"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

16 Απριλίου 2013

Το ισχυρό όπλο

Καμένη η γη, αλλά έναν ακόμα επικοινωνιακό διορισμό σηκώννει τον!
 • Ευτυχώς είχαμε ένα ισχυρό όπλο”, δήλωνε ο υποναύαρχος Έκτωρ Ραμίρεζ Πέρες, αρχηγός του πραξικοπήματος που κατάφερε να ανατρέψει για δύο ημέρες τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. “Όπως είδατε, ο στρατός και οι εδικές δυνάμεις δε χρειάσθηκε να πυροβολήσουν ούτε μία φορά. Το μεγάλο μας όπλο ήταν τα μέσα ενημέρωσης”.
 • Έγιναν πλέον τρεις οι διορισμοί δημοσιογράφων στο Προεδρικό, και δεν είναι τυχαία ονόματα: Μακάριος Δρουσιώτης του Πολίτη, ο εμπροσθοφύλακας ίσως της καμπάνιας ενάντια στον Χριστόφια τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Πάμπος Χαραλάμπους πρώην αρχισυντάκτης της «Αλήθειας», και τρίτος στην παρέα ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος με τη γνωστή τηλεοπτική δράση υπέρ της εκλογής Αναστασιάδη από το αρχιεπισκοπικό κανάλι.
 • Τόσοι διορισμοί δημοσιογράφων στο Προεδρικό, σε τι άραγε αποσκοπούν και πόσα θα στοιχίζουν στους κύπριους φορολογούμενους σε περίοδο κρίσης που υποτίθεται θα πρέπει το δημόσιο να σφίξει τα ζωνάρια;
 • Κάποιοι διασύνδεουν τους πρόσφατους, ομολογουμένως προκλητικούς και ατεκμηρίωτους διορισμούς, με την οικονομικά ασφυκτική κατάσταση που αρχίζει να δημιουργείται στα ΜΜΕ.
 • «Φορτώνουν στο κρατικό μισθολόγιο αυτούς που έτσι κι αλλιώς θα είχαν πρόβλημα να συνεχίσουν να εργοδοτούν τα αστικά μέσα με τους παχουλούς μισθούς που τους έχουν συνηθίσει», ομολογούν πρόσωπα που ξέρουν καλά τα τεκταινόμενα στο δημοσιογραφικό χώρο.
 • Παρόλα αυτά, πέρα από το βόλεμα και την εξαργύρωση, είναι φανερό πως αυτό που ενδιέφερε και ενδιαφέρει τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ είναι η επικοινωνιακή στρατηγική που θα επιτρέψει στην πολιτική της Τρόικας να περνά στο λαό χωρίς μεγάλες αντιδράσεις και κυρίως ρίχνοντας το φταίξιμο στην Αριστερά!
 • Ακόμα πιο σημαντικό όμως, είναι το σκηνικό που στήνεται με τη διασύνδεση οικονομικής κρίσης, φυσικού αερίου και Κυπριακού.
 • Εκεί, το Προεδρικό θα χρειαστεί κάθε επικοινωνιακή βοήθεια, γιατί ακόμα κι αν περνούν σχετικά εύκολα οι απειλές για στάση πληρωμών και άλλα συναφή που τρομοκρατούν το λαό και τον αναγκάζουν να υποχωρεί στα θέματα οικονομίας, στο Κυπριακό θα γίνει ένα διαφορετικό παιχνίδι…
 • Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Αμερικάνικη Πρεσβεία και οι στενές της επαφές στον ΔΗΣΥ, που έχοντας στις εμπειρίες τους το «πάθημα» του 2004, φροντίζουν να στρατολογήσουν άτομα που θα μπορούν να «πουλήσουν» στους ιθαγενείς τη λιτότητα, τις αποκρατικοποιήσεις και τη νατοϊκή λύση που προετοιμάζεται σε Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Άγκυρα.
 • Και δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο που το στέλεχος του ΔΗΣΥ με τη μεγαλύτερη αποδοχή κατά γενική ομολογία, ο Χρήστος Στυλιανίδης βρέθηκε στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης, αντί σε οποιοδήποτε άλλο «μάχιμο» πόστο.
 • Στην παραπληροφόρηση, τον αποπροσανατολισμό και την τρομοκρατία της μάζας βασίζεται ο Νίκος Αναστασιάδης για να επιβάλει τις πολιτικές που του υπαγορεύουν τα δυτικά συμφέροντα, κι αν αυτό το έχει συνειδητοποιήσει μόνο το λαϊκό κίνημα την προηγούμενη περίοδο, στη νέα εποχή που έχουμε εισέλθει, θα το αντιληφθούν ακόμα περισσότεροι…

3 σχόλια:

 1. Πράγματι. Η μη επανεκλογή του ΑΚΕΛ για μια ακόμη πενταετία διακυβέρνησης αποδεικνύεται ήδη το μεγαλύτερο σφάλμα των Κυπρίων από τότε που κάποιοι αποφάσισαν να κάμουν πραξικόπημα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ήταν θέμα επανεκλογής του ΑΚΕΛ. Αυτά τα έλεγε ο Ρίκκος και οι λοιποί για προφανείς λόγους. Υποψήφιος ήταν ο Μαλάς ο οποίος έκανε ένα ευρύ κάλεσμα σε όλες τις αντινεοφιλελευθερες δυνάμεις.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος16/4/13, 10:48 μ.μ.

  Ο Αναστασιάδης με το που ανέλαβε, εμείωσε το μισθό του κατά 25%. Ο Χριστόφιας πόσο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...