια και αποτελέσματα του "αγώνα".

   Διαγραφή
 3. Μπορεί να ακουστώ βέβηλος, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αποκαλυφτεί το περιεχόμενο κάποιων “ηρωικών” πράξεων των “αγωνιστών”, όπως δολοφονικές εκτελέσεις… Σκότωναν ανθρώπους και δη άμαχους γιατί ήταν απλώς εγγλέζοι… Δείτε κι αυτό: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/10/32.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...