"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

7 Απριλίου 2013

Ανεξαρτησία και σοσιαλισμός, ένας είναι ο εχθρός...

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη!
 • Κάποιος πολύ καλός παλιός φίλος από την Μυτιλήνη που ζει χρόνια στη Κύπρο αλλά δεν χάνει εκλογική διαδικασία στο νησί του (ένα ειν το κόμμα), μου ανέφερε στο τηλέφωνο σε μια κουβέντα μας πως συμφωνεί με την τοποθέτησή μου για τη θέση και τη στάση του ΚΚΕ.
 • Είχα γράψει σε ανάρτηση πως όπως προσωπικά αναλύω τα πράγματα, το ΚΚΕ με τη πολιτική του έχει στην ουσία περιχαρακωθεί, αφήνοντας ανενόχλητο τον ταξικό και ιμπεριαλιστικό εχθρό.
 • O σύντροφος όμως είχε και μια παρατήρηση: Πως ούτε και το ΑΚΕΛ κατάφερε να αντικόψει την πορεία προς την υποδούλωση στις σκληρότερες μορφές της παγκοσμιοποίησης, όντας στην εξουσία.
 • Εγώ λέω, δοκίμασε τουλάχιστον, από το ανώτατο επίπεδο λαϊκής αντιπροσώπευσης, να το πράξει, και η σχετική αποτυχία ή η σχετική επιτυχία, μπορούν να μετρηθούν με διάφορους δείκτες.
 • Ένας απ αυτούς για παράδειγμα, είναι το γεγονός ότι δεν έχει αιτηθεί ακόμα η Κύπρος στο «Συνεταιρισμό για την ειρήνη» του ΝΑΤΟ, ή για το ότι δεν έχει συρθεί η Κύπρος σε ένα δεύτερο Μπούρκενστοκ.
 • Ή και πάλι το γεγονός ότι στη Κύπρο ανέβηκαν οι κατώτατοι και συντάξεις εν μέσω κρίσης, κάτι που θεωρείται και ως αιτία καταστροφών από την αστική τάξη, ή το ότι συμφωνήθηκε μνημόνιο με την τρόικα το οποίο δεν είχε κούρεμα, ιδιωτικοποιήσεις και άλλα που έρχονται τώρα.
 • Η αναβάθμιση σχέσεων με Βενεζουέλα και Κούβα, κάτι που εξώθησε την αμερικάνικη πρεσβεία να αναθέσει ειδικές αποστολές στη στενές τις επαφές στη Κυπριακή πολιτική σκηνή, σύμφωνα με τα Wikileaks, και άλλα πολλά, όπως οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις του Δημήτρη Χριστόφια για τους «κλέφτες της υφηλίου» κ.ο.κ., δημιουργούν μια βάση πεπραγμένων που δύσκολα μπορεί να εκμηδενιστεί.
 • Σίγουρα όμως, δεν φτιάχτηκε η ασπίδα προστασίας που θα θέλαμε, και είναι γεγονός πως αυτή η αστική δημοκρατία, χωρίς ριζικές μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να βγάλει τους λαούς από τα αδιέξοδα. Ούτε φυσικά μέσα στην ΕΕ και το Ευρώ της μπορεί να γίνει δουλειά…
 • Το πρώτο ζητούμενο είναι η ανεξαρτησία, οικονομική και πολιτική. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να διεκδικηθεί με μια συμμαχία δημοκρατικών δυνάμεων, όχι κατ ανάγκη μόνο από τους κομμουνιστές.
 • Τι ήταν το ΕΑΜ; Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο ήταν, και ο ΕΛΑΣ Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός, και ο ΔΣΕ Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος. Πού είναι έστω και η κομμουνιστική νύξη μέσα σ αυτές τις λέξεις; Και όλοι ξέρουμε πολύ καλά πως οι κομμουνιστές διαλέγουν πάντα τις σωστές…
 • Το όπλο μας είναι η μαζικότητα και η κοινή συνισταμένη των στόχων της εργατικής τάξης και των προοδευτικών, ανεξαρτησιακών δυνάμεων.
 • Κοινός στόχος θα μπορούσε να είναι η ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής μικτής οικονομίας, σε πρώτο στάδιο, και η κοινωνικοποίηση των βασικών αγαθών και υπηρεσιών.
 • Με την εμπιστοσύνη του λαού στους κομμουνιστές, ο σοσιαλισμός θα προχωρά, και αν υπάρχουν οι συνθήκες και παγκόσμια, θα δημιουργηθούν πολιτικά και οικονομικά στηρίγματα για να στεριώνει.
 • Δεν μιλώ για «λαϊκό μέτωπο» στο οποίο χωράει σίγουρα και η εθνικιστική τάση, αλλά ενιαίο μέτωπο με καθαρά ταξικά χαρακτηριστικά και σοσιαλιστικό-διεθνιστικό προσανατολισμό.
 • Αυτή είναι η βασική μου θέση και πιστεύω πως δίνει διεξόδους αποτελεσματικής πάλης.
 • Είναι αναπόφευκτο λοιπόν να συγκρούομαι με την τάση που έχει διαμορφωθεί στο ΚΚΕ, στο οποίο και προσβλέπουμε σαν Κύπριοι αριστεροί.
 • Από εκεί και πέρα, το κάθε κίνημα εθνικά πρέπει να ξεπαστρέψει πρώτα με τους ντόπιους εκμεταλλευτές, και είναι ευθύνη των μελών του ΚΚΕ η πορεία του δικού τους κόμματος. Είμαι κάθετα ενάντια στις διασπάσεις αλλά και υπέρ των εσωκομματικών τάσεων και των κοινών συνισταμένων, της ιεράρχησης των στόχων.
Στον κόσμο μου…
 • Η Τρίτη διεθνής δεν έχει πεθάνει στην πραγματικότητα. Οι ιστορικές της αναγκαιότητες ίσχυαν και ισχύουν. Τα κόμματα τριτοδιεθνικού τύπου αποτελούν κατ’ επέκταση μια ιστορική αναγκαιότητα.
 • Πόσο μάλλον, όταν οι συνθήκες είναι απείρως χειρότερες από την περίοδο 1919-1942, όταν οι σοσιαλιστικές διεθνιστικές δυνάμεις παγκόσμια, είχαν σε κάτι να προσβλέπουν.
 • Ο σταλινισμός για τον οποίο μας κατηγορούν κι εδώ στη Κύπρο τα παπαγαλάκια της αστικής τάξης και της πλουτοκρατίας της, έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι το κόμμα συνεχίζει στη γραμμή της τρίτης διεθνούς και ειδικότερα του 7ου συνεδρίου της του 1935.
 • Από αυτόν τον τριτοδιεθνισμό και τον «σταλινισμό» του 7ου συνεδρίου, τη θεωρητική επεξεργασία των αντιφασιστικών μετώπων δηλαδή, είναι στην ουσία που προσπαθεί να απεμπολήσει το ΚΚΕ, σε επίπεδο ανώτατων στελεχών τουλάχιστον, ίσως και της κομματικής βάσης.
 • Με τα μάτια του 1935, οι επιλογές του ΚΚΕ αυτή τη στιγμή, φαίνονται τροσκιστικές σε πολλούς, και δεν τους βρίσκω άδικο.
 • Αλλά δεν είναι αυτό που έχει σημασία, ας ήταν και τροσκιστικές και ότι άλλο θέλει, φτάνει να δημιουργούσαν προϋποθέσεις για απαλλαγή.
 • Ο καθ ένας δικαιούται τη γνώμη του, και η βαρύνουσα γνώμη ανήκει σ΄ αυτούς που έχουν την ευθύνη. Και δεν είναι δική μου ευθύνη η γραμμή του ΚΚΕ φυσικά.
 • Αν θέλουμε ενιαία μέτωπα, πόσο μάλλον την ενότητα των κομμουνιστικών και φιλοκομμουνιστικών δυνάμεων. Φτάνει αυτή να στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την αποδοχή της άλλης άποψης.
 • Η κοινή συνισταμένη που θα μπορούσε πιστεύω να ενώσει όλες τις σοσιαλιστικές-διεθνιστικές-αντιφασιστικές-αντιπολεμικές δυνάμεις, είναι ένα μέσο στάδιο μπολιβαριανής συμμαχίας στο εσωτερικό, και η ανασύσταση του κινήματος των αδεσμεύτων στο διεθνές επίπεδο.
 • Αυτοί οι δύο πυλώνες, μαζί με τη συνεταιριστική ανάπτυξη και τις εναλλακτικές μορφές παραγωγής, εμπορίου και χρήματος που μπορούν να δημιουργηθούν ακόμα και τώρα, παράλληλα με το σύστημα, δίνουν κάποιες προοπτικές.
 • Σίγουρα όχι ολοκληρωμένες, αλλά τα γέρημα πιον, εννά εξαφανιστεί η αστική τάξη ως διά μαγείας;

17 σχόλια:

 1. «… αλλά τα γέρημα πιον, εννά εξαφανιστεί η αστική τάξη ως διά μαγείας;» --- Ε, άμα κάμουμε επανάσταση! «Ρεφορμιστικό» το κείμενο ΣΟΥ φίλε Νέε, [μιλάς για μικρή οικονομία] και «οππορτουνιστικό» [αναφέρεσαι σε «ενιαία μέτωπα», στην αποδοχή «εσωκομματικών τάσεων» και σε «συμμαχία δημοκρατικών δυνάμεων»] … Απαράδεκτα πράματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. νεος


  "αφήνοντας ανενόχλητο τον ταξικό και ιμπεριαλιστικό εχθρό." - ναι του κάνει και πλάτες

  "Το πρώτο ζητούμενο είναι η ανεξαρτησία, οικονομική και πολιτική. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να διεκδικηθεί με μια συμμαχία δημοκρατικών δυνάμεων, όχι κατ ανάγκη μόνο από τους κομμουνιστές." ε ναι ρε τώρα, οι κομμουνιστες είναι θεριά τι να τα κάνουμε, μόνο κόκκινο βλέπουν αυτοί ενώ ασ βάλουμε και λίγο μπλέ, κιτρινο, πορτοκαλί είναι πιο πιασάρικο κιόλας ε;

  "Τι ήταν το ΕΑΜ; Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο ήταν, και ο ΕΛΑΣ Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός, και ο ΔΣΕ Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος. Πού είναι έστω και η κομμουνιστική νύξη μέσα σ αυτές τις λέξεις; Και όλοι ξέρουμε πολύ καλά πως οι κομμουνιστές διαλέγουν πάντα τις σωστές…" τι να 'ναι αυτό το ΕΑΜ; με κομμουνιστες όμως καμία σχέση, δεν έχει και 'Κ' κάπου 'Ε' 'Α' και 'Μ' άρα;

  "Το όπλο μας είναι η μαζικότητα και η κοινή συνισταμένη των στόχων της εργατικής τάξης και των προοδευτικών, ανεξαρτησιακών δυνάμεων." ναι ναι άντε ας κάνουμε και κανένα διαφημιστικό, ξέρω πολύ καλο γραφίστα και δεν είναι κομμουνιστής δεν θα βάλει κόκκινο πουθενά.

  "Με την εμπιστοσύνη του λαού στους κομμουνιστές, ο σοσιαλισμός θα προχωρά, και αν υπάρχουν οι συνθήκες και παγκόσμια, θα δημιουργηθούν πολιτικά και οικονομικά στηρίγματα για να στεριώνει." αφού έτσι είναι, αντε να εμπιστευτούμε και λίγο κομμουνιστες αλλά μέχρι που να αλλάξουν οι συνθήκες όμως. Να βλέπουμε το δελτίο καιρού να είμαστε έτοιμοι για την αλλαγή ε;

  "Είναι αναπόφευκτο λοιπόν να συγκρούομαι με την τάση που έχει διαμορφωθεί στο ΚΚΕ, στο οποίο και προσβλέπουμε σαν Κύπριοι αριστεροί." ναι ναι κύπριοι αριστεροί, αριστεροί χε χε χε χε

  Ένα ΚΚΚ θα σας σώσει να μην έχετε και το χρέος και το βάρος να χαρακτηρίζεσται και κομμουνιστές.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να καλωσορίσω το/η φίλο/φίλη με το παράξενο nick - fristuti. Έχουμε συναντηθεί και αλλού, αλλά εδώ είναι η πρώτη φορά.
   Έχει το ειρωνικό ύφος ο φίλος/φίλη που με απωθεί και ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσω ή να απαντήσω τίποτα, γιατί όπως παρατηρείς κι εσύ Άνεφ, δεν υπάρχει κάτι άξιο σχολιασμού.
   Εν χιουμορίστας όμως, αν δεν ξεκινήσει να μας βρίζει εν καλός για να μας μπάζει λίγο στα ελληνικά διαδικτυακά πολιτικά και διαλεκτικά ήθη, αν και έχουμε ήδη κάποιες εμπειρίες...

   Διαγραφή
 3. Να σε δω ρε Fristuti έστω και μια φορά να απαντάς σε κάτι [σε αντίθετες με τις δικές ΣΟΥ απόψεις] με ολοκληρωμένες και συγκροτημένες σκέψεις κι όχι με ατάκες, κι ας κοιμηθώ το βράδυ χωρίς κάλτσες!!!
  Τελικά αν δεν είσαι κάνα αππωμένο, ξιππασμένο και «αγράμματο» μειράκιο, τότε θα είσαι προβοκάτορας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το ΚΚΕ δεν πιστεύει στην Αστική Δημοκρατία, για αυτό δεν συγχέει τις συνεργασίες των κομμάτων που προκρίνουν οι ρεφορμιστές με την ταξική πάλη και την λαϊκή συμμαχία από τα κάτω.

  Δεν απορρίπτει την Λαική Συμμαχία, αλλά θέτει όρους για την σύστασή της και επιτυχία της. Αυτοί οι όροι δεν περιλαμβάνουν τον "από καθέδρας σοσιαλισμό". Επίσης το ΚΚΕ δεν παίζει κουμέρες και δεν κάνει επικίνδυνους ακροβατισμούς και ότι κάτσει.

  "Αυτή είναι η πρόταση συμμαχίας του ΚΚΕ. Εμείς δεν λέμε ούτε κομμουνιστική συμμαχία, ούτε αριστερή ούτε κεντροδεξιά, ούτε αριστεροκεντρώα. Εμείς λέμε όλοι οι εργάτες μαζί, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι έμποροι οι μικροί, η φτωχή αγροτιά, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες που σήμερα κυριολεκτικά είναι άνεργοι ή υποαπασχολούνται, δηλαδή μια μεγάλη κοινωνική δύναμη που είναι και η πλειοψηφία του λαού. Αυτή τη συμμαχία εμείς υποστηρίζουμε. Και αν θέλετε, ναι, πάμε κόντρα σε ό,τι έχει κυριαρχήσει για πολλές δεκαετίες, όπου ένα κόμμα πρέπει να τα βρει με ένα άλλο κόμμα για να γίνει δυνατό το κίνημα. Εμείς λέμε το αντίθετο. Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της πρέπει να είναι δυνατοί, το ΚΚΕ έτσι κι αλλιώς είναι το Κόμμα της εργατικής τάξης που εκφράζει και τα συμφέροντα γενικότερα του εργαζόμενου λαού, επομένως αυτή η κοινωνική συμμαχία είναι η δύναμη αλλαγής κι αν υπάρχουν και άλλα κόμματα θετικά - σήμερα δεν υπάρχουν - αυτή τη συμμαχία πρέπει να στηρίξουμε. Δηλαδή, τη λαϊκή πλειοψηφία. Γιατί κοιτάξτε να δείτε: Και 5 κόμματα να υπήρχαν σήμερα και να κάναμε συνεργασία θα έσπαγε ο φόβος του εργάτη να κάνει απεργία, να διεκδικεί στον τόπο δουλειάς;
  Γιατί ξέρει ότι έχει να αντιμετωπίσει την απόλυση. Ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού σκέφτεται παραδοσιακά - και αυτό δεν το λέμε περιπαιχτικά - να βρεθούν κάποια κόμματα να πάρουν μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να κάνουν μια κυβέρνηση.
  Ανάποδα είναι τα πράγματα.

  Η κοινωνική συμμαχία είναι που θα εξασφαλίσει μια λαϊκή διακυβέρνηση, μια λαϊκή εξουσία. Αυτός ο τρόπος σκέψης πρέπει να κυριαρχήσει κατά τη γνώμη μας - σε μας κυριαρχεί - στο μεγάλο μέρος του λαού. Τότε θα δεις αν υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, γιατί το θέμα δεν είναι κάποια συνθήματα, πολύ περισσότερο που όταν απομακρύνεσαι από τις εκλογές τα ξεχνάς. Πάνω από όλα είναι τι συμφέρει την εργατική τάξη και τη μεγάλη πλειοψηφία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτή τη συμμαχία προωθούμε εμείς και πρέπει να σας πούμε ότι αυτή είναι και η δύσκολη και σύνθετη υπόθεση και αλίμονό μας αν ως ΚΚΕ συλλογικά και ο καθένας από εμάς δεν αποκτήσουμε και τη μαχητικότητα, αλλά και την ικανότητα να προωθήσουμε μια τέτοια συμμαχία."

  Αλέκα Παπαρήγα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλώς σε βρήκα νέε.

  "δεν υπάρχει κάτι άξιο σχολιασμού." δεν είναι για αντισχολιασμό έτσι κι αλλιώς αλλά για προβληματισμό.


  Anef_Oriwn

  "Τελικά αν δεν είσαι κάνα αππωμένο, ξιππασμένο και «αγράμματο» μειράκιο, τότε θα είσαι προβοκάτορας!!!" Τα όποια σχόλια μου ποτέ δεν χτυπάνε δια προσωπικού επιπέδου. Πολιτικές τακτικές και στρατηγικές κατακρίνω με οποιοδήποτε τρόπο όντας οπορτουνιστικές.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Fristuti,

   Μπορείς να ΜΑΣ εξηγήσεις [αναλυτικά κι όχι αφοριστικά και συνθηματολογικά] τι εστί «οπορτουνισμός» και ποιες «πολιτικές τακτικές και στρατηγικές [είναι] οπορτουνιστικές»;
   Και παρεμπιπτόντως όταν δεν παράθετες δικές ΣΟΥ (αντι)Θέσεις στις όποιες Θέσεις κατατέθηκαν [ας πούμεν στις εδώ Θέσεις του Νέου] τότε «τα όποια σχόλια σου […] χτυπάνε δια προσωπικού επιπέδου»

   Διαγραφή
 6. "Γύρω από ποια αντίθεση πρέπει να συσπειρωθεί η λαϊκή πλειοψηφία; Αυτό καθορίζει τι είδους πολιτικές συμμαχίες βοηθούν το λαϊκό κίνημα, δίνουν προοπτική. Αλέκα Παπαρήγα 1998

  http://leninreloaded.blogspot.co.uk/2013/02/1998.html ή http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3747752&text

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να μπει στα πρακτικά: Μήνυμα του ΑΚΕΛ στο 19ο συνέδριο του ΚΚΕ
   http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7378435

   Διαγραφή
 7. Fristuti,

  Τα links που παραθέτεις αναφέρονται στο “Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο”, το μέχρι προ τίνος Πρόγραμμα του ΚΚΕ. Μπορείς να ΜΑΣ επεξηγήσεις τη “Λαϊκή Συμμαχία” που αποτελεί και το υπό έγκριση [στο επικείμενο Συνέδριο] νέο Πρόγραμμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "Είναι προτιμότερο να έχουμε ένα Κομμουνιστικό [ή έστω Αριστερό] Κόμμα της τάξεως του 5-8% με ατόφιες θεωρητικές [μαρξιστικο-λενινιστικές] θέσεις, ή ένα κόμμα της [εκλογικής] εμβέλειας του ΑΚΕΛ, έστω όμως με κάποιες θεωρητικές “αβαρίες”;" http://aneforiwn.blogspot.co.uk/2013/03/452013.html

  Εδώ μπορεί κάποιος να διακρίνει έκδηλα ένα δομικό σφάλμα του πώς διαμορφώνεις συμμαχίες, τι είναι συμμαχία και τι σχέση έχει με το λαϊκό κίνημα εν γένει. Εδώ ο αγαπητός aneforiwn διαπράττει ένα μέγα σφάλμα... θεωρεί πλέον σημαντικό την εκλογική δυναμική ενός κόμματος. Θα μπορούσε να το κάνει αυτό αλλά να μην ξεχνάμε ότι αυτή η πορεία σκέψης και τακτικής εγκύπτει εντός ενός αστικού πολιτικού κλοιού των κοινοβουλετικών-αστικών σχέσεων δυνάμεων. Η λαϊκή συμμαχία πρέπει να έχει αφετηρία, να διαπερνά και εν τέλει να στοχεύει, δηλαδή να έχει στόχο την λαϊκή αφύπνιση και πάλη έναντια της αστικής δημοκρατίας. Συμμαχία είναι η μάχη που γίνεται μέσα σε μια σχέση εντός του λαϊκού κινήματος, που το καθορίζει, έναντια στην αστική δημοκρατία.

  Ισχυρίζεται ο νέος μέσα από την φωνή Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 1/3/2013:

  Ο Δημήτρης Χριστόφιας ενόχλησε τα πολιτικά και οικονομικά κατεστημένα. Η επίθεση εστιάστηκε στο πρόσωπο του Προέδρου ακριβώς λόγω του θεσμικού του ρόλου και της στάσης του σε σχέση με την οικονομική κρίση, τις ευθύνες των τραπεζών και την αντίσταση στις δυτικές μεθοδεύσεις, τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην οικονομία, τη λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις.
  http://newgreekcypriot.blogspot.co.uk/2013/03/blog-post_5.html

  Μια αριστερή κυβέρνηση εντός μιας αστικής ΕΕ είναι εκ των προτέρων αστικοποιημένη. Η μάχη δεν γίνεται μέσα στο κοινοβούλιο αλλά εντός και εκτός των λαϊκών σχέσεων. Την ταξική πάλη την βλέπεις στην εργασία, στην παραγωγή. "ενόχλησε τα πολιτικά και οικονομικά κατεστημένα" μα τι; και η Παπαρήγα αύριο να έβγαινε στην εξουσία τα ίδια θα έκανε, το είπε και η ίδια κιόλας. Η αστική δημοκρατία δεν εξασφαλίζει σε κανένα εργάτη πόσο μάλλον λαϊκό κίνημα τα συμφέροντά του. Ας μην το ξεχνάμε αυτό.

  Το παρόν άρθρο είναι άκρως ρεφορμιστικό και δεν έρχεται σε ρήξη με καμία δύναμη εκμετάλευσης του εργαζόμενου. Δεν στοχεύει πουθενά. Με μανδύα το αριστερό λεξιλόγιο και την φιλική τάση του ανοίγματος της αγκαλιάς χρήζεται ως αριστερό-προοδευτικό. Η ζημιά που κάνει μια τέτοια προοδευτική αριστερά δεν είναι θεωρητική ή κομματική αλλά περισσότερο αποπροσανατολίζει όποια λαϊκή συσπείρωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό μάλιστα είναι σχολιασμός ανάρτησης. Α, ο ΣΣ είναι ο νέος φίλε φριστ.

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος8/4/13, 1:54 π.μ.

  ΦΙΛΕ ΝΕΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΑΝ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΚΕ. ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΚΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΤΟΙΧΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΣ ΣΥΡΝΕΙ. ΕΓΩ ΣΑΝ ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΘΕΩΡΏ ΟΤΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ
  Φυτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φύτο, προσβλέπω σημαίνει αναμένω να δω αποτελεσματικές κινήσεις που θα είναι προς το συμφέρον των μαζών.

   Διαγραφή
 10. Οπως μα ειπαν και στο μπλογκ του ανεφ, μετα απο ταπελολογιες και αφορισμους, η αλλαγη θα ερθει μεσω της επιβολης κατα τη σοφια τους. Εξω το οτι το 5 λοαρκαζει να επιβαλει στο 95 (!), εγιω θωρω οτι τουτοι οι ανθρωποι ειναι εκτος πραγματικοτητας. Ζουν σε ενα κοσμο αρνησης, απομονωσης και ανεξοδης αερολογιας.

  Και ηδη το τελος (του καπιταλισμου) ηρθε, ποιος θα εμπιστευτει τουντους ανθρωπους που λειτουργουν σαν θρησκευομενοι και αντιδρουν στην αντιθετη αποψη. Που εδειξαν οτι ο εγωισμος τους ειναι πανω απο ολα?

  Το κυριο τζιαι το κυριαρχο ειναι να ξυπνησει ο κοσμος τζιαι να δει τι ειναι ο καπιταλισμος. Τζιαι οταν το αντιληφθει να υπαρχουν οι δυναμεις που θα τον κρατησουν μακρια που τους λαικιστες/ακροδεξιους και να τους δειξουν οτι το μελλον εν ο σοσιαλισμος. Το παρων ΚΚΕ αδυνατει (γενικως).

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...