"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

28 Απριλίου 2013

Κόμμα τύπου Μπερλουσκόνι ο Λιλλήκας με ιδεολογία του τη... μη ιδεολογία!

Ανάχωμα στη λαϊκή συσπείρωση και τη σοσιαλιστική πάλη
 • Αρχηγικό λαϊκιστικό κόμμα της Δεξιάς – Κρατάει μαζί του τα εθνικιστικά στοιχεία που προέρχονται από τη ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ.
 • Του υπόσχονται «φρέσκο αίμα» από τον χώρο του ΑΚΕΛ οι Δ. Χριστοδουλίδης, Α. Αγαπίου και Κ. Τυρίμος – Ανησυχεί η ΕΔΕΚ.
 • Επικοινωνιακά στημένο κόμμα από το διαφημιστικό γραφείο Λιλλήκα-Βαρβάρας – Απλώνουν δίκτυα σε ραδιοφωνικό σταθμό και εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας.
Στη ΓΝΩΜΗ 19/4/2013
 • Ο ρόλος της «ομάδας Λιλλήκα», των τεσσάρων πρώην στελεχών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ που αποχώρησαν ή αποβλήθηκαν από το κόμμα μετά το 2008,  είχε γίνει ξεκάθαρος από τη περίοδο της νοσηρής πολιτικής κατάστασης που επικράτησε μετά την έκρηξη στο Μαρί.
 • Τα σημάδια είχαν ασφαλώς γίνει εμφανή από νωρίτερα, με τις αντιδράσεις τους στην υπόθεση της κλοπής της σωρού του Τάσσου Παπαδόπουλου τον Δεκέμβρη του 2009, αλλά και με τοποθετήσεις σε σχέση με το Κυπριακό κατά τη διάρκεια των συνομιλιών Χριστόφια-Ταλάτ.
 • Η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο της Αριστεράς, είναι πως οι τρεις πρώην συναγωνιστές και σύντροφοι, Δ. Χριστοδουλίδης, Α. Αγαπίου και Κ. Τυρίμος, αντιμετωπίζουν πλέον το κόμμα της εργατικής τάξης εκδικητικά, προσπαθώντας να ρυμουλκήσουν άτομα και πυρήνες του κινήματος στην εθνικίζουσα «λαϊκή δεξιά» που θέλει να εκπροσωπήσει ο σχηματισμός του Γιώργου Λιλλήκα.
 • Η προεκλογική περίοδος αλλά ειδικότερα η στάση του επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα και της ΕΔΕΚ στον δεύτερο γύρο των εκλογών, με προσφερόμενες επιλογές τον υποψήφιο που στηριζόταν από το ευρωπαϊκό κόμμα της Δεξιάς και τον Σταύρο Μαλά που υποστηρίχθηκε επίσημα από τη Σοσιαλιστική ομάδα και την Αριστερά στο Ευρωκοινοβούλιο, φανέρωσε σε κοινή θέα τους πραγματικούς ιδεολογικούς και ταξικούς προσανατολισμούς τους.
 • Και το σίγουρο είναι πως θα συνεχίσουν να παίζουν αυτό το ρόλο και στη συνέχεια, εμποδίζοντας τη δημιουργία πλατιών κεντροαριστερών-σοσιαλιστικών κινημάτων για πραγματική αλλαγή και δημοκρατία.
ΚΤΙΖΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΟΜΙΛΟ
 • Ήδη, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας μας, ο Γιώργος Λιλλήκας φαίνεται να έχει κλειστή συμφωνία για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου ενός ραδιοσταθμού παγκύπριας εμβέλειας αλλά και τον έλεγχο μιας καθημερινής εφημερίδας με αρκετή διείσδυση στον χώρο της Δεξιάς, ως βασικούς μοχλούς εξάπλωσης της «Συμμαχίας των Πολιτών» στις μικροαστικές και μεσαίες τάξεις που συμπιέζονται με την κατάσταση της οικονομίας.
 • Το κόμμα είναι στην ουσία ένα επικοινωνιακό «παιδί του σωλήνα», δημιουργημένο στο διαφημιστικό γραφείο της οικογένειας Λιλλήκα και αναθρεμμένο με τηλεοπτικές καμπάνιες εκατομμυρίων που φιλοδοξεί να προσελκύσει το κύμα της αποπολιτικοποίησης, της απαξίωσης και της αγανάκτησης που αναπτύσσεται ραγδαία, ιδιαίτερα στις νεαρότερες ηλικίες.
 • Γι αυτό άλλωστε ο σχεδιασμός προϋποθέτει το «μηδενικό ιδεολογικό στίγμα» του νέου πολιτικού σχήματος, παρά το ότι απαρτίζεται και από εθνικιστικά στοιχεία με πλούσια δράση όπως τα πρώην και νυν στελέχη της ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, έτσι ώστε να επωφεληθεί από το κοινωνικό ρεύμα της μεγάλης αποχής που έχει παγιωθεί σε συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
 • Από την άλλη, στην ΕΔΕΚ άρχισαν να σκέφτονται μήπως έχουν αυτοχειριαστεί με τις επιλογές τους στις πρόσφατες Προεδρικές, αφού το «πείραμα» Λιλλήκα φαίνεται να απειλεί τώρα και το ίδιο το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών.
 • Ο πρώην Προεδρικός υποψήφιος του κόμματος υπολογίζει σε όλο το 25% που έλαβε στον πρώτο γύρο, κι αυτό φυσικά συμπεριλαμβάνει και τους ψηφοφόρους που εμπιστεύονται την ΕΔΕΚ.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΟΥΣ
 • Στον χάρτη της ταξικής πυραμίδας, τόσο το αρχηγικό κόμμα του Γιώργου Λιλλήκα, όσο και η ΕΔΕΚ σε γενικές γραμμές, αντιπροσωπεύουν το μέρος εκείνο της αστικής «εθνικής» τάξης που θέλει να αντικαταστήσει την άρχουσα και παγιωμένη κατάσταση στο βαθύ κράτος της διαπλοκής.
 • Στην ουσία, πρόκειται για έκφραση της Δεξιάς που βασίζεται αποκλειστικά στον λαϊκισμό, την εθνικιστική ρητορική και την εξάντληση των επικοινωνιακών μεθόδων με στόχο τον «προσηλυτισμό» κάτω από την ιδέα του «αδιαμφισβήτητου ηγέτη που μπαίνει μπροστά και λύνει τον γόρδιο δεσμό».
 • Παρόμοιας φύσεις κομματικοί σχηματισμοί υπήρξαν στο παρελθόν η «Πολιτική Άνοιξη» του σημερινού πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, ο ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη και στις μέρες μας, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου.
 • Και τα τρία κόμματα που αναφέρθηκαν, όπως παράλληλα και αυτά που «ράβει και ξηλώνει» ο μεγιστάνας των ΜΜΕ στην Ιταλία Σύλβιο Μπερλουσκόνι, χαρακτηρίστηκαν από τρία βασικά γνωρίσματα: Την αποκήρυξη των ιδεολογιών, τις εθνικιστικές τάσεις και την έντονη επικοινωνιακή υποστήριξη από τα μέσα ενημέρωσης.
 • Δεν είναι δυνάμεις που αντιμάχονται το κεφάλαιο και το βαθύ κράτος για να το αναγκάσουν σε υποχώρηση απέναντι στις διεκδικήσεις των απλών ανθρώπων όπως διακηρύσσουν.
 • Το αντίθετο, αφαιρούν δυνάμεις από την κεντροαριστερά για να τις χρησιμοποιήσουν ως ανάχωμα για διατήρηση και της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής και εκμετάλλευσης, της οποίας θέλουν να πάρουν τον έλεγχο.

7 σχόλια:

 1. Τζιαι για τούτους ο Νίκαρος φταίει έννεν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το αντίθετο, για τον Νίκαρο Β' φταιν τούτοι...

   Διαγραφή
 2. Μαύρα φίδια ζώνουν τον Γιαννάκη. Καλά να πάθει. Αλλά και ο Κάρρογιαν θά 'χει επίσης . . . κουρέματα. Πιστεύω ότι αν το Παπαδοπουλούδιν δεν καταφέρει να αρπάξει την προεδρία του ΔΗΚΟ, που μάλλον δεν θα τα καταφέρει, θα πορευθεί με την συναπαρτζιάν του σύσσωμην προς Λιλλήκκαν μεριά. Οπότε το παλιό πολιτικό σκηνικό και τα ποσοστά που ξέραμε πρέπει να τα ξεχάσουμε. Και βεβαίως εκτός από την οικονομική καταστροφή μπαίνουμε και στην ακυβερνησία. Σε λίγο καιρό η κυβέρνηση του Ναίκαρου θα έχει να αντιμετωπίσει μια εχθρική πλειοψηφία στη βουλή. Αλλά το ίδιο και η επόμενη και η επόμενη κυβέρνηση και πάει λέγοντας. Μέχρι μια μέρα που ο κυβερνήτης θα είναι Τούρκος και θα ησυχάσουμε όλοι μας. Τέθκοια κκελλέ τέθκοιο ξιουράφιν θέλει. Αξιομακάριστη Κύπρος. Ήθελές τα κι' έπαθές τα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όλες οι αμαρτίες θα πληρωθούν, δυστυχώς όμως πληρώννουν όλοι στες καταστροφές, δίκαιοι και άδικοι.

   Διαγραφή
 3. http://www.sigmalive.com/news/local/42745

  Ακούστε τον Αντρέα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος29/4/13, 9:35 π.μ.

  Το κίνημα Λιλλήκα θα είναι το καλύτερο εργαλείο της άρχουσας τάξης για επιβολή και εμπέδωση του νεοφιλελευθερισμού.

  Έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να κρύψει τις νέες αντιφάσεις που δημιουργούνται και πολύ φοβάμαι ότι θα πετύχει τους στόχους του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ελπίζω που τα τωρά να γράφεις δύο που να ξησσιεπάζουν την ιδεολογικήν τζιαι πολιτικήν γύμνια του Λιλλίκκα τζιαι έναν του Αναστασιάδη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...