"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

18 Μαΐου 2013

Είπε αλήθειες ο Γ. Κασουλίδης στην Αμερική: Κυβέρνηση ξένων συμφερόντων

Οδηγούν τον λαό και τον τόπο στον γκρεμό,
τυφλωμένοι από τη δυτική τους ιδεοληψία.
 • Έδωσαν εξετάσεις και «πέτυχαν» - Συναίνεσαν στην καταστροφή της Κύπρου προς εκφοβισμό Ελλήνων και Πορτογάλων. 
 • Μας έκαναν πειραματόζωα για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως την οραματίζονται οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 17/5/2013
 • Την εβδομάδα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών του Φλεβάρη που ανέδειξαν τον Νίκο Αναστασιάδη και την παράταξή του στην εξουσία, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ζητούσε με δηλώσεις του την «πραγματική δέσμευση» της επόμενης κυβέρνησης, με αντάλλαγμα μια βιώσιμη συμφωνία διάσωσης της Κυπριακής οικονομίας.
 • Η «πραγματική» αυτή δέσμευση εκ μέρους της νέας Κυβέρνησης στη Λευκωσία υπήρξε, και με το παραπάνω θα έλεγε κανείς, αλλά δεν είδαμε μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της οικονομίας μας, την ανάπτυξη και ως εκ τούτου την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως υπόσχονταν ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ και οι «εταίροι» της Κύπρου προεκλογικά.
 • Το αντίθετο, το πλάνο της καταστροφής μεγάλου μέρους του κυπριακού τραπεζιτικού συστήματος, η εκροή δισεκατομμυρίων και η διασάλευση των σχέσεων της Κύπρου με τη Ρωσία, θέτουν μεγάλες αμφιβολίες για το αν πραγματικά θα μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να συντηρεί ο κόστος του μνημονίου, τη στιγμή που μεγάλα τμήματα της κοινωνίας οδηγούνται σε ένα αβέβαιο μέλλον πληρώνοντας τις καπιταλιστικές αμαρτίες.
ΚΑΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ
 • Η «πραγματική δέσμευση» και η «τόλμη» την οποία θα ήθελαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να επιδείξει η νέα κυπριακή Κυβέρνηση, έκρυβε πίσω της την ξεκάθαρη υπόνοια πως η απερχόμενη Κυβέρνηση δεν ήταν όσο πειθήνια θα την ήθελαν, και πως ο επόμενος Πρόεδρος θα πρέπει να αποδείξει με σαφήνεια την υποταγή του στις δυτικές ηγεμονίες, όπως και έγινε:
 • Ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε σαφές μετά την εκλογή του πως «η Κύπρος μπαίνει ξανά στην καρδιά της Ευρώπης» εννοώντας πως τερματίζεται η περίοδος της αμφιταλάντευσης μεταξύ των ζωνών επιρροής, φροντίζοντας από το ίδιο βράδυ της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων να κτυπήσει και την πόρτα του ΝΑΤΟ για να το κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο.
 • Δεκαπέντε μέρες μετά την εγκατάστασή του στο Προεδρικό, ο ηγέτης της Δεξιάς συνέχισε να δηλώνει υποταγή στους «φίλους» του, όπως ακριβώς του είχαν ζητήσει, αποδεχόμενος κούρεμα καταθέσεων και μάλιστα με ακόμα πιο άγριες διαθέσεις από τους ίδιους, προτείνοντας, σύμφωνα με τον Γερμανό Υπ. Οικονομικών, ληστεία και κάτω του «επιτρεπτού ορίου» και αναγκάζοντας πολλούς συνομιλητές του να αναρωτιούνται «αν ο Κύπριος Πρόεδρος έχει μόνο πλούσιους φίλους», όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά του ο Βρετανικός Guardian.
 • Ο Υπουργός του των Εξωτερικών, ο Γιαννάκης Κασουλίδης, δεν έχει άλλωστε κανένα πρόβλημα να παραδεχθεί δημόσια πως η κυβέρνηση της Κύπρου εξυπηρετεί συνειδητά τα ξένα μεγάλα συμφέροντα, αδιαφορώντας στην ουσία για το δράμα των λαών της Νότιας Ευρώπης και γενικά των εργαζόμενων σε ολόκληρη την Ένωση.
 • Με ωμή παραδοχή του στην Washington Post, ο Κύπριος ΥΠΕΞ εξηγεί σε συνέντευξη κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στις ΗΠΑ όπου είχε «ραντεβού εξπρές» με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, πως «τυχόν έξοδος της Κύπρου από την Ευρωζώνη θα δυσκόλευε τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Πορτογαλίας να πείσουν την κοινή γνώμη της χώρας τους ότι πρέπει να παραμείνουν στο ευρώ» και πως «η Λευκωσία δεν θέλησε να υπονομεύσει τις προσπάθειες για μια πιο ισχυρή -οικονομικά και πολιτικά- Ευρώπη», ομολογώντας αυτόκλητα τον ρόλο της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει.
 • Προκειμένου να επιτευχθούν οι σχεδιασμοί των ξένων, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την ευρύτερη περιοχή, οι κυβερνώντες προτίμησαν να υπονομεύσουν τα κρατικά και λαϊκά συμφέροντα με ξεκάθαρους πολιτικούς λόγους και στόχους.
 • Με αντάλλαγμα τη διάσωση της τοπικής άρχουσας τάξης και του οικονομικού κατεστημένου, μας εμπλέκουν ακόμα βαθύτερα στα γρανάζια του ιμπεριαλισμού και του αδηφάγου νεοφιλελευθερισμού που τον συνοδεύει στις εκστρατείες του.
 • Οι δηλώσεις των Ράσμουσεν και Ρεν την περασμένη εβδομάδα, ανώτατων αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αντίστοιχα, και οι οποίες διασύνδεουν απόλυτα όλα τα ζητήματα που αφορούν την Κύπρο δημιουργώντας ένα επικίνδυνο «γεωπολιτικό κοκτέιλ», έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η πορεία που προδιαγράφεται κάθε άλλο παρά μπορεί να οδηγεί την κοινωνία σε εφησυχασμό.
 • Η αίσθηση που δημιουργείται στην κοινή γνώμη και ανάμεσα σε ανεξάρτητους αναλυτές –που δυστυχώς δεν είναι και πολλοί στο εσωτερικό- είναι πως οι μεγάλοι εκβιασμοί είναι μπροστά μας, και σίγουρα, αυτοί δεν θα αποφευχθούν στον δυτικό μονόδρομο που έχει προαποφασίσει δογματικά και ιδεοληπτικά η κυβέρνηση της Δεξιάς να σύρει τον τόπο και τον λαό.     

5 σχόλια:

 1. Εν με προβληματίζει ποσώς να εξυπηρετούνται "ξένα συμφέροντα" αν ταυτόχρονα εξυπηρετούνται τζιαι τα δικά μου...
  Αν τζιαι οι "Νταουνερισμοί" του Νίκαρου εν δείχνουν τάσεις εξυπηρέτησης (των συμφερόντων μου)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. To άρθρο μιλά για ξένα συμφέροντα που υπονομεύουν τα δικά μας δημόσια τζιαι λαϊκά συμφέροντα και όχι μόνο, παίζουν και ρόλο τρομοκράτησης των υπολοίπων νοτιοευρωπαίων.

   Αν μιλάμε για το κυπριακό, τα "δικά μας συμφέροντα", είναι και συμφέροντα των τ/κ και όλων των άλλων κοινοτήτων, τζιαι σίγουρα δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα του κατεστημένου στις δύο μεγάλες κοινότητες που διαχρονικά βάζει όλα του τα αυγά στις μητέρες πατρίδες τζιαι κατ επέκταση στη Δύση.
   Γι αυτό μιλάμε για "δημόσια τζιαι λαϊκά συμφέροντα".

   Σίγουρα, ο συμβιβασμός είναι αναγκαίος, και για ένα πρόβλημα όπως το κυπριακό που είναι κατά βάση ιμπεριαλιστικό, από τη στιγμή που οι φορείς του διατηρούν ή έχουν ακόμα ενισχύσει τη θέση τους στους περιφερειακούς ανταγωνισμούς στις ζώνες επιρροής, για να υπάρξει πρόοδος πρέπει να ικανοποιούνται και δικά τους συμφέροντα.

   Κι όταν το λέμε αυτό, πρέπει παράλληλα να είμαστε έτοιμοι να αντιληφθούμε πως το παρόν στάτους κβο, εξυπηρετεί στο μέγιστο τα συμφέροντα του σημαντικότερου ιμπεριαλιστικού φορέα του προβλήματος, την Τουρκία και προκαλεί τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα σε ε/κ και τ/κ.

   Για τον Αναστασιάδη και την παρέα του, όπως τα έχουμε πει από παλιά φίλε Γούφι, δεν έχουμε αυταπάτες και άρα ούτε και κάνουμε δαιμονοποίηση. Αυτοί είναι οι ανθρώποι, αυτές τις επιρροές και τις δεσμεύσεις έχουν, αυτό ήταν και είναι το δικό τους πρόγραμμα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/5/13, 9:46 π.μ.

   Woofis πραγματικά η αφέλεια των σχολίων σου είναι πρωτοφανείς.

   Εδώ διαλύεται η εθνική σου υπόσταση για τον επόμενο αιώνα και εσύ προσπαθείς να βρεις αν τα συμφέροντά σου ταυτίζονται με αυτά των μεγάλων δυνάμεων.

   Δεν ξέρω αν αναγνωρίζεις τους νεκρούς από όλη την Κύπρο και όλες τις ιδεολογίες και δεν ξέρω αν αναγνωρίζεις τον τόσο ανθρώπινο πόνο που πέρασε αυτός ο Λαός. Τα δισεκατομύρια εργατοώρες που όλοι μας χάσαμε και ακόμα σπαταλούμε στο στρατό...

   Η κυβέρνησή "σου" τα πετάει όλα στον κάλαθο... Διαλύει την Κύπρο και την προοπτική της όπως την ελπίζαμε και όπως αγωνιστήκαμε γι αυτή...

   Εθέλετε ηγέτη γιατί εν σας έκαμνε ο Χριστόφιας... λουθείτε τον ηγέτη καλώ...

   Διαγραφή
  3. Αν δεν κάμνω λάθος ο Χριστόφιας ΔΕΝ έβαλεν υποψηφιότηταν, που ξέρεις, μπορεί τζιαι να τον εψηφίζαμεν "εμείς οι άλλοι". Φαίνεται κάτι εκατάλαβεν κάτι παραπάνω που σέναν, "μη αφελή" τζιαι ανώνυμε σχολιαστά...

   Διαγραφή
  4. Ούτε εμένα μου αρέσκει να γράφει ο άλλος ανώνυμα. Πάρε ένα όνομα κύριε!
   Ούτε τζιαι με τη βάση της επιχειρηματολογίας του φίλου μας του ανώνυμου συμφωνώ απόλυτα, αλλά με την αφέλεια συμφωνώ.

   Ήρτες γούφι να την επιβεβαιώσεις με το δεύτερό σου σχόλιο.
   Στις προεδρικές τζιαι σε κάθε εκλογές, ο κόσμος στην μεγάλη του πλειοψηφία, συνειδητά ή ασυνείδητα τζιαι βασισμένος στις προσλήψεις-αντιλήψεις-διαθέσεις του, επιλέγει στρατόπεδο φίλε γούφι.
   Τζιαι ο υποψήφιος εν υποψήφιος της παράταξης. Έννεν θέμα προσώπων δηλαδή, τούτο εν το αφελές στην περίπτωση.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...