"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

8 Απριλίου 2013

Τουλάχιστον ας σιωπούν, η ιστορία θα είναι αμείλιχτη

Να δεις τι σου χω για μετά...
 • Η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί της υπηρέτες δημιούργησαν την τραπεζιτική φούσκα – Ας
  αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους.
 • Κυπριακή Δεξιά: Συμμέτοχη στη μεγαλύτερη ληστεία του αιώνα που δημιουργεί προηγούμενο για παρόμοιες επιθέσεις και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.
 • Ενεργοποίησαν την «ατομική βόμβα» την οποία συγκάλυπταν, μη παραδεχόμενοι την ισχύ της όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 5/4/2013
 • Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, σε μια αναθέρμανση της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμού που επιχειρεί η Δεξιά για να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες του κατήφορου της χώρας αλλά και την επιθετική διάθεση με την οποία μας αντιμετωπίζουν Ε.Ε. και ΔΝΤ, δήλωνε στις αρχές της εβδομάδας πως «η κυβέρνηση παρέλαβε μια ατομική βόμβα και κατάφερε να την απενεργοποιήσει», αναφερόμενος στην επείγουσα κατάσταση του κυπριακού τραπεζιτικού συστήματος.
 • «Ατομική βόμβα» τώρα λοιπόν οι τραπεζιτικές ζημιές για τους νέους κυβερνώντες, όταν από το 2011 τουλάχιστον, ΔΗΣΥ και συνοδοιπόροι, έκαναν πως δεν έβλεπαν και δεν άκουγαν τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν την Κύπρο εκτός αγορών δανεισμού και τελικά στην Τρόικα. 
 • Ο Συναγερμός, ο Νίκος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες τους μέσα και έξω από τη Βουλή, συγκάλυπταν εργολαβικά και για χρόνια τις ευθύνες του τραπεζικού κατεστημένου και της οικονομικής ολιγαρχίας, καθότι μέρος της, και είναι ίσως οι τελευταίοι που θα πρέπει να κάνουν λόγο για «ατομική βόμβα».
 • Όχι μόνο δεν αναγνώριζαν το πρόβλημα των τραπεζών, αλλά το υποβάθμιζαν και το υποτιμούσαν ως το βασικό εμπόδιο για την εξυγίανση της οικονομίας, προσπαθώντας μάλιστα να πείσουν τον λαό, και τα κατάφεραν μέχρι ενός σημείου, ότι το μείζον πρόβλημα στο οικοδόμημα της οικονομίας ήταν οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου, οι ημικρατικοί, ή μη δημιουργία καζίνο και τα κοινωνικά επιδόματα.
Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ
 • Στην πραγματικότητα, η τραπεζιτική φούσκα που έσκασε στα χέρια του Κυπριακού λαού είναι εκεί από την απαρχή της διαδικασίας επέκτασης του κυπριακού τραπεζιτικού συστήματος μετά την κλοπή του χρηματιστηρίου, και στην ουσία μπήκε σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης με το πέρασμα της Λαϊκής στα χέρια του Βγενόπουλου και της Μαρφίν το 2006.
 • Τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία, με τη νομική φίρμα του Νίκου Αναστασιάδη να πρωτοστατεί σε πλείστες περιπτώσεις, έγιναν το όχημα με το οποίο φούσκωναν τα ενεργητικά των τραπεζών με αμφιβόλου προέλευσης ρώσικα κεφάλαια. Ο Συναγερμός ήταν που προώθησε στην κοινωνία την χρηματιστηριακή πλάνη και άνοιξε τον χορό του εξοπλιστικού μαύρου χρήματος, σε συνεργασία με τον «μέντορα της μίζας», Άκη Τσοχατζόπουλο.
 • Οι «επενδύσεις» στο Ελληνικό χρέος και η κερδοσκοπική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ειδικά στη Λαϊκή, άνοιξαν την τρύπα στην οποία έπεσε μέσα η Κύπρος, και όλα αυτά έγιναν με τις πλάτες της Δεξιάς και της τάξης που εξυπηρετεί, που μέχρι κάποιες εβδομάδες πριν, και όντας στην αντιπολίτευση, έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην αποκαλυφθούν στηρίζοντας τον προηγούμενο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και εκφράζοντας συμπαράσταση στα Συμβούλια των τραπεζών.
 • Ας αναλογιστούν λοιπόν τις ευθύνες τους, πλουτοκρατία και Δεξιά, δεν μπορεί να περάσει έτσι ο κανιβαλισμός στο σώμα της ιστορικής αλήθειας και των απτών πραγματικοτήτων. 
ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΑΝ- ΔΕΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΝ
 • Ουσιαστικά, δεν είναι υπερβολή να λεχθεί πως η «ατομική βόμβα» των τραπεζών όχι μόνο δεν απενεργοποιήθηκε από την παρούσα Κυβέρνηση και τους «φίλους» της στο Γιούρογκρουπ, αλλά πυροδοτήθηκε, με αποτέλεσμα να χαθούν ανυπολόγιστα μέχρι αυτή την ώρα ποσά από το τραπεζικό σύστημα και την κυπριακή οικονομία.
 • Η πολιτική που θα έπρεπε  να ακολουθηθεί είναι η επιμονή στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αποκοπή του ομφάλιου λώρου μεταξύ δημοσίου χρέους και των τραπεζιτικών ζημιών με απευθείας στήριξη των ιδρυμάτων πανευρωπαϊκά και η μη αποδοχή του κουρέματος καταθέσεων.
 • Η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι παρατρεχάμενοι της νέας ευρωπαϊκής ηγεμονίας όμως είχαν άλλα σχέδια, σχέδια που περίμεναν την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη για να εφαρμόσουν και που αποτελούν πρόκριμα για την τύχη κι άλλων χωρών στην ευρωζώνη αλλά και ευρύτερα.
 • Η εξόφθαλμη κλοπή των κεφαλαίων από την Λαϊκή αλλά και την Τράπεζα Κύπρου είναι πλέον η θρυαλλίδα που απειλεί με ανάφλεξη, ξανά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, την Ευρώπη και τον κόσμο. Και η κυπριακή κυβέρνηση έπαιξε τον δικό της ρόλο σ’ αυτήν την εξέλιξη που ίσως αποδειχθεί η απαρχή μιας νέας ολικής καταστροφής.
 • Αυτό που ονομάζουν «απενεργοποίηση», είναι πιθανό να αποτελέσει την αρχή του τέλους, με την ιστορία να καταγράφει τη συμμετοχή της Κυπριακής Δεξιάς στη νέα μαύρη εποχή που ξημερώνει για όλους τους λαούς.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...