"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

19 Μαΐου 2013

Να ενταθεί η αμφισβήτηση: Δεν είναι μονόδρομος η υποταγή

Γιατί, περί αυτού πρόκειται...
  • Συζητούσαν για δύο μέρες οι κυβερνώντες, παραδέχτηκε ο Γιαννάκης Κασουλίδης στις πρόσφατες δηλώσεις του, την περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη, όταν πια κατάλαβαν προφανώς πως οι «φίλοι που δεν θα άφηναν μόνη την Κύπρο» ήταν αποφασισμένοι να θυσιάσουν τη χώρα προς εκφοβισμό των υπολοίπων. Κι αυτό το γεγονός, αν το θεωρήσουμε ως πραγματικό, υπογραμμίζει αν μη τι άλλο πως ο δρόμος που έχει επιλεχθεί δεν ήταν μονόδρομος αλλά μια άκρως πολιτική και συνειδητή απόφαση ανάμεσα σε άλλες.
  • Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα επέφερε λογικά μια γενναία υποτίμηση του νομίσματος, αλλά, όπως υποστηρίζουν αρκετοί σημαντικοί οικονομολόγοι και στοιχειοθετείται και στην πρόταση της ΚΕ του ΑΚΕΛ για έξοδο από το μνημόνιο και κατ επέκταση και από το Ευρώ, αποτελεί προοπτική που θα πρέπει να αξιολογηθεί.
  • Θα απαιτηθούν από τον λαό ακόμα μεγαλύτερες θυσίες με τη δαμόκλειο σπάθη της υποταγής στο Ευρώ και το ΝΑΤΟ να επικρέμεται πάνω από το κεφάλι του, αυτή τη φορά όμως σε απόλυτα συλλογικό επίπεδο: τη λύση του Κυπριακού, την έμμεση ή άμεση εμπλοκή της Κύπρου στον πόλεμο που επεκτείνεται στο Ιράν και την στρατηγική εκμετάλλευσης του Φυσικού αερίου, ζητήματα άμεσης επιβίωσης για τις παρούσες γενιές.
  • Θα πρέπει να ενταθεί η αμφισβήτηση της παραμονής της χώρας στο μνημόνιο και την ευρωζώνη, όπως και η παράλληλη δέσμευσή της με το στρατιωτικό σκέλος της νέας τάξης. Υπάρχουν οι εναλλακτικές, που σίγουρα θα είναι επίπονες και δύσκολες αλλά θα εξυπηρετούν τα ευρύτερα κυπριακά και λαϊκά συμφέροντα σε βάθος χρόνου.
  • Να πάρει ο λαός τη τύχη του στα χέρια του, δεν μπορεί να αποκοπεί η αρνητική πορεία συνεχίζοντας την πολιτική της εξυπηρέτησης των ξένων μεθοδεύσεων που τόσο κυνικά ομολογούν οι κυβερνητικοί κύκλοι σε κάθε ευκαιρία.
  • Τα περιθώρια στενεύουν, αλλά υπάρχει ακόμα ουσιώδης χρόνος αντίστασης και οργανωμένης κοινωνικής απάντησης στην προδιαγεγραμμένη πορεία που μας οδηγούν Αναστασιάδης και Συναγερμός.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...