"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

14 Απριλίου 2013

Οι Άγιοι του μέλλοντος

Στη μνήμη των Καβάζογλου και Μισιαούλη 
  • «Οι Άγιοι του Μέλλοντος θα είναι της ποιότητας του Ερνέστο του Μεγαλομάρτυρα. Οι δολοφόνοι του στη Βολιβία, ούτε καν υποψιάστηκαν μοιράζοντας στον κόσμο τη φωτογραφία του νεκρού Τσε, που τον εικονίζει στην κλασσική στάση της κλασσικής Αποκαθήλωσης της χριστιανικής εικονογραφίας, τι θα μπορούσε να σημαίνει για τους Πιστούς της Επανάστασης του Μέλλοντος μια τέτοια τυπικά χριστιανική εικόνα».
  • Αυτά έγραφε ο Βασίλης Ραφαηλίδης στο βιβλίο του «Επαναστατικά και απελευθερωτικά κινήματα», και δεν είναι καθόλου υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι στ’ αλήθεια, το να αγωνίζεται συνειδητά και πεθαίνει κανείς μαχόμενος απέναντι στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, όπως ο Τσε, ο Μπελογιάννης, οι Καβάζογλου και Μισιαούλης και τόσοι-τόσοι άλλοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, είναι ένα ανθρώπινο θαύμα που οδηγεί τους «πιστούς της επανάστασης».
  • Η μοναδική πραγματική «εκκλησία» της δικαιοσύνης και της ειρήνης είναι τα σοσιαλιστικά και διεθνιστικά κινήματα των λαών.
  • «Οι θυσίες των κομμουνιστών, μόνο μ’ αυτές των πρώτων Χριστιανών μπορούν να συγκριθούν», δήλωνε στην απολογία του ο Νίκος Μπελογιάννης μπροστά στο αμερικανούμενο στρατοδικείο που θα αποφάσιζε την εκτέλεσή του στις 30 Μαρτίου 1952, «…και οι Χριστιανοί είχαν την ελπίδα πως θα κερδίσουν τη βασιλεία των ουρανών, ενώ οι Κομμουνιστές θυσιάζονται για ένα καλύτερο αύριο που δεν θα χαρούν οι ίδιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...