"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

24 Απριλίου 2013

Στο ίδιο έργο θεατές: Η νέα προδοσία και η νέα εισβολή

"...παραδομένη στους καιρούς και σε πελάτες πονηρούς
σε συμπληγάδες μια ζωή παγιδευμένη..."
 • Κάθε μέρα που περνά θα γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο πως οι αρμόδιοι αξιωματούχοι στο εξωτερικό και το εσωτερικό, όχι μόνο δεν επόπτευαν και έλεγχαν τις επενδυτικές κινήσεις των τραπεζιτών σε Γερμανία, Κύπρο και Ελλάδα, αλλά έκαναν τα κλειστά μάτια στη μεταφορά μεγάλου μέρος των ζημιών των δυτικοευρωπαϊκών τραπεζών από την αμερικάνικη κρίση σε πιο αδύναμες οικονομίες.
 • Παρά τις δικές τους τεράστιες ευθύνες και διαπλοκές, οι φορείς της καπιταλιστικής κρίσης επιβάλλουν στην Κύπρο, όπως και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, την κοινωνικοποίηση των ζημιών των ιδιωτών, και την ιδιωτικοποίηση των κερδών του δημοσίου.
 • Κουρσεύουν τους λαούς και το δημόσιο πλούτο τους, δημιουργούν τεχνητές συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού καλυπτόμενοι πίσω από «τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», της νέας καταστροφικής εμμονής που συνεπήρε την αστική τάξη και τη δυτικόφιλη παράταξη μετά τα γριβικά κι ενωτικά παθήματα.
 • Κάποιοι συγκάλυπταν και συνεχίζουν συγκαλύπτουν τη νέα αυτή προδοσία διαμέσου της λογοκρισίας και των επικοινωνιακών παιχνιδιών. Θυμούνται όλοι πολύ καλά ποιοι υπεράσπιζαν με θέρμη τον προηγούμενο Διοικητή της Κεντρικής και τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών, εγκαλώντας την κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια και το ΑΚΕΛ για τη στάση τους απέναντί τους.
 • Οι Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Νικόλας Παπαδόπουλος πρωτοστάτησαν εκ μέρους των πολιτικών σ’ αυτή την ολοκληρωτική προπαγάνδα που θέλησε να ενοχοποιήσει το Δημόσιο για το επερχόμενο χρηματοπιστωτικό τσουνάμι. Τα ΜΜΕ και τα κόμματα επιμένουν να δημιουργούν μια ψεύτικη εικόνα για τα πραγματικά δεδομένα της κρίσης.
 • Η μεγάλη προδοσία έχει επισυμβεί, ναι, στη διάρκεια της διακυβέρνησης της Αριστεράς. Αλλά έγινε από συγκεκριμένες ανεξάρτητες και αυτόνομες δομές, το ιδιωτικό τραπεζιτικό σύστημα και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό διευθυντήριο.
ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΛΟΙ
 • Με την ίδια λογική που επιρρίπτονται ευθύνες για τον μη ικανοποιητικό έλεγχο των τραπεζιτών από την κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, το γεγονός πως η προηγούμενη μεγάλη προδοσία έγινε επί διακυβέρνησης Μακαρίου, θα έπρεπε να οδηγεί στην απόδοση ευθυνών στον ίδιο τον πρώτο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν φρόντισε να προστατευτεί αποτελεσματικά από τα ξένα συμφέροντα και δεν έλεγξε δραστικά την Εθνική Φρουρά στην προκειμένη περίπτωση, καθώς και τις σχέσεις της με την ελληνική χούντα.
 • Τον ρόλο της στρατιωτικής επταετίας και του ΝΑΤΟ, της Εθνικής φρουράς, της ΕΟΚΑ Β’, των Μητροπολιτών που ζητούσαν την καθαίρεση του Μακαρίου και του τότε «ενωτικού» τύπου, αυτή τη φορά υποδύθηκαν το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, η Ελληνική και η Κυπριακή Κεντρική Τράπεζα, ανώτατοι τραπεζίτες, η ίδια η Αρχιεπισκοπή, η Δεξιά και η συγχορδία των ιδιωτικών ΜΜΕ.
 • Το σχέδιο κατοχής, της ελεύθερης Κύπρου αυτή τη φορά, ήταν προδιαγεγραμμένο από τους δυτικούς μας «φίλους», και ξανά, κάποιοι, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, άνοιξαν τις κερκόπορτες, δαιμονοποιόντας όσους προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τις κρατήσουν κλειστές.
 • Από την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη του Ευρώ, αλλά και νωρίτερα, τρωκτικά του κεφαλαίου μέσα και έξω από τη χώρα, ροκανίζουν την οικονομική ανεξαρτησία και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 • Και οδήγησαν τη χώρα στην υποταγή, πολύ πριν από την ληστρική επιδρομή της 15ης του Μάρτη που επισημοποίησε τη νέα κατοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...