"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

30 Απριλίου 2013

Το φορτίο της αντίστασης πέφτει στους ώμους του λαού και των γνήσιων κινημάτων του

Πλήρως συντεταγμένη και πειθαρχημένη η Κυβέρνηση Αναστασιάδη 
στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟϊκών και των Τροϊκανών
  • Μετά τους Αμερικανούς και τους Τούρκους που έβλεπαν με μισό μάτι τις τάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για τήρηση των στρατηγικών ισορροπιών, όπως αυτές εκφράστηκαν με την κατακράτηση του συριακού φορτίου που τελικά εκκρίθηκε μυστηριωδώς στο Μαρί, αλλά και με τη στάση του Δημήτρη Χριστόφια στις συνομιλίες για το Κυπριακό,  τις ίδιες ανησυχίες για τη «στενοκεφαλιά των ελληνοκυπριών» απέκτησε σταδιακά και η ευρωπαϊκή ηγεμονία των βορειοδυτικών χωρών.
  • Ειδικά μετά την εμφάνιση των τραπεζιτικών προβλημάτων και την απροθυμία του πρώην Κύπριου Προέδρου να συναινέσει σε βίαιη «αναπροσαρμογή» της οικονομίας και του δημοσιονομικού μοντέλου του κράτους, ωρίμασε στους νεοφιλελεύθερους κύκλους στην Ευρώπη η άποψη πως «κάτι πρέπει να γίνει με την Κύπρο».
  • Το ΑΚΕΛ δεν θα έπρεπε με κανένα τρόπο να συμμετέχει στο νέο Κυβερνητικό σχήμα, και ομολογουμένως το ντόπιο πολιτικό σύστημα εξυπηρέτησε πλήρως την απαίτηση αυτή της διεθνούς και τοπικής άρχουσας κατάστασης.
  • Η ιδιαίτερα ενοχλητική παρουσία του στα κέντρα αποφάσεων «υπενθύμισε» στους Δυτικούς και την ντόπια αστική τάξη πως τα κομμουνιστικά «ζιζάνια» δεν έχουν ξεριζωθεί πλήρως, μετά την νίκη των καπιταλιστικών δυνάμεων και την αντεπανάσταση στη Σοβιετική Ένωση.
  • Μετά τις εκλογές του Φλεβάρη, η Κύπρος, με τις πολιτικές και τους προσανατολισμούς της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, όχι μόνο δεν κατάφερε να αποτρέψει τη βίαιη διάλυση του τραπεζιτικού συστήματος της χώρας και την παράλληλη κατάρρευση σημαντικού μέρους της οικονομίας της, αλλά δέχεται τώρα από τους «φίλους» της και πιέσεις για «κούρεμα» της κυριαρχίας της πάνω στην θαλάσσια οικονομική της ζώνη.
  • Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους βιάζονται να κλείσουν όλα τα μέτωπα στην Ανατολική Μεσόγειο και μέσα στο 2013 αν είναι δυνατόν, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε διαδικασία διαλόγου και συνδιαλλαγής με τον Ρώσικο παράγοντα.
  • Γι αυτό και οι εξελίξεις μετά την 1η Μαρτίου όπου ανέλαβε τις τύχες της χώρας ο Νίκος Αναστασιάδης, είναι ραγδαίες και καταλυτικές.
  • Έχουν εκμηδενιστεί οι αντιστάσεις στο ανώτατο επίπεδο, και μόνο μια λαϊκή συμμαχία και κινητοποίηση μπορεί να σταθεί ανάχωμα στα προγράμματα της «νέας τάξης» που υλοποιούνται στη πλάτη των λαών της περιοχής.   
  • Η προστασία του δημόσιου συμφέροντος και της εργατικής τάξης πρέπει να διεκδικηθεί, δεν θα μας χαριστεί από κανένα, ειδικά από τους νέους αποικιοκράτες και τους υποτακτικούς τους στο εσωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...