"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

22 Απριλίου 2013

Στα βήματα των ενόχων της νέας εισβολής

Φάκελος κυπριακή κρίση: Δεν έμαθε τίποτα η «εθνική παράταξη» από την προδοσία του 74’
 • Η χρεοκοπία των ευρωπαϊκών και ενωτικών οραμάτων: Ποιοι μας οδήγησαν, ξανά, σε συνθήκες κατοχής.
 • Έρευνα και όχι κουκούλωμα – Να αποκαλυφθεί η διαπλοκή σε όλη της την έκταση
 • Με την ανοχή των ευρωπαϊκών και των τοπικών τραπεζιτικών αρχών υποθηκεύτηκε η Κύπρος.
 • Η Γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική οργάνωσαν την υπερέκθεση στα ελληνικά ομόλογα - Τα τριάντα αργύρια της προδοσίας και τα 300 εκατομμύρια της προμήθειας.
 • Δυτικό και ελληνικό κεφάλαιο  ξεφόρτωναν ζημιές δισεκατομμυρίων στη Κύπρο, και στο τέλος κούρσεψαν και τη χώρα για να την «εξυγιάνουν».
 • Όλη η πλεκτάνη – Μέρες του 74’ με την Εκκλησία, τη Δεξιά και τον τύπο να υποδύονται τους ίδιους ρόλους υποταγής και συναλλαγής με τα ξένα συμφέροντα.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 12/4/2013
 • Ένα σημαντικό στοιχείο που λογοκρίνεται συστηματικά από τα ΜΜΕ και την πολιτική συζήτηση στον τόπο, αναδεικνύοντας το μέγεθος της συγκάλυψης των ενόχων και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, είναι το γεγονός πως Γερμανική τράπεζα, η Ντόιτσε Μπάνκ, «ξεφόρτωσε» στη πλάτη μας την πλειοψηφία των ελληνικών «τοξικών» ομολόγων που κατέληξαν στις Κυπριακές Τράπεζες, και ειδικότερα στην Τράπεζα Κύπρου.
 • Η Γερμανική αυτή τράπεζα που βρήκε πρόθυμους «εφιάλτες» στο κυπριακό σύστημα, βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση χρεοκοπίας και υπό εξαντλητικούς ελέγχους για πολλές παρατυπίες λόγω της δικής της έκθεσης στην φούσκα της αμερικάνικης αγοράς, με τους ερευνητές να ανακαλύπτουν καθημερινά καινούριες προεκτάσεις.
 • Θα περίμενε κάποιος πως τα «αποκαλυπτικά» κατά τ’ άλλα κυπριακά μέσα ενημέρωσης και οι «παντογνώστες» της Δεξιάς, θα είχαν σε πρώτο πλάνο τη διασύνδεση Γερμανικών, Ελληνικών και Κυπριακών τραπεζών, όπως αποκαλύπτονται σε δημοσιογραφικές έρευνες και οικονομικές αναλύσεις, όπως τη πρόσφατη δημοσίευση του περιοδικού HOTDOC του Κώστα Βαξεβάνη, και το πόρισμα φυσικά της Alvarez&Marsal για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα.
 • Ο ξένος τύπος βουίζει, αλλά στην Κύπρο βιώνουμε μιας πρωτοφανούς έκτασης λογοκρισία. Στις 2 Απριλίου για παράδειγμα, το πρώτο θέμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου αποκάλυπτε ότι «ο μεγαλύτερος τραπεζικός κολοσσός της Ευρώπης», η τράπεζα που μας «φόρτωσε» με τα ελληνικά ομόλογα, «ερευνάται εκ νέου για εσκεμμένη και μεθοδική παραποίηση των λογιστικών της βιβλίων επί χρόνια πριν και μετά την έναρξη της παρούσας χρηματοπιστωτικής κρίσης».
 • Με τη μέθοδο της χάλκευσης των πραγματικών κερδών και ζημιών της, η γερμανική τράπεζα κατηγορείται ότι έκρυψε κολοσσιαίες ζημιές ύψους 12 δισεκατομμυρίων, και αυτό το υπό διερεύνηση γεγονός φαίνεται να μην είναι άσχετο με τις κυπριακές εξελίξεις από τη διετία 2009-2010. 
 • Ανώτατα τραπεζιτικά στελέχη των κυπριακών τραπεζών περνούσαν αποφάσεις συναλλαγών με τους Γερμανούς αετονύχηδες, χωρίς καν να ενημερώνουν τα διοικητικά τους συμβούλια, όπως κατέγραφαν Αλήθεια και Χαραυγή από το περασμένο Καλοκαίρι.
 • Ούτε νύξη γι αυτό το αδιαμφισβήτητο τεκμήριο που συνδέεται και με τα αποτελέσματα του οίκου Alvarez&Marsal στο οποίο καταγράφεται το δέλεαρ της μεγάλης έκπτωσης και τις επιπλέον προμήθειες εκατοντάδων εκατομμυρίων στις υπογραφές των τοξικών συμβολαίων από την Ντόιτσε Μπανκ
 • Δικαίως αναρωτιέται λοιπόν ο κάθε αντικειμενικός παρατηρητής, για τους λόγους που δεν επέτρεψαν τόσο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και στην Κυπριακή, να εποπτεύσουν σωστά τις συναλλαγές και τις επενδύσεις, θωρακίζοντας το τραπεζιτικό σύστημα της χώρας μας από την «τοξικότητα» του Γερμανικού κολοσσού.
 • Και οι απορίες αυτές επεκτείνονται και στο επικοινωνιακό πλέγμα πολιτικών και ΜΜΕ που αντί να διερευνούν και να αποκαλύπτουν τα αποδεδειγμένα πλέον στοιχεία και τεκμήρια, αναζητούν και επιρρίπτουν τις ευθύνες αλλού, δημιουργούν αποδιοπομπαίους τράγους, προκαλούν σκόνη και εμβαθύνουν τον αποπροσανατολισμό και τις παραπλανητικές εντυπώσεις στο λαό.   
Η «ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ» ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ 2009 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ
 • Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό τεκμήριο, είναι το γεγονός πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε προνομιακά δάνεια δεκάδων δισεκατομμύριων το Δεκέμβρη 2009 στις ευρωπαϊκές τράπεζες και μέσω των εθνικών κυβερνήσεων, για να τα διοχετεύσουν στην τοπική ανάπτυξη και προς μείωση των επιτοκίων, ως μία κίνηση που θα θωράκιζε δήθεν τις οικονομίες από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
 • Στη Κύπρο, τα τεράστια αυτά ποσά τα οποία εγγυήθηκε το Δημόσιο, κατέληξαν στο μεγαλύτερο μέρος τους μαζί με άλλα τόσα δις από το αποθεματικό των κυπριακών τραπεζών, και ειδικά της μεγαλύτερης από αυτές, σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου, όταν μάλιστα η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ελλάδα βρισκόταν στο απόγειό της.
 • Είναι πραγματικά άξιο απορίας, πως το 2009 οι Ευρωπαίοι σκορπούσαν στην Κύπρο τόσο αφειδώλευτα και χωρίς τους αναγκαίους ελέγχους τα δισεκατομμύρια τους, με επιτόκιο μάλιστα κάτω της μίας μονάδας, για να έρθουν τώρα να διαλύσουν το τραπεζικό μας σύστημα για ένα ανάλογο ποσό.
 • Η ΕΚΤ θα έπρεπε να εποπτεύσει τη διαχείριση του δανείου των τριών δις ώστε πραγματικά να εξυπηρετήσει την αποστολή του. Το ίδιο έπρεπε φυσικά να κάνει και η τοπική εποπτική αρχή που υπάγεται απόλυτα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική, μετά την υιοθέτηση του Ευρώ.
 • Ποιος ήταν λοιπόν ο ρόλος τους μπροστά στο συντελούμενο αυτό έγκλημα και γιατί έδιναν τις εγκρίσεις τους γι αυτές τις κινήσεις;
 • Και πως τώρα εξαντλούν όλη τους την αυστηρότητα οι ευρωπαϊκοί οικονομικοί θεσμοί, όταν ουσιαστικά αυτοί επέτρεψαν, για να μη πούμε ότι προκάλεσαν, το ρίσκο των κυπριακών τραπεζών;
 • Σε αυτά τα σημεία, το ξεφόρτωμα ελληνικών ομολόγων, τις σχέσεις ελληνικών και κυπριακών τραπεζών και τη διαχείριση του δανείου του 2009 πρέπει να επιμείνει κυρίως η ερευνητική επιτροπή που συστάθηκε από τον Νίκο Αναστασιάδη, αν θέλει να ακολουθήσει τα βήματα των ενόχων της νέας εισβολής.
 • Ελάχιστοι όμως μπορούν να πιστέψουν πως ο διορισμός επιτροπής έγινε για τη διερεύνηση ευθυνών και όχι το κουκούλωμα των ενόχων.
 • Και είναι αναμενόμενο πως αστική τάξη θα κάνει ότι μπορεί για να κρύψει τα ίχνη της, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, θεσμικά και επικοινωνιακά. 

1 σχόλιο:

 1. http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/300424/ekt---trapezites-methodeysan-tin-katarreysi

  http://www.newsbomb.gr/kypros/story/294819/kypros-anoixe-o-askos-toy-aioloy-me-tin-ereyna-alvarez--marsal

  Νομίζω το άρθρο που ανέρτησα εδώ είναι αρκετά μέσα στην ανάλυση, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψην ότι προηγείται 10 μέρες της διαρροής της έκθεσης της A&M.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...