"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

13 Μαΐου 2013

Δίκη Τσοχατζόπουλου με κυπριακές προεκτάσεις

Σε απολογία στους έλληνες ανακριτές της υπόθεσης Άκη
ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του 
 • Ξεκίνησε ξανά η δίκη Τσοχατζόπουλου στην Ελλάδα, αφού πρώτα «πάγωσαν» λογαριασμοί των εταιριών του στην Ελβετία, ύψους 8.5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ τον περασμένο μήνα.
 • Υπενθυμίζουμε ότι στον «δρόμο του Άκη» βρέθηκαν οι S300 και οι ΤΟR M1 που κατέληξαν σε Κρήτη και Κύπρο αντίστοιχα, με 50 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε προμήθειες να «αγνοούνται» έκτοτε, αλλά και μια σειρά από κυπριακές υπεράκτιες εταιρίες και σοβαρά δικηγορικά γραφεία που είχαν με τη σειρά τους αρκετά πάρε-δόσε με τις δύο μεγάλες τράπεζες και τη μονή Βατοπεδίου.
 • Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πάντως η κατάθεση του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαου Ζήγρα, αφού είναι ο μοναδικός που έχει παραδεχθεί την ενοχή του ενώ έχει επίσης αναφέρει στις καταθέσεις του τις κυπριακές κυβερνητικές διασυνδέσεις της «συμμορίας των μιζών» επί Προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη.
Τα όρνεα
 • Ο Χαρίλαος Σταυράκης καταθέτει στην ερευνητική επιτροπή τις ξεκάθαρες απόψεις του για τις απόλυτες ευθύνες των τραπεζιτών και του διοικητή της Κεντρικής, αλλά οι δημοσιογράφοι κάνουν τίτλο την φράση του πως θα έπρεπε ίσως να αποχωρούσε από την Κυβέρνηση 2-3 μήνες πριν τον Αύγουστο του 2011, πριν δηλαδή από την έκρηξη στο Μαρί.
 • Στα μόνα που διαφωνούσε ο πρώην Υπουργός με την Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια ήταν η τροχοδρόμηση μεγάλων αναπτυξιακών και ποιοτικών έργων όπως το Μέγαρο Πολιτισμού, ο δρόμος Πόλης Χρυσοχούς – Πάφου και η ίδρυση Ιατρικής Σχολής γιατί ακριβώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια λόγω κρίσης, τα ΜΜΕ όμως προέβαλαν αυτά τα εντελώς πρακτικά ζητήματα θάβοντας τη δήλωσή του πως «η Κύπρος χρεοκόπησε λόγω των ζημιών των τραπεζών» 
 • Κατά τ’ άλλα κάποιοι αγωνίζονται για να βγει στο φως η αλήθεια και απαιτούν σεβασμό στο δημοσιογραφικό λειτούργημα… 
"Ας πρόσεχαν οι κυπριακές τράπεζες"
 • Ο Πρόεδρος της Ευρωζώνης ρίχνει απόλυτα τις ευθύνες στην Κυπριακή Κεντρική και την εποπτεία της, αλλά κάποιοι συνεχίζουν απτόητοι το παραμύθιασμα.
 • Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως το ελληνικό PSI έπληξε τις κυπριακές τράπεζες καθώς εκείνες είχαν προβεί σε "κακά στοιχήματα" στην Ελλάδα.
 • Μάλιστα χαρακτήρισε τη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου ως αποτυχημένη, αλλά οι ανταποκρίσεις του κυπριακού τύπου και οι δηλώσεις των πολιτικών και των μελών της Κυβέρνησης, κάθε άλλο παρά πείθουν πως φτάνουν τα σωστά μηνύματα από την Ευρώπη και τους αγαπημένους μας φίλους και εταίρους.
 • Ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος, επιτιθέμενος στον Χρίστο Χριστοφίδη του υπενθύμισε το περασμένο Σαββατοκύριακο πως «είναι η προηγούμενη Κυβέρνηση που με τις λάθος τις πολιτικές έφερε την Τρόικα», ενώ οι γνωστοί δημοσιογράφοι των αστικών φύλλων είδαν στις δηλώσεις του  Ντάισελμπλουμ να ρίχνονται ευθύνες και στον Δημήτρη Χριστόφια!
 • Το παραμύθιασμα καλά κρατεί, προς εσωτερική κατανάλωση βεβαίως-βεβαίως, εκεί που τους πέρνει καθότι θρασύδειλοι και μάγκες εσωτερικής κατανάλωσης….
9η Μαΐου: Επανακάμπτει ο φασισμός
 • Για τους προφανείς λόγους που γίνονται όλο και πιο ξεκάθαροι πλέον μετά την αποκάλυψη του ηγεμονικών διαθέσεων της Γερμανίας πάνω στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης, και ειδικά τις φτωχότερες χώρες του Νότου σε πρώτη φάση, η 9η του Μάη, η ημέρα που γιορτάζεται ως η επέτειος της νίκης κατά του φασισμού, μετατράπηκε από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «μέρα της Ευρώπης».
 • Οι Γερμανοί και οι νέοι τους συνεργάτες δεν θέλουν να θυμούνται την περασμένη προσπάθεια κατάληψης και κατοχής της γηραιάς ηπείρου που κατέληξε στο δράμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και στην ήττα του φασισμού.
 • Αντικατέστησαν την νίκη κατά του ναζισμού με μια γιορτή που παραπέμπει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, θέλοντας έτσι να στείλουν το κωδικοποιημένο ότι το «όραμα» για μια ενωμένη Ευρώπη κάτω από την επικυριαρχία των ισχυρών, παραμένει.
 • Στην ουσία, οι ναζί μπορεί να νικήθηκαν στο στρατιωτικό επίπεδο και να είδαν να υψώνεται στο Ράιχσταγκ η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, αλλά κατάφεραν να διατηρήσουν τα οράματά τους μέσα στις συντηρητικές παρατάξεις της Ευρώπης, μεταθέτοντας για κάποιες δεκαετίες τους στόχους τους.
 • Ο φασισμός δεν νικήθηκε για πάντα, είναι εδώ, επανακάμπτει δριμύτερος έχοντας ξανά στο πλευρό του τη Γερμανική βιομηχανία και την κάλυψη της Δύσης.
 • Οι αντιφασιστικοί αγώνες της δεκαετίας του 40’, αυτοί που στην Κύπρο και την Ελλάδα κράτησαν μέχρι και το 74’, είναι και πάλι επίκαιροι.
 • Απέναντι στον καπιταλισμό και τον νέο φασισμό ξανά λοιπόν.
 • Για τον Σοσιαλισμό και την Ειρήνη, τότε, τώρα και πάντα.
Στη ΓΝΩΜΗ 10/5/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...