"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

27 Απριλίου 2013

Η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και οι Πόντιοι Πιλάτοι

Κάποιοι "δεν κατάλαβαν Χριστό"... 
  • Η κουτσουρεμένη ανεξαρτησία της Κύπρου έχει δεχτεί μετά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικότερα με την υιοθέτηση του Ευρώ, ένα ακόμα καίριο πλήγμα.
  • Η απώλεια της νομισματικής ανεξαρτησίας, σε περιόδους χρηματοπιστωτικών και τραπεζιτικών δικτατοριών, έτσι όπως αυτές εκφράζονται από τις πολιτικές του ΔΝΤ και της Τρόικας στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσε να οδηγήσει κάπου διαφορετικά.
  • Οι διεθνείς ανταγωνισμοί και η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, άρα και των καπιταλιστικών κρίσεων, μεταφέρουν και διασπείρουν την καταστροφή κεφαλαίου στις πλάτες των μικρότερων κρατών, με διάφορες υποκριτικές προφάσεις κάθε φορά.
  • Η βίαιη οικονομική ή στρατιωτική αντιμετώπιση «προβλημάτων» έχει από πίσω της τεράστια γεωπολιτικά και καπιταλιστικά κέρδη, και αυτή η συνειδητοποίηση έχει πλέον παρεισφρήσει στην κοινή γνώμη παγκόσμια, παρά τα τεράστια επικοινωνιακά και πληροφοριακά εμπόδια.
  • Οι συνθήκες φτάνουν στο χειρότερό τους σημείο κάθε φορά, όταν η χώρες κυβερνούνται από την ακραία έκφανση της συντηρητικής παράταξης, αυτή που αμετακίνητα και αδιάκοπα έχει μόνο μία έγνοια και πολιτική κατεύθυνση: Να εξυπηρετήσει απόλυτα τα Δυτικά, και ιδιαίτερα τα Αμερικάνικα-ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα.
  • Με όποιο τρόπο κι αν επιβάλλονται οι δυτικοκινούμενες κυβερνήσεις, τα αποτελέσματα των επιλογών τους είναι καταστροφικά για το λαό, το δημόσιο συμφέρον, την ειρήνη και την ανεξαρτησία της χώρας.
  • Γι’ αυτό είχε μεγάλη σημασία η δημοκρατική και προοδευτική παρεμπόδιση του Νίκου Αναστασιάδη από του να αναλάβει τα ηνία της χώρας.
  • Μια σημασία που αντιλήφθηκαν πλήρως το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) και η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (GUE-NGL) στηρίζοντας με ανακοινώσεις τους τον Σταύρο Μαλά στον δεύτερο και τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου, αλλά όχι το τοπικό κίνημα σοσιαλδημοκρατών και ο δικός τους υποψήφιος.
  • Η ζημιά που έγινε για το λαό, τη χώρα και τα ίδια τα ευρωπαϊκά ιδεώδη της δήθεν αλληλεγγύης με την τελική επικράτηση του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Δεξιάς, είναι πλέον ανυπολόγιστη.
  • Και η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο όσες πολιτικές δυνάμεις τον στήριξαν, αλλά και όσες «ένιψαν τας χείρας τους» μπροστά στην ιστορική αναμέτρηση της συντηρητικής και της προοδευτικής παράταξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...