"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

17 Απριλίου 2013

Πιάστηκαν να λένε πολλά ψέματα: Αστάθμητος παράγοντας η κυβέρνηση Αναστασιάδη

Καμιά ασφάλεια, καμιά εμπιστοσύνη, ακόμα περισσότερη αβεβαιότητα.
 • Η χώρα ακολουθεί πορεία «τρελού φορτηγού» από την 1η Μαρτίου 2013, ημέρα που πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού ως εκλελεγμένος πλέον Πρόεδρος, όπως υπενθύμιζαν κατά κόρον τα κανάλια για μέρες, προκειμένου να συνηθίσουμε την ιδέα ή και να αναλάβουμε την ευθύνη των επιλογών μας.
 • Ο Νίκος Αναστασιάδης παγίδευσε τον λαό. Αν πραγματικά εννοούσε πως θα παραλάμβανε «καμένη γη» και άρα ήξερε πως τα εμπόδια θα ήταν τόσο ανυπέρβλητα που ίσως θα τον ανάγκαζαν να υπαναχωρήσει από τις δεσμεύσεις του, θα έπρεπε να υποσχεθεί λιγότερα και να μιλήσει με ειλικρίνεια στους πολίτες για τις  επιλογές που βρίσκονται μπροστά μας.
 • Αντίθετα, υποσχέθηκε ακόμα καλύτερο μνημόνιο το οποίο και «δεσμεύτηκε ρητά κατηγορηματικά» πως δεν θα περιείχε το καταστροφικό και «ανόητο» κούρεμα, με μια συμφωνία για την οποία θα πείθαμε τους «φίλους» μας Ευρωπαίους ότι είναι δίκαιη, βιώσιμη και αναπτυξιακή.
 • Δεν ενδιάφερε το επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη αν με ξεκάθαρες κουβέντες ο Β. Σιαρλής προειδοποιούσε επίσημα για τις αντοχές των κρατικών ταμείων.
 • Ήταν σίγουροι πως θα υπάρξει συμφωνία στη βάση του πρώτου μνημονίου και πως οι «διασυνδέσεις» του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα διασφάλιζαν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με δάνειο από την Τρόικα, με «έτοιμα» δάνεια «γέφυρες» από άλλες πηγές σε περίπτωση που οι «εταίροι» μας επέμεναν σε παράλογες απαιτήσεις.
 • Είτε λοιπόν Πρόεδρος κι επιτελείο ήξεραν το πραγματικό σχέδιο των δανειστών, κοροϊδεύοντας στην ουσία τους πολίτες τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, ή πολύ απλά δεν έχουν την ικανότητα να αξιολογήσουν σωστά τα δεδομένα και να εφαρμόσουν τα εναλλακτικά σχέδια που υπόσχονταν.
 • Σε κάθε περίπτωση έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστοι, και μπροστά στα σημαντικά που ακολουθούν, η παραμονή τους στην εξουσία είναι από μόνη της ένας αστάθμητος παράγοντας. 
Στη ΓΝΩΜΗ 12/4/2013

7 σχόλια:

 1. Περί ψεμάτων:

  http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=233435&-V=stiles

  Αλλά που την άλλην μπορεί να εμπήκεν τζιαι ο Κωνσταντίνου στο payroll, εν αρκημός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Και είπα: «Αυτό είναι αδιανόητο. Ζητάτε από εμάς δεκαπέντε μέρες κυβέρνηση, αυτά που δεν εζητήσατε ποτέ από κανέναν προηγούμενα». Και η απάντηση βεβαίως είναι ότι τα είχαν εγείρει αλλά δεν υπήρχε ο τρόπος συνεννόησης και ως εκ τούτου σταμάτησαν τις διαβουλεύσεις και ανέμεναν να εκλεγεί νέα κυβέρνηση για να προβάλουν αυτές τις αξιώσεις..."

   Εγώ πιστεύκω του προέδρου!

   (http://www.alithia.com.cy/index.php/politikh/item/10271-2013-04-13-15-52-31)

   Διαγραφή
  2. Οταν ελαλουσαμεν οτι ο πολιτης ειναι μια φασιστικη φυλλαδα που υπηρετει το κατεστημενο, ελαλες μας οτι εσιει που ουλλες τες αποψεις μεσα συμπεριλαμβανομενου τζιαι του Κωστακη Κ.

   Τουτος ο χαχας τωρα εν καλλιτερος που τον Τσουρουλλη? Οξα γυρεφκει τζιαι τουτος δουλεια στο προεδρικο?

   Διαγραφή
  3. http://www.enikos.gr/economy/130367,Xristofias:_Pote_den_ete8h_zhthma_gia_ko.html

   Τζιαι γω. Αλλά δαμέ ελαλούσαμεν για ψέματα:

   " «ποτέ δεν ετέθη για συζήτηση ενώπιον της κυβέρνησης Χριστόφια, ούτε και ποτέ ο πρόεδρος Χριστόφιας συζήτησε ή πολύ περισσότερο αποδέχθηκε ένα τέτοιο, καταστροφικό για την Κύπρο, σενάριο».

   Οξά εν της παπαθκιάς τα ξύλα τούτα;

   Διαγραφή
  4. Έλα ρε γούφι μου τωρά, ο Χριστόφιας εν εδέκτηκε να το συζητήσει το θέμα, εν σου κάμνει; Σίγουρα ετέθηκε στες επιτροπές, αλλά είδαν ότι δν προχωρά τζι αφήκαν το για ύστερα.

   Γιατί τούτη ούλλη η εθελοτυφλία δηλαδή, που θα μας πάρει;

   Εν φανερό πως εμιλούσαμε τότε για εξωτερική λύση για τες τράπεζες, ενώ τωρά για εσσωτερική; Εν μεγάλη η διαφορά, αλλά φαίνεται να έσιει επίδραση ο Λεφτέρης Χριστοφόρου τζιαι σε "νορμάλ" τζιαι "ψαγμένα" άτομα της "φιλελεύθερης" παράταξης...

   Διαγραφή
  5. Το ψέμαν εν ψέμαν. Ανοίξετε κανέναν λεξικόν. Τέλος.

   Διαγραφή
  6. Απ εν θελει να πάει στον μύλο φίλε μου...

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...