"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

27 Απριλίου 2013

Σοσιαλιστική - διεθνιστική πορεία η απάντηση και η αντίσταση

 • Η Αριστερά δεν έπαψε ποτέ να αποκαλύπτει τον ρόλο και τις μεθοδεύσεις του παγκόσμιου καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, έτσι όπως εκφράζονται στο διεθνές σκηνικό αλλά ειδικότερα σε ότι αφορά το Κυπριακό και την οικονομία του τόπου.
 • Προσπάθησε να προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα στα οποία θα οδηγούσε η εκλογή Αναστασιάδη και κατάφερε να περάσει δυνατό μήνυμα παρά τις αντιξοότητες, βρισκόμαστε όμως πια στη νέα εποχή, με τους σημαντικούς αγώνες να βρίσκονται μπροστά μας.
 • Προέχει η υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και η προστασία της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών και των συνταξιούχων, η στήριξη και η περεταίρω ανάπτυξη του Συνεργατισμού.
 • Σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες, ως προς τη φύση τους, συνθήκες νέας κατοχής, μπορούν να γίνουν πολλά μέσα σε πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης και διεκδίκησης μιας ζωής χωρίς απόλυτες καπιταλιστικές εξαρτήσεις.
 • Οι τοπικές κοινωνίες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν παράλληλες ανταλλακτικές και συνεργατικές οικονομίες, γυρίζοντας την πλάτη στις πολυεθνικές αγορές και το ιδιωτικό πιστωτικό σύστημα. Ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, καλείται από τις νέες συνθήκες να αναζητήσει τις αιτίες της κρίσης στο καπιταλιστικό σύστημα, την επιθετικότητα του κεφαλαίου και την απειλή του πολέμου.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΕΚΡΗΞΗ – ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
 • Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την ανάγκη αυτο-οργάνωσης και ανοικοδόμησης πολιτικών και στρατηγικών στο εσωτερικό και το εξωτερικό που να ενισχύουν την ανεξαρτησία του τόπου και να ελαχιστοποιούν τη διαπλοκή και την κερδοσκοπία.
 • Η σοσιαλιστική προοπτική μπαίνει στο τραπέζι λοιπόν, ο Κρόνος έχει αρχίσει να τρώει επιδεικτικά τα παιδιά του, και δεν μπορεί να ωραιοποιείται για πολύ από τα επικοινωνιακά και μικροπολιτικά θεάματα στις ειδήσεις των οκτώ.
 • Ο καπιταλισμός και οι ιμπεριαλιστικοί διαμοιρασμοί δεν μπορούν να είναι το μέλλον της ανθρωπότητας. Οι τελευταίες δύο δεκαετίες αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση υποχώρησης από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
 • Το αντίθετο, έχουν εμπλακεί σε ένα θερμό πλέον ανταγωνισμό που εκφράζεται με στρατιωτικές, πολιτικές και οικονομικές επεμβάσεις, και στον οποίο βαθμιαία θα εμπλακεί το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας.
 • Ο 21ος αιώνας φαίνεται να αποτελεί πεδίο μεγάλων ανακατατάξεων και συστημικών εκρήξεων. Η εμπειρία που έχει συσσωρευτεί, δείχνει προς τη κατεύθυνση μιας ολοκληρωτικής αναμέτρησης σε όλα τα επίπεδα για την πλήρη επικυριαρχία των πολυεθνικών συμφερόντων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
 • Ο δρόμος για ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν βρίσκεται ούτε στο νεοφιλελευθερισμό των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά ούτε και στον καταστροφικό, όπως αποδεικνύεται ιστορικά, λαϊκισμό των εθνικιστών.
 • Η μόνη προοπτική για τους εργαζόμενους και τα έθνη γενικότερα, είναι η σοσιαλιστική οικοδόμηση και η διεθνιστική αλληλεγγύη.
 • Δικαιούμαστε, και είμαστε υποχρεωμένοι άλλωστε στη βάση των πανανθρώπινων ιδεωδών της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, να ανοίξουμε δρόμους διαφυγής και αυτοπροστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...