"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

3 Απριλίου 2013

Από τον Μακρυγιάννη στον Μπελογιάννη κι από τη Βαυαρία στη Γερμανία του σήμερα: Τα δάνεια της υποδούλωσης

 • Είναι πολλοί οι ιστορικοί και οι οικονομολόγοι που συμφωνούν στη διαπίστωση πως η κακοδαιμονία της Ελλάδας ξεκίνησε ουσιαστικά το 1824 με τα πρώτα ληστρικά δάνεια, τα λεγόμενα «δάνεια της ανεξαρτησίας» που δίνονταν με αποκοπή τόκων μέχρι και 45% από τους δυτικούς.
 • Χρέωναν δηλαδή 100, και έδιναν το 55% του ποσού χρηματοδότησης, κάτι που αντιστοιχεί απόλυτα με τη σημερινή συμπεριφορά της Τρόικας.
 • Η πορεία της Ελλάδας συνδέεται άρρηκτα με αυτή την αδίστακτη τοκογλυφική εκμετάλλευση του τόπου από το ξένο χρηματιστικό κεφάλαιο και η οποία όχι μόνο συνεχίζεται αμείωτα, αλλά έχει επιδεινωθεί τραγικά με τη σημερινή βαθύτατη κρίση χρέους που βιώνει η χώρα και που ουσιαστικά μεταφέρθηκε και στην Κύπρο.
 • «Τα δάνεια», έγραψε ο Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του, «εμείς δώσαμεν υπόσκεση ότι τα δανειστήκαμεν και η Μπαυαρία τα ρούφηξε».
 • Η Βαυαρία, η δυτική τότε Γερμανία, ορίσθηκε από τους πόλους της εποχής, τον Αγγλικό, τον Γαλλικό και τον Ρωσικό, ως μια ενδιάμεση λύση εξουσίας στην Ελλάδα έτσι ώστε να κρατιούνται οι γεωπολιτικές ισορροπίες.
 • Ο πρώτος εγκάθετος «Βασιλιάς», ο Βαυαρός Όττο-Όθωνας, μαζί με τον Γερμανικό στρατό που τον συνόδευε και μια πλειάδα κυβερνητικών αξιωματούχων, κρατούσαν για τους εαυτούς τους, νόμιμα ή παράνομα, μέχρι και τα 2/5 του προϋπολογισμού του νεοσύστατου κράτους, ενός προϋπολογισμού που βασιζόταν στα δάνεια που πλήρωνε για πάνω από ένα αιώνα ο ελληνικός λαός.
 • Χαρακτηριστικό είναι και αυτό που καταγράφει ο ιστορικός Π. Χαλκιόπουλος ότι «οι Βαυαροί πρώτοι μας έδωκαν το παράδειγμα της καταχρήσεως, του σφετερισμού και της σπατάλης των δημοσίων,  διαχειριζόμενοι δημόσια χρήματα έκλεπταν και δια να μη καταδιωχθώσιν, εξεδιώκοντο κρυφά εις την αλλοδαπήν».
Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
 • Παρόμοια φαινόμενα εμφανίστηκαν στην Ελλάδα και τις δύο προηγούμενες δεκαετίες, με τη Γερμανική SIEMENS να διαφθείρει κατά συρροή άτομα και θεσμούς προκειμένου να εξασφαλίσει προνομιακή μεταχείριση στις προμήθειες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.
 • Κατά διαβολική σύμπτωση, στη περίπτωση της SIEMENS, ο άνθρωπος που επόπτευσε της τεραστίων διαστάσεων διαφθοράς, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, χαίρει κάλυψης από το δικαστήριο του Μονάχου, πρωτεύουσας της Βαυαρίας, το οποίο αρνείται την έκδοσή του στις Ελληνικές αρχές. 
 • Και για να συνεχίσουμε με τις συμπτώσεις, ο πατέρας του κ. Χριστοφοράκου, γιατρός Νικόλαος Χριστοφοράκος, σύμφωνα με τον ιστορικό Δημοσθένη Κούκουνα, ήταν σύνδεσμος με τα Ες-Ες την περίοδο της Κατοχής, καταδίδοντας συναδέλφους του που υποβοηθούσαν την αντίσταση.
 • Καθόλου τυχαία, και στη βάση του ιστορικού υλισμού, η πλέον ηρωική μορφή της Αριστεράς στη μετεμφυλιακή ιστορία, ο Νίκος Μπελογιάννης, καταπιάνεται συγγραφικά με «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα» για να καταδείξει την άμεση συνάρτηση μεταξύ ληστρικών δανείων και πολιτικής υποδούλωσης.
 •  «Η πολιτική ζωή της χώρας μας μέσα στα 120 χρόνια της ελεύθερης ύπαρξής της επηρεάστηκε σημαντικά από τις θελήσεις κι τα συμφέροντα των ξένων κεφαλαιούχων και των χωρών τους», γράφει ο Μπελογιάννης, «και τα συμφέροντα αυτά ήταν πάντοτε αντίθετα με τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού της».
ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
 • Η ιστορία του κυπριακού χρέους ξεκινά κι αυτή με τη σειρά της από τη Γερμανία, με το «ξεφόρτωμα» ομολόγων ελληνικού χρέους από τη Γερμανική Ντόιτσε Μπανκ σε Κυπριακές τράπεζες, με δέλεαρ εκπτώσεις που έφταναν το 17% και επιπλέον προμήθειες για τους «έξυπνους» Κύπριους τραπεζίτες και μετόχους.
 • Η αγορά ελληνικών ομολόγων την ώρα που κορυφωνόταν η κρίση στην Ελλάδα, με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως «μπόνους» από Γερμανούς προς Κύπριους, δεν φαίνεται να είναι άσχετο με τη σημερινή κατάληξη.
 • Κάποιοι ανοίγουν διαχρονικά και ιστορικά τις κερκόπορτες για τη ξένη εισβολή, κι αυτοί δεν προέρχονται από την εργατική τάξη και τον απλό λαό.
 • Υπάρχουν «μεσάζοντες» στη κρίση, και η Γερμανία συνεχίσει να «ρουφάει», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Μακρυγιάννης.
 • Από την «κυπριακή κρίση» που η ίδια η Γερμανία και ο κύκλος της προκάλεσαν με τα τελεσίγραφα και τις απειλές τους, το γερμανικό κεφάλαιο κέρδισε, σύμφωνα με αναφορές στον ηλεκτρονικό τύπο, μέχρι και 15 δισεκατομμύρια.
 • Το αθηναϊκό «Έθνος», έχει δημοσιεύσει άρθρο τον Αύγουστο του 2012, που ανεβάζει το κέρδος της Γερμανίας από την κρίση χρέους της Ελλάδας στα 68 δις, κι αυτά μόνο για τα τελευταία 3.5 χρόνια.
 • Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος, πως η μια μετά την άλλη, τα μέλη της Ευρωζώνης υποτάσσονται οικονομικά στο Γερμανικό κεφάλαιο.
 • Ζούμε πλέον και στην Κύπρο τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής και ολοκλήρωσης στην Ευρώπη, με όχημα τα χρέη που οι ίδιοι οι νέοι αποικιοκράτες φόρτωσαν στις πλάτες των λαών με τη διαφθορά, τους εξοπλισμούς και τις επεκτατικές οικονομικές πολιτικές.
Στη ΓΝΩΜΗ, 29/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...